sri lanka - sri lanka_landskab_01
Sri Lanka - Individuel rejse

Det grønne Sri Lanka

4,3 (75 Anmeldelser)
16 dage fra 15.990 kr.

Det grønne Sri Lanka

En rejse gennem Sri Lankas højland

Oplev de absolut smukkeste sider af Sri Lanka på denne rejse med privat bil og chauffør gennem enestående historie, kultur og natur. Rejsen begynder i den gamle kongeby Kandy, der ligger i det smukke højland, og her besøger I det enestående Temple of the Tooth, hvis relikvie er en stump af buddhaens tand.

Herefter kommer landets spektakulære natur i højsædet, når I kører med tog til Ella og tager på vandreture ved det spektakulære Ella Gap og Lipton’s Seat, hvorfra den berømte tebaron skuede ud over sine besiddelser. Som noget helt særligt på denne rejse skal I bo i en camp ved Udawalawe National Park, hvor I skal besøge elefanterne i Elephant Transit Home, der forberedes til et liv i det fri, og på safari med optimale chancer for at se store flokke af elefanter.

Efter disse oplevelser er I klar til badeferien ved skønne Unawatuna, en af Sri Lankas klassiske badebyer på landets sydkyst med masser af restauranter og cafeer i snævre gader og en dejlig bred sandstrand.

Tilkøb udflugtspakke
Vi tilbyder en udflugtspakke til rejsen, hvor jeres chauffør også agerer guide. Denne pakke sikrer, at I får det optimale udbytte, og dagsprogrammet er skrevet med udgangspunkt i tilkøb af denne pakke.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning
Opgradering

Kandy 3 nætter i Kandy
3
Overnatning
Hotel Suisse ★★★+
Opgradering
Elephant Stables ★★★★

Ella 3 nætter i Ella
3
Overnatning
Misty Hills ★★★
Opgradering
Ekho Ella ★★★+
98 Acres Resort and Spa ★★★★+

Udawalawe 2 nætter i Udawalawe
2
Overnatning
Opgradering
Grand Udawalawe ★★★★
Mahoora Tented Camp ★★★+

Unawatuna Beach 5 nætter i Unawatuna Beach
5
Overnatning
Joe's Unawatuna ★★(★)
Opgradering
Calamander ★★★+

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.
Se dagsprogram Se hoteller på turen Se priser og datoer

Dagsprogram

Dag 1

Danmark - Sri Lanka

I forlader Danmark i løbet af dagen og har en forholdsvis lang rejse foran jer - læn jer tilbage i flyet og nyd, at I har tid til rådighed. I skal skifte fly en enkelt gang på vej til Colombo, Sri Lankas hovedstad.

Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt
Dag 2

Ankomst til Sri Lanka og videre til Kandy

I ankommer til Colombo, og her venter en chauffør på at køre jer til Kandy, der ligger ca. 3½ times kørsel fra Colombo. Ruten går gennem små byer og forbi landlig idyl.

Kandy er Sri Lankas hellige by og var hovedstad fra 1300-tallet og frem til 1815, hvor byen som den sidste i landet måtte overgive sig til de britiske koloniherrer. I kan tjekke ind på hotellet i løbet af eftermiddagen, og herefter kan I slappe af efter rejsen.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Suisse

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  Elephant Stables

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
sri lanka - kandy_gade_plads_01
sri lanka - kandy_mand_butik_01
Som mange andre byer, der har været på britiske hænder, har Kandy et klokketårn centrum.
Dag 3

Kandy, vandretur i højlandet og aftenceremoni i Temple of the Tooth

Guidet vandretur og aftenceremoni kræver tilkøb af udflugtspakken

 Formiddagen byder på en ca. 3 timer lang vidunderlig vandretur i højlandet uden for Kandy, hvor I går gennem tropisk regnskov og trækker frisk luft helt ned i bunden af lungerne. Jeres guide kan undervejs udpege områdets dyr og farverige fugle.

I er tilbage på hotellet ved frokosttid og har tid til afslapning og måske en tur i poolen, inden I mødes med guiden igen sidst på eftermiddagen. Nu gælder det et besøg i et af byens og hele landets største seværdigheder, Temple of the Tooth – et smukt buddhistisk tempel, der, som navnet antyder, opbevarer en stump af Buddhas tand som et helligt relikvie.

Hver morgen og aften året rundt samles lokale, hvidklædte pilgrimme i templet for at bringe offergaver til Buddhaen i form af blomster og røgelse. I følger i hælene på de lokale og oplever trommespil og får måske et glimt af det ædelstensbelagte skrin, hvor tanden opbevares. Skrinet forlader kun templet én gang om året i forbindelse med en religiøs festival, hvor det bæres rundt i byen på elefantryg.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Suisse

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  Elephant Stables

  ★★★★

  Vis hotel
 • Det grønne Sri Lanka - Udflugtspakke med 10 guidede udflugter
  Vis udflugt
 • Morgenmad
sri lanka - kandy_tempel of the tooth_10
sri lanka - kandy_tempel of the tooth_06
Temple of the Tooth i Kandy er et vigtigt pilgrimssted for verdens buddhister. Der er ceremoni hver morgen og hver aften,, hvor pilgrimme tilbeder relikviet, en stump af Buddhas tand.
Dag 4

Kandy, botanisk have og kunsthåndværk

Besøg i botanisk have kræver tilkøb af udflugtspakken

I dag skal I besøge Kandys berømte botaniske have, som før i tiden var forbeholdt den kongelige familie. Haven er et populært udflugtsmål for bl.a. kærestepar, og her findes en stor samling sjældne orkideer og mere end 4.000 plantearter, hvoraf mange bruges i medicinalindustrien. Frodigheden i haven er så overvældende, at den har været filmkulisse i både en Indiana Jones-film og Junglebogen.

Kandy var kongeby i sin tid, og derfor er der mange familier i byen, der gennem generationer har leveret fint kunsthåndværk til templer og paladser. Herudover har man gennem tiden handlet med hele verden her fra Kandy, og handelsfolk kom hertil for at købe f.eks. ædelsten, krydderier, perler, og endda levende elefanter. En sådan kan I ikke få med hjem i dag, men måske finder I et fint smykke, en maske udskåret et træ eller en anden souvenir i det center for kunsthåndværkere, som I besøger på vej tilbage fra Botanisk Have.

Sidst på eftermiddagen er I tilbage på jeres hyggelige hotel og kan springe i poolen, og om aftenen kan I nyde god mad, som er kendetegnende for Sri Lanka, med friske råvarer og velsmagende krydderier.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Suisse

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  Elephant Stables

  ★★★★

  Vis hotel
 • Det grønne Sri Lanka - Udflugtspakke med 10 guidede udflugter
  Vis udflugt
 • Morgenmad
sri lanka - kandy_botanisk have_01
alt
Dag 5

Kandy, med tuk-tuk rundt i byen og med tog til Ella

Tuk-tuk-kørsel kræver tilkøb af udflugtspakken

I bliver hentet i tuk-tuk i dag for at køre en tur rundt i byen og ud i den landlige idyl i dette landets nationalkøretøj, der behændigt snor sig ind og ud mellem den øvrige trafik. I stopper naturligvis flere steder for at tage billeder af hverdagslivet og de smukke udsigter.

Herefter venter en ikonisk oplevelse, som måske vil lagre sig i hukommelsen altid. I skal med bumletog gennem vidunderlig smuk natur til den lille hyggelige by Ella. Toget tøffer forbi rullende temarker, rislede vandfald, lokale landbrug og gennem små byer. På stationerne kan I iagttage, hvordan de lokale familier stiger af og på med alle deres pakkenelliker, madpakker i flere etager, te på termoflaske og hvad der elles skal til.

Efter et par timers slow travel er I fremme i Nanuoya, hvor jeres chauffør venter på at køre jer det sidste stykke til Ella. Han har haft bagagen med i bilen, så den skal I ikke spekulere på. I indlogeres med smuk udsigt til bjergene. Træk den friske bjergluft dybt ned i lungerne og slap af med en kold drink eller en kop te på hotellets terrasse eller på jeres egen balkon.

 • Inkl. i prisen
  Misty Hills

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Ekho Ella

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  98 Acres Resort and Spa

  ★★★★+

  Vis hotel
 • Det grønne Sri Lanka - Udflugtspakke med 10 guidede udflugter
  Vis udflugt
 • Morgenmad

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
sri lanka - sri lanka_tog_02
Strækningen mellem Kandy og Ella tilbagelægges delvist med tog. Nyd turen gennem det smukke højland.
Dag 6

Ella, på vandring til Ella Rock

Guidet vandretur kræver tilkøb af udflugtspakken

En guidet vandretur i den sprøde morgenluft til Ella Rock er første punkt på dagsordenen.

I følger togskinnerne og går langs marker, hvor der dyrkes grøntsager, te, gummi og andre afgrøder, indtil I er fremme ved det smukke udsigtspunkt. Her nyder I en kop te og en roti (en slags pandekage) fra den lokale salgsbod, mens I nyder landskabet – på en klar dag kan I se helt ud til kysten.

Resten af dagen kan I gå en tur i den hyggelige by og slappe af på hotellet.

 • Inkl. i prisen
  Misty Hills

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Ekho Ella

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  98 Acres Resort and Spa

  ★★★★+

  Vis hotel
 • Det grønne Sri Lanka - Udflugtspakke med 10 guidede udflugter
  Vis udflugt
 • Morgenmad
sri lanka - ellas rock_ella_02
sri lanka - ellas rock_ella_03
sri lanka - ella_liptons seat_01
Denne rejse er til jer, der sætter pris på vandreture i den smukke natur. Tag med på en guidet vandretur til det berømte Ella Rock.
Dag 7

Ella, vandring ved Lipton’s Seat

Guidet vandretur kræver tilkøb af udflugtspakken

Endnu en tur ud i højlandets smukke natur er på programmet, når I tager den lokale bus til den nærliggende landsby Dambetenna og herfra en tuk-tuk for at nå ud til det såkaldte Lipton’s Seat. Det var tebaronen Thomas Liptons yndlingssted, hvorfra han skuede ud over sine besiddelser og udtænkte nye planer for sit verdensomspændende teimperium. I nyder udsigten og en kop te fra stedets lille salgsbod, før I vandrer ca. 5 km gennem temarkerne tilbage til Dambetenna.

Resten af dagen kan I nyde naturen omkring Ella. Gå f.eks. ud til den fine Nine Arches Bridge eller til Little Adam’s Peak. Om aftenen kan I spise middag på en af de mange hyggelige restauranter i hovedgaden, der præges af særlig packpacker-stemning.

 • Inkl. i prisen
  Misty Hills

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Ekho Ella

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  98 Acres Resort and Spa

  ★★★★+

  Vis hotel
 • Det grønne Sri Lanka - Udflugtspakke med 10 guidede udflugter
  Vis udflugt
 • Morgenmad
sri lanka - thomas lipton seat
Sir Thomas Lipton fra Skotland ejede en stor teplantage i Sri Lanka. Hver dag gik han ud til Lipton's Seat for at nyde udsigten over sine besiddelser.
alt
Dag 8

Ella – Udawalawe, besøg på tefabrik

Besøg på tefabrik kræver tilkøb af udflugtspakken

Nu, hvor I er omgivet af temarker, skal I naturligvis besøge en tefabrik, hvor I kan følge processen fra jord til bord. Briterne, som i sin tid satte dyrkningen af te i system, lod en del materiel stå, da de forlod det daværende Ceylon i 1948, og teen produceres i de fleste tilfælde på selvsamme materiel. Rundvisningen på tefabrikken slutter med smagsprøver på de forskellige sorter.

Efter en frokost i byen skal I videre mod rejsens næste stop i Udawalawe. På vej ud af Ella stopper I ved det berømte Rawana Falls, et smukt vandfald delt i et øvre og nedre fald. Til stedet knytter sig en spændende historie fra den hinduistiske mytologi om en srilankansk konge, der kidnappede Sita, der var guden Ramas brud, og gemte hende af vejen i hulerne bag ved vandfaldet.

De næste to dage skal I bo tæt på naturen i en tented camp tæt på Udawalawe National Park. Camp’en består af hyggelige safaritelte med eget badeværelse og rigtige senge, der er slået op i en lejr i vildmarken. Om aftenen mødes I med camp’ens øvrige gæster til en drink og barbecue-middag rundt om bålet.  

 • Inkl. i prisen
  Big Game Tented Camp

  ★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  Grand Udawalawe

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Mahoora Tented Camp

  ★★★+

  Vis hotel
 • Det grønne Sri Lanka - Udflugtspakke med 10 guidede udflugter
  Vis udflugt
 • Morgenmad
 • Middag
Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3
sri lanka - big game tents_05
Bo komfortabelt midt i naturen i Big Game Tented Camp, der ligger 5 minutters gang fra Udawalawe National Park
sri lanka - tefabrik_ella uva halpe_02
sri lanka - tefabrik_ella uva halpe_01
Te er Sri Lankas primære eksportvare. Teplukkerne stammer oprindeligt fra Sydindien og blev bragt hertil af briterne som billig arbejdskraft - og det er de stadig.
Dag 9

Udawalawe, besøg hos elefantunger, i lokal landsby og på safari i nationalparken

Besøg hos elefanter, besøg i landsby og safari gamedrive kræver tilkøb af udflugtspakken

I begynder dagen med et besøg i Elephant Transit Home, hvor I møder en flok elefantunger, der af den ene eller anden grund ikke kan klare sig selv. De bliver derfor trænet til et frit liv, og når de er klar, sættes de ud i Udawalawe-nationalparken. I betragter elefanterne på afstand, da de ikke må vænne sig til kontakt med mennesker.

Frokosten er inkluderet i dag, men I skal selv gøre en indsats, idet I besøger et privat hjem, hvor I rører i gryderne sammen med familien, der bo der. Det ender op med et dejligt lokalt måltid og et spændende indblik i srilankansk hverdag.

Om eftermiddagen kører I ud i den store Udawalawe National Park på udkig efter de store elefantflokke, der holder til her. Sri Lanka er hjemsted for de største elefantflokke i Sydøstasien, så det er nærmest umuligt ikke at se dem i nationalparken. Herudover vil I formentlig se mange farvestrålende fugle på jeres køretur rundt i parken.

Sidst på eftermiddagen vender I tilbage til camp’en, en drink ved bålet og middag under stjernerne.

 • Inkl. i prisen
  Big Game Tented Camp

  ★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  Grand Udawalawe

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Mahoora Tented Camp

  ★★★+

  Vis hotel
 • Det grønne Sri Lanka - Udflugtspakke med 10 guidede udflugter
  Vis udflugt
 • Morgenmad
 • Middag
Forsikring - særlig pris

Stjernegaard Rejser anbefaler Gouda Rejseforsikring. Gouda har en meget erfaren alarmcentral, som er vigtig, når skaden sker.

Bestil din Gouda-forsikring gennem Stjernegaard til samme pris eller lavere end hos Gouda.

Ring 4526 0000

sri lanka - udawalawe_elefant transit home_01
sri lanka - udawalawe_nationalpark_01
sri lanka - udawalawe_nationalpark_02
sri lanka - udawalawe_elefant transit home_02
Udawalawe National Park er først og fremmest kendt for sine elefanter. I kører på gamedrive for at iagttage dem.
Dag 10

Udawalawe - Unawatuna Beach

Turen går nu ud til badeferien ved Unawatuna Beach. På vejen passerer I gennem en større lokal by, Matara, som på ingen måde har overgivet sig til turismen, og som har et sprudlende lokalt liv. Ved Koggala kan I få et klassisk motiv i kameraet, hvis I er villige til at betale for det. Her kravler de lokale fiskere gerne op på deres stylter i havet – en gammel fiskemetode, som ikke bruges mere, men som stadig florerer i mange turistbrochurer.

Herefter går turen mod stranden, og I sættes af ved strandhotellet og kan se frem til 5 dage med sol og sommer.

 • Inkl. i prisen
  Joe's Unawatuna

  ★★(★)

  Vis hotel
 • Opgradering
  Calamander

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hikka Tranz by Cinnamon

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
sri lanka - unawatuna beach_04
sri lanka - sri lanka_unawatuna_strand_10
I har god tid ved den skønne strand i Unawatuna. I byens snørklede gader ligger der masser af hyggelige restauranter og cafeer.
Dag 11-15

Badeferie ved Unawatuna Beach

Spark skoene af, begrav de bare fødder i sandet og nyd livet på stranden. Trænger I til afveksling, kan vi varmt anbefale jer at besøge den gamle koloniby Galle, der har et meget fint fort bygget af hollænderne i 1663 og udråbt af UNESCO som verdensarv.

Byen var i det 17. århundrede Sri Lankas vigtigste havneby og et vigtigt stoppested for skibe, der sejlede mellem Europa og Asien. Gå en tur på fortets ringmur og indenfor bymuren, hvor I finder mange fine eksempler på kolonistilsarkitektur og masser af hyggelige cafeer, restauranter og butikker.

På dag 15 går det hjemad igen, men først sidst på dagen, så I har god tid på stranden i løbet af dagen. 

 • Inkl. i prisen
  Joe's Unawatuna

  ★★(★)

  Vis hotel
 • Opgradering
  Calamander

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hikka Tranz by Cinnamon

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
sri lanka - sri lanka_unawatuna_strand_07
Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3
Dag 16

Ankomst til Danmark

Andre spændende rejser

Thailand

Andamanerhavets perler

Individuel rejse
Vietnam

Pragtfulde Vietnam

Individuel rejse
Cuba

Hele Cuba rundt

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.607 anmeldelser)