de vestindiske øer - christian degn_32

Christian Degn om De Vestindiske Øer

Christian Degn er solgt: Vælg De Vestindiske Øer

Drømmen om Caribien

I foråret 2022 rejste TV-vært og journalist Christian Degn til De Vestindiske Øer med kæresten Trine Johst Vammen. Rejsen var arrangeret af Stjernegaard og bød på strandidyl i verdensklasse, restaurantbesøg og en masse aktive oplevelser. De to var nemlig på jagt efter et sidste eventyr, inden de i juni 2022 begyndte fortællingen som nybagte forældre. Og det var ikke tilfældigt, at kompasset pegede mod netop Caribien og De Vestindiske Øer:

”Hvis man leder efter eventyr og ferie med uendeligt lækre strande, så er De Vestindiske Øer det helt rigtige svar i Caribien. Jeg havde selv besøgt øerne i 2016 som vært på Hammerslag, og jeg ville gerne dele den fantastiske oplevelse med Trine. At gå ned ad Dronningens Gade gør, at man føler sig hjemme. Der ligger et bagtæppe af genkendelighed over det hele, som jeg er vild med.”

de vestindiske øer - christian degn_24
Christian Degn er TV-vært på TV2 og er blandt andet kendt fra programmerne Nybyggerne, Hvem vil være millionær og tidligere Hammerslag. Med på rejsen er kæreste Trine Johst Vammen.

Hvis man leder efter eventyr og ferie med uendeligt lækre strande, så er De Vestindiske Øer det helt rigtige svar i Caribien

I sikre hænder

Rejsen varede 16 dage med ophold på The Buccaneer lidt uden for Christiansted, St. Croix og på At Home in the Tropics i Charlotte Amalie, St. Thomas. Undervejs drog parret på egne ture til St. John og strande fra fantasiens verden, ligesom de havde flere store oplevelser med Stjernegaards fastboende rejseledere på øerne.

”Det var bare trygt og tjekket at rejse med Stjernegaard. Det er i virkeligheden dejlig simpelt. Hvor fedt er det ikke også at møde danske guider på sådan et eksotisk sted? Birgit og hendes mand Troy samt Anna Monica er så hjertevarme, og deres tilstedeværelse fjerner enhver sprogbarriere og potentielle frustrationselementer, man ellers kunne være stødt på,” fortæller Christian.

Både Christian og Trine havde på forhånd gjort sig nogle tanker om at tage på udflugt med danske rejseledere. Tankerne ledte automatisk mod unge charterguider på sydeuropæiske feriemål og til en bekymring om, at parret derfor ligeså godt kunne stå for det hele selv. Men det viste sig hurtigt, at enhver fordom blev gjort til skamme for de nybagte forældre:

”De er jo ligeså lokale som alle andre på øerne. Det er helt sikkert en misforståelse, hvis yngre mennesker holder sig fra at rejse med dansk rejseleder eller lokale guider. Stjernegaards voksne guider har i hvert fald bare styr på tingene, og det gjorde, at vi aldrig gik forkert. Både i bogstavelig forstand i de danske gadenavne, og når det gjaldt restaurantbesøg og oplevelser.”

de vestindiske øer - Birgit christian trine
de vestindiske øer - christian degn_15
de vestindiske øer - christian degn_12_HF
I selskab med rejseleder Birgit Holloway vandrede Christian og Trine til toppen af det lille bjerg Goat Hill, det østligste punkt på De Vestindiske Øer.

Eventyr til lands og til vands

Kæresteparret var sporet ind på aktive eventyr fra rejsens begyndelse – i det omfang en gravid Trine nu engang kunne være med på. Programmet bød blandt andet på vandreture i naturen, snorkling i havoverfladen og dybhavsfiskeri på åbent hav. Og de oplevelser gjorde stort indtryk på Christian:

”Øerne er jo definitionen af Caribien med palmer, strand og azurblåt vand. Fisketuren var så vild, og vores snorkeltur til Buck Island var helt fantastisk. Også selvom jeg aldrig rigtig lærte at svømme, fordi jeg altid har kunnet bunde til skolesvømning. Og så er der strandene. Her spillede min højde rent faktisk en fordel. Jeg kan jo se det hele heroppe fra, og hvor ser det bare flot ud, ” griner Christian og uddyber:

”Det er ærgerligt, at de fleste danskere først får øjnene op for øerne, når de kommer op i alderen. Jeg rejste selv en del i Sydamerika, da jeg var i mine 30’ere, men de rejser kunne ligeså godt være gået til De Vestindiske Øer. Her kan man vandre til toppen af bjerge gennem frodig natur, og der er samtidig et element af kvalitet og tryghed.”

Du kan læse meget mere om Christian og Trines oplevelser på De Vestindiske Øer i deres rejsebrev med personlige anbefalinger og erfaringer. Hvilken rom er eksempelvis bedst, og hvad stiller man egentlig op med øjet fra den første guldmakrel, man hiver ind? 

de vestindiske øer - christian degn_42
dansk vestindien - buck island snorkling
de vestindiske øer - christian degn_44
Man har lov at drømme stort på De Vestindiske Øer! Christian drømte om en lystfisker-oplevelser ud over det sædvanlige. Og det fik han! Plus en guldbeklædt makrel.

Smagen af solcreme

”Af solskin! Med lidt salt om læberne og et strejf af faktor 50-solcreme.”

Svaret kommer prompte fra Christian, når han skal definere smagen af Caribien. For madøret Christian, som TV-værten gerne definerer sig selv, lytter i den grad til smagsløgene, når rejsen skal planlægges:

”Mad er en del af min eventyrlyst, og det vestindiske køkken er så vildt. Det er en blanding af europæisk madkultur, mellemamerikanske tacos, caribiske traditioner og så lige amerikanske påvirkninger oveni. Det er en smeltedigel med søde frugter, smadderchilier og friskfanget fisk. Der er ikke et smagsløg, der er blevet understimuleret på vores rejse. Og så er hot sauce en stor ting derovre, og det er jo ren lykke, når jeg sådan har en kæmpe svaghed for chili. Saucerne er gode, stærke, ikke bitre men sødmefulde, og jeg elskede det.”

Fascinationen af chilisaucerne skyldes måske en personlig oplevelse med verdens stærkeste chili, der kan have spillet en rolle for Christians karriere:

”Før jeg blev vært på Hammerslag, lavede jeg et indslag med Chili Klaus til TV-avisen, hvor vi spiste en Carolina Reaper. Jeg ved ikke, om det havde noget at sige, men jeg blev i hvert fald inviteret til casting på programmet ikke særligt længe efter. Så jeg sørger altid for at smage på chilierne, når chancen byder sig. Man ved aldrig, hvad der kan komme ud af det,” fortæller Christian.

”Af solskin! Med lidt salt om læberne og et strejf af faktor 50-solcreme.”

Hvor skal man spise på De Vestindiske Øer?

  • Blue 11 med Michelin-ambitioner
  • Lokale spisesteder som The Chicken Shack
  • Too Chez på St. Croix.
  • Læs Christians eget rejsebrev for flere restaurantanbefalinger
dansk vestindien - st thomas_frugt bod_01
dansk vestindien - dansk vestindien bartender
de vestindiske øer - christian degn_18
de vestindiske øer - christian degn_26
Det caribiske køkken trækker tråde til det franske, mexicanske og kreolske af slagsen. Og det var lige noget for Christian og Trine.

Det topper Skagen

Ferien på De Vestindiske Øer er altså meget mere end dansk kolonihistorie. Christian og Trine står i hvert fald tilbage med en klar anbefaling til alle, der gerne drømmer stort:

”Hvis du er på jagt efter drømmen om Caribien, bør du vælge rejsen til De Vestindiske Øer. Her får du alt, hvad du forestiller dig om strandene, havet, naturen og solen men også den danske historie og en høj grad af sikkerhed. Jeg oplever i hvert fald intet utrygt ved øerne. Jeg vil sammenligne det lidt med Skagen men med garanti for fantastisk vejr. Og vi ved alle hvor fantastisk Skagen er. Her er rommen bare billigere, og vejret er bedre,” fortæller Christian og fortsætter:

”Jeg forstår ikke altid venner, der besøger andre øer i Caribien, for rommen og strandene er ligeså gode på De Vestindiske Øer, men der er så meget ekstra. Jeg er personligt vild med historie, og jeg synes, det er så spændende at opleve, men man kan sagtens have en fantastisk ferie, selvom man ikke har den største interesse i historie.”

Og så giver spørgsmålet til 1.000.000 kroner for en gangs skyld sig selv: Vil Christian Degn gerne tilbage til De Vestindiske Øer?

”Ja! Og det er mit endelige svar.”

Læs Christians egen beskrivelse af rejsen til De Vestindiske Øer.

de vestindiske øer - christian degn_01
Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du selv har fået mod på et eventyr til De Vestindiske Øer!
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)