Rovos Rail, Victoria Falls og Cape Town
Download katalog over rejsen

13 dage fra 46.190 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Sydafrika Rovos Rail, Victoria Falls og Cape Town

Individuel rejse 13 dage fra 46.190 kr.

4.7   (36 anmeldelser)
sydafrika - victoria_falls_slider_01

Oplev det brusende vandfald mellem Zimbabwe og Zambia og det legendariske Rovos Rail

Dette er rejsen til jer, der søger de ultimative oplevelser i det sydlige Afrika. Den begynder i Zimbabwe, hvor I skal opleve et af verdens største vandfald, Victoria Falls, der kan prale af en længde på 1.700 meter og en højde på 100 meter.

sydafrika - rovos rail_02
sydafrika - sydafrika_natur_loeve_04

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Et af verdens største vandfald, Victoria Falls
 • 1.400 km. lang togtur med Rovos Rail
 • Safari i Hwange National park
 • Byliv i charmerende Cape Town
 • Mange udflugter kan tilkøbes
 • Afstikker til vinlandet også muligt
sydafrika - cape town_udsigt_02

Storslåede oplevelser i Afrika

I Zimbabwe skal I bo på en dejlig 4-stjernet lodge eller måske på det historiske Victoria Falls Hotel, fra hvis terrasse man kan se vanddampene over vandfaldet.

Vi har et par gode bud på, hvordan I kan opleve naturvidunderet fra forskellige vinkler, f.eks. fra en helikopter på den berømte Flight of Angels-tur.

Næste kapitel i jeres rejse udgøres af en legendarisk 1.400 km lang togtur med Rovos Rail – en rejse i smukke togvogne med kolonial charme, formidabel service og et meget højt gastronomisk niveau.

I har tre nætter ombord og kan nyde jeres skønne private kupe, spisevognen og observations- og lounge-vognen, hvor I kan sludre med de øvrige gæster og nyde High Tea på bedste britiske maner.

Togrejsen inkluderer alle måltider, drikkevarer og et safari game drive i Hwange National Park

Der er store chancer for at se løver, elefanter, zebraer, giraffer og mange andre spændende dyr. Efter tre nætter ombord ruller toget ind på stationen i Pretoria, og I rejser videre til det nærliggende Johannesburg, hvorfra I flyver til Cape Town.

Sidste kapitel af rejsen foregår i Cape Town, hvor der er mange muligheder for at blive klogere på Sydafrikas nyere historie, nyde den smukke natur på Kaphalvøen, smage god vin i Stellenbosch og spise dejlig mad til lave priser. Tag med på den ultimative rejse til Sydafrika!

sydafrika - Sydafrika_Victoria falls rovos rail og cape town_FIT

Turen i overblik

By nætter Inkluderet Opgradering
Pretoria 1 nætter: Pretoria 1 Ivory Manor Boutique Hotel +
Rovos Rail, Pretoria til Victoria Falls 3 nætter: Rovos Rail, Pretoria til Victoria Falls 3 Rovos Rail
Victoria Falls, Zimbabwe 2 nætter: Victoria Falls, Zimbabwe 2 Ilala Lodge Victoria Falls Hotel, Zimbabwe
Cape Town 5 nætter: Cape Town 5 Kloof Street Hotel + The Winchester Boutique Hotel Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

sydafrika - zimbabwe - victoria falls - victoria falls hotel_vandfald Opgradering
Victoria Falls (Zimbabwe)

Victoria Falls Hotel, Zimbabwe

Dette skønne historiske hotel, som ligger kun 10 minutters gang fra kanten af Victoria Falls, har været hjemsted for Afrika-eventyrere gennem tiderne.

Se hotel
Pretoria Ivory Manor Bvoutique Hotel Udefra 01 Inkluderet i prisen
Pretoria

Ivory Manor Boutique Hotel

+
Se hotel
RVR Northwestprovince4 Hres Inkluderet i prisen
Rovos Rail

Rovos Rail

Se hotel
sydafrika - zimbabwe - victoria falls - ilala lodge_04 Inkluderet i prisen
Victoria Falls (Zimbabwe)

Ilala Lodge

Se hotel
Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
Se hotel
Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

Se hotel
sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

Se hotel

Der var tid til at slappe af, når vi nåede frem til en lodge og bare sidde og nyde den pragtfulde natur, som var meget forskellig fra lodge til lodge. En formidabel tur.

Ruth Christoffersen, Rødovre
4.8   (100 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Sydafrika
sydafrika - rovos rail - rovos rail_restaurant

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Johannesburg, Sydafrika

Jeres rejse begynder om eftermiddagen fra København, eller på udvalgte dage også fra Billund. I flyver til London og derfra videre til Johannesburg i Sydafrika med ankomst næste dag.

sydafrika - Sydafrika_Victoria falls rovos rail og cape town_FIT
sydafrika - rovos rail_02 sydafrika - victoria falls_02

Dag 2

Ankomst til Sydafrika, videre til Pretoria

I lander i lufthavnen i Johannesburg, og herfra bliver I kørt til hotellet i Pretoria.

Der er nu mulighed for at kigge lidt nærmere på Pretoria, som er Sydafrikas administrative hovedstad, og som huser regeringsbygningerne, Union Buildings, og hvor landets største statue af Nelson Mandela står på pladsen foran.

Vortrekker-monumentet er også et besøg værd – det blev bygget til minde om de hollandske boeres erobring af landet, og her får man den stærkeste oplevelse af de myter og den forskruede tankegang, der førte til raceundertrykkelsen under Apartheid.

Bemærk: For at komme ind til Union Buildings og Vortrekker-monumentet skal I tage en taxa (der er for langt at gå) – hotellet kan være behjælpelig med at organisere dette.

Her skal i bo

Pretoria Ivory Manor Bvoutique Hotel Udefra 01 Inkluderet i prisen
Pretoria

Ivory Manor Boutique Hotel

+
Pretoria Ivory Manor Bvoutique Hotel Pool 01

Efter en lang rejse og en spændende dag i Sydafrikas historiske hovedstad kan det være fristende at tage et dyp i Ivory Manor Boutique Hotels lille, men dejlige, pool.

Dag 3

Pretoria, afgang med Rovos Rail

Efter morgenmaden, bliver I kørt til togstationen i Pretoria, hvor der venter en oplevelse af de helt store: Tre dages togrejse omgivet af historisk luksus med gourmetmad og vine af højeste kvalitet og en service, som er værd at skrive hjem om.

Den gode atmosfære mærker I allerede ved tjek-ind-formaliteterne på stationen, hvor man i vanlig britisk kolonistil spiser en agurkesandwich og drikker en kop te eller et glas champagne. I bliver herefter fulgt til jeres kupe, hvor I kan finde jer til rette. Pullman-suiterne, som er inkluderet i grundpakken, er 7 m2 og har køjeseng eller en mindre dobbeltseng, som om dagen laves om til en sofa. Deluxe-og Royal -suiterne, som kan tilkøbes som opgraderinger, er henholdsvis 10 m2 og 16 m2og har en større dobbeltseng. Alle tre har naturligvis eget toilet og bad og vinduer, hvorfra man kan nyde udsigten.

Toget har en elegant dining car, hvor måltiderne indtages, en lounge car og observation car, hvor man kan slå sig ned og nyde udsigten, sludre, få en drink osv., samt en club car, som er forbeholdt rygere - et bevis på, at I er på vej ud på en historisk rejse, hvor der er plads til fortidens "synder". Påklædning om dagen er afslappet, men om aftenen klæder man om til formel påklædning, dvs. jakkesæt og slips for herrernes vedkommende og f.eks. cocktail-/aftenkjoler for kvindernes vedkommende.

Der serveres tre måltider om dagen på toget: morgenmad fra kl. 7 til 10, frokost kl. 13 og middag kl. 19.30. Herudover serveres high tea kl. 16.30, og der er room service 24 timer i døgnet, så vær ikke bekymret for, at I går sultne i seng. Måltider, drikkevarer og udflugt er inkluderet i rejsens pris.

Den strækning I skal køre fra Pretoria til Victoria Falls er 1.400 km, og der er afgang kl. 10:00.

I har tid til at finde jer til rette i jeres kupe og udforske toget, inden frokosten serveres i togets dining car. I skal aflevere jeres pas til personalet, da I passerer grænsen til Zimbabwe i dag.

I løbet af eftermiddagen kører I gennem Nylstroom, således døbt af vortrekkere (hollandske immigranter), som troede at Nilen udsprang her og Warmbath, opkaldt efter byens varme kilder. Toget kører også forbi den dramatiske skrænt, der markerer slutningen af Highweld-højlandet, og det passerer Stenbukkens Vendekreds, det vil sige den sydlige grænse for, hvor man kan se solen stå i zenit (lodret over hovedet). Om aftenen kan I nyde middagen, mens I bumler afsted over Limpopo-floden mod Beitbridge, hvor toget holder stille natten over.

 • Morgenmad
 • All Inclusive

Her skal i bo

RVR Northwestprovince4 Hres Inkluderet i prisen
Rovos Rail

Rovos Rail

sydafrika - rovos rail - Rovos rail_02
sydafrika - rovos rail - rovos rail_restaurant sydafrika - rovos rail - Rovos rail_04

Efter en dag med smukke udsigter skal det blive godt at spise middag i togets smukke restaurantvogn.

Dag 4

Rovos Rail, en dag på skinner

I kan sove længe i dag, hvis I har lyst – morgenmaden serveres helt frem til kl. 10.

Toget kører stille og roligt – måske med at par tekniske stop – men I skal ikke forlade toget i løbet af dagen. Det giver tid til at læse, hygge med andre gæster, fotografere fra observationsvognen, og hvad man i øvrigt har lyst til.

Retningen er nord, og toget passerer først på dagen smukke områder med Baobab-træer, mens det om eftermiddagen kører igennem Bulawayo, der er Zimbabwes næststørste by.

De faste holdepunkter er måltiderne: frokost kl. 13, high tea kl. 16.30 og middag kl. 19.30.  Ved aftenstid når toget frem til Mpopoma, hvor det holder for natten.

 • All Inclusive

Her skal i bo

RVR Northwestprovince4 Hres Inkluderet i prisen
Rovos Rail

Rovos Rail

video_sydafrika_natur_baobab_trae_giraf_solnetgang_01

Dag 5

Rovos Rail, safari i Hwange National Park

I har morgenen og formiddagen om bord på toget. Morgenmaden serveres også i dag frem til kl. 10.

Midt på dagen kører I ud på en af verdens længste, helt lige jernbanestrækning; det 114 km lange spor mellem Dete og Gwaai, og I må ikke snyde jer selv for at sidde i den bageste vogn og se sporet forsvinde langt ude i horisonten.

Efter frokost byder eftermiddagen på en skøn safarioplevelse i Hwange National Park, Zimbabwes største nationalpark. I bliver kørt til The Hide, en lodge inde i nationalparken, og her tager I plads i en jeep og kører ud i parken for at spotte vilde dyr. I har gode chancer for at se bl.a. elefanter, giraffer, geparder, impalaer, zebraer og måske også løver, hvis de skal på jagt denne eftermiddag.   

Safarien varer nogle timer, og I er tilbage på toget sidst på eftermiddagen.

Togets personale står klar med en forfriskning og en dejlig kølig klud, så I kan tørre savannens støv af ansigtet. 

Kl. 19.30 har I klædt om og er klar til en dejlig middag med tilhørende vine – en skøn måde at tilbringe en aften på efter en begivenhedsrig dag.

 • All Inclusive

Her skal i bo

RVR Northwestprovince4 Hres Inkluderet i prisen
Rovos Rail

Rovos Rail

sydafrika - sydafrika_natur_giraf_02
kenya_masai_mara_hanloeve_02 sydafrika - elephant national park_elefant_03

Dagen i dag byder på et afbræk fra de smukke landskaber og den gode mad ombord på Rovos Rail, når I skal en tur på safari i Hwange National Park.

Dag 6

Ankomst til Victoria Falls, Zimbabwe

Der er morgenmad frem til kl. 09:30, og kl. 10:00 ruller toget ind på stationen i Victoria Falls.

Ved ankomst skal I købe et visum, inden I slippes ind i landet,

I Victoria Falls kan I vælge mellem at bo på Ilala Lodge (inkluderet i grundpakken), eller vælge at opgradere til det historiske Victoria Falls Hotel. Begge hoteller ligger kun 10 minutters gang fra Victoria Falls, så allerede i dag kan I stå på kanten af et af denne verdens mest fascinerende naturvidundere.

Vandfaldet, som også danner grænsen mellem Zimbabwe og Zambia, er 1.700 meter bredt og omkring 100 meter højt. På det lokale sprog hedder det tonga mosi-oa-tunya, som betyder "røgen, der tordner", og det giver god mening, når man betragter de kaskader af vand, der vælter ned.

David Livingstone, en skotsk missionær og opdagelsesrejsende, var den første hvide mand, der besøgte vandfaldet. Han kom hertil i 1855 og navngav det efter Dronning Victoria.

Man strides om, hvilket vandfald er det største i verden, Victoria Falls eller Iguaçu i Brasilien, men uanset svaret, så kan man kun blive fascineret, når man er her.

Victoria Falls består egentlig af seks fald, men i perioden fra februar til maj, hvor vandmængden er størst, flyder de sammen til et stort fald.

 • Morgenmad

Her skal i bo

sydafrika - zimbabwe - victoria falls - ilala lodge_04 Inkluderet i prisen
Victoria Falls (Zimbabwe)

Ilala Lodge

sydafrika - zimbabwe - victoria falls - victoria falls hotel_vandfald Opgradering
Victoria Falls (Zimbabwe)

Victoria Falls Hotel, Zimbabwe

sydafrika - victoria falls_01
sydafrika - rovos rail - rovos rail_bar victoria falls_07

I dag siger I farvel til det smukke tog og goddag til en endnu smukkere udsigt over de enorme Victoria Falls.

Dag 7

Victoria Falls, mulighed for udflugter med engelsktalende guide

Hele dagen er til rådighed her ved de fantastiske Victoria Falls, og vi tilbyder nogle udflugter, hvis I vil have det hele med og høre, hvad dygtige lokale guider kan fortælle om området.

I kan således deltage i en guidet vandretur ved vandfaldet, hvor I går gennem den fugtige regnskov på Zimbabwes side af vandfaldene, I kan tage med på en dejlig sejltur i solnedgangen på Zambezifloden, hvor I nyder en drink og nogle snacks, mens I kigger på dyrelivet, og endelig kan I – som den ultimative oplevelse – tilkøbe en helikoptertur henover vandfaldene. Turen varer kun 13 minutter, men det er en enestående oplevelse at hænge i en helikopter så tæt på de enorme vandmasser og at følge deres zigzag ned gennem Zambezifloden.

I kan naturligvis også vælge at opleve området på egen hånd og måske gå en tur ned til broen, der spænder henover Zambezifloden, som samtidig er grænsen ind til Zambia.

I kan passere grænsen og opleve lidt lokal kolorit, når passene skal stemples.

Ilala Lodge har en skøn terrasse og poolområde, hvor I kan nyde et par timer i solen, og har I opgraderet til Victoria Falls Hotel, vil I helt sikkert nyde en drink på den store terrasse, hvorfra man kan se vanddampene over vandfaldet, og gå rundt i gangene og se på fotos af de berømtheder, der har boet på hotellet.

Her skal i bo

sydafrika - zimbabwe - victoria falls - ilala lodge_04 Inkluderet i prisen
Victoria Falls (Zimbabwe)

Ilala Lodge

sydafrika - zimbabwe - victoria falls - victoria falls hotel_vandfald Opgradering
Victoria Falls (Zimbabwe)

Victoria Falls Hotel, Zimbabwe

victoria falls_06

Dag 8

Victoria Falls, videre til Cape Town, Sydafrika

I dag fortsætter rejsen til Cape Town, og I bliver kørt til lufthavnen i Victoria Falls for at flyve til Sydafrikas absolut dejligste by.

Vel ankommet i Cape Town, bliver I modtaget af en chauffør, som kører jer til hotellet. Hvis I har valgt Kloof Street Hotel, kommer I til at bo på den pulserende Kloof-gade, hvor der er et stort udvalg af restauranter, barer og butikker. Hotellet ligger ved foden af Table Mountain, så udsigten er uovertruffen.

I kan også vælge at opgradere til Hotel Cloud 9 eller The Winchester Boutique Hotel, som ligger helt fantastisk i Sea Point-området, der indbyder til gåture langs vandet.  

 • Morgenmad

Her skal i bo

Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

sydafrika - cape town_oppefra_01
sydafrika - cape town_kalk bay harbour_befolkning_01 sydafrika - cape town_bo_kaap_01

Når I har fået pakket ud på jeres hotel, er det oplagt at gå en tur i jeres nye kvarter og suge indtryk til jer.

Dag 9-12

Cape Town, på egen hånd eller tilkøb udflugter med engelsktalende guider

I vågner op i skønne Cape Town og har masser af tid til at opleve byen.

Vi tilbyder en række udflugter med engelsktalende guide i og omkring Cape Town, og I kan tilkøbe disse udflugter hjemmefra, så I er sikker på plads og ikke spilder tiden, mens I er her.

En ting, som er svær at komme uden om, er en tur med svævebanen til toppen af det 1078 meter høje Table Mountain, som er byens vartegn. Herfra kan I nyde udsigten over byen og havet og på en klar dag helt ud til Robben Island, hvor Nelson Mandela og hans gruppe sad fængslet i 18 år.

Derudover kan vi varmt anbefale en rundtur på Kaphalvøen. Køreturen langs kysten til Kap Det Gode Håb hører til de absolut smukkeste i verden, og på vejen rundt kan I tage en båd ud til en lille klippeø, hvor et utal af sæler holder til, og besøge pingviner ved Boulders Beach.

Rundturen på Kaphalvøen kan også gøres på cykel, og er I glade for den tohjulede, har vi også en skøn cykeltur gennem det kulinariske Cape Town på udflugtsprogrammet. Rejser I mellem august og november (juni og december også muligt afhængig af vejret) er det oplagt at tage på hvalsafari i den idylliske badeby Hermanus, som ligger ca. en times kørsel fra Cape Town. Her boltrer de sydlige rethvaler sig med deres unger i det varme, forholdsvis lave vand, og de kan meget ofte ses inde fra land.

Ganske tæt på byen ligger mange vingårde, som producerer vine af meget høj kvalitet. Tag f.eks. en tur, hvor I sammen med en vinguide besøger to-tre gode vingårde og smager på forskellige vine.

Det idylliske vinland er også en oplagt mulighed, når man har god tid i Cape Town.

Endelig vil vi gerne slå et slag for udflugten A Walk to Freedom, som er opkaldt efter Nelson Mandelas selvbiografi, A Long Walk to Freedom (på dansk Vejen til frihed). På denne tur besøger I bl.a. District Six Museum, der fortæller om apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993, et sort township og ikke mindst Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdensnaturarv af UNESCO, og historiens vingesus mærkes tydeligt her.

 Turen til Robben Island kan også gøres på en halv dag, hvor I køber billetter hjemmefra på www.robben-island.org.za. Det er en eftertragtet tur, så bestil den i god tid inden afrejse og betal direkte til udbyderen - det er en meget spændende og rørende tur.

I skal også levne tid til at nyde byens fantastisk gode restauranter. Niveauet er virkeligt højt i Cape Town og priserne er lave – en ren Win-Win-situation!

 • Morgenmad

Her skal i bo

Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Katja Kelstrup Hansen

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_06 sydafrika - cape town_udsigt_02

Dag 13

Cape Town og hjemrejse

Jeres hjemrejse begynder i dag, men I har det meste af dagen til rådighed, inden I bliver kørt til lufthavnen. Gå f.eks. ned til Victoria & Alfred Waterfront, hvor I kan kigge på både mennesker og sæler, og spis frokost på en af områdets mange restauranter. I kan også vælge I at deltage i en af vores udflugter med engelsktalende guide – så udnyttes tiden maksimalt, inden I skal til lufthavnen.

 Hjemrejsen er med et stop i London, og I ankommer til Danmark dagen efter.

 • Morgenmad

Dag 14

Ankomst til Danmark

I lander i Københavns Lufthavn med kufferten fuld af minder om både vandfald, en luksuriøs togtur og fantastiske Cape Town.

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Katja Kelstrup Hansen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Sydafrika. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_02_HF
sydafrika - victoria falls_02

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)