Skip to main content

Historiske levn og turkisblåt vand

Dansk Vestindien er et paradis som helhed, men består det også af tre unikaer, der hver især byder på sine helt specielle særpræg.

De fleste Dansk Vestindien-kendere vil anbefale dig at få det hele med, når du bevæger dig over Atlanten. Alligevel kan der være god grund til at se de tre perler efter i sømmene, når du skal skræddersy et eventyr ud fra dit drømmescenarie.

Se alle vores skønne rejser til de vestindiske øer

dansk vestindien - st thomas_charlotte amalie_shopping_03

St. John: I naturens dybe stille ro

St. John er et sandt ”honeymooners paradise”, og det skyldes ikke mindst, at alt ånder fred, ro og idyl på den lille perle.

Hertil er der rig mulighed for at blive gift på en af St. Johns smukke strande, såfremt tegnebogen tillader det.

St. John er en rolig ø og langt mindre kommerciel og befærdet end den nærliggende storesøster, St. Thomas, og den indbyder således til komplet afslapning. Dog bør det noteres, at her er skruet godt op for priserne, hvilket betyder, at mange blot vælger at tilbringe en enkelt dag eller to på øen.

På trods af at flere velhavere har valgt at bosætte sig på St. John, er det først og fremmest naturen, der hersker på den lille ø. To tredjedele af øen, der er på størrelse med Fanø, er dækket af nationalpark, hvor 800 forskellige plantearter og mere end 100 forskellige træsorter pryder jordbunden.

Snører du vandrerskoene og begiver dig ud på Reef Bay Trail, kan du glæde dig til 1000 år gamle helleristninger, et besøg ved en forladt sukkermølle samt vandfald og forfriskende ferskvandspools. Vil du opleve mere af historien, der gemmer sig i det grønne, er Cinnamon Trail, hvor du kommer forbi sukkerplantager og gamle ruiner, et godt bud på en vandrertur.

Vender du næsen mod kysten afløses den grønne oase af kridhvidt sand og krystalklart vand, der omkranser det meste af øen.

Den mest populære strand er uden sidestykke Trunk Bay, som ofte er velbesøgt, når krydstogtskibene ligger i havn på St. Thomas. Vil du have en strand for dig selv, så prøv lykken på Little Cinnamon Beach eller Little Hawksnest Beach, der begge ligger i forlængelse af hhv. Cinnamon Beach og Hawksnest Beach.

Øen er særligt interessant for: Livsnydere, bryllupsrejsende og naturelskere, der har sparet op til fornøjelsen.

Se vores rejser til St. John

de vestindiske øer - st john_trunk bay_27
dansk vestindien - st john_cruz bay_02 dansk vestindien - st john strandbar_01

St. John.

St. Croix: Den lokale

St. Croix er den mest danske ø af de tre. Dels fordi øen er forholdsvis flad og fordi den danske historie ikke er til at komme udenom.

Særligt i Christiansted får du serveret en buffet af dansk historie så stor, at det kan virke næsten overvældende. Gadenavne som Kongensgade, Dronningens Tværgade og Kompagnistræde værner om, at danskerne regerede her, men endnu mere tydeligt bliver det, når du besøger Fort Christiansværn, Vejerhuset og Toldboden. Historien slutter dog ikke, hvor by bliver til land, for sukkerplantagerne gemmer selvfølgelig også på en række fortællinger – også af den grumme slags, som mange danskere pænt har fortrængt.

Livet på St. Croix leves lidt langsommere end det gør på St. Thomas, og det skyldes ikke mindst, at her kommer langt færre krydstogtskibe, og det giver dig også mulighed for at komme lidt tættere på de lokale. Ofte er et ’godmorgen’, ’godeftermiddag’ eller ’godaften’ alt, der skal til for at komme lidt tættere ind på livet af de lokale.

St. Croix er den oplagte landbrugsø, og er bl.a. kendt for sin formidable romproduktion, og derfor finder du heller ikke tætbevoksede skove og bjerge i samme omfang, som du gør på St. Thomas og St. John. Til gengæld finder du masser af skønne strande samt formidable dykke- og snorkeloplevleser. Er du typen, der elsker synet af livet under havet, er det ved Cane Bay, Jacks Bay og Isaacs Bay, det sker.

Har du ikke noget imod en afstikker, så besøg Bucks Island, hvor du foruden krystalklart vand og koraller kan spotte havskildpadder.

Øen er særligt interessant for: Historieinteresserede, folk med hang til at dykke eller snorkle samt mennesker, der gerne vil nyde ferien i et roligt, caribisk tempo.

Se vores rejser til St. Croix

dansk vestindien - st croix_christiansted_gult fort_06

St. Thomas: Flot og festlig

Tager du på et krydstogt, der kommer forbi Dansk Vestindien, kommer du helt sikkert forbi St. Thomas.

Grundet de mange krydstogtskibe og de mange turister er øen den mest udviklede og kommercielle af de tre, og du finder således alt fra store og eksklusive resorts til et væld af restauranter og shoppingcentre. Masseturismen er dog ikke mere overvældende, at det er den skønne natur med skovbeklædte bjerge og smukke strande, der overskygger alt.

Charlotte Amalie byder ligesom Christiansted og Frederiksted også på masser af danske levn og gadenavne, men i dagtimerne kan gaderne være så fyldt med turister, at du ikke kommer helt så tæt på ”danskheden”, som du gør i de andre byer. Når skibene igen sejler fra havn, bliver byen sig selv igen, og en caribisk stemning strømmer ind over den danskprægede scene.

Holder du ferie på St. Thomas er der masser at give sig til. Den smukke natur nærmest venter på at blive brugt, så begiv dig endelig ud på en vandrertur på Magens Bay Trail, der starter i smukke Magens Bay. Er du adrenalinjunkie, er der mulighed for at zipline gennem trætoppene, hvis du da ikke foretrækker at slå dine folder på vandet, der både indbyder til kajaksejlads og dykning – og alt derimellem.

St. Thomas’ strande er ligesom de andre øers strande ganske spektakulære, og der er sand og vand for enhver smag. Magens Bay er uden tvivl den mest populære og kan derfor være tætpakket på dage, hvor krydstogtskibene ligger i havn. Prioriterer du masser af vandaktiviteter, er Coki Beach et oplagt valg, og vil du hellere have ro og en mere lokal stemning er Hull Bay og Lindquist Beach gode bud på en dag på stranden.

Øen er særligt interessant for børnefamilier og andre rejsende, der sætter pris på et stort udbud af aktiviteter og bekvemmelighed.

Se vores rejser til St. Thomas

dansk vestindien - st thomas_lindquist beach_01
dansk vestindien - st thomas_charlotte amalie_vandfly_01 dansk vestindien - dansk vestindien skilt_02

St. Thomas.

Grundet de mange krydstogtskibe og de mange turister er øen den mest udviklede og kommercielle af de tre, og du finder således alt fra store og eksklusive resorts til et væld af restauranter og shoppingcentre

dansk vestindien - st thomas_skib aften_01

St. Thomas.

Et udvalg af vores rejser til De Vestindiske Øer

Andre læste også

de vestindiske øer - christian degn_42
Rejseberetning

Christian Degn er solgt: Vælg De Vestindiske Øer

Læs artikel
de vestindiske øer - galleri - st thomas_charlotte amalie_udsigt_12
Guide

10 anbefalinger til De Vestindiske Øer

Læs artikel
de vestindiske øer - galleri - karneval_03
Guide

Festlig ferie: Karneval på De Vestindiske Øer

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)