seychellerne - seychellerne_la digue_strand_vand_01

Seychellerne: Opskriften på paradis

Seychellerne: Opskriften på paradis

Det er ingen sag at finde en paradisisk sandstrand med klukkende bølger og palmesvaj. Et eventyrligt åndehul i en dyb jungle. Eller et øjebliks ro i fuldstændig lykke. Paradis findes mange steder og i mange formater, men kun ganske få steder i verden kan man tale om paradis i sin fuldendte helhed.

I skæringspunktet mellem Afrika, Asien og det store åbne Indiske Ocean lå Seychellerne helt isoleret, indtil franskmændene i 1750’erne opdagede den lille klump af ubeboede øer, der indtil da havde levet sit helt eget liv. Senere kom briterne forbi, og med sig tog de en række afrikanske slaver, som nok var knap så begejstrede for rejsen til det nye ørige.

Med tiden er de forskellige kulturer smeltet sammen i én glimrende kreolsk blanding, og Seychellerne er blevet sit helt eget. Når vi vælger at beskrive Seychellerne som intet mindre end paradis på jord, så skyldes det et sublimt, afbalanceret potpourri af sjæl, eventyrlig natur, unikaer og postkortidyl, som ikke findes noget andet sted i verden.

seychellerne - mahe_strand_01
logo_seychellerne turist
seychellerne - ste anne marine park_01
seychellerne - la digue_strand_11

Paradis med personlighed

Seychellerne er ikke bare en kulisse af skønhed drysset med bekvemme, luksuriøse resorts. Øerne gemmer på en ægthed, en charme og et lokalliv, der gør, at her er næsten hjemligt, og mens resortsene er få, nyder de små, afslappede pensionater stor popularitet. Sproget, smagene og menneskerne udgør et herligt miks, og det kan mærkes, at du befinder dig lige netop her – og ikke på en hvilken som helst anden paradisisk ø.

Der går ikke mange minutter fra du er landet, til mentaliteten rammer dig. Det er de lokale, der sætter tempoet, og det kan til tider være imponerende langsomt. Nærmest meditativt sindsberoligende. Alligevel er kulturen og mentaliteten ikke ensidig, og du vil hurtigt ane referencer til den franske katolicisme, hinduismen, islam, afrikanske stammekulturer og alt derimellem – i overraskende vellykket harmoni.

Seychellerne er ikke bare en kulisse af skønhed drysset med bekvemme, luksuriøse resorts

seychellerne - seychellerne_blomst_03
seychellerne - seychellerne_befolkning_pige_01

Giganter, granit og grønne skove

Mens resten af verden stormede frem i fuld galop, var Seychellerne indtil for 300 år siden intetanende om, hvad der gemte sig på den anden side af de blå horisonter. Naturen fik frit løb, foldede sig ud så fint den kunne, og den dag i dag er det endemiske liv i særklasse.

Gigantskildpadder dobbelt så tunge som velvoksne mennesker, sorte papegøjer og tvillingekokosnødder, der mest af alt ligner en frugtbar kvindes bagdel, er blandt favoritterne, men det er måske naturen som helhed der tryllebinder. Nogle steder føler du dig hensat til en scene fra Jurassic Park, andre steder klatrer du henover strandens kæmper – granitkampestenene – for at nå til en skjult bugt af det pureste hvide sand og blå vand.

seychellerne - mahe_anse major_bjerg_01
seychellerne - la digue_strand_10
seychellerne - praslin_skildpadde_01

3 øer – 3 paradiser

Seychellerne er ganske vist en klynge af i alt 115 øer bygget på granit og koraller, men det er langt fra en klynge af kloner, vi har med at gøre. De tre hovedøer, Mahé, Praslin og La Digue byder velkommen til tre forskelligartede fornøjelser, så er tiden til det, er det værd at få det hele med.

Overvejer du en rejse til dette fantastisk ø-paradis? Se vores udvalg af rejser til Seychellerne her.

seychellerne - seychellerne_mahe_areial victoria_01
seychellerne - praslin island_palme_strand_01
seychellerne - la digue_anse source dargent_07

mahéer ofte lidt undervurderet, og det er en skam, for Mahé byder på et væld af spændende oplevelser

Mahé

Seychellernes største ø med verdens mindste hovedstad, Victoria. Størstedelen af Seychellernes befolkning bor her, og vil du gerne dykke lidt ned i ørigets mange kulturer, er det en god idé at få Mahé med.

Øen er ofte lidt undervurderet, og det er en skam, for Mahé byder på et væld af spændende oplevelser. Lej en bil, gå på opdagelse i junglen, udforsk øens mange isolerede bugter og besøg den botaniske have, når du trænger til en pause fra strandlivet.

seychellerne - mahe_anse soleil_02
seychellerne - mahe_skolepiger_01
seychellerne - seychellerne_mahe_strand_01
seychellerne - seychellerne_blomst_02
seychellerne - seychellerne_befolkning_mand_cykel_01

Praslin

Praslin er særligt kendt for sin bedårende 240 millioner år gamle nationalpark, Vallée de Mai, som er hjemsted for den endemiske dobbelt-kokosnød, Coco de Mer. Man kan fristes til at tro, at parkens elementer bliver større for hvert år, for vil du have natur i ’supersize’, får du det her.

Den omtalte kokosnød kan blive op til 40 kg tung, skildpadderne op til 250 kg og palmerne stritter gerne 30 meter op i himlen. Selv livet under havets overflade er præget af volumen med store rokker, koralrev og havskildpadder. En storartet oplevelse i naturens vugge.

Praslin er særligt kendt for sin bedårende 240 millioner år gamle nationalpark, Vallée de Mai, som er hjemsted for den endemiske dobbelt-kokosnød, Coco de Mer

seychellerne - praslin_anse kerlan_strand_01
seychellerne - coco de mer_01
seychellerne - seychellerne skildpadde_04

La Digue

La Digue er muligvis postkortets oprindelsessted. I hvert fald er det et billedskønt syn af gigantiske granitsten plantet i kridhvidt sand og det mest fortryllende blå vand, der møder dig her. Her er ingen biler, så transporten foregår på cykel eller til fods over stok og sten.

Er du til snorkling eller dykning, finder du desuden nogle af Seychellernes bedste undervandsscener omkring La Digue. Et fuldendt getaway for livsnyderen med hang til strandliv i særklasse.

Få smag for paradis. Se vores rejser til Seychellerne her.

La Digue er muligvis postkortets oprindelsessted. I hvert fald er det et billedskønt syn af gigantiske granitsten plantet i kridhvidt sand og det mest fortryllende blå vand, der møder dig her

seychellerne - la digue_anse severe_04
seychellerne - seychellerne_fiskeri mand_01
seychellerne - seychellerne_strand_palme_kvinde_01
seychellerne - seychellerne_denis island_dykning_01
seychellerne - seychellerne_la digue_strand_bro_01
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)