Skip to main content

Quick-guide til sund fornuft på rejsen

blog_safe travels blog_dokumenter

Få gode råd til, hvordan du rejser sikkert ud i verden

Vi kan ikke spå om fremtiden eller helgardere os mod naturkatastrofer, coronavirus og verdens politiske tilstand. Men vi kan bruge vores sunde fornuft, når vi rejser. Vi guider til common sense på rejsen, så du kan tage dine forholdsregler og rejse mere sikkert.

Personlig hygiejne…

En god håndhygiejne har aldrig skadet nogen – uanset om der er coronavirus eller ej.

Og særligt når du rejser og kommer i berøring med mange mennesker, steder og ting, skal din håndhygiejne stå sin prøve. Vær særlig grundig, når du vasker dine hænder! Fordel sæben godt og vask hænder og håndled i minimum 15 sekunder, skyl og dup hænderne tørre med papir. Nemt nok, tænker du måske? Men glem ikke din efterfølgende gøren og laden. Skal du i kontakt med vandhaner, dørhåndtag, osv. så brug gerne et papirhåndklæde og påfør tilstrækkeligt med hånddesinfektion til, at dine hænder er fugtige i ca. 30 sekunder, mens du gnider dem ind.

Hav så iøvrigt din håndsprit lige ved hånden derefter, hver gang du er ude. Så er du ’good to go’!

thailand - thailand_tuk tu_03

… og personlig ”space”

Én ting er at holde hænderne rene – noget andet er at holde sin sti ren.

Jo mindre direkte fysisk kontakt du har med andre mennesker, jo mindre er sandsynligheden for, at du smitter eller bliver smittet. Med det sagt er der ingen grund til at gå til yderligheder. Men tænk f.eks. over, hvor vigtigt det er for dig at kindkysse, kramme eller give hånd til dem, du møder på din rejse, og glem ikke at holde dine nys i ærmet eller i et engangslommetørklæde.
Er du landet på en smuk strand i Thailand, eller er du ude at trekke i Sydamerika, kommer du helt naturligt ikke i så tæt berøring med andre, som du eksempelvis gør på en storbyferie.

Befinder du dig i mere tætbefolkede områder, kan du aktivt fravælge at besøge de mest travle markeder i myldretid – eller du kan vælge at gå, cykle eller tage en taxa i stedet for offentlig transport.

vietnam - pu luong eco retreat_aktivitet_cykeltur_01

Smil til verden – og din omverden

Selv om du ikke deler kram ud, kan du godt omfavne verden. Ja faktisk er respekten for hinanden måske det, vi kommer allerlængst med.

Smil til verden, og den smiler igen. Men overhold også kulturens retningslinjer for god opførsel. I Asien kan det f.eks. gælde korrekt beklædning, når du besøger et tempel, at du vasker hænder, inden du spiser, eller at du tager skoene af, inden du går indenfor. Samtidigt skal du være varsom med at støde nogen og i øvrigt udvise hygiejnisk respekt i offentligheden. Når vi i Asien, bl.a. Malaysia, Vietnam og Thailand, ser mange mennesker, der bærer mundbind og handsker, handler det nemlig i lige så høj grad om at vise respekt for sine medmennesker, som det handler om at beskytte sig selv mod eventuel smittefare.

Selv om du ikke deler kram ud, når du er ude at rejse, kan du godt omfavne verden i mødet med andre mennesker

vietnam - vietnam_pige_smil_01

Hold hjulene i gang

Den største respekt man kan have for et land og et folk er måske at bakke op om lokalsamfundet og bidrage til økonomien.

Det gør du ved at spise lokalt, shoppe lokalt, køre med en lokal tuk-tuk eller taxa og gøre brug af lokale muligheder for oplevelser og udflugter. Og det kan du sagtens gøre med en dosis sund fornuft i baghovedet – og en håndsprit i tasken.

Når du rejser til udlandet bidrager du helt naturligt til landets økonomi – også selv om du tilbringer det meste af tiden med tæerne i sandet.

cuba - cuba_drinks_01
cuba - camaguey frugtmarked befolkning_kvinde_market_02_hf

Når du indkvarterer dig på et hotel, køber en drink eller handler med de lokale, er du med til at holde hjulene i gang.

Lad værdigenstandene blive hjemme

Der er ingen grund til at flashe sit Rolex-ur på en strand i Brasilien eller smide om sig med penge i et land, hvor midlerne er få. Dels kan det virke provokerende for lokalbefolkningen, der til tider kæmper med at få tingene til at hænge sammen. Dels kan det tolkes som en åbenlys invitation til et tyveri.

Får du stjålet dine værdigenstande, vil din indboforsikring – hvis du har tegnet en – sandsynligvis dække. Men endnu vigtigere er, at du forhindrer en potentiel ubehagelig situation ved at holde lav profil med smykker, ure og andre værdigenstande.

Dokumentér dig selv analogt

Det er altid en glimrende idé at have et kopi af sit pas, hvis du skulle gå hen at miste det.

Det er også en fordel at notere vigtige telefonnumre, forsikringsoplysninger, oplysninger på hotel, mv. analogt, såfremt du skulle miste din telefon. I en digital virkelighed virker det næsten skørt med håndskrevne eller printede dokumenter.

Men det kan altså vise sig at blive din redning, hvis uheldet er ude.

blog_dokumenter

Husk rejseforsikringen

Der er mange gode grunde til at sikre sig en god forsikring og rejseforsikring inden afrejse. En god rejseforsikring dækker alt fra forsinket bagage og feriekompensation til retshjælp og evakuering, men den dækker dig ikke mindst ved sygdom og indlæggelse. Er du den mindste smule i tvivl om dit helbred på rejsen, kan du kvit og frit gå til lægen og få hjælp – uanset om du er blevet bidt af sandfluer eller der er noget mere alvorligt i gære.

Vi anbefaler en rejseforsikring fra Gouda, der både omfatter afbestillingsforsikring samt udvidet dækning i forbindelse med udbruddet af coronavirus, f.eks. hvis du bliver sat i karantæne før og under rejsen.

Par_scooter_01

Pas på dig selv - og hinanden - og nyd ferien!

Lyt til de kloge

Du skal selvfølgelig ikke begive dig ud på et rejseeventyr for enhver pris.

Er terrorrisikoen høj? Er et land præget af store naturkatastrofer? Eller er der udbredt smittefare i et land eller en region, bør du selvfølgelig ikke rejse. Tjek altid Udenrigsministeriets anbefalinger, og hold dig ajour med lokale guidelines på rejsemålet.

Husk! Hvis du booker en pakkerejse, kan du altid få dine penge tilbage, såfremt Udenrigsministeriet fraråder rejser til din destination.

Det gælder uanset, om det handler om naturkatastrofer, terror, coronavirus eller andre kritiske situationer.

costa rica - monteverde_ziplining_03
cuba - varadeo_strand_01 dansk vestindien - st john_cinnamon bay_strand_02

Et udvalg af vores rejser

NYHED! Bhutan Tiger's Nest Tempel Cc

Himalayas hjerte Nepal og Bhutan Rundrejse med dansk rejseleder

Underfundige naturoplevelser, templer, vilde dyr og en ufortyndet kulturoplevelse. Rejs med på et vaskeægte eventyr under verdens tag.

16-25 deltagere
Afrejsedato
09. mar. 2025 kr. 41.995
Se rejse
NYHED! taiwan_taipei_skyline_04_hf

Taiwan, Hong Kong og Macau Taiwan og Kina Rundrejse med dansk rejseleder

Rundrejse til charmerende Taiwan, hektiske Hong Kong og mageløse Macau, hvor vi oplever smuk natur, skøn mad og ikoniske storbyer. Du finder ikke en anden rejse med denne helt særlige kombination af det bedste fra dette charmerende hjørne af Asien.

15-25 deltagere
Afrejsedato
19. nov. 2024 kr. 34.990
Se rejse
NYHED! Kyoto Gion Gade 02

Det klassiske Japan Japan Individuel rejse

Japans klassiske højdepunkter med futuristiske Tokyo, den smukke Izu-halvø, det naturskønne Hakone-område, Hiroshima og den gamle kejserby Kyoto.

Tokyo (4 nætter) Izu-halvøen (1) Hakone (1) Hiroshima (2) Kyoto (4)
NYHED! japan - japan_harajuku_02

Storbyeventyr i Tokyo Japan Individuel rejse

Gå på opdagelse i og omkring Japans hovedstad, Tokyo - verdens største megaby. Mærk stemningen i det funky Shinjuku-distrikt, besøg det hellige Asakusa Kannon-tempel og oplev den bjergtagende udsigt til Mt. Fuji fra Hakone-området. 

Tokyo (7 nætter)
NYHED! japan - nikko_shinkyo bridge_03

Tokyo og smuk natur i Nikko og Hakone Japan Rundrejse med dansk rejseleder

Hold vinterferie i temperamentsfulde og magiske Tokyo via direkte fly med SAS t/r. Vi udforsker kontrasterne imellem den hypermoderne storby og århundreders gamle templer, historie og kultur. Vi nyder også naturskønne Nikko og Hakone.

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. feb. 2025 kr. 32.990
Se rejse
NYHED! Japan Geisha 06

Japans natur og traditioner Japan Individuel rejse

Tag med på en velkomponeret rejse til dette fascinerende land, hvor I får en fornemmelse for både det gamle og det hypermoderne Japan. I besøger bl.a. hektiske Tokyo, stemningsfulde Kyoto og Osaka og nyder smuk natur i Nikko og Ise ved Stillehavet.

Tokyo (3 nætter) Nikko (1) Kyoto (5) Nara (1) Ise/Toba (2) Osaka (1)
NYHED! Higashi Chaya Kanazawa

Familierejse til Japan Japan Individuel rejse

Tag familien med på et uforglemmeligt eventyr i Japan. Oplev den pulserende storby Tokyo, smuk natur og autentisk japansk stemning i Kyoto og Hakone, historiske samuraitempler i Kanazawa. 

Tokyo (5 nætter) Hakone (1) Kyoto (4) Kanazawa (2) Tokyo (1)
Sri Lanka Nine Arch Bridge Cc

Templer, te og safari Sri Lanka Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev 2000 års UNESCO-historie, buddhistiske helligdomme, safari, smuk natur med bjerge i tehøjlandet inde midt på øen og smukke strande ved kysterne. På denne rundrejse får du det bedste af Sri Lanka. 

4.4   (210 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
17. nov. 2024 kr. 20.990
17. nov. 2024 kr. 23.990 Inkl. forlængelse
12. jan. 2025 kr. 21.990
12. jan. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
26. jan. 2025 kr. 21.990
26. jan. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
09. feb. 2025 kr. 21.990
09. feb. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
23. feb. 2025 kr. 21.990
23. feb. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
09. mar. 2025 kr. 19.990
09. mar. 2025 kr. 22.990 Inkl. forlængelse
23. mar. 2025 kr. 19.990
23. mar. 2025 kr. 22.990 Inkl. forlængelse
Se rejse
peru - machu picchu_48

Toppen af Peru Peru Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Ballestasøerne, Colcakløften, Titicacasøen, Cusco, Machu Picchu, m.m. Rejs med Peru Rail hen over Altiplano'en.

4.9   (510 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
20. sep. 2024 kr. 36.900 Garanteret
27. sep. 2024 kr. 36.900 Garanteret
09. okt. 2024 kr. 36.900 Garanteret
07. mar. 2025 kr. 36.900
26. mar. 2025 kr. 37.800
28. mar. 2025 kr. 36.900 Udsolgt
23. apr. 2025 kr. 36.900
09. jul. 2025 kr. 39.900
10. sep. 2025 kr. 36.900
17. sep. 2025 kr. 36.900
26. sep. 2025 kr. 36.900
03. okt. 2025 kr. 36.900
Se rejse

Andre læste også

Vietnam - ha giang_kvinde_boern_01
Guide

Vietnameksperten: 10 ting du skal opleve!

Læs artikel
thailand - thailand_tempel_sko_01
Guide

Takt og tone: Din guide til gode manerer i Asien

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)