Vandreferie i Sri Lankas tehøjland inkl. badeferie - vinter
Download katalog over rejsen

16 dage fra 26.205 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Vandreferie i Sri Lankas tehøjland inkl. badeferie - vinter

Sri Lanka

sri lanka - sri lanka_landskab_01

Aktiv ferie på Sri Lanka

Elsker I aktiv ferie, sol og varme, så er det her rejsen til jer!

Kom med på flere dages overkommelig vandring i noget af det smukkeste natur, som det lille ørige Sri Lanka har at byde på.

Sri Lanka er den fjerdestørste producent af te i verden, og på denne rejse vandrer I tværs igennem det meste af landets markante tehistorie, når I på seks vandreetaper besøger landets tehøjland.

sri lanka - sri lanka_kandy_vandfald_01
sri lanka - sri lanka_mirissa_strand_baad_01

Hvorfor vælge denne rejse:

 • En vandreferie i Sri Lanka er et perfekt potpourri for alle sanser
 • Alle kan være med på denne tur, som ikke er fysisk krævende
 • Oplev Kandy, Sri Lankas gamle sagnomspundne kongeby
 • Tilbring de sidste tre dage i strandbyen Tallala  
sri lanka - kandy_tempel of the tooth_08

Frodige bjergtoppe og vidtstrakte teplantager

På rejsen bliver I forkælet med et fantastisk skue til frodige grønne bjergtoppe og nogle af de mest berømte vidtstrakte og grønne teplantager i Sri Lanka, når I vandrer ad gamle plantagestier uden at møde andre store grupper af vandrere.

På vejen hører I om teens historie og dufter og smager jer igennem forskellige  slags. På de fleste af vandreetaperne vandrer I ad udvalgte dele af pilgrims-ruten Pekoe Trail, som er en 300 kilometer lang kurateret vandresti gennem Sri Lankas centrale højland - og en af Asiens bedst bevarede hemmeligheder. Vi går naturligvis ikke den hele, men blot på nogle udvalgte strækninger.

Den 22-etapers smukke vandresti var - og er stadig - en pilgrimsvandring, og den løber igennem nogle af de fineste naturscenerier og bjergterræner i det sydlige Asien. Udforsk forskellige økosystemer, der spænder fra græsarealer til tropiske skove, mens I betragter storslåede bjergudsigter og føler jer forfrisket af den kølige, friske luft i højlandet. 

Vandreetaperne på denne rejse varierer i sværhedsgrad fra nemt til moderat udfordrende. Hvis I er normalt gående, bør det ikke være et problem at følge med. Bagagen skal I ikke tænke på, når I vandrer, for den bliver naturligvis fragtet med bil til jeres nye hotel. Alle vandreetaperne foregår i selskab med en kyndig guide, der kender terrænet, og som vandrer sammen med jer hele vejen.

På denne rejse vil I hurtigt opdage, at Sri Lanka er et spændende rejseland med fantastiske kulturoplevelser, UNESCO-verdensarv og uovertruffen natur. Her er nemt at komme rundt, befolkningen er yderst venlig og imødekommende, maden er lækker og så er her umanerligt smukt med endeløse grønne teplantager, frodig jungle og tågeskove i højlandet og smukke hvide strande ude ved kysterne til Det Indiske Ocean, hvor I slutter rejsen i stil med tre overnatninger i strandbyen Tallala.

En vandreferie i Sri Lanka er et perfekt potpourri for alle sanser, hvor farver, lyde og smagsindtryk bliver stimuleret på den mest spændende vis.

Sri Lanka Vandreferie I Sri Lankas Tehojland

Turen i overblik

By nætter Inkluderet Opgradering
Kandy 3 nætter: Kandy 3 Hotel Thilanka Radisson Hotel Kandy +
Hatton 2 nætter: Hatton 2 The Argyle Resort The Farm Resort +
Haputale 2 nætter: Haputale 2 Melheim Resort & Spa
Ella 3 nætter: Ella 3 Serenite Ella Hotel OnRock Ekho Ella + 98 Acres Resort and Spa + Nine Skies Hotel +
Talalla 3 nætter: Talalla 3 Tallala Retreat Halcyon Mawella Beach Hotel Anantara Peace Haven Tangalle Resort

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal I bo

Ring til os, hvis I ønsker andre hoteller. I kan opgradere ét eller flere steder.

Pool AREA Opgradering
Kandy

Radisson Hotel Kandy

+

Radisson Hotel Kandy er et moderne hotel med alle nyere faciliteter, som du kan nyde godt af, når du bor her.

Se hotel
Thilanka Hotel Inkluderet i prisen
Kandy

Hotel Thilanka

Se hotel
Pool By Day Inkluderet i prisen
Hatton

The Argyle Resort

Se hotel
The Farm Resort Ext 02 Opgradering
Hatton

The Farm Resort

+
Se hotel
sri lanka - melheim resort&spa_haputale_ext_luftpix Inkluderet i prisen
Haputale

Melheim Resort & Spa

Se hotel
Outside Villas Inkluderet i prisen
Ella

Serenite Ella

Se hotel
Superior Opgradering
Ella

Hotel OnRock

Se hotel
Wide Terrace View Opgradering
Ella

Ekho Ella

+

Ekho Hotel, Ellas første hotel, har en helt fantastisk udsigt til de omkringliggende frodige bjerge, som gør, at man slapper af fra det øjeblik, man sætter sine fødder på hotellet, som blev gennemgribende renoveret i 2018.

Se hotel
Hero Med Færre Skygger Opgradering
Ella

98 Acres Resort and Spa

+
Se hotel
Bungalow (1) Opgradering
Ella

Nine Skies Hotel

+
Se hotel
Talalla Grounds Inkluderet i prisen
Tallala

Tallala Retreat

Talalla Retreat ligger smukt i en grøn have med bungalows spredt rundt omkring og i umiddelbar nærhed til hvide sandstrande.

Se hotel
Halcyon Mawella Beach Hotel Pool 03 Opgradering
Mawella Beach

Halcyon Mawella Beach Hotel

Se hotel
Anantara Peace Haven Tangalle Resort Exterior View Aerial Opgradering
Tangalle Beach

Anantara Peace Haven Tangalle Resort

Se hotel

Alt fungerede, som det skulle, vi var trygge hele vejen, og den lokale guide var fantastisk behagelig og kompetent.

Linnea, København
4.4   (317 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Sri Lanka
sri lanka - sri lanka_adams peak_01

Dagsprogram

Dag 1

Afrejse fra København til Colombo i Sri Lanka

I rejser fra Københavns Lufthavn eller regionale lufthavne i løbet af dagen og med en mellemlanding undervejs. Undervejs på den lange flyrejse er der mulighed for at underholde sig og hvile ud.

Sri Lanka Vandreferie I Sri Lankas Tehojland
Talalla Beach 01 sri lanka - sri lanka_te plantage_groen te_01

Dag 2

Ankomst til Colombo, transport videre til Kandy

Efter ankomst til Colombo i Sri Lanka, overstår I hurtigt formaliteterne i lufthavnen og får bagagen udleveret.

I ankomsthallen møder I en chauffør, som byder jer velkommen og derefter kører jer til Kandy, en køretur på knap fire timer.

I kører ad landevej hele vejen til Kandy, og der er masser at kigge på, når I passerer gennem det smukke frodige landskab med små landsbyer langs landevejen, hvor der er et livligt gadeliv. Allerede her på køreturen fornemmer I Asiens anderledes dufte og lyde og aner de eventyr og gode oplevelser, der ligger foran jer.

På vejene og i landsbyerne summer det af tuk-tuk’er, fodgængere og små scootere - nogle gange med en hel familie ombord. På strækningerne udenfor landsbyerne er det bare at læne jer tilbage og nyde udsigten. Sri Lanka er en meget grøn ø, og det ser I specielt, når I bevæger jer ind imod midten af øen og op i højderne imod Kandy, som ligger lige midt i Sri Lanka.

Efter ankomsten til Kandy tjekker I ind på jeres hotel og kommer i stand på værelset. I har nu resten af eftermiddagen på egen hånd og kan vælge, om I helst vil slappe af på hotellet efter den lange flyrejse eller har mere lyst til at begive jer ud på en spadseretur i Kandys travle gader.

Under koloniherredømmet var Kandy et af briternes favoritsteder, som de søgte imod for at blive kølet ned, når den brændende sydindiske og srilankanske sommer blev for varm for dem. På grund af højdemeterne er her om dagen en kølig og velgørende brise, der smyger sig om jer og giver en yderst behagelig temperatur, og aftenerne her er magiske i det fløjlsbløde mørke.

Byen var tidligere Sri Lankas hovedstad og historisk set den sidste højborg for den lange række af ærværdige srilankanske konger, der holdt hof her.

Når I begiver jer ud i Kandy, vil I se, at her er masser af folkeliv og butikker og boder. Søg evt. ned imod Kandys centrale sø, Kiri Muhuda, hvor der ligger en charmerende lille pavillon i midten af søen, som tidligere konger angiveligt brugte til afsvaling på de ekstra varme dage.

Nyd stemningen her allersidst på eftermiddagen, hvor solen står lavt, og lysene så småt tændes rundt omkring. Her ved kanten af søen, er der mere ro til at sidde stille på en bænk og se dagens sidste lys skifte i takt med, at skyggerne bliver længere.

 • Middag

Her skal i bo

Thilanka Hotel Inkluderet i prisen
Kandy

Hotel Thilanka

Pool AREA Opgradering
Kandy

Radisson Hotel Kandy

+
sri lanka - kandy_tempel of the tooth_01
sri lanka - Kandy_marked_4 sri lanka - kandy_botanisk have_03

Efter transport fra Colombo ankommer I til den gamle srilankanske kongeby, Kandy, som ligger inde midt i højlandet. Her skal I overnatte de første to nætter. Husk et besøg i den buddhistiske helligdom Temple of the Tooth.

Dag 3

Kandy, første vandreetape til Galaha, hjem til Kandy i tuk-tuk

I dag skal I ud på jeres første vandreetape, som starter tre km syd for Kandy ved Ceylon Tea Museum.

Længde på dagens vandrerute: 14 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

I starter fredeligt i et bakket landskab, som er meget typisk for området omkring Kandy med grønne bløde former og stille vandrestier med mindre stigninger og smukke udsigter, mens I vandrer.

De meste af dagen følger I den lokale Hanthana-bjergkæde, der er berømt i Sri Lanka for sine højeste tinder og for sin skønhed, ja faktisk så berømt, at der gennem tiderne er skrevet flere sange som en hyldest til bjergkæden. På en klar dag vil I kunne se så langt som Victoria Reservoir, der ligger i tilknytning til Sri Lankas største dæmning små 40 km væk i fugleflugtslinje. Og så er der en fremragende panoramaudsigt over hele bjergområdet Knuckles Range. Området har fået sit navn, fordi bjerglandskabets toppe ligner knoerne på en knyttet næve.

I har god tid på vejen til at holde de pauser, I har brug for, hvor I kan hvile benene, drikke lidt vand og nyde udsigten over bjergene, palmetræerne og det frodige sceneri. Sidst på dagens vandring går det stille og roligt nedad og det grønne landskab skifter gradvis til boligkvarterer i yderkanten af den mindre by Galaha. Her vandrer I forbi de lokale indbyggeres farverige huse, små hinduistiske templer og små lokale butikker fyldt med lokale handlende, mens duften af fremmede krydderier og udendørs madlavning spreder sig i de små gader.

Er benene lidt møre her på den første dag, så er der gode nyheder til jer. I skal nemlig ikke vandre tilbage til Kandy, men køre hjem med en af de mange små tuk-tuk’er, I finder overalt på Sri Lanka. En morsom oplevelse, som det nok ikke er sidste gang, I prøver på jeres rejse. Turen hjem er lige så smuk som vandreruten, og der er da også rige muligheder for at stoppe og tage billeder undervejs.

Når I er tilbage i Kandy, kan I evt. benytte lejligheden til at spise frokost på en restaurant i byen (ikke inkluderet), og ellers er resten af eftermiddagen og aftenen til fri disposition. Hvis I har lyst, kan I evt. snuppe endnu en tuk-tuk og køre de små tre kilometer til Ceylon Tea Museum og se det. I kan også blot nyde jeres hotel og hvile ud her med en drink eller en god kop kaffe efter dagens vandring.

Vi må dog varmt anbefale et tidligt aftenbesøg i templet Sri Dalada Maligawa, også kendt som Temple of the Tooth, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Templet blev oprindeligt bygget som en del af det kongelige palads i 1600-tallet, og har siden været et vigtigt pilgrimssted for buddhister fra hele verden. Templet er meget populært, og på jeres vej længere ind i templets gange, vil I da også overalt se pilgrimme, som stående eller siddende beder mere eller mindre henført.

Inde i midten af templet finder I de allerhelligste haller og et kammer med forgyldt tag, hvor det helligste buddhistiske relikvie, et stykke af Buddhaens tand, ligger godt beskyttet i syv ædelstensbelagte skrin. Ifølge overleveringen blev tanden taget fra Buddhaens ligbrænding i Indien i år 483 før vor tidsregning og smuglet til Sri Lanka.

Udover det usædvanlige folkeliv på stedet, er det også en stor oplevelse at gå rundt i templets overdådigt dekorerede gange og sale, hvor I kan se diverse kostbare gaver, som igennem mange hundrede år er doneret af buddhister fra hele verden. Der er middag om aftenen på jeres hotel.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

Thilanka Hotel Inkluderet i prisen
Kandy

Hotel Thilanka

Pool AREA Opgradering
Kandy

Radisson Hotel Kandy

+
sri lanka - day4 hike_02
sri lanka - day1 hike_01 sri lanka - kandy_tempel of the tooth_19

De første dage på vandreferien vandrer I omkring byen Kandy, hvor I også bor. Den første vandreetape går til byen Galaha, og den er nem og ikke særligt lang, så I lige får varmet benene lidt op. Først på aftenen bør I besøge Temple of the Tooth.

Dag 4

Kandy, anden vandreetape fra Rangala, fantastiske panoramaudsigter over telandet

I spiser morgenmad tidligt, hvorefter I bliver kørt til byen Rangala.

Længde på dagens vandrerute: 10 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

Turen tager knap halvanden time, men tiden går hurtigt, for I kører igennem et både smukt og bjergrigt landskab med masser at se på undervejs. I dag nyder I UNESCO-verdensarv, når jeres vandring går igennem autentiske små landsbyer for foden af den frodige og skovrige bjergkæde Knuckles, også kendt som Dumbara. Her har indbyggerne i århundreder levet i pagt med den smukke natur, som omkranser dem og deres landsby.

Knuckles kaldes sådan, fordi dens højeste tinder på afstand ligner knoerne på en knyttet næve. Visse dage ligger skyerne lavt i dalene her, så man kan se tinderne stikke op som små øer i skytæppet, hvis man vandrer over skyerne, andre dage er der blå himmel med skinnende sol. På jeres vandring i dag har I kig til fortryllende landskaber, evt. vandfald og mange forskellige og unikke arter af flora og fauna, mens I kan lytte til skovens lyde.

På jeres vej ser I også flere små charmerende grønne teplantager med en fin og intens duft af friske teblade. I midten af 1800-tallet ejede britiske selskaber mere end 80 procent af den srilankanske teindustri. Det blev ændret i 1971, da hele landets teindustri blev nationaliseret af den daværende srilankanske regering.

Husk at holde en pause og vende jer om og beundre den betagende udsigt med bjergene som bagtæppe. Generelt på vores vandringer i højlandet, kan være, at I kommer til at se både hjorte, sambarhjorte, vilde bøfler og vildsvin. Kigger I opad i træerne, vil I nok se – og høre – makakaber og svævende over det hele, store ørne og andre farverige mindre fugle.

I spiser frokost i et privat hjem i landsbyen Heeloya, hvorefter I returnerer til Kandy om eftermiddagen.

Resten af eftermiddagen og aftenen er til fri disposition. Der er middag om aftenen på jeres hotel.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Thilanka Hotel Inkluderet i prisen
Kandy

Hotel Thilanka

Pool AREA Opgradering
Kandy

Radisson Hotel Kandy

+
sri lanka - day1_hike
sri lanka - sri lanka befolkning_pige_01 sri lanka - sri lanka_teplantage_kvinde_01

Dagens vandring går igennem smukke teplantager og med udsigt til fantastiske bjergscenerier som bagtæppe.

Dag 5

Kandy, transport til Hatton. Besøg på teplantage

I dag kan I pakke jeres vandrestøvler væk, idet I kommer til at bruge noget af dagen på at køre i bus gennem det smukke land.

I spiser morgenmad og gør jer klar til at tjekke ud af hotellet, før I fortsætter rejsen længere ind i Sri Lankas tidligste teland, når I kører imod historiske Hatton, en tur på små tre timer. Ruten går ad mindre landeveje igennem højlandet, og I kommer helt sikkert til at lave flere fotostop undervejs, da der er rigtigt mange smukke udsigtspunkter på vejen.

Hatton var et travlt knudepunkt for teplantagerne under det britiske koloniherredømme, og i dag arbejder størstedelen af indbyggerne i byen stadig i teindustrien. Turisterhvervene er dog også begyndt at vokse i takt med, at flere og flere opdager Hattons klima med behagelige temperaturer – her er hverken for koldt eller for varmt – og byens beliggenhed med pragtfulde scenerier. Undervejs på køreturen stopper I og spiser frokost.

Sidst på eftermiddagen besøger I teplantagen Norwood på en guidet rundtur. I kommer helt tæt på teplukkerne ude i markerne og ser, hvordan de laver deres arbejde. I får også en rundtur indendørs på Norwoods fabrik, hvor den efterfølgende forarbejdning af teen foregår i dag som for mere end hundrede år siden, dengang produktionen startede her.

Det er en fascinerende rundtur fyldt med tebotanik, gamle produktionsmaskiner og den støvede efterklang af historie, fra dengang briterne havde kolonier over det meste af verden.

Norwood laver både grøn og sort Ceylon-te – og I får selvfølgelig lov til at få smagsprøver på begge.

Efter besøget her kører I tilbage til jeres hotel, hvor I har aftenen til fri disposition før og efter middagen på hotellet.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Pool By Day Inkluderet i prisen
Hatton

The Argyle Resort

The Farm Resort Ext 02 Opgradering
Hatton

The Farm Resort

+

Dejlig sammensætning af en individuel rejse med skønne kultur- og naturoplevelser. Rejsen kræver rimelig god fysisk form og afslapning ved strand til sidst er en god afslutning. Selve oplevelsen af Sri Lanka både kulturelt- og naturmæssigt var den største oplevelse, og det ville være synd at fremhæve noget specielt frem for andet. Det er helheden og kontrasterne, der blandt andet gør turen fantastisk.

Susanne, Hvidovre
4.4   (317 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Sri Lanka
sri lanka - hatton_teplantage_01

Hatton er i høj grad en del af det klassiske tehøjland i Sri Lanka. Her er flotte udsigter med teplantager med uendelige rækker af tebuske i sirlige rækker.

Dag 6

Hatton, tredje vandreetape igennem teplantager og autentiske landsbyer

I starter dagen med en kort transfer efter morgenmaden, hvor bussen kører jer til den lille landsby Kotagala, der ligger smukt knap 1.300 meter over havet.

Længde på dagens vandrerute: 18 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

Der venter jer nogle skønne naturoplevelser i dag, når I krydser flere forskellige teplantager ad smalle stier, der snor sig imellem de grønne temarker. Masser af grøn, frodig skov, temarker, frisk luft, blå himmel og smukke landskaber er nøgleordene for dagens vandring. Vores endelige mål er vores hotel i Hatton.

I denne del af Sri Lanka bor her overvejende tamiler, som er kristne eller hinduer. Det afspejler sig i landskabet, som I også kommer til at se på jeres vandring i dag. Flere steder kommer I forbi farverige såkaldte kovil’er, som er den tamilske betegnelse for en særskilt byggestil for et hinduistisk tempel med den såkaldte dravidiske arkitektur.

I passerer også mindre træhelligdomme og små kirker på jeres vandring og I vil helt sikkert også se teplukkere på afstand, der langsomt bevæger sig rundt i deres farverige tøj som små farveklatter i temarkernes grønne hav. Måske kommer I endda helt tæt på, når de plukker, vejer og transporterer tebladene rundt i terrænet i kurve og store sække.

Omkring 5 km inde i dagens vandring rammer I toppen af den tredje og sidste bakketop, som I skal op ad i dag.

Herfra er der flotte panoramaudsigter og nede i bunden af dalen, kan I se Hatton. I vandrer mere eller mindre langs med bakkeryggen et stykke, hvor I kan se nogle rækkehuse i træ malet i klare farver, der lyser op midt i temarkernes klare grønne farver.

Det er teplukkernes boliger, der visse steder minder om en lille landsby, da der kan ligge flere af dem på stribe sammen med kovil’er og kristne kirker. I slutter dagens vandring i Norwood, hvor I hopper på jeres bus og kører den korte vej til jeres hotel i Hatton, som er klar med en lækker frokost til de sultne. Eftermiddagen og aftenen til fri disposition.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Pool By Day Inkluderet i prisen
Hatton

The Argyle Resort

The Farm Resort Ext 02 Opgradering
Hatton

The Farm Resort

+
sri lanka - tefabrik_pedro_nuwara_eliya_03

Dag 7

Hatton, transport til Haputale. Panoramisk togtur gennem højlandets teplantager

I dag hopper I ombord i en helt ny oplevelse, som I altid vil huske.

I skal køre med tog igennem højlandet ad en rute, som kendere af den slags betragter som en af de smukkeste togrejser i verden. Siden kolonitiden har det altid været jernbanen, der binder højlandet sammen lige som resten af Sri Lanka, og det er udelukkende på grund af bidrag fra de mange teplantager heroppe – grundet deres behov for at flytte de mange tons te til lavere egne – at der i sin tid blev bygget en jernbane her, som de lokale blot kærligt kalder telandstoget.

Jeres togrejse i dag starter fra banegården i Hatton og tager nogle timer, men I kommer ikke til at kede jer, for der er masser at kigge på udenfor vinduerne. Undervejs spiser I frokost på toget, som hotellet kan forberede til jer (ikke inkluderet).

Togruten går ad bjergpas og gennem mørke jernbanetunneler, og I kommer både forbi plaskende vandfald, jungle og tågeskove – og naturligvis et utal af temarker med teplukkere som små farvede prikker, der langsomt arbejder sig vej igennem de snorlige rækker af grønne tebuske.

I når frem til Haputale om eftermiddagen, hvor I har en kort transfer til jeres hotel, hvor I resten af eftermiddagen kan slappe af på egen hånd efter togturen. Om aftenen spiser I middag på hotellet og resten af aftenen er til fri disposition.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

sri lanka - melheim resort&spa_haputale_ext_luftpix Inkluderet i prisen
Haputale

Melheim Resort & Spa

sri lanka - sri lanka_tog_01
sri lanka - sri lanka_teplantage_kvinde_02 sri lanka - sri lanka_tog_06

En togtur i det srilankanske højland regnes af jernbaneentusiaster for at være blandt de smukkeste i verden. Det er jernbanen, der binder højlandet sammen med resten af Sri Lanka, og derfor er den et yndet transportmiddel.

Dag 8

Haputale, fjerde vandreetape. Vandretur ad Devil's Staircase til Bambarakanda-vandfaldet

I spiser morgenmad og får styr på vandregearet – og badetøjet, da der er mulighed for at bade senere på dagen.

Længde på dagens vandrerute: 16 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

I starter dagen med en køretur på en time banegården i byen Ohiya, hvorfra jeres vandring starter ad en stille vej, der snor sig op ad bakken og gennem dæmpet fyrreskov. I takt med I kommer højere op, begynder den oprindelige bjergskov at dominere bevoksningen.

Efter cirka 4 km slår I ind på den gamle vej, der er kendt som Devil’s Staircase, men bare roligt. Her er ingen trapper, men en snæver vej med mange skarpe sving, som i gamle dage blev brugt af de britiske plantageejere og arbejdere til at nå Hortons Plains-området på hesteryg.

Horton Plains er det mest vidstrakte højlandsplateau i Sri Lanka, der i dag er en beskyttet nationalpark med et smukt og grønt landskab med bakker, skove og græssletter. Her lever mange forskellige pattedyr som elg, store egern, vildsvin, harer, pindsvin - og man kan også være så heldig at spotte en leopard.

Fra Devil’s Staircase er der fantastiske udsigter over de grønne omkringliggende bjerge, og det er da også en af de mest populære vandreruter i Sri Lankas højland. Hele ruten gennem Devil’s Staircase er 13 km lang, men i dag går I kun på et stykke ad den. Når I følger stien nedad, har I fri udsigt til bjergenes vidunderlige natur med den grønne skov pakket mere eller mindre ind i skyer, dalene langt nede i bunden og de små farverige plantageboliger.

Spidser I ører på denne del af ruten, kan I måske allerede høre næste stop på vandreruten i dag.

I er på vej imod det smukke Bambarakanda-vandfald, hvor vandet styrter ned fra 263 meters højde, og det gør vandfaldet til det højeste i Sri Lanka.

Nedenfor faldet er der naturlige klippepools, hvor jer, der har lyst til at tage en forfriskende dukkert, kan hoppe i. I spiser en traditionel srilankansk frokost i et lokalt landsbyhus tæt på vandfaldet, og hopper derefter på bussen, der kører jer tilbage til hotellet. Resten af dagen og aftenen er på egen hånd. Om aftenen er der middag på hotellet

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

sri lanka - melheim resort&spa_haputale_ext_luftpix Inkluderet i prisen
Haputale

Melheim Resort & Spa

sri lanka - day9_hike_devils_staircase

I dag vandrer I på dele af den kendte vandrerute kaldet Devil's Staircase. Her er dog ingen trapper - men dog en masse sving. Heldigvis går det nedad det mest af tiden.

Dag 9

Haputale, femte vandreetape til nyt hotel i Ella

I starter dagens vandreetape lige udenfor hotellet, hvor I som det første kommer igennem nogle fine tehaver i Haputale, før I begynder at vandre op ad bjerget.

Længde på dagens vandrerute: 15 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

Målet for dagens vandring er det populære udsigtspunkt på toppen af Dambetenna-plantagen kaldet Lipton's Seat. Her er små velholdte veje, så også tuk-tuk’er kan køre derop igennem et vidunderligt landskab af grønt, hvor end I kigger hen. Men selvfølgelig vandrer I derop.

Navnet ”Liptons” er vel nærmest synonymt med te og stammer fra skotten Thomas Lipton, én af pionererne indenfor teindustrien, der var med til at gøre te som drik til hvermandseje i Europa. Før i tiden var det nemlig kun forbeholdt de højere samfundslag. I dag er Liptons Dambetenna-plantage fra 1880 velholdt og fabrikkerne fungerer stadig.

I sin levetid plejede Thomas Lipton at overskue de enorme landbesiddelser i sit teimperium oppe fra toppen af Poonagala-bakkerne, hvorfra han havde en 360 graders panoramaudsigt. I dag er der en statue af Lipton, der sidder på sin bænk og nyder udsigten i knap 2.000 meters højde.

Inden I kører ned fra bjerget, er der mulighed for at drikke en kop sort te sammen med den lokale roti, et krydret, tyndt stykke brød knap så tykt som et naan-brød. I bliver derefter hentet af tuk-tuk'er, som kører jer ned til Dambetenna te-fabrikken længere nede i dalen.

Herfra tager I en lokal bus, som kører jer hen til det sted, hvor jeres egen bus samler jer op. På køreturen kan I beundre udsigten over de fladere områder langt sydpå nedenfor højlandet, som strækker sig hele vejen imod landets sydlige kyster. Undervejs holder i ind og spiser frokost på en lokal restaurant.

I kører imod den lille bjergby Ella, hvor I skal bo de næste to nætter, og som I ankommer til sent på eftermiddagen.

Mange beskriver Ella som den hyggeligste by i Sri Lanka, og her er da også en afslappet stemning.

Efter tjek-in på hotellet kan I friske jer lidt op og evt, tage et brusebad, hvorefter I mødes og spadserer til centrum af Ella, hvor I drikker en drink eller to og spiser middag på en ad byens små caféer (ikke inkluderet).

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Outside Villas Inkluderet i prisen
Ella

Serenite Ella

Superior Opgradering
Ella

Hotel OnRock

Wide Terrace View Opgradering
Ella

Ekho Ella

+
Hero Med Færre Skygger Opgradering
Ella

98 Acres Resort and Spa

+
Bungalow (1) Opgradering
Ella

Nine Skies Hotel

+
sri lanka - liptons seat
sri lanka - thomas lipton seat sri lanka - tefabrik_ella uva halpe_01

Dagens vandreetape er den næstsidste på rejsen og én af de smukkeste. I vandrer imod Ella, som er en af Sri Lankas mest kendte bjergbyer. Den ligger højt og flot, og I har en suveræn udsigt til bjergene omkring jer fra jeres hotel Misty Hills.

Dag 10

Ella, sjette vandreetape til Ella Rock og Ravana-vandfaldet

I dag er I nået frem til jeres sidste vandreetape i højlandet.

Længde på dagens vandrerute: 15 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

I spiser morgenmad og starter dagens vandring ved hotellet, hvor I som det første følger jernbanesporene for enden af perronen på banegården i Ella. Efter nogle kilometer slår I ind på en sti, der løber opad gennem teplantager og marker med langt, grønt græs og frodige buske. Det kan føles lidt vildt, men I er på rette vej.

Stien er lidt stejl her, men til gengæld er udsigten ud over dalen fantastisk. I kommer også igennem en skov af eukalyptustræer, hvor det føles, som om man træder ind i en anden fredfyldt verden. Det eneste, I kan høre, er jeres egne skridt og lyden af fugle.

Når I når toppen af Ella’s Rock, er der pragtfulde panoramaudsigter til alle sider fra 1.300 meters højde og langt nede kan I se Ella by og de hundreder af små hoteller, pensionater og bygninger, der ligger som en farvet mosaik i bunden af dalen.

I vandrer videre ad denne sidste del af stien, der fører jer over en flod og igennem små landsbyer, vilde haver og spredte stykker skove.

I passerer også det majestætiske og ikoniske Ravana-vandfald, der falder ned over klipperne her.

Det er den gamle srilankanske konge Rawana, der har lagt navn til vandfaldet, der er cirka 25 meter højt. I er nu ikke langt fra jeres hotel, og I Ella finder I et sted at spise frokost på en café (ikke inkluderet). Resten af dagen og aftenen er til fri disposition.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Outside Villas Inkluderet i prisen
Ella

Serenite Ella

Superior Opgradering
Ella

Hotel OnRock

Wide Terrace View Opgradering
Ella

Ekho Ella

+
Hero Med Færre Skygger Opgradering
Ella

98 Acres Resort and Spa

+
Bungalow (1) Opgradering
Ella

Nine Skies Hotel

+
Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

sri lanka - ellas rock_ella_05 sri lanka - ellas rock_ella_07

Dag 11

Ella, dagen er på egen hånd

I har hele dagen på egen hånd og kan fylde den ud, som I har lyst til.

I kan slappe af eller vælge at opleve nogle af de nærliggende seværdigheder, såsom Nine Arches Bridge, en berømt viaduktbro med ni buer, som er et af de bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. Den ligger cirka en times vandring eller et kvarters kørsel med tuk-tuk fra Ella. I kan spadsere ud på broen, hvis I har lyst til det – naturligvis når der ikke kommer tog.

Har I mod på mere vandring, kan I også vælge at vandre op ad den berømte bakke Little Adams Peak. Bunden af vandrestien ligger et lille kvarters kørsel væk fra jeres hotel, og det tager cirka en halv time at vandre op til toppen ad en forholdsvis nem rute. Området er vældigt populært, da panoramaudsigten fra toppen er fænomenal, så I vil helt sikkert løbe ind i andre vandrere også.

En anden mulighed er en tur til det 220 m høje Diyaluma-vandfald, hvor man kan se det flotte vandfald og de omkringliggende landskaber – og så kan I bade i de naturlige klippepools oppe ved toppen af vandfaldet. Turen til vandfaldet tager omkring en time i bil og koster ikke voldsomt meget.

I kan også vælge blot at shoppe lidt lokale souvenirs i Ella eller at leje jer ind for en dag eller nogle timer i den nærtliggende Ravana Pool Club, som giver jer adgang til en kølende dukkert i en infinity-pool med en fantastisk udsigt, god mad til frokost og kolde drinks. Heller ikke en dårlig måde at bruge dagen på. Ravana Pool Club ligger faktisk imellem Ella og Little Adams Peak, så I kan også snuppe den på tilbagevejen, hvis I har vandret til toppen af bjerget først.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Outside Villas Inkluderet i prisen
Ella

Serenite Ella

Superior Opgradering
Ella

Hotel OnRock

Wide Terrace View Opgradering
Ella

Ekho Ella

+
Hero Med Færre Skygger Opgradering
Ella

98 Acres Resort and Spa

+
Bungalow (1) Opgradering
Ella

Nine Skies Hotel

+
sri lanka - sri lanka_tog_02.02_hf
sri lanka - ella_ravana falls_01 sri lanka - little adam peak_01

I har en dag i Ella på egen hånd, hvor I enten kan slappe af på hotellet eller tage ud at se nogle ting omkring den lille bjergby, som f.eks. Nine Arch Bridge eller tage en vandretur til udsigtspunktet Little Adams Peak.

Dag 12

Ella, transport sydpå til strandbyen Talalla, dagen er på egen hånd derefter

I dag er det tid til, at I vinker farvel til højlandets bjerge og grønne temarker.

Efter seks smukke vandreture med mange oplevelser forlader I de centrale bjerge og kører imod Sri Lankas solrige strande i den mest sydlige del af landet.

I spiser morgenmad og begynder herefter køreturen imod syd, der bør tage omkring fire timer med indlagte stop undervejs.

I starter på snoede bjergveje nedad, hvorefter terrænet flader ud, og I kører ad motorvejen, der fører jer hurtigt til jeres hotel, som ligger på kysten imellem Tangalle og Mirissa.

I tjekker ind på hotellet og har derefter resten af dagen og aftenen på egen hånd til at nyde strandstemningen og de helt anderledes omgivelser sammenlignet med højlandets natur. Om aftenen er der middag på hotellet.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

Talalla Grounds Inkluderet i prisen
Tallala

Tallala Retreat

Halcyon Mawella Beach Hotel Pool 03 Opgradering
Mawella Beach

Halcyon Mawella Beach Hotel

Anantara Peace Haven Tangalle Resort Exterior View Aerial Opgradering
Tangalle Beach

Anantara Peace Haven Tangalle Resort

Hvalsafari ud for Sri Lankas sydkyst

Mirissa ligger ikke langt fra Talalla og er et perfekt udgangspunkt for en hvalsafari, fordi det dybe hav ud for Sri Lankas sydkyst er jagtmarker for både blåhvaler, kaskelothvaler, spækhuggere, pukkelhvaler, grindehvaler og sværme af delfiner fra november til april.

I vil næsten helt sikkert også se delfiner lege i vandoverfladen med spring og andet sjovt – så vær parat med kameraet! Både kaptajn og besætning er eksperter i at spotte hvaler på lang afstand - og hele hvalsafarien foregår naturligvis i respekt for dyrene.

sri lanka - sri lanka_kaskelot hval_01
Talalla Beach 01

Dag 13

Talalla, badeferie, evt. hvalsafari om formiddagen, besøg i fortet i Galle om eftermiddagen

I Talalla har I god tid til at slappe af ved poolen på hotellet eller stranden lige nedenfor, hvis I har mere lyst til det.

Temperaturerne her er behagelige, vandet er lunt og livet er godt. Hvis I har lyst, er det muligt at tage på hvalsafari med udsejling fra byen Mirissa ikke langt fra hotellet.

Sidst på eftermiddagen besøger I sammen den smukke gamle koloniby Galle, der ligger kun cirka en times kørsel op ad kysten. Her er masser af hyggelige gader og smukke gamle huse i den gamle bydel, der også er på UNESCO’s Verdensarvsliste sammen med de velbevarede ruiner af byens gamle fort, der blev bygget for at forsvare byen imod pirater og fremmede magter.

Galle har en naturlig havn og lå derfor strategisk godt i forhold til handel og militær, og indtil for 100 år siden var den én af de vigtigste havne i hele området. Her sydede af liv i flere århundreder, når handlende fra nær og fjern drog hertil for at handle deres varer. Det gjorde byen attraktiv for mange nationer, og derfor har den da også skiftet hænder mange gange gennem historien. Men Portugals opdagelsesrejsende kom hertil først og begyndte koloniseringen af Sri Lanka, og siden fulgte hollænderne og andre efter, og det afspejler sig i bymidten og i Galles arkitektur.

Når I spadserer en tur i den gamle bydel, kan I blandt andet se, hvordan de lokale håndværkere laver kniplinger og blonder på traditionel vis.

Her er også mange fine souvenirs at købe med hjem.

Slå jer ned og nyd en kop kaffe, mens I betragter folkelivet omkring jer. Efter nogle timer i Galle kører I tilbage til Talalla og har resten af eftermiddagen til at fange de sidste solstråler ved poolen. Om aftenen serveres der middag på hotellet.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

Talalla Grounds Inkluderet i prisen
Tallala

Tallala Retreat

Halcyon Mawella Beach Hotel Pool 03 Opgradering
Mawella Beach

Halcyon Mawella Beach Hotel

Anantara Peace Haven Tangalle Resort Exterior View Aerial Opgradering
Tangalle Beach

Anantara Peace Haven Tangalle Resort

Tilkøb udflugter

sri lanka - unawatuna_galle_fort_01
sri lanka - mirissa hvalsafari_02 Talalla Retreat Pool 02

På jeres badeferie efter vandreetaperne, bor I dejligt på Talalla Retreat i Talalla. Byen er ideel som udgangspunkt for en hvalsafari, men I kan også tage med på en halvdagsudflugt til den gamle kolonitidsby Galle.

Dag 14

Talalla, dagen er på egen hånd

I er nået frem til jeres sidste hele dag på ferien, inden det går hjemad imod Danmark. I har dagen til fri disposition, og I kan eventuelt bruge den på at få de sidste oplevelser med, hvis I mangler at se hvaler eller ikke har besøgt Galle endnu. Det kan også være, I har mest lyst til blot at slappe af ved stranden eller poolen og få den sidste sol, inden rejsen går hjemad i morgen. Om aftenen er der middag på hotellet.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

Talalla Grounds Inkluderet i prisen
Tallala

Tallala Retreat

Halcyon Mawella Beach Hotel Pool 03 Opgradering
Mawella Beach

Halcyon Mawella Beach Hotel

Anantara Peace Haven Tangalle Resort Exterior View Aerial Opgradering
Tangalle Beach

Anantara Peace Haven Tangalle Resort

Tilkøb udflugter

Talalla Beach

Dag 15

Hjemrejse til Danmark

I starter hjemrejsen til Danmark, når I har tjekket ud af hotellet efter morgenmaden, og kører derpå imod lufthavnen i Colombo. På rejsen hjem kan I se tilbage på dejlige vandreture i det naturskønne srilankanske højland med smukke panoramaudsigter, gode snakke på vandreruterne i den forfriskende bjergluft og fascinerende møder med landets kultur og indbyggere.

 • Morgenmad

Dag 16

Ankomst til Danmark

I ankommer til Danmark efter en mellemlanding undervejs.

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Tinne Dejgaard Madsen 218

Tinne Dejgaard Madsen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Sri Lanka. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

sri lanka - minneriya nationalpark_fugl_01
sri lanka - sigiriya rock fortress_06

Oplev Sri Lanka på 2 minutter

Det siger vores gæster ...

Rejser til Sri Lanka

Sri Lanka Nine Arch Bridge Cc

Templer, te og safari Sri Lanka Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev 2000 års UNESCO-historie, buddhistiske helligdomme, safari, smuk natur med bjerge i tehøjlandet inde midt på øen og smukke strande ved kysterne. På denne rundrejse får du det bedste af Sri Lanka. 

4.4   (210 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
17. nov. 2024 kr. 20.990
17. nov. 2024 kr. 23.990 Inkl. forlængelse
12. jan. 2025 kr. 21.990
12. jan. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
26. jan. 2025 kr. 21.990
26. jan. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
09. feb. 2025 kr. 21.990
09. feb. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
23. feb. 2025 kr. 21.990
23. feb. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
09. mar. 2025 kr. 19.990
09. mar. 2025 kr. 22.990 Inkl. forlængelse
23. mar. 2025 kr. 19.990
23. mar. 2025 kr. 22.990 Inkl. forlængelse
Se rejse
NYHED! Sri Lanka Sigiriya 15

Unikke Sri Lanka Sri Lanka Individuel rejse

Udforsk smukke Sri Lanka med privat bil og chauffør, når I oplever Sigiriya Rock, Ella, junglesafari i Gal Oya Valley og skøn strandferie i Bentota.

Sigiriya (2 nætter) Gal Oya Valley (3) Ella (2) Galle (2) Bentota Beach (4)
sri lanka - minneriya nationalpark_leopard_02

Det klassiske Sri Lanka Sri Lanka Individuel rejse

Oplev Sri Lanka med privat bil og chauffør. Masser af UNESCO-verdensarv, kør i tog gennem temarkerne i det smukke højland, tag på safari og slut af med badeferie.

Sigiriya (2 nætter) Kandy (2) Ella (2) Yala (2) Mirissa (5)
sri lanka - sri lanka_tog_01

Det grønne Sri Lanka Sri Lanka Individuel rejse

Sri Lanka med egen bil og privat chauffør. Bo i camp i nationalparken, kør i tog gennem temarkerne og oplev Kandy og strandlivet. 

Kandy (3 nætter) Ella (3) Udawalawe (2) Mawella Beach (5)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)