På cykel langs Atlanterhavet til Porto
Download katalog over rejsen

8 dage fra 13.945 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Portugal På cykel langs Atlanterhavet til Porto

Individuel rejse 8 dage fra 13.945 kr.

4.4   (130 anmeldelser)
peneda geres_nationalpark_05

Kultur-aktiv ferie i Sydeuropa

Hører I til dem, der holder af aktive ferier? Sætter I pris på smuk natur og nye oplevelser hver dag – så tag med på denne skønne cykelferie gennem det nordlige Portugals smukke natur.

Valença_cykel_02
Barcelos_hane_01

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Små og charmerende hoteller
 • Inkl. alle transporter
 • Inkl. gode hybridcykler og hjelme
 • Bagagen transporteres for jer
 • Nøje udvalgte cykelruter
 • Skræddersy rejsen med udflugter
Porto_by_night_02

På cykel langs med det vestligste fastlandseuropa

I cykler 6 dage i alt, og ruten går gennem en særdeles varieret natur. I begynder i højlandet med en cykeltur – nedad bakke – gennem Gerês-nationalparken med udsigt til spændende dyreliv.

Herefter har I et par dage, hvor I cykler langs Atlanterhavskysten, og her introduceres I til Portugals stolte maritime historie – dengang, hvor opdagelsesrejsende stævnede ud for at opdage og kortlægge verden. På jeres vej møder I også de tre floder Minho, Lima og Douro, I cykler forbi vingårde, hvor den friske Vinho Verde fremstilles, og I ser borge og fæstningsværker, der indtil videre har holdt spanierne ude af Portugal – et faktum, som betyder meget for den portugisiske selvforståelse.

I cykler over Ponte de Lima, en imponerende bro fra romertiden med hele 24 buer, følger i pilgrimmenes spor og slutter i Porto, en historisk by med et UNESCO-beskyttet centrum og ikke mindst portvinens hovedstad. 

Ruten, som I skal følge, fremgår af en app, som I downloader på forhånd – det er supernemt!

Undervejs overnatter I på gode og charmerende hoteller, og vi sørger for at transportere jeres bagage fra sted til sted, så I kun har jer selv og noget vand og snacks som ekstra vægt på cyklen.

Rejsen egner sig vældig godt til familier eller vennegrupper, der cykler sammen. Har I forskellige behov eller ønsker til, hvor meget I vil udfordres fysisk, så kan I leje gode turcykler til nogle og elcykler til andre – og I kan også vælge mellem ruter af forskellig længde. Det betyder, at langt de fleste, som kan lide at cykle, kan være med, og turen kan gøres på et hvilket som helst tidspunkt mellem marts og november.

Glæd jer til daglige cykelture i Portugals smukke natur, til at blive klogere på landets spændende historie og til at smage dejlig, lokal mad.

Vi har lavet tre gode tilkøb til denne pakke: en picnic-pakke med 6 lette måltider til cykeltasken, en vinsmagningspakke med 3 vinsmagninger på ruten samt 2 middage med tilhørende vine.

En kultur-aktiv rejse

Dette er, hvad vi kalder en ”kultur-aktiv” rejse, det vil sige en rejse, hvor I er fysisk aktive samtidig med, at I oplever den kultur, som er særegen for netop dette rejsemål. Glæd jer ikke mindst til at fylde lungerne med frisk Atlanterhavsluft, mens I cykler afsted, og til at slutte turen i Porto – en af verdens mest charmerende byer.

portugal_paa cykel langs atlanterhavet

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Castro Laboreiro 1 nætter: Castro Laboreiro 1 Castrum Vilae Hotel
Monção 1 nætter: Monção 1 Manor House Solar de Serrade
Vila praia de Âncora 1 nætter: Vila praia de Âncora 1 Hotel Meira
Ponte de Lima 1 nætter: Ponte de Lima 1 Quinta da Agra Rural Guest House
Barcelos 1 nætter: Barcelos 1 Bagoeira Hotel
Vila do Conde 1 nætter: Vila do Conde 1 Hotel Brazão
Porto 1 nætter: Porto 1 Hotel Neya Porto

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Castrum Villae hotel_01 Inkluderet i prisen
Viana do Castelo

Castrum Vilae Hotel

Et lille komfortabelt og hyggeligt hotel beliggende i en landsby inde i Gerês-nationalparken i 1.000 meters højde og omgivet af flot natur med masser af muligheder for oplevelser lige uden for døren. Værelserne har gode faciliteter, og der er mulighed for et slag billard som afveksling til oplevelserne i nationalparken.

Se hotel
Garden And Facade Inkluderet i prisen
Viana do Castelo

Manor House Solar de Serrade

Se hotel
FACHADA HOTEL MEIRA (1) Inkluderet i prisen
Viana do Castelo

Hotel Meira

Se hotel
Pool Inkluderet i prisen
Viana do Castelo

Quinta da Agra Rural Guest House

Se hotel
Facade Inkluderet i prisen
Braga

Bagoeira Hotel

Se hotel
Hotel brazao_lounge_01 Inkluderet i prisen
Braga

Hotel Brazão

Se hotel
Facade Inkluderet i prisen
Porto

Hotel Neya Porto

Se hotel

På individuel rejse i Portugal, alt klappede og der var gode oplevelser, både hotellerne og de chauffører som kørte os rundt. Meget fint.

Lisbeth
4.4   (149 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Portugal
potugal_cykling_turistagent_01

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Porto – Castro Laboreiro

Jeres rejser begynder i Københavns Lufthavn (evt. Billund eller Aalborg), og I har en mellemlanding i Lissabon, inden I er fremme i Porto.

portugal_paa cykel langs atlanterhavet
castro laboreiro_by_02 Castro_Laboreiro_07

En bus eller bil venter jer i lufthavnen for at køre jer til første stop på denne rejse, som er den lille idylliske landsby Castro Laboreiro, der ligger smukt i højlandet, inde i selve Gerês-nationalparken.

Allerede på køreturen får I fornemmelsen af den fredfyldthed, som venter jer, når cykelturen begynder – her lægger I den travle hverdag på hylden og overgiver jer til naturens skønhed.

Ved Serra de Laborieno-bjergene bevæger bilen sig opad gennem duftende nåleskove til den lille flække, hvor jeres hyggelige hotel ligger. I tjekker ind og har resten af dagen og aftenen fri til at lade op til cykelturen, der begynder i morgen.

Her skal i bo

Castrum Villae hotel_01 Inkluderet i prisen
Viana do Castelo

Castrum Vilae Hotel

Dag 2

Castro Laboreiro – Monção, første etape ned ad bakke og mulighed for vinsmagning

Længde på dagens cykelrute: 44 km (kort rute) eller 57 km (lang rute). Tid på ruten: 4-5 timer.

Efter morgenmaden er I klar til cykelferiens første etape. Inden I drager af, stiller I jeres bagage i receptionen – den bliver hver dag kørt til næste hotel, så den skal I ikke spekulere på. I skal blot medbringe snacks og vand – og eventuelt en picnic-madpakke, hvis I har tilkøbt denne mulighed. I har på forhånd downloadet en app på jeres telefon, der viser jer hvilken rute I skal cykle, og flere dage har I mulighed for at vælge mellem en let og en lidt sværere rute.

I dag kan I således vælge at cykle 44 km eller 57 km, uanset hvad I vælger, så går det nedad bakke det meste af tiden. Ruten er særlig smuk: I cykler forbi den spanske grænse gennem et landskab formet af granit med få træer gennem den nordlige del af Gerês-nationalparken og ind i Serra de Peneda-bjergkæden. Nationalparken er en af de få tilbageværende levesteder for den iberiske ulv og for kongeørne, men det er nok mere sandsynligt, at I får øje på en hjort eller et vildsvin.

I passerer gennem små landsbyer, hvor den absolutte stilhed hersker, men I vil altid kunne finde en venlig sjæl, som kan pege jer i den rigtige retning, hvis I skulle være i tvivl, men det tror vi nu ikke – app’en er ganske fremragende. I nogle af landsbyerne vil I se en fællesovn, som er det sted, hvor de lokale kommer hen for at bage – de er stadig i brug flere steder. I vil også se de traditionelle espigueiros, som er kornlagre på pæle – der er ingen tvivl om, at I er langt væk fra storbyen på denne tur.

I løbet af eftermiddagen er I fremme i Monção, der ligger ved Minhofloden, som også danner Portugals nordlige grænse til Spanien. Denne beliggenhed har betydet, at byen er en fæstningsby, og den er gennem tiden forsvaret så effektivt, at spanierne aldrig har kunnet indtage den – det er portugiserne meget stolte af.

I indlogeres på et smukt lille hotel med den helt rette historiske stemning og har aftenen på egen hånd.

Hvis I har tilkøbt vores vinsmagninger, skal I besøge en vinproducent i Monção, som er specialiseret i den berømte portugisiske vinho verde, som betyder grøn vin.

Grøn hentyder til ung vin, og der produceres både rød- og hvidvin, om end området især er kendt for hvidvine. Vinen fra Vinho Verde-regionen er kendetegnet ved sin tørhed, lethed og friskhed – den kan endda være let mousserende. Vinbonden fortæller om processen fra jord til bord og skænker et par gode glas, så I kan prøve at identificere noter af grape, limeskal og æbler, eller hvad der nu skaber den friske smag på netop denne vingård.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Garden And Facade Inkluderet i prisen
Viana do Castelo

Manor House Solar de Serrade

peneda geres_nationalpark_08
peneda geres_nationalpark_07 peneda geres_nationalpark_03

Dag 3

Monção – Vila Praia de Âncora ved Atlanterhavet

Længde på dagens cykelrute: 48 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

Jeres bagage bliver igen hentet og kørt til det næste hotel i Vila Praia de Âncora – I skal blot medbringe drikkevand og eventuelt en picnic-madpakke. Herefter er I klar til at bevæge jer ud på en dejlig flad etape på 48 km.

App’en fortæller jer, at I skal køre mod vest langs Minhofloden og hele vejen ud til Atlanterhavet. Men inden I begiver jer afsted, har I måske lyst til at besøge byens elegante slot, Brejoeira, som blev bygget i nyklassisk stil i det 18. århundrede. Familien, der ejer slottet, bor der stadig, men der er offentlig adgang til nogle af gemakkerne. Slottet er også områdets største vinproducent og er især kendt for sin hvidvin lavet på Alvarinho-druen.

Dagens etape går i øvrigt direkte gennem Vinho Verde-området, og det kan være, at I får lyst til at stikke snuden indenfor hos flere vingårde, inden I rammer Vila Praia de Âncora ude ved Atlanterhavet. I passerer også flere mindesmærker, hvor portugisere og spaniere har udkæmpet drabelige slag – herunder den imponerende borg i Valença og fortet ved Vila Nova de Cerveira.

Ved Vila Praia de Âncora er de hvide Atlanterhavsstrande aldrig langt væk, og byen er også kendt som en glimrende destination for madentusiaster.

Her er masser af gode fiskerestauranter, hvor I kan få et godt måltid, hvis ikke I hellere vil spise i hjemlige rammer på jeres hotel. 

 • Morgenmad

Her skal i bo

FACHADA HOTEL MEIRA (1) Inkluderet i prisen
Viana do Castelo

Hotel Meira

vinho verde_druer_01

Dag 4

Vila Praia de Âncora – Ponte de Lima, gennem Portugals glorværdige historie, mulighed for vinsmagning

Længde på dagens cykelrute: 53 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

Dagens etape er 53 km, men den er næsten flad og dermed forholdsvis let at overkomme.

Den første del af turen går langs Atlanterhavet og gennem små fiskerlandsbyer, hvor tiden synes at have stået stille gennem flere århundreder.

Efter omkring 30 km kommer I frem til en lidt større by, Viano do Castelo, der ligger ved Limaflodens udmunding i Atlanterhavet. Denne by har en glorværdig historie. Den var i romertiden den vigtigste havn i den nordlige del af Den Iberiske Halvø, og i det 16. århundrede sørgede byens handelshuse for proviant til de portugisiske skibe, der sejlede ud på verdenshavene som opdagelsesrejsende.

Senere byggede man skibe i byen, som sejlede hele vejen til Newfoundland i nutidens Canada for at fange torsk. Byens velhavere har gennem tiden bygget smukke huse, og i dag kan I bl.a. beundre den byzantinske Santa Luiza-kirke fra det 19. århundrede, som ligger på en bakketop med flot udsigt over byen. Tag turen op, hvis benene ikke er for trætte – det er anstrengelserne værd.

Fra Viano do Castelo går ruten ind i landet igen, og I følger Limafloden til Ponte de Lima, den ældste landsby i hele Portugal. Den er berømt for sin smukke romerske bro med 24 buer og også som stop for middelalderens og nutidens pilgrimme, der går fra Porto til Santiago de Compostella i Spanien.

I indlogeres hyggeligt lidt uden for centrum, og har I tilkøbt vinsmagninger, skal I besøge en lokal vingård for at smage flere læskende Vinho Verde-vine – det er nok tiltrængt efter en lang dag i sadlen. 

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool Inkluderet i prisen
Viana do Castelo

Quinta da Agra Rural Guest House

Medbring gerne egen cykelhjelm

Vi tilbyder lån af hjelm, men kan ikke garantere hverken komfort eller størrelse. Derfor anbefaler vi klart, at I tager jeres egen cykelhjelm med på cykelrejsen til Portugal. Så er I sikre på, at den passer, og det er nu engang mest behageligt med egen hjelm.

Det er også en god idé at medbringe en mobilholder til styret, som gør det endnu lettere at finde vej med kortapp'en og holde sig orienteret på farten.

peneda geres_nationalpark_02

Dag 5

Ponte de Lima – Barcelos, i pilgrimmenes spor og evt. middag

Længde på dagens cykelrute: 32 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

Efter en morgenmad, som måske er blevet forsødet med hotellets egen honning, venter der i dag en strækning på kun 32 km, dog med lidt stigninger undervejs, men man kan jo tage en pause, hvis pulsen bliver for høj.

I kører ad den gamle pilgrimsrute, og uanset om man er religiøs eller ej, så giver det en ekstra dimension. Her har pilgrimme gået i århundreder og søgt stilhed og plads til eftertanke, eller måske har de gået bodsgang efter ordre fra kirken – og målet har altid været katedralen i Santiago de Compostella, som menes at være disciplen Jakobs gravsted.

I møder formentlig også nutidens pimgrimme, der trasker afsted for at få en oplevelse for livet. I cykler gennem majsmarker og vinmarker til byen Barcelos, der ligger ved Cavadofloden. Denne by er centrum for keramikkunsten og har også en særlig religiøs betydning. Vi anbefaler jer at kigge indenfor i et af byens klostre, der stammer helt tilbage til det 13. århundrede. Religionen spiller en stor rolle her – læg mærke til at kirkeklokkerne bimler og bamler hver time fra byens mange kirker.

Hvis I har tilkøbt middag, skal I i aften spise en dejlig 2-retters menu på hotellets gode restaurant med tilhørende vin og et glas portvin til dessert.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Braga

Bagoeira Hotel

Vila de conde_01
Portugal_mad kopier Cykeltur_ukendt_01_småt

Dag 6

Barcelos – Vila do Conde, tilbage til Atlanterhavet

Længde på dagens cykelrute: 36 km (kort rute) eller 44 km (lang rute). Tid på ruten: 4-5 timer.

Denne dag har I igen mulighed for at vælge to forskellige etaper, den lette på 36 km og den lidt sværere på 44 km – i begge tilfælde ender I ude ved Atlanterhavet igen, og som sædvanligt orienterer I jer om ruten i app’en.

Når I er fremme i Vila do Conde, finder I måske en dejlig restaurant, hvor en sen frokost kan indtages, hvis I ikke har tilkøbt picnicmadpakken. Det portugisiske køkken er virkelig godt – baseret på gode lokale råvarer og ikke mindst på de friske fisk og skaldyr, der hives op ad Atlanterhavet hver dag.

Vila do Conde er særligt kendt som en skibsværftsby. Her byggede man nogle af de skibe, som sejlede ud for at kortlægge verden i det 15. og 16. århundrede, og i dag kan man se en model af et sådant skib. Herudover kan I se fine palæer og endda små slotte i byen bygget af velhavere gennem tiden.

Om aftenen går I sikkert igen ud og spiser dejlig fisk, og måske slentrer I en tur langs stranden og mærker den friske brise fra Atlanterhavet, inden I går til ro på jeres hyggelige hotel. 

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel brazao_lounge_01 Inkluderet i prisen
Braga

Hotel Brazão

Porto by_flod_04

Dag 7

Vila do Conde – Porto, sidste dag i sadlen

Længde på dagens cykelrute: 34 km (kort rute) eller 48 km (lang rute). Tid på ruten: 4-5 timer.

Har I gode ben i dag, så vælger I den lange rute på 48 km ind til Porto, men 34 km kan også gøre det. Etapen er i begge tilfælde flad, og derfor har I nok også kræfter til at udforske Porto – kronen på værket og en af verdens skønneste byer – intet mindre.

I cykler på cykelstier langs havet, gennem et reservat for havfugle, langs sandklitter og gennem fiskerlandsbyer, inden I kommer ind i Porto, der ligger ved Douroflodens udmunding. Byen har en stolt historie, og dens centrum er udråbt som UNESCO-verdensarv. Den er det nordlige Portugals administrative og kulturelle centrum, og den har både et universitet og et ærkebispesæde. Den er dog mest kendt for at være portvinens hovedstad, og den dag i dag har de store portvinshuse pakhuse i byen. Herudover ligger portvinsinstituttet her – det er den institution, der kontrollerer og garanterer vinens kvalitet.

Byens vartegn er rokoko-kirketårnet Torre dos Clérigos, der blev bygget i 1700-tallet, og blandt byens andre historiske bygninger kan næves den romanske domkirke fra 1100-tallet og San Francisco-kirken fra 1400-tallet, der har et overdådigt træskærerarbejde. I indkvarteres på et godt hotel i UNESCO-bydelen, og herfra kan I gå direkte ud og opleve byens mange seværdigheder.

Har I tilkøbt vinsmagninger, skal I på besøg i en af byens portvinskældre. I aftaler selv de nærmere omstændigheder for besøget og finder frem til kælderen, som ligger sammen med flere andre portvinskældre ned til floden på den anden side af broen. I får en rundvisning og smager tre forskellige portvine, og en guide forklarer om de forskellige smage, som I derefter kan forsøge at identificere i vinen.

Dette besøg kan også tilkøbes som en enkelt udflugt (uden de to andre vinsmagninger) – findes der mon en mere oplagt måde at afslutte en cykeltur i Portugal på?

Har I tilkøbt middag, så slutter jeres rejse med en 4-retters middag med 3 forskellige vine på en dejlig restaurant i byen – her kan I skåle på mange kilometers cykling gennem det nordlige Portugals smukke natur.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Porto

Hotel Neya Porto

Porto by_flod_03
Porto_farverige huse_02 Porto_sporvogn_02

Dag 8

Porto og hjemrejse

I er nået til hjemrejsedagen, og afhængig af afrejsetidspunktet har I måske nogle timer i skønne Porto, inden I bliver kørt til lufthavnen. Det er naturligvis muligt at blive nogle ekstra dage i byen, hvis I har lyst – I kan tale med jeres rejsekonsulent om mulighederne.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

LHN

Louise Holm Nielsen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

dourodalen_02

På cykel gennem Dourodalen Portugal Individuel rejse

På cykel langs vinmarkerne til charmerende Porto, inkl. fly, hoteller, cykel og bagagetransport. Følg ruten på din app – det er nemt!

Miranda do Douro (1 nat) Sendim (1) Torre de Moncorvo (1) Vila Flor (1) Vilar de Maçada (1) Régua (1) Porto (1)
Douro dalen_vandring_01

Vandring i det autentiske Douro Portugal Individuel rejse

Tag med på oplevelser i Dourodalens vinterrasser, olivenlunde og idylliske landsbyer. Charmerende ophold på små hoteller og mulighed for udflugter.

Miranda do Douro (2 nætter) Sendim (2) Flegar (1) Torre de Moncorvo (1) Porto (1)
Castro_Laboreiro_07

På cykel langs Atlanterhavet til Porto Portugal Individuel rejse

På cykel langs Atlanterhavet og vinmarker til charmerende Porto, inkl. fly, hoteller, cykel og bagagetransport. Følg ruten på din app – det er nemt!

Castro Laboreiro (1 nat) Monção (1) Vila praia de Âncora (1) Ponte de Lima (1) Barcelos (1) Vila do Conde (1) Porto (1)
Portugal Azorerne Pico Vulkan 02 Slider

Azorerne – Tre perler i Atlanten Portugal Individuel rejse

Få den ægte følelse af Azorerne på rejsen til vulkankratere, bølgende bakker og unik kultur i Atlanterhavet. Besøg hele 3 øer med ørundture og en fridag på hver.

Lissabon (1 nat) Horta, Faial (2) Madalena, Pico (2) Velas, São Jorge (2) Horta, Faial (1)
Fogo_lake_02

Vandring på Azorerne Portugal Individuel rejse

Rejs til Azorerne og tag en svingom med en natur, der er helt sin egen. Daglige vandreture til vandfald, vulkaner og forrevne kyster med ophold på tre øer.

Lissabon (1 nat) Furnas, São Miguel (4) Ponta Delgada, São Miguel (3) Velas, São Jorge (3) Horta, Faial (2)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)