Island og Grønland - fra ilden til isen
Download katalog over rejsen

8 dage fra 29.485 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Island og Grønland - fra ilden til isen

Individuel rejse 8 dage fra 29.485 kr.

4.7   (147 anmeldelser)
Geyser_Strokkur_05

Velkommen til et arktisk eventyr

Knagende isbjerge, buldrende vandfald og eksplosive gejsere. Og så: øredøvende stilhed mellem isbjerge, i de åbnevidder. De nordiske landskaber er dragende, mytiske og imponerende – og ikke mindst noget du må opleve minimum én gang i livet. På denne rundrejse til Island og Grønland får du det bedste fra to vidt forskellige nordiske verdener og et overflødighedshorn af storslåede arktiske naturoplevelser.

Island_hest_04
diamond strand_03

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Få det bedste af Grønland og Island
 • Håndplukkede og storslåede naturoplevelser
 • Flere inkluderede udflugter med dansk- eller engelsktalende guider
 • Gode hoteller i Reykjavik og Ilulissat
 • Få skræddersyet rejsen - kontakt os for at høre mere om dine muligheder
ilulissat_by_sommer_05

Fra Reykjavik til Ilulissat

Rejsen starter med tre nætter i Reykjavik, hvor vi bruger to hele dage på at udforske naturen i Den Gyldne Cirkel og ved den spektakulære sydkyst.

Her vil du opleve noget af den smukkeste og mest indtagende natur, Island har at byde på.

Efterfølgende skifter vi gejsere, vulkanske landskaber og vandfald ud med den knagende verden af is, når vi flyver videre til Grønland. Her skal vi bo fire nætter i charmerende Ilulissat, der ligger bjergtagende ved Isfjorden og Diskobugten. Udover at se nærmere på byen, skal vi selvfølgelig ud at sejle mellem de mastodontiske isbjerge samt opleve den mægtige Eqi-gletsjer kælve.

Undervejs bor vi på gode hoteller med inkluderet morgenmad. I Reykjavik tilbringer vi nætterne på det centrale og historiske Fosshotel Baron, der ligger i kort gåafstand fra havnen og byens seværdigheder, så du nemt kan udforske byen på egen hånd.

I Ilulissat kan du se frem til at bo på det indbydende hotel Arctic, der må siges at være et af Grønlands bedste hoteller.

Udover en formidabel udsigt til isfjorden finder du her et lækkert brasserie, og så har du mulighed for at opgradere til de fantastiske Nordlys-hytter. Der ligger i første parket til isfjorden.

Island Island Gronland

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Reykjavik 3 nætter: Reykjavik 3 Fosshotel Baron
Ilulissat 4 nætter: Ilulissat 4 Hotel Arctic

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Fosshotel Baron_dobbeltværelse_01 Inkluderet i prisen
Reykjavik

Fosshotel Baron

Fosshotel Baron ligger i hjertet af Reykjavik lige op til hovedstadens primære butiksgade, Laugavegur Artery, og i gåafstand til havneområdet, byens kunstmuseum og Islands Nationalmuseum. Den famøse Hallgrimskirkja ligger bare 800 meter væk, og byen ligger altså med andre ord for dine fødder med ophold på Fosshotel Baron. 

Se hotel
Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

Se hotel

Dag 1

Ankomst til Reykjavik

Efter ca. tre timers flyvning ankommer vi til den islandske hovedstad Reykjavik, der med omkring 120.000 indbyggere er en ganske lille storby.

Efter ankomst kan du se dig om i Reykjavik.
Her kan du blandt andet besøge Perlan, som er en slags eksperimentarium med udstillinger om Islands utrolige natur. Bygningen er imponerende i sig selv. Den består af en enorm glaskuppel, der hviler på 6 store tanke, der hver indeholder 4 mio. liter geotermisk, varmt vand.

Fra observationsdækket er der en fantastisk panoramaudsigt over byen og vandet.

Du kan også lægge vejen forbi den smukke Harpa koncertsal og konferencecenter, som er tegnet af Henning Larsens Tegnestue i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson samt den berømte Hallgrimskirke, som kan ses overalt i byen. Dens dramatiske ydre er inspireret af Islands natur, og det tog 41 år at bygge den.

Island Island Gronland
island_reykjavik_traditionelt hus_01 Reykjavik_02

Her skal i bo

Fosshotel Baron_dobbeltværelse_01 Inkluderet i prisen
Reykjavik

Fosshotel Baron

Dag 2

Udflugt til Den Gyldne Cirkel, Thingvellír, Geysir og Gullfoss

Vi har en smuk tur i vente, og som vi nærmer os Thingvellír, hæver bjergene sig i landskabet.

Vi passerer stejle dale og kløfter, mens den ene vulkanske højderyg efter den anden tårner op i horisonten. Vi kommer til vores første stop ved et udkigspunkt, hvor et fantastisk vue over Thingvellír og det geotermiske område åbenbarer sig.

Thingvellír har siden 2004 været optaget på UNESCOs liste over verdensarv, og nationalparken er et unikt sted på Island-kortet af flere årsager. Først og fremmest har nationalparken en stor plads i Islands historie, da det var her, verdens ældste parlament opstod i år 930 e.Kr. hvor Altinget blev skabt.

Frem til 1798, mødtes den lovgivende og dømmende forsamling to uger om året for at løse stridigheder, træffe store beslutninger og vedtage nye love. I 1844 flyttede Altinget til Reykjavík, hvor det har ligget lige siden, men Thingvellír har altid været – og er stadig – et vigtigt symbol for landets demokrati og selvstændighed. Således var det også her, den islandske republik blev udråbt den 17. juni 1944 efter løsrivelsen fra Danmark.

Udover at være demokratiets arnested er Thingvellír også noget af et geologisk fænomen. Få steder i verden kan man opleve verdens undergrund, som det er tilfældet i Thingvellír National Park. Ja faktisk er Island det eneste sted på kloden, hvor vi kan opleve undergrunden over havoverfladen.

I Thingvellír kan vi nærmest stå med et ben i Europa og et ben i Nordamerika, da det er her, de tektoniske plader mødes – eller reelt set skilles, da kløftens sider trækker sig et par centimeter fra hinanden år for år. Vi går en tur langs kløften og får historien om Altinget, demokratiet og de historiske bånd mellem Island og Danmark.

Efter frokost går turen til Geysir, gejseren der har lagt navn til selve fænomenet. Geysir ligger i et geotermisk område i Den Gyldne Cirkel, og det er også her, vi finder Strokkur, områdets mest aktive gejser, der sender et vandsprøjt i vejret hvert femte til ottende minut hver dag året rundt.

I enkelte tilfælde kan vandmasserne nå en højde på op til 40 meter, men i langt de fleste tilfælde når vandet en højde af ca. 20 meter.

Fra gejserne fortsætter vi et kort stykke til Gullfoss, Islands mest kendte vandfald. Vi parkerer bussen og går i retning af vandfaldet, alt imens lydniveauet langsomt intensiveres, som vi nærmer os de buldrende vandmasser, hvor to millioner liter smeltevand fra gletsjeren Langjökull buldrer ud over kanten hvert sekund.

Vi ser vandfaldet fra den øvre og den nedre udkigspost, inden vi kører til den lille time til vores hotel. Vi tjekker ind og falder til ro efter en begivenhedsrig dag.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Fosshotel Baron_dobbeltværelse_01 Inkluderet i prisen
Reykjavik

Fosshotel Baron

Geyser_Strokkur_01
Godafoss_01 Thingvellir_03

Elementet vand er i fokus i dag, når vi ser både spruttende gejsere og buldrende vandfald ved Den Gyldne Cirkel,

Dag 3

Eventyr på det sydlige Island, vandring i Vatnajökull Nationalpark, Diamond Beach og sejltur i gletsjerlagune

Efter morgenmaden bliver vi kørt et godt stykke mod øst og Islands sydkyst, hvor naturen er aldeles spektakulær.

Her starter vi med at opleve Jökulsárlon Glacier Lagoon. Et lille ishav, hvor afbrækkede miniisbjerge fra gletsjeren Breidamerkurjökull driver rundt i lagunen. Vi oplever lagunen på en sejltur med et amfibiekøretøj, en båd udstyret med hjul, der gør det muligt at glide rundt mellem de små isbjerge.

Herefter skal vi en tur på stranden på Diamond Beach. Navnet er opstået på grund af de glitrende isklumper fra gletsjeren, der skyller i land og stråler som diamanter i det mørke vulkansand. Et smukt syn – og med stor sandsynlighed en markant anderledes strandtur, end vi er vant til.

Vi vil lave flere stop undervejs. Du vil besøge den skjulte perle Stjornarfoss-vandfaldet, det mystiske Seljalandsfoss - vandfaldet, du kan gå bagved - og den charmerende kystby Vik, kendt for sin sortsandstrand og de majestætiske Reynisdrangar-havstakker.

Transporten denne dag er en oplevelse i sig selv, i det vi kommer igennem de mest eventyrlige landskaber. Vi er tilbage på hotellet først på aftenen efter en spændende dag.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Fosshotel Baron_dobbeltværelse_01 Inkluderet i prisen
Reykjavik

Fosshotel Baron

diamond strand_01
jokulsarlon_01 seljalandsfoss_vandfald_02

Dag 4

Fra Island til Grønland

Efter morgenmaden kører vi fra hotellet mod lufthavnen og flyver fra Reykjavik til Grønland og Ilulissat.

I klart vejr vil vi under indflyvningen have udsigt til det vestgrønlandske fjordlandskab, der folder sig ud under os. Her cirka 300 kilometer nord for polarcirklen ligger Ilulissat, der med sine 4.500 indbyggere er Grønlands tredjestørste by.

Mest kendt er den for Isfjorden, der har været på UNESCOs liste over verdensarv siden 2004, og allerede ved indflyvningen ser vi de store isfjelde, som fylder Diskobugten.

De store blokke af is kommer fra Sermeq Kujalleq-gletsjeren i Isfjorden, der producerer mere end 48 kubikkilometer isfjelde om året, hvoraf mange strander ved den underjordiske morænekant ved isfjordens munding.

Efter ankomst til Ilulissat bliver vi kørt til vores hotel, der ligger smukt placeret med udsigt til havet og de smukke blokke af is, der flyder afsted. Under en stille stund på terrassen kan vi måske endda høre isfjeldene knage, mens de glider forbi. 

Om aftenen kan vi se frem til en hyggelig inkluderet middag i hotellets helt egen restaurant Brasserie Ulo, der serverer lækre nordiske retter baseret på lokale, friske råvarer.  

 • Morgenmad
 • Middag
Ilulissat_blomster_isbjerg_sommer_01

Dag 5

Byvandring i Ilulissat

Efter morgenmaden er det blevet tid til at se nærmere på charmerende Ilulissat.

Vi oplever byen i selskab med en lokalguide. Her hører vi alt om byens historie, kulturen i en grønlandsk ”storby” og levevilkårene på disse kanter. Vi møder fiskerne på havnen og de lokale kunstnere i kunsthåndværkstedet.

Vi kommer også forbi den store polarforsker Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Frokosten er på egen hånd, og eftermiddagen er fri til at shoppe lidt i byen, eller nyde udsigten fra hotellet over Isfjorden eller slappe af på anden vis.

 • Morgenmad
ilulissat_by_06
Ilulissat_inuit_01 Zion kirken_Ilulissat_sommer_midnatssol_01

Glæd jer til at opleve charmerende Ilulissat med den spektakulære beliggenhed med udsigt over isfjorden.

Dag 6

Udflugt til den kælvende Eqi-gletsjer

I dag skal vi ud at sejle for at opleve den imponerende Eqi-gletsjer.

På denne tur sejler I igennem det smukke landskab, til I er fremme ved kanten af bræen, hvor I fra båden oplever, hvordan den kælver store stykker af is. Bragene fra isen, der rammer havet, er enorme, og synet er intet mindre end betagende.

Sejlturen foregår i moderne og bekvemme turistbåde, der tilbagelægger distancen hurtigere end andre både til Eqi. Det giver kaptajnen mulighed for at følge sporet af hvaler i området, hvis det skulle opstå, da I har motorkræften til at indhente lidt tid.

I har god plads på båden og rigeligt at se til fra stævnen, som I passerer bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakits, hvor hvaler og sæler boltrer sig. I omkranses af høje, stejle fjelde med et rigt fugleliv og vandfald, inden I er fremme ved bræen, hvor skibet ligger til og venter på kælvningerne.

I spiser frokost ombord på denne sejltur gennem islandskaber til et af naturens vilde vidundere!

 • Morgenmad
 • Frokost

Det er imponerende at opleve Eqi-gletsjeren.

Dag 7

På egen hånd i Ilulissat og aftensejlads under midnatssolen

Denne dag er fri i Ilulissat.

Dagen er til fri disposition i Ilulissat. Efter middagen kan du lade lidt op til aftenens udflugt. Den starter nemlig først klokken 22, hvor vi skal ud og sejle blandt isfjeldene i midnatssolens flotte skær.

Turen varer cirka 2,5 time, og der serveres kaffe og te ombord. Årligt strømmer der mere end 48 kubikmeter is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden, og resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Isfjeldene er flotte i al slags vejr, men midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt farveskær.

Sejlturen ved højlys nat er en oplevelse ud over det sædvanlige.

Husk blot varmt tøj, der er koldt på vandet – også om sommeren.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

ilulissat_midnatssol_01

Midnatssol i Ilulissat

Dag 8

Hjemrejse

Vi spiser morgenmad, nyder det sidste syn over Isfjorden og pakker kufferten, hvorefter vi kører til lufthavnen. Turen går via Kangerlussuaq til Danmark, hvor vi lander om aftenen.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

NYHED! Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq Hval Med Isbjerg 02

Midt i Grønlands mægtige natur Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Gå på Indlandsisen, sejl ud på Isfjorden, oplev kæmpe isbjerge og kælvende gletsjere. Se hvaler og andet dyreliv og kom tæt på Grønlands historie og kultur.

10-23 deltagere
Afrejsedato
13. aug. 2024 kr. 38.495
04. aug. 2025 kr. 38.495
12. aug. 2025 kr. 38.495
Se rejse
Groenland Ilulissat Gletsjer Cc

Eventyrlige Vestgrønland Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Grønlands smukke vestkyst til lands og til vands med ophold i Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat, inkl. udflugter til bl.a. Indlandsisen, Oqaatsut eller Eqigletsjeren og sejlture i Isfjorden.

5   (8 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
01. maj 2024 kr. 29.995 Billund
06. maj 2024 kr. 29.995 København
27. maj 2024 kr. 34.995 København
07. aug. 2024 kr. 35.995 Udsolgt
19. aug. 2024 kr. 38.995 København
11. sep. 2024 kr. 33.915 Billund
14. apr. 2025 kr. 29.995 København
16. apr. 2025 kr. 29.995 Billund
12. maj 2025 kr. 31.995 København
14. maj 2025 kr. 33.915 Billund
26. maj 2025 kr. 34.995 København
28. maj 2025 kr. 29.995 Billund
06. aug. 2025 kr. 35.995 Billund
13. aug. 2025 kr. 33.915 Billund
18. aug. 2025 kr. 38.995 København
29. aug. 2025 kr. 38.995 København
03. sep. 2025 kr. 33.915 Billund
Se rejse
Groenland Zion Kirken Ilulissat Sommer Midnatssol 01 Cc

I midnatssolens skær Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Se Grønlands fabelagtige natur om sommeren. Sejl ud på isfjorden og oplev gletsjere, autentisk bygd, inuitternes jagtmarker og den smukke midnatssols blide lys.

5   (6 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
17. jun. 2024 kr. 36.495 Få ledige pladser
06. jul. 2024 kr. 35.995 Garanteret
16. jun. 2025 kr. 33.235
05. jul. 2025 kr. 35.995
19. jul. 2025 kr. 35.995
Se rejse
Island Godafoss Vandfald 01 Cc

Island rundt Island Rundrejse med dansk rejseleder

Den komplette Island-rejse med en perlerække af vandfald, prustende gejsere, gletsjere, termiske bade og en boblende undergrund.

4.7   (72 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
01. jul. 2024 kr. 22.900
24. jul. 2024 kr. 23.500
13. aug. 2024 kr. 23.990
Se rejse
island_nordlys_05

I nordlysets skær Island Rundrejse med dansk rejseleder

Vi udforsker naturen i dagtimerne og har de bedste forudsætninger for at se nordlys, når mørket sænker sig. 5 dage med vandring, vandfald og vidunderlig natur på Sydisland.

4.7   (68 anmeldelser)
15-25 deltagere
Grønland Slaedehunde 07

Eventyr på isen Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Kør på hundeslæde over de frosne landskaber, oplev Indlandsisens vidder, sejl på Ilulissat isfjord i dagslyset og se nordlyset, når mørket falder på.

5   (25 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
12. mar. 2024 kr. 32.995
26. mar. 2024 kr. 30.995
04. mar. 2025 kr. 32.995
25. mar. 2025 kr. 30.995
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

2 dage med fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025
Se rejse
ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 9.995
14. nov. 2024 kr. 9.995
21. nov. 2024 kr. 9.995
28. nov. 2024 kr. 9.995
05. dec. 2024 kr. 9.995
12. dec. 2024 kr. 10.995
02. jan. 2025 kr. 9.995
09. jan. 2025 kr. 9.995
16. jan. 2025 kr. 9.995
23. jan. 2025 kr. 9.995
30. jan. 2025 kr. 9.995
06. feb. 2025 kr. 10.995
13. feb. 2025 kr. 10.995
20. feb. 2025 kr. 10.995
27. feb. 2025 kr. 10.995
Se rejse

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)