Skip to main content

En overset perle

Malaysia er en af årets helt store newcomers – en overset perle, der i den grad fortjener en hyldest. Her er alt, hvad det eventyrlystne hjerte kan begære af dybe regnskove, storbyer, autenticitet, kolonistilsbyer og paradisiske perler, hvor paradisfaktoren er helt i top. Og så er Malaysia ikke mindst en interessant smeltedigel, hvor kulturer finder sammen på kryds og tværs i en stor herlig sammenblanding.

Et stenkast syd for Malaysia ligger en god, gammel stopover-kendis. Singapore har gennem mange år profileret sig som et kærkomment break på vej til eller hjem fra en rejse i Australien, New Zealand eller andre dele af Asien, og det lille land disker jævnligt op med nye oplevelser, der trækker folk til byen igen og igen.

Kombineres de to, kan du opleve noget, som meget vel kunne betegnes som asiatisk magi.

singapore - george town_cykel_04
malaysia - malaysia_befolkning_03 malaysia - kuala lumpur_indisk tempel_figur_statuette_01

Nyd en spændende asiatisk cocktail, når du kombinerer rejsen til Malaysia med et stopover i Singapore.

En krydret duo

Singapore og Malaysia deler mange ligheder, hvor især den kinesiske indflydelse springer i øjnene, men det er altså to forskellige lande – og to vidt forskellige oplevelser – du får, når du kombinerer de to.

Mens Singapore er et kompakt oplevelsesmekka, hvor storbylivet og dens mange stimulanser dominerer, er Malaysia først og fremmest grøn natur, der dækker det meste af halvøen. Hertil en velbalanceret blanding af snorkling i verdensklasse og unikke kulturelle oplevelser. Hvor Singapore på mange måder skildrer det globaliserede og moderne Asien, skaber Malaysia i højere grad associationer til Østens mystik og det traditionelle Asien, om end det er kulturer fra mange dele af Asien, der har fundet sammen i forunderlig forening i Malaysia.

malaysia - kuala lumpur_mad_01
singapore - singapore_chinatown_facade_02 malaysia - penang_khoo kongsi_tempel_02

Den kinesiske indflydelse har sat et smukt præg på både Singapore og Malaysia.

Mikrostat med maksimalt potentiale

At mange rejsende vælger at lægge vejen forbi Singapore på et stopover, når rejsen går til Malaysia eller andre dele af Asien, skyldes i høj grad de mange oplevelser, der er samlet inden for en kort radius.

På bare 710 km2 finder du en af Asiens mest populære storbyer spækket med moderne arkitektur i højformat, grønne parker og skove, verdens måske mest berømte zoo og utallige andre oplevelser for alle aldre.

I Singapore får du chancen for at opleve et af verdens mindste lande og en af verdens mest ikoniske storbyer på ét sted. Singapore kunne meget vel betegnes som ’soft’-versionen af Asien, der sikrer en blød landing, inden du begiver dig videre til større kulturchok i andre dele af Asien… såfremt du da holder dig fra at smide tyggegummi på gaden eller køre på skateboard – sådanne forseelser kan nemlig udløse en bøde i denne velfungerende storby.

Et kulturchok og en reprimande, du måske ikke havde regnet med.

 

Singapore Skyline 05

5 ting du skal opleve i Singapore

Rejser du med Singapore Airlines, er det oplagt at tage et 3-dages stopover eller et 4-dages stopover i storbyen. Oplev bl.a...

Gardens by the Bay
Det er ikke fordi der mangler grønt eller tropisk skovvækst i Singapore, men storbyen har alligevel gjort lidt ekstra for, at du skal få en picnic udover det sædvanlige. I Gardens by the Bay finder du 18 såkaldte supertrees i den fine størrelsesorden af 25-50 meter. Et flot blikfang for den unikke biodiversitet og natur, der gemmer sig under de høje trækroner.

Adventure Cove Waterpark
En oase for vandhunde på forlystelsesøen Sentosa Island. Her er vandrutsjebaner til alle temperamenter og ’soft adventure’ til dem, som søger en afslappende vandlandsfornemmelse.

Singapore Zoo
Denne zoo er ikke ’bare’ en zoo, for her finder du faktisk hele fire forskellige haver med dyr fra hele verden. Du kan bl.a. spise morgenmad med orangutanger, tage på safari i nattens mulm og mørke og nærmest fare vild i en overvældende fuglepark.

Singapore by night
Hop på en bus og oplev byen i efter solnedgang, hvor den ikoniske skyline lyser flot op og Marina Bay Sands, Esplanaden og Gardens by the Bay og dens kæmpetræer får et helt nyt udtryk, alt imens byen gør klar til natten.

S.E.A. Aquarium
Når Singapore sætter en oplevelse i verden, bliver det gjort ordentligt. Det er også tilfældet med S.E.A. Aquarium på Sentosa Island, som rummer intet mindre end 100.000 marinedyr fordelt på omtrent 1.000 arter og 45 millioner liter vand. Alle oceaner er repræsenteret, og I kan bl.a. nyde synet af manta rays, tropefisk, hajer og sågar også skibsvrag.

singapore - gardens by the bay_vandfald_01
singapore - singapore zoo_orangutang_01 singapore - sentosa island_vandland_02

Oplevelserne står i kø både nat og dag!

Malaysia – landet der vil det hele

Efter tre til fire dage i Singapore har I sandsynligvis fået den helt rette dosis storby, og det er således oplagt at drage videre til nye og anderledes oplevelser på den malaysiske halvø eller på Borneo. Mulighederne er mange, for Malaysia omfavner lidt af det hele.

Malaysia er et unikt kludetæppe af kulturer, der har fundet sammen på kryds og tværs. Ja faktisk burde landet få en medalje for sin evne til at leve multikulturelt. Den kinesiske indflydelse fylder meget, men også indere, arabere og europæere har sat sit præg på landet.

malaysia - Rawa island_snorkling_03
malaysia - cameron highlands_teplantage_05 malaysia - melaka_cykel_02

Malaysia brillerer både i by og land - og ikke mindst med sit havvand.

5 steder du skal besøge i Malaysia

Du kan sagtens få mange uger til at gå i Malaysia, men har du ikke uendelige feriedage tilbage på kontoen, så vælg det, der passer til dit temperament.

130 års natur historie i Taman Negara
Nationalparken er en af verdens ældste regnskove med mere end 130 millioner år på bagen. Taman Negara er hjemsted for ’orang asli’ – Malaysias oprindelige folk – og en række dyr og planter, der omfatter alt fra tigre, elefanter og det sjældne sumatranæsehorn til den eftertragtede rafflesiablomst.

Kærligt kulturchok i George Town
En charmetrold af en by hvor kolonitiden, maden og den multietniske befolkning, der tæller kinesere, indere, arabere og mange andre folkefærd, spiller hovedrollen. George Town er kendt som ’Food Capital of Malaysia’ og det er ikke uden grund. Nyd en fortrinlig ’laksa’ og en række andre fusionsgastronomiske kendinge, der spiller på det søde, det syrlige og det spicy.

Øhop øst for Malaccahalvøen
Det er ikke løgn, når vi siger, at du finder nogle af verdens bedste snorkel- og dykkerspots i havet øst for Malaccahalvøen. Redang Island, Perhentian Kecil og lilleputten Rawa Island er bounty i ordets bedste forstand med en næsten ubegribelig bonus under overfladen, hvor klovnefisk, papegøjefisk og andre tropiske marinedyr boltrer sig blandt koraller og sågar skibsvrag.

Orangutang watch i Sabah på Borneo
Borneo er et af to steder i verden, hvor du kan opleve den truede orangutang i det vilde. Vil du være sikker på et møde, kan du besøge et af orangutang-rehabiliteringscentrene i Borneo, men ellers er chancerne størst ved bl.a. Kinabatangan River, Danum Valley og Tabin Wildlife Reserve.

Rå natur på Langkawi
Øen er mest kendt for sine flotte strande, men på den nordlige del af Langkawi slår naturen sine folder på imponerende vis med en vilter mangrove og et råt karstlandskab, hvor klippetoppe tårner op af havet, mens ørnene dykker foroven.

borneo_orangutang_08
malaysia - Taman negara_01 malaysia - snorkeling_01

En malaysisk mikstur af strandliv, vilde dyr, smuk natur og uendelige historier.

Et udvalg af vores rejser til Malaysia

Langkawi Overview

Livet på Langkawi Malaysia Individuel rejse

Fordyb jer i Langkawis saftiggrønne jungle og fascinerende kontraster fra de lyse sandstrande til de mørke grotter og nyd livet til fulde på øens bedste strande.

Langkawi (10 nætter)
malaysia - cameron highlands_teplantage_06

Essensen af Malaysia Malaysia Individuel rejse

Oplev storbyen, historien, naturen og strandlivet og kom tæt på mange facetter af det ægte Malaysia.

Kuala Lumpur (2 nætter) Cameron Highlands (1) George Town (Penang) (3) Langkawi (7)

Andre læste også

Bozena I Gobi
Inspiration

En aften i Mongoliet med Bozena Kaminska

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)