Skip to main content

Rejser til Nilaveli Beach

Sri Lanka

sri lanka - nilaveli_strand_01

Bidt af Den Bengalske Bugt

Med udsigt over Den Bengalske Havbugt, som den nordligste del af Det Indiske Ocean hedder, ligger den uspolerede Nilaveli strand.

Lidt sydpå fra stranden ligger byen Trincomalee, som er en af Sri Lankas vigtigste havnebyer og en af verdens smukkeste naturhavne. Trænger I til en pause fra stranden, er Trincomalee et besøg værd.

Udforsk bl.a. hindutemplet Thirukoneswaram, som er dedikeret til Shiva-guden. Med massevis af farver og ceremonier efterlader templet et stort indtryk. Tre gange om dagen – kl. 6.30, 11.30 og 16.30 – kan I opleve den såkaldte puja, en autentisk ceremoni, intens i lyd og farver. Ved disse ceremonier bærer præsterne en statue af Shiva rundt i templet, på andre tidspunkter hviler guden måske bag et forhæng.

Præsterne passer og plejer statuen hver dag, så guden ikke forlader den. Der er basis for nogle farvestrålende billeder i kameraet fra den travle vej, der leder op til templet.

Fra Nilaveli kan vi også varmt anbefale en udflugt til Pigeon Island, der ligger 1 km fra kysten. Pigeon Island er en nationalpark med pulveragtigt, hvidt sand og et fantastisk koralrev. Øen er ynglested for klippeduer (deraf navnet), og man kan følge stier ind gennem krat og buskads og forbi naturlige bassiner i klipperne, men det er livet under havoverfladen, der er den største attraktion.

Koralrevet ligger på lavt vand, og man får næsten lige så meget ud af at snorkle som af at dykke med flaske. Der er massevis af farvestrålende fisk og koraller at kigge på og også (ufarlige) revhajer og havskildpadder – vi vover næsten at udstede en garanti for, at I ser dem. Både hotellerne og lokale dykkershops formidler ture ud til Pigeon Island.

Nilaveli og området omkring stranden kan kort sagt byde på både god snorkling, stemningsfuldt tempelbesøg og ikke mindst afslapning i solen med fødderne i sandet.

Vi gør opmærksom på, at kyststrækningerne i hele landet kan have stærke vinde, som påvirker bølge- og strømforholdene ved strandene – også i højsæsonen. Hotellerne fraråder i nogle tilfælde at bade ved havet. I så fald kan man ty til poolen, når man trænger til en dejlig dukkert.

Derfor skal I rejse til Nilaveli Beach

  • Uspoleret, hvid strand
  • Skønne hoteller direkte på stranden
  • Mulighed for udflugt til Pigeon Island med fantastisk koralrev
sri lanka - sri lanka_nilaveli_strand_01 sri lanka - pigeon island_tricomalee_04

Rejser til Nilaveli Beach

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

sri lanka - pigeon island_tricomalee_01

Dejlig tur, hvor vi så en masse. Dejligt land med et meget gæstfrit folk.

Helle, Rødding
4.4   (317 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Nilaveli

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)