cambodia - koh rong_strand_05_flip

Cambodias strande: Vild natur, leben eller ø-idyl?

Cambodias strande: Vild natur, leben eller ø-idyl?

Mens Thailand tryllebandt turisterne for allerede 20-30 år siden, tog det Cambodia lidt længere tid at komme ind i kampen. Hvad de fleste dengang ikke vidste var, at Cambodia, foruden det gudesmukke Angkor Wat, lå inde med en sand skattekiste af herligheder, der bare ventede på at blive udforsket. Både langt inde i landet, ude ved kysten og helt ude på øerne i Siambugten. Med årene har strandconnaisseurs i højere grad fået øjnene op for Cambodias strande, og mens nogle strande oplever mange turister, har andre stadig masser af charme. Så er du på udkig efter klukkende bølger, hvidt sand og asiatisk charme i én og samme ferie, er Cambodia et rigtigt godt bud.

cambodia - kep_strand_01

Koh Rong: Cambodias funklende perle

Thailands smukkeste øer har fået hård konkurrence af Koh Rong og lillesøsteren Koh Rong Samloem, som med kridhvide strande, turkisblåt vand og svajende palmer er indbegrebet af paradis. Er du ikke meget for afslapning, snorkling og sand mellem tæerne, er øerne nok ikke noget for dig. Men er du til strandferie, er det virkelig svært at modargumentere en rejse til Koh Rong eller Samloem.

Uanset hvor på øernes kystlinje, du planter dig, er der henrivende strande i sigte, og selv om en del turister har fået øjnene op for øerne, er det stadig muligt at føle sig relativt alene på flere kyststrækninger. Nogle steder er mere livlige end andre, og den fine balance gør det muligt at vælge til og fra, alt efter hvilket humør, du er i.

For at falde helt pladask for øerne, skal man være noget nær inkarneret strandfan, for livet leves primært langs kysten, men der er dog også mulighed for at trække i vandreskoene og udforske øernes jungleområder, der både huser aber og vandfald. Ellers foregår aktiviteterne til havs med snorkling, dykning og fiskeri.

Du kan besøge Koh Rong på vores rejser til Cambodia

cambodia - koh rong_strand_06

For at falde helt pladask for øerne, skal man være noget nær inkarneret strandfan, for livet leves primært langs kysten

cambodia - koh rong_strand_04
cambodia - koh rong_strand_03
cambodia - kep_strand_baad_02

Strand og vild natur i Kep

Kep kan måske ikke prale af at have Cambodias smukkeste strand, men til gengæld får du lidt af det hele, når du besøger Kep, og der er ikke mindst skruet godt op for naturfornøjelserne. Den 50 kvadratkilometer store nationalpark, der breder sig helt ud til kysten, er et gemmested for både aber, vandfald og pagoder i en jungle af grønt, og så udgør parken ikke mindst en forfriskende afveksling til strandlivet. Med en afmærket rute på ca. 8 kilometer er parken nem at navigere i, og du er ikke længere væk fra stranden, end du sagtens kan afslutte turen med et dyp i havet.

Du kan besøge Kep National Park på rejsen til Vietnam og Cambodia

Den 50 kvadratkilometer store nationalpark, breder sig helt ud til kysten, er et gemmested for både aber, vandfald og pagoder i en jungle af grønt

cambodia - kep_abe_01
cambodia - kep_nationalpark_vandfald_01

Selv om Kep Beach ikke er udstyret med kridhvidt sand og krystalklart, blåt vand, emmer stranden af lokal charme. Ikke mindst omkring krabbemarkedet, hvor alt godt fra havet trylles om til lækre delikatesser, som kan nydes i vandkanten i selskab med de lokale, som også ynder at holde til ved stranden. Drømmer du om lidt mere blåt vand, end hvad Kep Beach kan fremtrylle, ligger Rabbit Island blot et stenkast – eller 20 minutter i båd – væk. Foruden en række bungalows ved øens største strand, er den lille perle så godt som øde, og du kan med fordel udforske den fine, om end smalle, sandstrand på øens ”bagside”, hvor vandet er helt klart og stille.

Kep er indbegrebet af ’slow living’, så sluk telefonen, omfavn stilheden og nyd naturen.

cambodia - sihanoukville_05
cambodia - sihanoukville_01
cambodia - sihanoukville_04
cambodia - sihanoukville_02
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)