egypten - kamel ørken

Fakta om Egypten

Fakta om Egypten

Egypten er en af verdens ældste civilisationer og kan dateres over 6.000 år tilbage. Landet er lidt over 1.000.000 km² - altså 23 gange så stort som Danmark. Befolkningstallet er på over 80 millioner og i hovedstaden Cairo, der ligger ved Nildeltaets begyndelse, bor små 20 millioner mennesker.

Egypten er en republik. Møntfoden er egyptiske pund (EGP/LE). Landets befolkning er for 99% vedkommende af øst-hamitisk afstamning, det vil sige egyptere, beduiner og berbere. 94% er muslimer - først og fremmest sunni-muslimer. De øvrige 6% er koptisk kristne og andre. Nationalsproget er arabisk. Den gennemsnitlige levealder er ca. 73 år for kvinder og 68 år for mænd.

Geografisk kan Egypten inddeles i fem regioner: Nildalen, Nildeltaet, den vestlige ørken, den østlige ørken og Sinai. De vigtigste byer er Cairo, Alexandria, Aswan og Luxor. Landet grænser op til Israel, Libyen og Sudan. Det laveste punkt i landet er Qattara Depression, der ligger 120 meter under havets overflade, og det højeste er Skt. Katarina bjerget med sine 2.629 meter.

egypten - karnak tempel luxor
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)