vietnam turist_01

Vietnam med børn - 10 ting I skal opleve!

Vietnam med børn - 10 ting I skal opleve!

Vietnam hitter. Ikke mindst hos børnefamilierne, der de seneste år har udnævnt Vietnam til en af Asiens bedste rejsemål for hele familien. Selv om landet er kendt for Vietnamkrigen, fransk kolonitidshistorie og andre voksenrelaterede emner, kan vi godt love, at børnene ikke kommer til at kede sig.

Vi giver dig 10 bud på, hvad du skal opleve, når du tager børnene med til Vietnam.

Flyvende kunst på sommerhimlen

Her er kunstudstillingen, dine børn vil elske. Vietnameserne er vilde med drager, og det er ikke quickfixes af pinde og avispapir, der er tale om. Vietnameserne gør en dyd ud af designprocessen, for deltager man i en konkurrence, er dragedesignet ikke uden betydning. Om du bliver vidne til en konkurrence eller du blot befinder dig på en strand sidst på eftermiddagen, vil du kunne se et flyvende galleri af farverige drager på den vietnamesiske himmel.

Det vietnamesiske drageskelet er lavet af bambus, dækket med et flot, farverigt kanvas tilføjet fløjter, også skåret i bambus. Som dragen flyver afsted og dykker dybt, spiller fløjterne en melodi, der ikke er helt uvæsentlig for den samlede bedømmelse i en eventuel konkurrence. Skal du blive en stor vietnamesisk drageflyver, skal du altså også kunne dit håndværk.

Selv om drageflyvning langt henad vejen er en voksensport, er der også mange muligheder for, at dine børn kan slå sig løs med drageflyvning af en mere simpel karakter. Drageflyvning kan opleves over hele landet, men særligt langs strandene i sommerperioden.

Vil I møde nogle af landets dragekunstnere og få en lidt dybere forståelse for dragebyggeriet, kan det anbefales at besøge en lokal dragekunstner i Hué, hvor I både lærer at bygge en drage og sætte den rigtigt op.

drageflyvning_01
vietnam - vietnam_drage_03
Drageflyvning i Vietnam er ikke bare en sjov aktivitet. Det er også en vigtig del af den vietnamesiske kultur.

Masterchef i børnehøjde

En del af glæden ved at rejse i Vietnam er maden, og det er derfor ikke uden grund, de vietnamesiske kokkeskoler nyder særlig stor popularitet. Hvor lækkert pho, forårsruller og bun cha end smager, er det vietnamesiske køkken ikke mere kompliceret, end du sagtens kan tage børnene med på et madlavningskursus.

Vælg gerne et madlavningskursus, der starter med en tur på markedet, så I får et godt overblik over de traditionelle råvarer, inden I kokkererer for til sidst at nyde jeres små kulinariske værker.

vietnam - vietnam_suppe_pho_02
vietnam - ho chi minh city cooking class_01

Tag på stranden

Rejser du til Vietnam med børn, kommer du nok ikke uden om et par dage på stranden – og her er mange fine af slagsen at vælge mellem. Langt størstedelen af strandene ligger ud til Det Sydkinesiske Hav, der som regel kaster et par bølger af sig, men du kan sagtens finde strande, der er børnevenlige.

Rejser du til Vietnam i løbet af den danske sommer, kan du se frem til solrige dage ved nogle af landets bedste og mest børnevenlige strande ved Hoi An og Phan Thiet, begge områder med masser af hyggelige, familievenlige hoteller og resorts. Har du derimod planlagt at rejse i løbet af den danske vinter, finder du sol og krystalklart vand på Phu Quoc i Siambugten.

vietnam turist_04
vietnam turist_08
vietnam turist_02
Vietnam har en strand til hvert et temperament. Rejser I om vinteren er Phu Quocs paradisstrande et glimrende bud. Rejser I om sommeren, er vejret godt ved Hoi An og Phan Thiets smukke strande.

Drop Halongbugten - tag til Ninh Binh

Halongbugten står højt på mange rejsendes bucket list, men for nogle børn er et par dage på en junke måske ikke det, der trækker mest. Heldigvis findes der et fremragende alternativ, der tilgodeser både store og små.

Et par timer syd for Hanoi ligger Ninh Binh, også kendt som Halongbugten på land. Hvor Halongbugten er kendetegnet ved de mange kalkstensformationer, der tårner op i det smaragdgrønne hav, er Ninh Binh kendetegnet ved de mange klipper, der troner op i landskabet. Men det er ikke kun synet i sig selv, der gør Ninh Binh et besøg værd.

Tag på en sejltur med en lokal, der bruger fødderne til at ro, besøg nogle af områdets interessante og lidt uhyggelige grotter og nyd en cykeltur i de landlige omgivelser. Ninh Binh får topkarakterer hos børnefamilierne, så snyd ikke jer selv for denne naturskønne perle.

Oplev blandt andet Ninh Binh på vores rejsen Vietnams 7 Vidundere

Ninh Binh får topkarakterer hos børnefamilierne, så snyd ikke jer selv for denne naturskønne perle

Vietnam - ninh binh_02
vietnam turist_05
vietnam - ninh binh_cykler_01

Fang krabber i Hoi An

Fiskeriet er en vigtig indtægtskilde i Vietnam, men det kan også være en glimrende indgang til lokallivet. Tag børnene med ud på en sejltur med et par lokale fiskere, hvor I hører lidt om dagligdagen, ser hvordan livet langs kanalerne foregår og hvordan fiskerne sikrer aftensmad og indtjening.

Undervejs på turen får børnene også selv lov til at prøve kræfter med fiskeriet, når der skal fanges krabber, men der er som regel også indlagt lidt tid til sjov og ballade. Ikke mindst når I skifter den større båd ud med mindre, runde kurvebåde. Her sejler man dybt ind i bambuslunde, hvor de lilla krabber gemmer sig blandt stænglerne, og er I lidt heldige, er der fangst – selv om det ofte kræver lidt øvelse.

vietnam - vietnam_traditionel baad_01
vietnam turist_07
vietnam - hoi an fisherman_01
Tag med på krabbefangst og få et indblik i den lokale fiskerkultur og en sjov dag for alle størrelser.

Verdenshistorie for små størrelser

Vietnamkrigen er ikke til at komme uden om, når man rejser i Vietnam, og selv om krigshistorie måske ikke står øverst på børnenes to do-liste, er mange børn ganske begejstrede for et besøg ved Cu Chi-tunnellerne.

Cu Chi-tunnellerne fungerede som et skjulested for Viet Cong-soldaterne fra det nordlige Vietnam, og de er ikke sådan lige til at finde. Det snævre tunnelsystem består af mere end 250 km lange tunneller i flere etager med både kommandostationer, beskyttelsesrum, lazaret, køkken og meget andet – et ganske imponerende netværk, der er lidt nemmere at bevæge sig rundt i for små størrelser. Her får I mulighed for at komme under jorden, alt imens I får en spændende historielektion. Skal børnene have lidt historiske oplevelser på rejsen, er Cu Chi-tunnellerne uden for Ho Chi Minh City altså et godt bud.

Cu Chi-tunnellerne er et imponerende netværk af underjordiske gange - en spændende historielektion for store og små.

vietnam - cu chi tunnel_01
vietnam - cu chi tunnel_indgang_02

Tag en cykeltaxa

Når I skal fra A til B i storbyen, kan det være, I skal overveje at skifte gåturen eller den almindelige taxa ud med en traditionel rickshaw, en vietnamesisk form for cykeltaxa. For det første kan byer som Hanoi og Ho Chi Minh City være meget trafikerede og stressende at navigere i til fods, særligt for små størrelser.

For det andet er en rickshaw-tur en interessant og afslappende måde at se de livlige storbyer på, med alt hvad det indebærer af gadehandel, trafik, arkitektur og skyskrabere. 

vietnam turist_10
Rickshawen er vietnamesernes bud på en cykeltaxa - en sjov måde at se by og land på.

Slå jer løs på markedet

Markedskulturen er uundgåelig at stifte bekendtskab med, når man besøger Vietnam. Det er her folk arbejder, handler ind og mødes, og så er markederne ikke mindst kendetegnet ved et vældigt leben, der er interessant for både børn og voksne.

Vær opmærksom på, at der både findes meget lokale markeder og mere turistede markeder. Begge kan være en interessant oplevelse, men skal børnene have deres første lektion i shopping og forhandling, er det måske en fordel at vælge et turistmarked, hvor de handlende ofte kan et minimum af engelsk og hvor udvalget er lidt bredere.

vietnam - hue_dong ba market_01
vietnam - marked_befolkning_01

Bo på homestay i Mekongdeltaet

Drømmer du om at give dine børn en helt særlig lokaloplevelse og må de gerne lære, at livet kan være andet end iPads, instagram og legetøj, er en overnatning eller to på et homestay i Mekongdeltaet måske det helt rigtige valg.

Her bor man spartansk, side om side med en familie, medvirker til madlavningen og kommer helt tæt på det autentiske hverdagsliv i Mekongdeltaet. Her er der desuden gode muligheder for at sejle rundt på vandvejene, besøge flydende markeder og tage på cykeltur i det grønne. Det perfekte ferieindslag til familien, der drømmer om nærvær og kvalitetstid.

På rejsen 'Vietnam - Mageløse oplevelser i Mekongdeltaet og Phu Quoc' er der mulighed for overnatning på et homestay.

På et homestay kommer I tæt på de lokale, medvirker i madlavningen og oplever det autentiske hverdagsliv.

vietnam - ut trinh homestay_front_welcome
vietnam turist_06
vietnam - ut trinh homestay_terrasse

Gøgl og glade dage på Phu Quoc

Phu Quoc er Vietnams måske smukkeste paradis beliggende ud for Cambodias kyst i Siambugten. Et glimrende sted til familien, der gerne vil nyde livet ved smukke strande med tilsvarende smukt, krystalklart vand. Men det er ikke kun døsige dage i vandkanten, der venter på Phu Quoc.

Som kontrast til paradisidyllen har Phu Quoc etableret en ganske stor forlystelsespark, hvor du finder alt fra vilde rutsjebaner og et stort vandland til et hav af restauranter og et akvarium. Vinpearl Land er måske ikke indbegrebet af Vietnam, men har børnene brug for lidt sjov underholdning, er forlystelsesparken et glimrende bud.

vietnam - phu quoc_02
phu quoc_vinpearl land_01
vietnam turist_03
Phu Quoc er et smukt og alsidigt ferieparadis - med yndige strande såvel som en forlystelsespark.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)