Kultureventyr og ø-paradis
Download katalog over rejsen

12 dage fra 21.655 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Mexico Kultureventyr og ø-paradis

Individuel rejse 12 dage fra 21.655 kr.

4.6   (15 anmeldelser)
mexico - Mexico_Isla Holbox_beach_04

Aztekere, pyramider og tropiske sandstrande

I Mexico træder I ind i et skattekammer af kultur- og naturoplevelser. Spanske kolonister, aztekere og mayaer har formet landets kulturarv, og ældgamle pyramider og mayabyer står som symboler på de forhistoriske samfund. I hovedstaden kommer I på en rejse i landets fortid og nutid, inden I skifter spor og holder strandferie på en tropisk ferieø ved østkysten.

mexico - mexico city_nat_01
mexico - Isla Holbox_Chichen_vandgrotte_01

Hvorfor vælge denne rejse:

  • Oplev fastland og økultur
  • Inkl. transport til og fra hotel
  • Inkl. fly Mexico City-Cancún
  • 7 nætter på Isla Holbox
  • Centrale og charmerende hoteller
  • Skræddersy rejsen med udflugter
mexico - Isla Holbox_drone pic beach_01

To sider af det samme land

Rejsen begynder i Mexico City, hvor I indlogerer jer på et hotel i hovedstadens historiske bymidte.

I bliver dus med den pulserende storby i takt med, at I stifter bekendtskab med de hyggeligste kvarterer og slentrer langs brede avenuer i storbyens grønne områder. I får virkelig en fornemmelse for byens sjæl, hvis I lægger turen forbi zókaloen, byens centrum, hvor I også finder vigtige bygninger som regeringspaladset og katedralen.

I Mexico City danser duftnuancerne i luften over madboderne ved de lokale markeder, og det populære, mexicanske køkken byder sig til på hvert et gadehjørne. Her er både tacoshops til den lille sult og anerkendte gourmetrestauranter, så der er rig mulighed for at få autentiske smagsoplevelser i de helt rigtige rammer.

Kig også indenfor i lokale specialbutikker, find en god kop kaffe af mexicanske bønner til gåturene i de velplejede parker og sæt et par timer af til det berømte antropologiske museum. I har mulighed for at tilkøbe udflugter til Teotihuacan og naboberne Puebla og Taxco under jeres ophold i hovedstaden.

På rejsens fjerde dag lægger I bykortet tilbage i kufferten og finder sandalerne frem, for nu skal I østpå til et vaskeægte øparadis på øen Isla Holbox.

Den bilfri ø er blottet for storbyens intensitet, men til gengæld sitrer den af feriestemning. Så læg jer til rette på liggestolene under palmerne på de tropiske sandstrande, bliv hjemmevant i strandbarens drinkskort og nyd solen, havet og det gode humør i de næste otte dage.

Her kan I svømme med hvalhajer, delfiner og havskildpadder og hilse på de vilde flamingoer og pelikaner på vandreturene i naturen.

Med forstand på Mexico

Vi sørger for, at I har god tid til at gå ombord i Mexicos tagselvbord af oplevelser, og vi har ryksækken fyldt med gode forslag til, hvordan I kan bruge dagene. I bor på gode, centrale hoteller, og alle transporter til og fra hotellerne er inkluderet i prisen. Vi har stor erfaring med individuelle rejser til Mellemamerika, og I nyder godt af vores lokale samarbejdspartnere på udflugter og transporter. I Mexico City har vi et stort udflugtsprogram, der sikrer, at I frit kan vælge mellem de største oplevelser i og omkring hovedstaden.

Der er med andre ord sørget for en rejse, hvor I kommer godt rundt i Mexicos kultur og natur. Historien venter på at blive udforsket i storbyen, og tropestrandene insisterer på afslapning ved kysten. Så pak solcremen og nulstil smagsløgene, for nu venter 11 dage med uforglemmelige oplevelser.

mexico - Mexico_kultureventyr øparadis_FIT

Turen i overblik

By nætter Inkluderet Opgradering
Mexico City 3 nætter: Mexico City 3 Hotel Majestic NH Collection Centro Histórico Zocalo Central
Isla Holbox 7 nætter: Isla Holbox 7 Villas Paraiso del Mar La Palapa

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

mexico - mexico city_musik_01 Opgradering
Mexico City

NH Collection Centro Histórico

I hjertet af Mexico City ligger NH Collection Centro Histórico.

Se hotel
Facade Inkluderet i prisen
Mexico City

Hotel Majestic

Se hotel
mexico - mexico city - Zocalo central_facade_01 Opgradering
Mexico City

Zocalo Central

Se hotel
mexico - Villas paraiso_strand_01 Inkluderet i prisen
Isla Holbox

Villas Paraiso del Mar

Se hotel
mexico - La palapa_strand_01 Opgradering
Isla Holbox

La Palapa

Se hotel
mexico - mexico city_skyline_04

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Mexico City

I flyver fra Danmark og begynder rejsen over Atlanten. Efter en mellemlanding er I fremme i Mexico City, hvor vores samarbejdspartner står klar til at byde jer velkommen og køre jer til rejsens første hotel.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Mexico City

Hotel Majestic

mexico - mexico city_musik_01 Opgradering
Mexico City

NH Collection Centro Histórico

mexico - mexico city - Zocalo central_facade_01 Opgradering
Mexico City

Zocalo Central

mexico - Mexico_kultureventyr øparadis_FIT
mexico - mexico_kirkegaard_01 mexico - mexico_snorkel_koral_fisk_01

I skal til hjertet af Mexico City, hvor I indlogerer jer på et hotel nær den store plads, zókaloen. På hotellet er kvaliteten i top, og det samme er beliggenheden, da den historiske bymidte med restauranter, barer og butikker breder sig lige uden for hotellet. Det kan I glæde jer til de næste dage!

Dag 2-3

Dyk ned i kulturen i Mexico City

Historien om Mexico City har mange spændende kapitler.

Førhen var storbyen hovedstad i Aztekerriget og havde navnet Tenochtitlan, og siden blev den underlagt de spanske kolonisters herredømme. Mexico blev først uafhængigt tidligt i 1800-tallet, og det har efterladt byen i et sandt sammensurium af kulturelle indspark i alt fra madlavning til kunst og arkitektur. Den mexicanske hovedstad ligger i en stor dal centralt i landet, og i dag bor der indenfor byens grænser ni millioner indbyggere, hvilket gør den til den mest folkerige by i Nord- og Mellemamerika.

I Mexico City har vi et stort udvalg af udflugter, så der er rig mulighed for at se byens højdepunkter, dykke ned i historien og få kulinariske oplevelser. I kan komme på byrundtur fra den enorme zókalo, der ligger blot få minutter fra hotellet. Pladsen har været centrum i byen helt tilbage til aztekernes tid, og her finder I også den store katedral. Dens to 67 meter høje klokketårne huser 25 klokker, hvor den tungeste vejer 13 ton, så der er knald på decibelen, når de bimler om kap udover byen.

Her kan I også besøge regeringspaladset, hvor I gennem Diego Riveras berømte vægmalerier kan få et lynkursus i Mexicos spændende historie helt tilbage til aztekernes tid. Rivera udlevede et stormfuldt ægteskab med Frida Kahlo, der også var berømt maler, og de er generelt værd at stifte bekendtskab med. Kahlo døde allerede som 47-årig, men hun nåede at leve et interessant liv, og hende kan I lære mere om i det hyggelige Coyoacán-kvarter i hendes kongeblå barndomshjem, der i dag er et museum.

Her kan I også gå på jagt efter en kop traditionel mexicansk kakao og gå en tur blandt de gamle huse, stræder og pladser, som man siden 1600-tallet har gjort en dyd ud af at bevare.

I befinder jer i en af verdens mest kulturelle storbyer med mere end 150 museer, hvor særligt det berømte antropologiske museum fortjener et visit. Det er Mexicos største og mest besøgte museum, og her kan I komme på en spændende rejse gennem Mexicos kultur fra mytiske folk som aztekerne, mayaerne og helt frem til i dag.

I kvartererne, Condesa og Roma Norte vrimler det med brede, grønklædte avenuer, gode caféer, gourmetrestauranter og butikker. Når sulten melder sig på jeres rejse rundt i storbyen, er der ikke langt til det kulinariske drømmeland, og vi har tilrettelagt en række udflugter, der sørger for, at I kommer hele smagsspektret rundt.

I Mexico smager de velkrydrede tacos, quesadillaer og tortillaer bare lidt bedre, avocadoerne er altid friske og grønne, og smagsløgene får lov at trække i arbejdstøjet, hvis I tør prøve en lokal chili con carne. Hvis I vil forkæle jer selv, kommer I ikke udenom de traditionelle churros med is eller chokoladesovs.

I har også mulighed for at besøge en af landets største seværdigheder ved Teotihuacan godt 50 kilometer uden for byen.

Vores udflugt til sol- og månepyramiderne er i selskab med en kyndig lokalguide, der viser jer det imponerende vidnesbyrd på et forhistorisk samfund, der havde sin storhedstid omkring årene 300-600 efter vor tidsregning.

Vi udbyder også udflugter til charmerende byer som Puebla, Mexicos gastronomiske centrum, og sølvbyen Taxco, hvor I med egne øjne får indblik i sølvindustrien, som Mexico er førende inden for.

  • Morgenmad

Her skal i bo

mexico - Villas paraiso_strand_01 Inkluderet i prisen
Isla Holbox

Villas Paraiso del Mar

mexico - La palapa_strand_01 Opgradering
Isla Holbox

La Palapa

Camilla_Flindt_176

Camilla Flindt

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

mexico - mexico mad_taco_03 mexico - teotihuacan pyramids_03

Dag 4

Mexico City – Isla Holbox

På fjerdedagen gør I jer efter morgenmaden klar til afrejse mod idylliske omgivelser ved Yucatánhalvøen.

I flyver fra lufthavnen i Mexico City til Cancún, hvor vores samarbejdspartner står klar til at køre jer til kystbyen Chiquilá ved den ti kilometer brede lagune, som adskiller øen Isla Holbox fra fastlandet. Herfra venter en 30 minutters sejltur til byen på den aflange ø.

I bor på hotellet La Palapa, og her er der feriestemning og afslapning for alle pengene. I overnatter på hotellets balkonværelser, hvor I har udsigt udover vandet, ligesom der naturligvis er eget bad og toilet, gratis wi-fi og aircondition.

Værelserne er store og har alle deres egen charme, hvor finurlige vægdekorationer, autentiske træmøbler og hyggelig belysning gør dem til et indbydende hjem de næste otte dage. Det blå hav, de hvide sandstrande og de grønne palmer får sammen med hotellets muntre indretning stedet til at boble af ferie, så roen indfinder sig hurtigt på La Palapa.

Byen på Isla Holbox er en rigtig fiskerby, og især specialiserer fiskerne sig i at fange hummere. Dem skal I glæde jer til at smage, når I får serveret de friske retter på de lokale restauranter med udsigt udover Den Mexicanske Golf. Øen bemærker sig desuden ved den uberørte natur. Her trives flamingoer, pelikaner og andre særlige fuglearter, og den gigantiske, harmløse hvalhaj patruljerer i havet omkring.

Øen er fredet for biler, så man kommer i stedet rundt til fods, på cykel, i små golfvogne eller på knallert.

Det betyder, at luften er renere, og at lydkulissen er overladt til naturen. I er med andre ord havnet i en idyllisk tidslomme komplet afskærmet fra omverdenens stress og jag, så hop i det afslappede tøj, find solcremen frem og sænk skuldrene, for nu er der afslapning på programmet.

  • Morgenmad

Her skal i bo

mexico - Villas paraiso_strand_01 Inkluderet i prisen
Isla Holbox

Villas Paraiso del Mar

mexico - La palapa_strand_01 Opgradering
Isla Holbox

La Palapa

mexico - Mexico_Isla Holbox_beach_06

Dag 5-10

Egne oplevelser i ø-paradiset

Enhver morgen på Isla Holbox bør starte med en god morgenmad og en dukkert i Golfen.

Bagefter venter liggestolene på jer under palmebladene på de luksuriøse sandstrande. Hotellet kan være svært at rive sig løs fra, når strandbaren inviterer til kolde drinks i solen, og spaen på solterrassen kalder, men skulle det alligevel lykkes jer, er der meget andet at lave i området.

Kyststrækningen og havet omkring Isla Holbox indbyder til sejlture, snorkling og tæt kontakt med dyrelivet. Hvis I udforsker de farverige rev og den tropiske mangroveskov, hilser I formentlig på vilde flamingoer, og det er også muligt at se pelikaner, rokker, delfiner og havskildpadder. Hvis I rejser mellem juni og september, kan I endda være heldige at opleve den enorme hvalhaj.

På hotellet kan I købe en udflugt, hvor I på hesteryg kommer forbi mangroveområderne, forgaber jer i den smukke natur og nyder udsigten udover det azurblå hav. Alternativt kan I komme på en sejltur ud på havet for at fange jeres egen middag. Sving fiskesnøren ud, bevæbn jer med tålmodighed og fornem glædesrusen, når rystelserne i fiskestangen fortæller, at der omsider er bid.

Hvis I vil sætte en dag af til kulturelle indspark, kan I tage en tur til fastlandet for at besøge Chichén Itzá-pyramiden. På turen ud til det prægtige mayamonument og de gamle ruiner er der rig mulighed for at besøge et af de mange ferskvandshuller, som er populære attraktioner på Yucatánhalvøen. Hullerne er skabt af sammenstyrtede klipper, hvorefter årevis af regn har fyldt bassinerne op og dannet et hjem for blandt andet skildpadder og et frodigt planteliv.

I kan bade i cenotens klare ferskvand og beundre de ældgamle klippeformationer, som indkapsler bassinerne.

På fastlandet er det også oplagt at besøge de gamle mayabyer, Tulum og Coba, hvor historikken stadig klæber sig til ruinerne, der står som vidnesbyrd på forhistoriens kultur.

Hjemme på Isla Holbox kan I gå på opdagelse på egen hånd. I kan tage på hyggelige vandreture i de smalle gader, der består af finde sandkorn og løber på kryds og tværs gennem det palmerige bybillede forbi små, farverige byhuse. I kan følge sandgaderne til lokale butikker og granske menukortene på restauranterne, som det vrimler med omkring jeres hotel.

  • Morgenmad

Her skal i bo

mexico - Villas paraiso_strand_01 Inkluderet i prisen
Isla Holbox

Villas Paraiso del Mar

mexico - La palapa_strand_01 Opgradering
Isla Holbox

La Palapa

mexico - Mexico_Isla Holbox_Gågade_01
mexico - Mexico_Isla Holbox_flamengoer_01 mexico - Isla Holbox_Chichen_vandgrotte_01

Dag 11

Hjemrejse mod Danmark

Rejsen har nået sin sidste dag, så nå en sidste dukkert i havet og kys palmerne farvel, inden det er blevet tid til hjemrejse.

I sejler fra Isla Holbox mod fastlandet, hvorfra I flyver hjemad mod Danmark efter elleve gode dage i Mexicos kultur og natur.

Dag 12

Ankomst til Danmark

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Camilla_Flindt_176

Camilla Flindt

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til XXX-TEMPCONTENT. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

mexico - Mexico_Isla Holbox_flamengoer_01
mexico - Mexico_Isla Holbox_Hvalhej_01

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_08 2

Fra kyst til kyst Costa Rica Individuel rejse

Caribisk stemning, vilde vulkaner, bedårende Manuel Antonio National Park og Monteverdes tågeskov. 

San José (2 nætter) Puerto Viejo de Talamanca (4) Arenal (2) Monteverde (2) Manuel Antonio (3)
mexico - mexico_befolkning_kvinde_dans_17

Det bedste af Mexico Mexico Individuel rejse

Oplev Mexicos absolutte højdepunkter med kultur og natur i særklasse. I overnatter i de bedste byer, oplever Chichén Itzá og nyder 3 dages strandferie.

Mexico City (3 nætter) San Cristóbal de las Casas (2) Palenque (2) Campeche (1) Mérida (2) Akumal (3)
costa rica - monteverde_jungle_rapelling_08

Naturens skattekammer Costa Rica Individuel rejse

Rafting, vandring, vandfald og livsnyderi i ét skønt Costa Rica-miks. Afslut rejsen på en af Costa Ricas bedste strande.

San José (2 nætter) Pacuare (2) Arenal (3) Rio Celeste (2) Tamarindo eller Carillo (5)
mexico - mexico mad_taco_03

Mexico à la carte Mexico Individuel rejse

Tag på et kulinarisk eventyr til de bedste mexicanske madbyer, hvor gastronomi er en kunstart. I oplever også hovedstaden og slutter med strandferie. Bon appétit!

 

Mexico City (3 nætter) Puebla (2) Oaxaca (3) Puerto Escondido (4)
mexico - Isla Mujeres_strand_01

Øhop og caribiske strande Mexico Individuel rejse

Nyd strandferien på Yucatánhalvøen, hvor flotte koralrev, havskildpadder og puddersand er ren dagligdag. Med ophold i Valladolid nær Chichén Itzá. 

Akumal (5 nætter) Valladolid (2) Isla Holbox (5)
mexico - chichen itza

Essensen af Yucatán Mexico Individuel rejse

Oplev det idylliske Mexico: Kom helt ned i tempo på de indbydende strande, oplev verdensvidunderet Chichén Itzá og få store naturoplevelser på Yucatán.

Playa del Carmen (4 nætter) Mérida (3) Tulum (5)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)