Skip to main content

Udkantsthailand: Derfor skal du tage nordpå

thailand - chiang mai_doi inthanon_skov_03 thailand - nordthailand_landskab_bjerge_03

Skift bikinien ud med vandrestøvlerne

De fleste af os kender Thailand for de bedårende paradisøer, der ligger som små ubekymrede skønheder i det blå hav ud for fastlandet.

Det er badeferie, idyl og pad thai, vi som oftest forbinder med Thailand, men hvad der gemmer sig højt mod nord – langt væk fra turiststrømmen – er en helt anden historie. 

thailand - chiang mai_doi inthanon_skov_02

Kør ad ’The Loop’

Er du rejst til Nordthailand, skal du ikke snyde dig selv for en tur ad det, der kaldes ’The Mae Hong Son Loop’.

Ruten har sit udspring i Chiang Mai, hvorfra 600 kilometers fantastiske naturscenerier venter i form af høje bjerge, grønne risterrasser, snørklede bjergveje, grotter og kløfter.

Hist og her ligger små, isolerede landsbyer gemt i landskabet, og fra tid til anden dukker en by med forgyldte tempeltoppe op i horisonten.

Køreturen er i sig selv en malerisk fornøjelse, som du skal nyde til fulde, men glem ikke at slå autopiloten fra, stop op og nyd den nordthailandske virkelighed.

thailand - chiang mai_risterrasse_befolkning_hmong_01
thailand - chiang mai_doi ang khang_landskab_01 thailand - nordthailand_landsby_01

600 kilometers fantastiske naturscenerier venter i form af høje bjerge, grønne risterrasser, snørklede bjergveje, grotter og kløfter

thailand - chiang mai_vandfald_01

Natur med storhedsvanvid

Tager du loopet i urets retning, bliver du hurtigt overvældet af naturens storhed. Nordthailand har intet mindre end 34 nationalparker, der alle har deres helt unikke specialiteter, men én troner lidt højere op i horisonten end de andre, ca. 80 kilometer fra loopets udgangspunkt.

Doi Inthanon nationalparken, der er en del af Himalaya, er hjemsted for Thailands højeste punkt på 2.565 meter, og udsigten fra ’Thailands tag’, som bjergtoppen så fint kaldes, slår selv de mest rødglødende solnedgange fra paradisøerne i syd. Er udsigten ikke nok til at få dig i vandrestøvlerne?

Måske du kan lokkes af de 362 forskellige fuglearter, der pipper fra trætoppene, de royale pagoder, der ligger som to guldklumper i det grønne eller mødet med nogle af de mennesker, der lever her – så godt som uforstyrret.

thailand - chiang mai_doi inthanon_pagode_02

I kulturens vugge

4-5 timer længere henne ad vejen bør du igen stoppe op, når du nærmer dig Mae Hong Son, tæt på grænsen til Myanmar.

Byens blikfang er de fine tempeltoppe, som titter op i vejret, men det er langt fra kun det øjensynlige, der udgør attraktionen. På denne afsidesliggende plet på verdenskortet er det som om, tiden har stået stille i en rum tid.

For selv om Thailand er i rivende udvikling og mange etniske minoriteter stille og roligt integreres i det thailandske samfund, er her alligevel mennesker, der langt hen ad vejen følger de gamle skikke, kun et kort stykke fra byen. I bjergområderne omkring Mae Hong Son lever både shan-, meo- og karenstammerne, herunder ”Long Neck-stammen”, som er den gren af karenfolket, der er kendt for sine mange forgyldte ringe om halsen.

Det anbefales at opleve stammerne på en guidet tur, så du får den fulde forståelse af stammefolkene.

thailand - nordthailand_bjerg lampang_wat prajomklao rachanusorn tempel_01

Grottesafari

Fra Mae Hong Son fortsætter du en times tid – stadig i urets retning – og tager en afstikker i retning af Tham Lod-grotterne. Her har Moder Jord været kreativ og skabt en række ubeskrivelige kunstværker i klipperne, som du ser, når du på en tømmerflåde sejler ind i grotterne.

De tre huler, der hver især kunne huse en katedral, gemmer på oldgamle tegninger og sågar en gravplads, der værner om, at grotten har været beboet eller haft hellig status for flere tusind år siden. En afstikker du absolut ikke må overse, når du nu alligevel har fundet vej til disse finurlige kanter af Thailand.

thailand - mae hong son_tham lod grotte_01

Moder Jord har været kreativ og skabt en række ubeskrivelige kunstværker i klipperne, som du ser, når du på en tømmerflåde sejler ind i grotterne

Et udvalg af vores rejser til Thailand

Andre læste også

thailand - 500 rai floating resort_11
Artikel

Glamping: Sådan har du ikke oplevet Thailand før

Læs artikel
thailand - mae hong son_tham lod grotte_01
Guide

Alt det du ikke vidste, du skulle opleve i Thailand

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH

Kom helt ned i gear i Pai

Med naturens dybe ro, de gode priser og det langsomme mindset, der er indgroet i den nordthailandske mentalitet, er regionen også indbegrebet af zen. Særligt i den lille by, Pai, som er sidste ”obligatoriske” stop, inden du igen er tilbage i Chiang Mai. Byen kan måske ikke hamle op med en masse seværdigheder, med undtagelse af et par templer, men den kan noget helt andet.

For år tilbage blomstrede byen som backpackerdestination, og det har gennem tiden tiltrukket vestlige hippier og thailandske rastafarier. Den dag i dag søger rejsende hertil for at nyde et par dage med yoga, meditation, reggaemusik, massage, øko-ferie, vandreture og beroligende stunder i områdets hot springs. Et frisk pust og en midlertidig flugt fra det travle liv og verden, som du kender den.

Se vores store udvalg af rejser til Thailand her.

Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)