10 romantiske rejser der gør op med klichéerne

Kunne du godt tænke dig et romantisk getaway, der ikke er indbegrebet af en lyserød solnedgang set fra en paradisstrand i Det Indiske Ocean? Er du og din partner mest forelskede, når I bliver udfordret og tager på eventyr? Vi kigger nærmere på 10 formidable rejsemål, der revolutionerer den romantiske kliché.

Find jeres dyriske side i Costa Rica

For naturelskerne findes der næsten ikke et mere oplagt ’honeymooners paradise’ end Costa Rica. Luften er ren, den grønne farve er god for øjnene og naturen kommer overvældende tæt på. Fx når du suser afsted ad en metalwire – lige i favnen på din bedre halvdel. Eller når I sammen plejer jeres ømme muskler i naturens bud på et jacuzzi.

Costa Ricas største styrker er måske, at landet har en formidabel evne til at barbere alle ligegyldigheder væk, så du virkelig får en fornemmelse af det eftertragtede og diffuse begreb ’nærvær’. Dag for dag bliver du og din udkårne et med naturen og I får den famøse mulighed for at opleve hinanden i ro og mag til lyden af fuglefløjt og vinden i trætoppene.

Sådan tilbringer I tiden… På vandring gennem grøn natur og over hængebroer, på toppen af en vulkan, med afslapning i varme kilder og på stranden med en drink i hånden til synet af en nedadgående sol.

Mest romantiske spot... Toppen af Poas- eller Irazu-vulkanen i det tidlige morgengry, når skyerne forsvinder og afslører naturens spektakulære værk.

Er I friluftstyperne, er en fugtig regnskov og skræppende dyr måske lige netop det, der sender jer tilbage til nyforelskelsen.

Dans natten lang i Buenos Aires

Tango i Buenos Aires er måske lidt af en kliché, men når I ikke lige drikker vin og danser tango, er der meget andet at lave. Hop på cyklen eller lad kondiskoene tage jer vidt omkring og lad amorinerne gå amok i de hyggelige små nabolag. Besøg fx det farverige La Boca-kvarter og snup en pause på en hyggelig lille smugkro. Spis, gå på marked og lad jer betage af kunst og gamle bygninger i San Telmo. Eller tag på eventyr i en af byens mindre kendte nabolag, fx Barracas eller Vila Crespo.

Det kan I også lave… Tag på landet og nyd en dag blandt gauchos og heste, tag i Colón-teatret og nyd en forestilling i en af verdens smukkeste teatre eller tag ud i naturen og sejl gennem Paraná-deltaet.

Et oplagt – og et mindre oplagt – sted at falde på knæ... Den japanske have i Palermo er en fryd for øjet og lokker mange frierfødder til. Skal det være lidt anderledes – og måske en smule mere makabert – så tag en tur til Recoleta-kirkegården, far vild blandt de mange mausoleer og fald ned på knæ, når han eller hun mindst forventer det.

Tango i gaden eller en tur på kirkegården? Buenos Aires byder på romantik i mange formater.

Romantik på vietnamesisk

Her er intet at rafle om. Hoi An er Vietnams absolut mest hyggelige og romantiske by, og er du ikke allerede smaskforelsket, kan du meget vel blive ramt af Amors pil her. Byen er en fryd for øjet. Særligt når de gamle gader i aftentimerne oplyses af farverige silkelamper. Men den er også alt muligt andet.

Hoi An er et koncentreret sammenkog af alt det bedste, Vietnam har at byde på – lige fra lokal charme, gallerier og fine butikker til palmespækkede strande og grønne rismarker. Ikke mindst er her disket op med alt godt til smagsløgene – til fabelagtige vietnamesiske priser, naturligvis.

Sådan tilbringer I tiden… På cykeltur gennem land og by, på tempelturné, på en sejltur til Cham Islands og med god mad.

Mest romantiske spot... Den japanske bro – den ultimative kulisse til et frieri.

Er du ikke allerede ramt af Amors Pil kan det meget vel tænkes, at det er i Hoi An, det sker.

Stik af og bliv gift på St. Thomas

Skal det være romantisk, så rejs til De Vestindiske Øer, gå ”all in” og bliv gift på St. Thomas. Ikke nok med at du kan gå op ad sandgangen med bare tæer og møde din kommende ægtefælle under en palme, så kan du også få en smuk vielse på godt dansk, udført af Simon Larsen, Stjernegaards dygtige rejseleder og giftefoged, bosat på St. Thomas. Brudebuketten er eksotisk, orgelmusik erstattes af steel drums og stemningen er helt og aldeles vidunderlig.

Sådan let kan det gøres… I shorts, polo-shirt, sommerkjole og bare tæer. Bare jer to – eller som en større ceremoni med medbragte venner og familie.

Har I drømmen om et caribisk bryllup, har vi giftefogeden og stranden.

På cykeltur blandt tusindvis af pagoder

Skal du ned på knæ, kan det være, du skal overveje en lille forladt pagode i Bagans uendelige landskab af gamle pagoder og templer. Bagan er måske et af Myanmars mest besøgte rejsemål, men ruinlandskabet er enormt og det er ingen sag at finde et privat sted til en privat stund. Snup cyklen, kør jeres egne veje og vis naturligvis respekt for historien, de gamle bygningsværker og kulturen.

Hvor og hvornår? Hop på cyklen i de tidlige morgentimer, medbring morgenmaden og nyd at I er helt alene blandt et utal af arkæologiske fund og fine spir, der kaster smukke skygger i daggryet. Kør så langt væk fra Bagan by som muligt og find de fjerneste pagoder, inden de andre turister følger trop.

Myanmar er rejsen til jer, der gerne vil opleve en mere uspoleret side af Asien - og overraskes!

På et bumlende tog gennem Afrika

Der er noget helt særligt romantisk ved Afrika. Tankerne ledes hen på Livingstone, Blixen og savannens vildskab og endnu mere romantisk bliver det, når du tager din elskede i hånden og stiger ombord på en historisk togvogn, der triller gennem landskaberne.

Rovos Rail er ren charme, der kører på skinner, og du kan se frem til at blive godt og grundigt forkælet, når du kører gennem Sydafrika fra Cape Town til Johannesburg – måske endda videre til Victoria Falls. Hop ombord til jeres livs rejse og mærk sommerfuglene i maven, når toget bumler afsted.

Sådan tilbringer I tiden… Hånd i hånd med udsigt til det sydlige Afrikas vidunderligheder og med store oplevelser undervejs.

Her blomstrer romantikken... I togets udsigtsvogn bagerst i toget, mens solen langsomt sænker sig.

Rovos Rail er ren charme, der kører på skinner gennem Sydafrikas smukke landskaber

Vildt forelsket i vildmarken

Er du mere til sylespidse bjergtinder end bløde palmeblade, og gør den vilde natur noget ved dig? Så tag din partner med til Chile, nærmere betegnet Torres del Paine. Her er bjerge, blå søer og rumlende, lyseblå gletsjere – og så føles det ikke mindst som om resten af verden er lysår væk. Patagonien er ikke for hvem som helst. Men er man friluftsmenneske med æstetisk sans, findes der næppe noget mere romantisk end synet af en kælvende gletsjer, der rinder ud i en blå sø.

Det skal I lave… Snør vandreskoene og følg nogle af de utallige vandreruter. Fx med en god chilensk vin i rygsækken.

Her skal du ned på knæ... Hvor som helst, fx med udsigt til sø og sylespidse bjergtinder, toppet med sne – eller på ”toppen” af Serrano-gletsjeren i en velfortjent pause.

Er man friluftsmenneske med æstetisk sans, findes der næppe noget mere romantisk end synet af en kælvende gletsjer, der rinder ud i en blå sø

Romantikken når nye højder i Perus højland

Der er et utal af gode grunde til at tage til Peru. Machu Picchu, Cusco, Lima, Den Hellige Dal, Nazca-linjerne og alt muligt andet skal nok sælge idéen. Men et særligt sted i landet har romantikken taget en hel unik drejning. Nemlig ved Titicaca-søen.

Den højtliggende sø og den tynde luft har måske bidraget til en kontinuerlig tilstand af svimmelhed hos de lokale. I hvert fald går de til romantikken og ægteskabet på en lidt anderledes måde, hvor de unge bejlere må gøre sig umage for at få deres udkårne. De unge mænd må nemlig strikke en fin hue til deres kommende svigerfar, som skal anerkende og acceptere strikværket, hvis der skal gøres forhåbninger om kirkeklokker.

Andre romantiske steder i Peru… Tag ud i Amazonjunglen, bliv ét med naturen og find jeres indre dyriske side frem. Eller nyd en smuk solopgang over Machu Picchu til et kindkys og flettede fingre.

I tvivl om, hvordan du skal overbevise din svigerfar om at give sin datter fra sig? Strik en pæn hue!

Daseliv med drager og utæmmet natur

Når du nu alligevel planlægger at tilbringe sommeren på Bali i selskab med den eneste ene, kan du ganske passende gøre det med et es i ærmet. Med andre ord – en afstikker til Flores og Komodo. Her kan du glæde dig til kuperede landskaber, vilde vandfald og drager, du ikke har lyst til at komme for tæt på. Flores og Komodo er din mulighed for at overraske, tænke ud af boksen og tage forholdet til et helt nyt niveau.

Det skal I lave… Besøg komodovaranerne på Komodo, oplev det vilde underlivsvand med snorkelmasken på og gå på opdagelse i Flores’ vilde natur med kratere, hemmelige oaser og arkitektoniske rismarker.

Komodo er vildskab og ren idyl på en og samme tid. Kombiner rejsen til Komodo med Bali, Gili eller Lombok og få en honeymoon, der har det hele.

Hvis vejen til din udkårnes hjerte går gennem maven

Er du forelsket i en gastronom eller madglad mand eller kvinde, kunne det meget vel være i Mexico, luften er tæt af amoriner. Foruden guacamole og tacos, er der god grund til at sætte tænderne i Mexicos brune sovs, mole, eller den underjordiske gris, pibil. Mexico kan også sagtens levere en kliché af en honeymoon med dovent palmesvaj og puddersand, men Mexico gør det med en vis grad af kant, hvor det er mere end bare synssansen, der stimuleres.

Her skal I se hinanden dybt i øjnene… Når I flyder hånd i hånd gennem Sian Ka’an på en badering, i solnedgangen ved mayaruinerne eller til lyden af mexicansk guitarspil på en livlig restaurant.

Det skal I spise… Pibil, guacamole, mole, tacos, sopa azteca og hvad der ellers bliver serveret. Er der chili i maden, skulle det efter sigende få hjertet til at banke lidt hurtigere.

Spis jer gennem Mexico og krydr oplevelsen med pyramidebesøg, en dukkert i Yucatans cenoter og en tur til stranden.
Andre læste også:
Rejsetrends 2019 – her skal du hen!
Skal 2019 være året, du udlever alle dine store rejsedrømme? Vi tager et kig på 10 rejsetrends, du skal holde øje med i det nye år – uanset om det er smagsløgene, din indre strandløve eller budgettet, der skal tilgodeses. Godt nytår og glædeligt 2019.
Få succes med parferien
Vi giver jer 3 trin til at få succes med rejsen. Skal en parferie være romantisk? Er Maldiverne virkelig det ultimative rejsemål for to? Skal man gøre alting sammen? Der findes lige så mange formler på den gode parferie, som der findes par. Vi kigger nærmere på, hvordan I får mest ud af jeres ferie sammen med den helt rette planlægning og en fornuftig indstilling.
Tør du rejse alene?
Se frygten i øjnene og spring ud i en rejse, du aldrig glemmer. At rejse alene kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før. Solorejser udvikler dig, de bekræfter din indre styrke og de giver dig blod på tanden til at indtage verden.

Se hvad vi ellers skriver om: Aktiv ferie, Kultur, Natur, Parferie og Romantisk