Skip to main content

Strandguide til Sri Lanka: Find dit match

sri lanka - sri lanka_strand_02 sri lanka - sri lanka_bentota_strand_01

Hvilken strand vil du ha'?

Sri Lanka er oldtidslevn, overvældende natur, safari, kolonitidsbyer og et møde med kulturen. Og så er Sri Lanka ikke mindst strandliv.

Inden du booker og betaler en rejse til Sri Lanka, bør du dog gøre dig et par overvejelser, for der findes en strand til hvert et temperament, hver en årstid og hvert et aktivitetsniveau – og helt sikkert en strand, der slår benene væk under lige præcis dig.

sri lanka - arugam bay_strand_12
sri lanka - sri lanka_unawatuna_strand_10 sri lanka - Hikkaduwa_strand_skildpadde_koralrev_03

Der findes strande for enhver smag på Sri Lanka.

Sommer eller vinter? Surf eller snorkling?

Vil du have sol, når du er på stranden, og skal vandet vise sig fra sin smukkeste side, skal du tænke over, hvornår du ønsker at rejse til Sri Lanka.

Rejser du, når det er sommer i Danmark – fra april til oktober – er vejret godt på østkysten. Rejser du derimod i det danske vinterhalvår, er vejret bedst i syd og sydvest.

Foruden rejsetidspunktet, bør du tage stilling til, om du drages af øde, brede sandstrande med komplet ro og klart vand. Eller om stranden gerne må være lidt mere levende – både hvad bølger og liv angår. Vil du snorkle eller dykke, bør du pejle mod øst i retning af strande som Nilaveli og Pasikuda Bay.

Prøv kræfter med surfbrættet på sydøstkysten ved Arugam Bay og i syd ved Ahangama, der er udnævnt til Sri Lankas bedste surferstrand.

Herunder guider vi dig til 5 strande med hver sin unikke beliggenhed og oplevelse.

sri lanka - nilaveli_strand_01

1. Arugam Bay: Hippier og høje bølger

Ved første øjekast kan Arugam Bay på sydøstkysten ligne et lille surferparadis, men der er meget mere til stranden end gode bølger.

Her er hippiestemning, yoga i de tidlige morgentimer, dovne stunder i hængekøjen, fiskerbåde, hyggelige caféer og lokalliv på stranden.

Mange er gennem tiden blevet hængende i byen, og grænsen mellem turisme og lokalliv flyder på sin vis ud i ét. Området byder på mange små, mere eller mindre tilgængelige bugter, og så er Yala National Park kun et kort stykke væk. Strømmen her kan til tider være stærk, så hold øje med flaget, inden du begiver dig ud i bølgerne. Eller bliv på stranden og nyd den uimodståelige atmosfære.

Arugam Bay er til dig, der sætter pris på den gode stemning, yoga i solopgangen, en ferie i slowmotion og måske endda et par timer på surfbrættet.

Ved første øjekast kan Arugam Bay på sydøstkysten ligne et lille surferparadis, men der er meget mere til stranden end gode bølger

sri lanka - arugam bay_strand_07
sri lanka - arugam bay_strand_13 sri lanka - arugam bay_strand_11

2. Nilaveli: En pendant til paradis

Nilaveli er Sri Lankas bud på postkortidyllen. Vandet er blåt, tempoet er roligt og palmerne hænger dovent ind over de brede sandstrande på den nordlige østkyst.

Her kan du snorkle direkte fra stranden, og du skal ikke langt ud, før koraller og farverige fisk, disker op med et skønt undervandsshow.

Vil du have fuldt blus på snorkeloplevelsen, bør du dog tage til Pigeon Island, blot en kilometer væk. Her er der fisk i overflod, tilføjet en mindre dosis revhajer og skildpadder, der gør snorkeloplevelsen omkring de skønne rev fuldendt. Nilaveli er til dig, der drages af uspolerede paradisstrande, roligt badevand og førsteklasses snorkeloplevelser.

 

sri lanka - pigeon island_tricomalee_03
sri lanka - pigeon island_tricomalee_dykning_02 sri lanka - pigeon island_tricomalee_dykning_01

3. Mirissa: En hyldest til havet

Helt nede på sydspidsen ligger Mirissa. Her er tale om en smuk, palmespækket strand, der løber ud i et hav af varme, blågrønne nuancer.

Men trods sit billedskønne look, er det noget helt andet, der gør Mirissa til noget særligt. Her er du nemlig tæt på havets kæmper, de op til 30 meter lange blåhvaler, som kan spottes på en hvalsafari fra Mirissa. Hertil er der også både kaskelothvaler og delfiner i farvandet ud for Mirissa, og så hænder det endda, at havskildpadderne kommer ind på stranden for at yngle.

Mirissa er strandferie til dig, der vil overvældes af havets storhed, falde helt til ro i smukke omgivelser og måske endda prøve kræfter med surfbrættet.

sri lanka - sri lanka_mirissa_strand_02

4. Unawatuna: Sydkystens oase

Unawatuna er en skøn blanding af hyggelige gæstehuse, snørklede gader, små bugter, dovne palmer og hængekøjer.

En lille oase af fred, ro og idyl ved det, som betragtes som en af Sri Lankas smukkeste strande – og samtidigt en af de få strande i syd, hvor du ligger i læ for de kraftige havstrømme.

Unawatuna er interessant i sig selv men også i kraft af beliggenheden tæt på kolonitidsbyen Galle. Hertil er du tæt på nogle af Sri Lankas bedste surferstrande ved Ahangama samt blåhvalerne ud for Mirissa. Unawatuna er til dig, der gerne vil have lidt af det hele inden for en kort radius – med base i en fortryllende oase, der lokker til badeferie på dovneste vis.

sri lanka - unawatuna beach_03

Unawatuna er en skøn blanding af hyggelige gæstehuse, snørklede gader, små bugter, dovne palmer og hængekøjer

5. Bentota: Hvor ro møder action

Bentota er ikke bare en smuk, bred strand. Trods sin beliggenhed på vestkysten, hvor havstrømmene kan være stærke, er vandet ofte lidt roligere lige her. Bl.a. fordi du skal et stykke ud, før det bliver dybt. Med det sagt, er her nok at give sig til. Med alt fra snorkling og vandski til dybhavsfiskeri og kajakture gennem mangroven, er Bentota en yndet stranddestination for børnefamilierne.

Strømmen kan til tider være stærk, og derfor er det heldigt, at stranden er udstyret med en række rigtig gode boutiquehoteller og resorts med veludstyrede pools, som kan tage over, når havet er lunefuldt. En skøn strand, der vækker glæde hos hele familien – ikke langt fra hverken lufthavnen i Colombo eller Galles hyggelige gader.

Se vores rejser til Sri Lanka lige her

 

sri lanka - sri lanka_bentota_strand_01
sri lanka - sri lanka_bentota_mangrove_01 sri lanka - bentota_solnedgang_01

Andre læste også

sri lanka - sri lanka_sigiriya_11
Guide

UNESCO viser vejen: Sri Lankas velbevarede skatte

Læs artikel
thailand - thailand_tempel_sko_01
Guide

Takt og tone: Din guide til gode manerer i Asien

Læs artikel
thailand - phi phi_strand_06_HF
Inspiration

Guide til Thailand: Øerne du ikke vil hjem fra

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)