Cape Town og vinlandet
Download katalog over rejsen

11 dage fra 15.490 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Sydafrika Cape Town og vinlandet

Individuel rejse 11 dage fra 15.490 kr.

4.7   (36 anmeldelser)
sydafrika - cape town_bo_kaap_10

Det gode liv i Cape Town og fokus på Sydafrikas dejlige vine

Dette er rejsen til jer, der vil opleve det gode liv i vidunderlige Cape Town og smage på landets dejlige vine. I begynder med 5 dage i Cape Town, der ligger så smukt ud mod Det Indiske Ocean og med Table Mountain i baggrunden, og her indlogeres I en hyggelig bydel – ikke langt fra Victoria & Alfred Waterfront og andre af byens mange seværdigheder.

sydafrika - cape town_udsigt_02
sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_04

Hvorfor vælge denne rejse:

 • God tid til at nyde Cape Town
 • Tid til også at besøge Cape-halvøen
 • Mange udflugter kan tilkøbes
 • Lejebil fr i 5 dage
 • Fordybelse i vinens verden
 • Stellenbosch og Franschhoek
sydafrika - stellenbosch_jonkershoek_natur_reservat_01

Det bedste af Afrikas sydlige spids

Der er mange ting at opleve i Cape Town og omegn, og vi kan især anbefale jer at deltage i en udflugt rundt om Kaphalvøen, hvis natur er blændende smuk, og som bringer jer til det afrikanske kontinents mest sydvestlige punkt ved Kap Det Gode Håb.

På denne udflugt, som kan tilkøbes hjemmefra, kan I møde både sæler og pingviner.

Herudover kan I blive klogere på Sydafrikas nyere historie og ikke mindst Nelson Mandelas liv og levned på udflugten A Walk to Freedom, som bl.a. byder på en sejltur til Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 17 år – der er næsten garanti for at komme klogere hjem! Nyd også byens mange gode restauranter, inden I fortsætter ud i vinlandet til Stellenbosch og Franschhoek.

I vinlandet handler det naturligt nok om fordybelse i vinens verden, og I har god tid til at besøge vingårde og ikke mindst at smage de liflige dråber. Her dyrkes der vin af høj kvalitet på bl.a. Cabernet Sauvignon, Chardonnay og den særlige sydafrikanske Pinotage-drue. Det er en god idé at købe billet til Franschhoek Wine Tram, der kører gennem dalen – så kan man stå af og på, som man vil og smage vin uden at tænke på at skulle køre i bil derfra.

Rejsen er planlagt, så I har egen bil fra dag 5 til dag 10, hvilket giver jer den fulde frihed til at opleve Sydafrika i jeres eget tempo

I kan også vælge at blive transporteret rundt i en blanding af private og gruppetransporter. Glæd jer til det gode liv i Sydafrika!

sydafrika - Sydafrika_Cape town og vinlandet_FIT

Turen i overblik

By nætter Inkluderet Opgradering
Cape Town 5 nætter: Cape Town 5 Kloof Street Hotel + Cloud 9 Boutique Hotel & Spa The Winchester Boutique Hotel
Stellenbosch 2 nætter: Stellenbosch 2 Coopmanhuijs Boutique Hotel & Spa
Franschhoek 2 nætter: Franschhoek 2 Protea Hotel by Marriott

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

For foden af Table Mountain ligger Cloud Nine Boutique Hotel i et af Cape Towns mest eksklusive boligområder - og i gåafstand fra de lækre restauranter og butikker på Kloof og Long Street. En del af de smukke villaer i denne del af byen er omdannet til små luksushoteller, således også Cloud Nine.

Se hotel
Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
Se hotel
Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

Se hotel
Coopmanhuijs Hotel Pool 01 Inkluderet i prisen
Stellenbosch

Coopmanhuijs Boutique Hotel & Spa

Se hotel
Hotel Sunrise Inkluderet i prisen
Franschhoek

Protea Hotel by Marriott

Se hotel

Det var en fantastisk tur. Valg af hoteller - super. Jeg vil helt sikkert rejse med Stjernegaard igen.

Winnie Prang Hermansen, Harlev J
4.8   (100 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Sydafrika
sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_14

Dagsprogram

Dag 1

Jeres rejse begynder en tidlig morgen fra København, Billund eller Aalborg. I flyver til Amsterdam og derfra videre til Cape Town i Sydafrika, hvor I er fremme sent på aftenen.

I ankomsthallen står vores samarbejdspartner og venter på jer, og I køres straks ind til et godt hotel på Kloof Street, der er kendt for sine gode spisesteder og butikker. I er nok trætte efter den lange rejse og går på hovedet i seng for at lade op til rejsens mange oplevelser.

sydafrika - Sydafrika_Cape town og vinlandet_FIT
sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_10 sydafrika - kap det gode haab_01

Her skal i bo

Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

Dag 2-5

Cape Town på egen hånd eller tilkøb udflugter - nyd byens fantastiske madscene

I vågner op i Cape Town - en af verdens smukkest beliggende storbyer med det majestætiske Table Mountain i baggrunden.

I har fire hele dage til rådighed i byen, og der er mange ting at opleve. Vi tilbyder en håndfuld udflugter med dygtige lokale guider, som I kan tilkøbe hjemmefra – men I skal også levne tid til at nyde byens mange gode restauranter og til at nyde området omkring Victoria & Alfred Waterfront, hvor I kan kigge på både mennesker og sæler, der dovner i havnebassinet.

Cape Town er kendt for et meget højt kulinarisk niveau og tilmed et meget rimeligt prisniveau. Landbrugene uden for byen og ikke mindst havet leverer gode, friske råvarer til køkkenet, og vinmarkerne leverer fantastiske vine – det kommer I til at stifte nærmere bekendtskab med senere på rejsen.

Hvis I vil på udflugt med dygtige lokale guider, så tag f.eks. med på en halvdags byrundtur med besøg ved Table Mountain, byens vartegn, som er 1078 meter høj. I tager svævebanen op, men vær opmærksom på, at den er lukket, hvis vinden er for stærk. Herudover besøger I bl.a. parlamentsbygningen, rådhuset og den berømte Slave Lodge, samt Castle of Good Hope – den ældste koloniale bygning i landet. I køres til det farvestrålende Bo-Kaap-kvarter, hvor malayerne bosatte sig, og slutter hos en diamantsliber, der arbejder med landets mest eftertragtede råvare.

En rundtur på Kaphalvøen er et absolut must, når man har god tid i Cape Town. Køreturen langs kysten hører til de absolut smukkeste i verden. På en dagsudflugt kører man gennem idylliske kystbyer, som Clifton og Camps Bay uden for Cape Town, hvor det gode liv leves i det behagelige klima. Der er mulighed for at tage en lille båd ud til en sælkoloni for jer, der ikke har noget imod, at båden vipper lidt. Næste punkt er Kap Det Gode Håb, hvor I kan tage et godt billede ved skiltet, som markerer det sydvestligste punkt i Afrika.

På vej tilbage til Cape Town besøger I Boulders Beach, der har fået sit navn efter de enorme rundslidte klippestykker (boulders) på stranden. Her kan I møde pingviner på nært hold - omkring 3.000 af slagsen.

Rundturen på Kaphalvøen kan også gøres på cykel, og er I glade for den tohjulede, har vi også en skøn cykeltur gennem det kulinariske Cape Town på udflugtsprogrammet. Rejser I mellem august og november, er det oplagt at tage på hvalsafari. Det kan f.eks. gøres fra den idylliske badeby Hermanus, som ligger ca. en times kørsel sydøst for Cape Town. I farvandet ud for denne by boltrer de sydlige rethvaler sig med deres unger i det varme, forholdsvis lave vand, og de viser sig gerne frem.

En helt anden og meget autentisk oplevelse i Cape Town er en heldagsudflugt med titlen Walk to Freedom, som er opkaldt efter Nelson Mandelas selvbiografi, A Long Walk to Freedom (på dansk Vejen til frihed). Denne udflugt giver et godt indblik i Sydafrikas nyere historie. I besøger District Six Museum, som giver en fin påmindelse om den dystre, ikke så fjerne fortid under apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993. Herefter besøger I et sort township, og efter frokost sejler I ud til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid.

Robben Island er udnævnt til verdensnaturarv af UNESCO, og historiens vingesus mærkes tydeligt her. Der er nærmest garanti for, at man kommer klogere hjem fra denne udflugt. Turen til Robben Island kan også gøres på en halv dag, hvor I køber billetter hjemmefra på www.robben-island.org.za.

Det er en eftertragtet tur, så bestil den i god tid inden afrejse og betal direkte til udbyderen - det er en meget spændende og rørende tur.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

sydafrika - cape town_natur_landskab_01
sydafrika - capetown_mad_02 sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_10

Mens I er i Cape Town, kan I benytte jer af vores udflugtsprogram. Tag f.eks. med på en køretur rundt om Kaphalvøen og oplev den smukke natur og pingvinerne ved Boulder Beach. I skal også nyde god mad på byens mange fantastiske restauranter.

Dag 6

Cape Town – Stellenbosch, ud i vinlandet

I dag rejser I videre til vinlandet, og I har to muligheder i den forbindelse.

I kan leje bil de næste fem dage og køre turen selv i det tempo og på det tidspunkt, der passer jer, eller I kan lade jer hente af en bus, som sætter jer af ved jeres hotel.

Det er dog nemt at køre selv i Sydafrika, og vejene er gode og velholdte. Der er kun omkring 50 kilometer til Stellenbosch, så uanset hvad I vælger, så er transporten forholdsvis kort, og I kan glæde jer til at tjekke ind på det charmerende Coopmanhuijs Boutique Hotel & Spa, hvor I skal bo de næste to nætter. Hotellet ligger i hjertet af Stellenbosch og er indrettet i et af de første palæer, som blev bygget i byen. Afhængig af hvornår I ankommer til byen, er der evt. mulighed for udflugter denne dag, som også kan tilkøbes inden rejsen. Forhør jer om dette ved bestilling af rejsen. 

Om aftenen må I ud i byen og spise en dejlig middag – vinlandet har mindst lige så gode restauranter som Cape Town.

Dagens foreslåede udflugter er ikke inkluderet, men skal tilkøbes.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Coopmanhuijs Hotel Pool 01 Inkluderet i prisen
Stellenbosch

Coopmanhuijs Boutique Hotel & Spa

sydafrika - stellenbosch_vinmark_01

Dag 7

Stellenbosch, oplevelser på egen hånd eller tilkøb udflugter

Vi har et godt bud på, hvad I kan lave i dag: Deltag i en byvandring med fokus på byens lækre delikatesser og skønne vine.

Udflugten foregår i en international gruppe med maks. 8 deltagere, og I kan købe den på forhånd - så er I sikre på plads.

På udflugten får I en introduktion til byens historie og kultur, og I stikker hovedet indenfor hos en bager og en slagter for at smage lokale delikatesser, og så besøger I naturligvis også en trendy vinbar, der serverer prisvindende vine fra området. Udflugten inkluderer en traditionel frokost på landets ældste hotel.

I kan også tage på en skøn cykeltur rundt i i det smukke landskab i Vinlandet omkring Stellenbosch, hvor I besøger to vingårde og hører mere om produktionen her.

I kan også vælge at opleve byen på egen hånd eller selv køre en tur ud i vinområdet. Stellenbosch er en hyggelig universitetsby – hvor man i øvrigt kan blive bachelor i vindyrkning – og er kendt for sine mange bevaringsværdige huse i den såkaldte kap-hollandske stil.

Dagens foreslåede udflugter er ikke inkluderet, men skal tilkøbes.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Coopmanhuijs Hotel Pool 01 Inkluderet i prisen
Stellenbosch

Coopmanhuijs Boutique Hotel & Spa

Stellenbosch er en hyggelig by med masser af restauranter og naturligvis vinbarer. I bor i gåafstand til det hele.

sydafrika - stellenbosch_vinmark_04 sydafrika - stellenbosch_vingaard_lanzerac vin_01

Dag 8

Stellenbosch - Franschhoek

I tager plads i jeres bil og kører den korte vej - kun 30 kilometer - til nabobyen Franschhoek.

Har I valgt ikke at leje bil, vil I blive hentet på hotellet og kørt med privat transport til jeres hotel i Franschhoek.

Franschhoek betyder det franske hjørne, og byen hedder sådan, fordi den blev grundlagt af franske huguenotter på flugt fra deres hjemland på grund af forfølgelse fra den katolske kirkes side. Huguenotterne ankom helt tilbage i 1600-tallet, og de havde vinstokke med i bagagen, som de straks plantede. Dermed grundlagde de Sydafrikas vinproduktion.

I indlogerer jer på et godt hotel og kan nyde resten af dagen i denne hyggelige by.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel Sunrise Inkluderet i prisen
Franschhoek

Protea Hotel by Marriott

video_sydafrika - franschhoek_vinmark_02

Dag 9

Franschhoek, på egen hånd eller en tur med wine tram

I må absolut ud og smage på noget god vin i dag, og vi har et forslag til, hvordan I kan gøre det, så I ikke behøver at have bilen med, hvilket jo alt andet lige vil lægge en dæmper på smagningen – i hvert fald for chaufføren.

Vi anbefaler, at I køber billet til Franschhoek Wine Tram – en kombination af tog og bus, der går fra byen og ud gennem Franschhoek Valley, hvor alle de gode vingårde ligger. Her dyrkes der vine på Riesling, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, den særlige sydafrikanske drue Pinotage (Heremitage) og mange andre fremragende druer. De fleste vingårde har åbent for smagning hver dag mellem 9 og 16, og mange steder er der også fortræffelige restauranter i tilknytning til vingårdene. Det foregår på hop on hop off-basis, så I står af og på, som det passer jer i løbet af dagen.

I kan også tilkøbe en udflugt, hvor I sammen med en dygtig vinguide besøger tre vingårde i området, hører om processen fra jord til bord og smager på forskellige druer.

På byens hovedgade ligger nogle af Sydafrikas bedste restauranter, cafeer og små delikatesse- og vinbutikker, som man kan udforske på egen hånd.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel Sunrise Inkluderet i prisen
Franschhoek

Protea Hotel by Marriott

sydafrika - franschhoek_vinmark_01
sydafrika - protea hotel by marriott franschhoek_01 sydafrika - stellenbosch_vinmark_12

Dag 10

Franschhoek og hjemrejse

Jeres hjemrejse begynder i dag, men typisk først sent om aftenen, så I har en hel dag til rådighed, og I kan naturligvis vælge at blive i Franschhoek (selvom I nok skal tjekke ud fra hotellet sidst på formiddagen), eller I kan benytte jer af, at I har bil til rådighed og f.eks. køre en tur til Hermanus, en dejlig kystby mellem to laguner, der ligger ca. 100 km fra Franschhoek.

Rejser I mellem juli og november, kan I være heldige se sydlige rethvaler, pukkelhvaler og brydeshvaler boltre sig i havet. Byen er kendt som det bedste sted i verden at spotte hvaler inde fra land, og måske møder I en whale crier, som med en form for fløjte annoncerer, hvor hvalerne er set. Man kan også deltage i bådture ud på havet – man skal bare være forberedt på, at både kan vippe en del.

I kan også lægge vejen forbi Stony Point Nature Reserve ved den lille kystby Betty’s Bay, som er hjemsted for en af de største kolonier af den kære lille brillepingvin.

Der bygget gangbroer ved kolonien, så I kan komme tæt på uden af forstyrre dem i deres daglige aktiviteter.

Til sidst må I dog køre til den internationale lufthavn ved Cape Town og aflevere lejebilen. Her påbegynder I hjemrejsen, der går via Amsterdam til København, Billund eller Aalborg med ankomst næste dag.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel Sunrise Inkluderet i prisen
Franschhoek

Protea Hotel by Marriott

sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_09

Dag 11

Ankomst København

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Tinne Dejgaard Madsen 218

Tinne Dejgaard Madsen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Sydafrika. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_03_HF
sydafrika - stellenbosch_vinmark_04

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)