Vandring på Algarvekysten
Download katalog over rejsen

8 dage fra 13.165 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Portugal Vandring på Algarvekysten

Individuel rejse 8 dage fra 13.165 kr.

4.4   (130 anmeldelser)
Algerve_Marinha beach_02

Algarvekysten er den ideelle destination til vandrerejsen!

Naturen er alsidig, der er altid en god restaurant indenfor gåafstand, og pauserne består af bjergtagende udsigtsposter eller forfriskende badeture i Atlanterhavet. Regionen er spækket med kulturelle seværdigheder i de historiske fiskerlandsbyer, og I får undervejs et stærkt indblik i livet på Europas sydspids, som stadig leves efter traditionelle forskrifter.

algarve_Ria Formosa_01
algarve_Fuseta_fiskerby_02

Hvorfor vælge denne rejse:

 • 4-stjernede hoteller
 • Gylden kyst, laguner & floddelta
 • Inkl. alle transporter
 • Nøje udvalgte vandreruter
 • Værdi: 100 kilometer til fods
 • Bagagen transporteres for jer
algarve kysten 09

Aktiv ferie på Portugals sydlige kyst

Algarvekysten er et populært rejsemål med sine fine sandstrande, høje temperaturer og unikke natur.

Badegæster så vel som golfere besøger regionen stort set hele året, og feriestemningen bobler i hver en landsby. De kulinariske traditioner rummer særligt fisk og skaldyr, og I vil utvivlsomt blive budt på grillmad og friske salater af lokale råvarer på de gode restauranter.

Denne vandreferie er til jer, der vil på eventyr på naturens præmisser og komme helt tæt på det autentiske Algarve uden for strandhotellet. Naturen spænder fra det frodige vadehav til de tørre klippeformationer. Gennem tæt skov og åbent marsklandsskab. I kommer helt tæt det imponerende dyreliv i Portugal, og ser nogle hvidkalkede landsbyer, hvor charmen driver af tegltagene.

I bor på to 4-stjernede hoteller i henholdsvis Tavira og Carvoeiro med pool, have og gode værelser. I vandrer om formiddagen og vil typisk have eftermiddagen fri til at udforske byerne eller nyde hotellets faciliteter – men I bestemmer tempoet og kan bruge så lang tid på vandreturene, som I har lyst til.

Rejsen begynder med 4 overnatninger i charmerende Tavira i det østlige Algarve. I udforsker området mod øst til fods gennem pinjeskov og Atlanterhavskyst til den spanske grænse. Der venter også to vandreture i det naturbeskyttede Ria Formosa-område, hvor I måske ser den europæiske flamingo mellem saltlagunerne i det unikke floddelta. I fortsætter vestpå til feriebyen Carvoeiro, hvor I bor det dejlige Pestana Palm Gardens lidt uden for byen. Her nyder I godt af Portugals absolut bedste strande, når I ikke vandrer langs den gyldne kyst, hvor kalkstensklipperne danner fantasifulde former og grotter.

De seks vandreture måler godt 100 kilometer i alt, og vi anbefaler gode vandresko, som allerede er gået til.

Er I vant til at bruge vandrestave, bør I tage dem med på rejsen. Oftest går I på grus- og naturstier og kun på asfalt gennem landsbyerne. Terrænet er en smule kuperet, men I bestemmer selv tempoet – og udsigten frister til et ekstra hvil i ny og næ. Med til rejsen hører en app med detaljeret kort over ruterne, hvor alle seværdigheder og oplagte udsigtsposter er plottet ind.

Rejs til Portugals sydspids og smag på nogle af de smukkeste vandreruter i Sydeuropa med garanti for autentiske oplevelser og frisk luft i naturen

portugal_vandring algarvekysten

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Tavira 4 nætter: Tavira 4 Maria Nova Lounge Hotel
Carvoeiro 3 nætter: Carvoeiro 3 Pestana Palm Garden +

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Pool And Hotel Inkluderet i prisen
Algarvekysten

Maria Nova Lounge Hotel

Nyd freden og en stille tid på dette skønne hotel på den portugisiske Algarvekyst.

Se hotel
Værelses Bygninger Inkluderet i prisen
Algarvekysten

Pestana Palm Garden

+
Se hotel

Det er første gang, vi har været på vandretur, og vi er så tilfredse med ferien, at vi helt sikkert skal afsted igen. Det er en fantastisk måde at opleve naturen på.

Anne-Lise
4.4   (149 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Portugal
algarve kysten 07_slider

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Algarvekysten

I flyver fra København via Lissabon og lander på Algarvekysten i hovedbyen Faro. I lufthavnen bliver I hentet og kørt mod øst til kystbyen Tavira, udgangspunktet for rejsens første del.

portugal_vandring algarvekysten
Tavira_10 Tavira_stemning_02

Tavira er en overset perle på den østlige Algarvekyst. Gennem byen strømmer den rolige Gilãoflod, der deler byen i to med oplagte spadsereture ved vandet til følge.

Den hvidkalkede landsby er typisk portugisisk men med stærke, romerske undertoner. Eksempelvis er hovedbroen, der forbinder byen på tværs af floden, af romersk oprindelse med hvælvet murmærk over broens syv bueporte.

I hjertet af den gamle bydel ligger den gamle borg, hvorfra du får byens bedste udsigt over tegltagene og havet i horisonten. I de labyrintiske gader, der blev anlagt for over 1.000 år siden under maurernes indtog af Den Iberiske Halvø, finder I mere end 30 kirker og utallige fortovscaféer. Det er i Tavira, at I møder det autentiske liv på Algarvekysten og kommer helt tæt på portugiserne frem for turisterne.

I har fire overnatninger på det 4-stjernede Maria Nova Lounge Hotel, der ligger på en lille bakketop på den modsatte side af floden end borgen. I har egen balkon på hotellet, der har et stort poolområde, fitness- og wellnessfaciliteter og moderne værelser.

I tjekker ind på værelset, og afhængig af ankomsttidspunktet har I tid til at hoppe i poolen eller begive jer ud i det charmende gadebillede i jagten på en god restaurant.   

Her skal i bo

Pool And Hotel Inkluderet i prisen
Algarvekysten

Maria Nova Lounge Hotel

Dag 2

Fra kystbyen Cacela Velha til Tavira

Længde på dagens vandrerute: 15 km. Tid på ruten: 3-4 timer.

Efter morgenmaden er det tid til at snøre vandreskoene for første gang.

I bliver hentet på hotellet og kørt til byen Cacela Velha, der ligger en halv times kørsel mod øst. Cacela Velha er en lille, hvidkalket by på toppen af en klippe ved kysten.

Byen er grundlagt ved et tidligere fæstningsværk, og hverken historien eller udsigten er til at overse. I bemærker resterne af den gamle bymur og begynder måske vandreturen med en kold forsyning på en af de hyggelige caféer i byen. I begiver jer ned ad bakken gennem oliventræer, mens udsigten over sandtangen og havet følger jer mod syd.

Sanddyner, tanger og vadehav strækker sig langs store dele af den østlige Algarvekyst. I følger kyststien og kommer blandt andet gennem den gamle fiskerby, Cabanas, omkring halvvejs på ruten. I stifter også bekendtskab med saltdammene fra den store saltproduktion i området. Hold også øje med det rige fugleliv, som vadehavet tiltrækker.

Efter 15 kilometer er I hjemme i vante omgivelser i Tavira, hvor resten af dagen kan foregå ved poolen, til solen går ned, og sulten melder sig.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool And Hotel Inkluderet i prisen
Algarvekysten

Maria Nova Lounge Hotel

Fiskerbyen Fuzeta

Fuzeta er en kendt fiskerby i Portugal.

De lokale står tidligt op hver morgen, fanger de gode og smagfulde fisk, som stryger direkte på det lokale fiskermarked efterfølgende!

algarve_Fuseta_fiskerby_03

Dag 3

Fra Altura til den spanske grænse

Længde på dagens vandrerute: 19 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

I bliver hentet på hotellet efter morgenmaden og kørt østpå til feriebyen Altura.

Her har portugiserne selv ferieboliger, og I forstår hurtigt hvorfor, når I ser de indbydende sandstrande. Pak badetøjet og nyd formiddagen her, inden I fortsætter til fods mod floden Guadiana, grænsen til Spanien.

Dagens vandrerute måler 19 kilometer og går gennem et naturbeskyttet område, hvor den portugisiske kamæleon lever. Landskabet er domineret af sanddyner og åbne sletter, og der er endeløse rækker af endemiske fyrretræer.  

I kommer frem til Guadianaflodens udmunding i Cádizbugten ved grænsen til Spanien. Nyd det fænomenale vue over bugten med kig til nabolandet og begiv jer mod byen Vila Real de Santa António, hvor der er færgeforbindelse over floden til Spanien.

I 1755 blev byen ramt af et voldsomt jordskælv, der ødelagde de fleste bygninger, men det portugisiske statsoverhoved, Marquis de Pombal, genskabte det historiske centrum med snorlige gader og åbne torvepladser. Gå langs Pombaline-ruten i hjertet af byen og se de imponerende monumenter på torvene, inden I hviler benene på en charmerende fortovscafé til frokost eller kolde drikkevarer.  

I bestemmer selv, hvornår I vil hjem til Tavira. Vi foreslår at hoppe på togbanen, der tager jer direkte til Tavira på tre kvarter. Sidst tog går omkring kl. 18, og billetten koster 3 euro.

Når I kører gennem landskabet og byerne, ser I området fra en helt anden vinkel, inden I har resten af dagen fri til at udforske Tavira.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool And Hotel Inkluderet i prisen
Algarvekysten

Maria Nova Lounge Hotel

Tavira_udsigt01

Dag 4

Det østlige Ria Formosa naturreservat

Længde på dagens vandrerute: 19 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

I dag begiver I jer mod vest til fiskerbyen Fuseta, der er porten til naturreservatet Ria Formosa.

Dagens vandrerute har udgangspunkt her og ender hjemme i Tavira. Vi anbefaler at tage toget til Fuseta, hvilket tager en halv times tid og koster omkring 2 euro. (Tjek gerne togtiderne dagen før, der er afgang hver halvanden time.)

I skal vandre 19 kilometer i det østlige hjørne af nationalparken langs kysten til Tavira, hvor naturen går hånd i hånd med de rige kulturtraditioner fra egnens fiskermiljø. De miljøvenlige østersfarme er et godt eksempel på dette. Under havoverfladen danser også den største koloni af søheste i det beskyttede delta. Sandtanger og halvøer snor sig mellem hinanden og danner et maritimt vadehav, et paradis for træk- og vadefugle. Med lidt held ser I måske de sjældne gæster på det europæiske kontinent: flamingoen.

Ruten tager jer også forbi saltlagunerne, hvor produktionen langt hen ad vejen stadig foregår på traditionel vis. Salten ligger i firkantede lag i det flade landskab, og I ser måske, hvordan arbejderne høster de såkaldte ’saltblomster’ (fleur de sel), en delikatesse fra regionen, som skummer i vandoverfladen.

På vejen hjem til Tavira går ruten over enkelte bakketoppe, hvor udsigten over havet er betagende. I går stort set kun på grus- og naturstier men kommer også gennem nogle autentiske småbyer undervejs.

Hjemme i Tavira finder I en god restaurant i hjertet af byen, hvor I kan nyde den sidste middag inden morgendagens hotel- og sceneskift.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool And Hotel Inkluderet i prisen
Algarvekysten

Maria Nova Lounge Hotel

algarve_Ria Formosa_02
algarve_Ria Formosa_04 copy algarve_Ria Formosa_05 copy

Ria Formosa blev i 1987 klassificeret som en beskyttet naturpark. Den 170 kvadratkilometer store naturpark er beliggende mellem byen Faro og byen Cacelha Velha.

Dag 5

Gennem Ria Formosa til Quinta do Lago

Længde på dagens vandrerute: 13 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

Efter morgenmaden i Tavira vender I tilbage til naturskønne Ria Formosa på den anden side af Algarves hovedby, Faro.

I bliver hentet i bil og kørt til dagens udgangspunkt, mens jeres bagage bliver fragtet til hotellet i Carvoeiro, hvor I bor de næste tre nætter.

Ruten er godt 13 kilometer lang og begynder i en af de få kystskove i Algarve. I bevæger jer på kanten af Ria Formosas delta og hører med garanti til det imponerende fugleliv fra toppen af pinjetræerne. I har endnu bedre chance for at se de lyserøde flamingoer i dag og krydser måske også hejre, rødhovedet and og sultanhøne af listen. Her lever også flere skildpaddearter, som I særligt i sommermånederne bør spejde efter.

Langs kysten strækker halvøen Ancão sig, en smal sandbanke med klitter og uendelige sandstrande. Førhen dominerede fiskerne livet på halvøen, men efterhånden er fiskerhusene skiftet ud med ferieboliger.

Målet med dagens rute er området Quinta do Lago, det vestligste punkt af Ria Formosa. Quinta do Lago er kendt for sit jetsettermiljø med luksuriøse villaer, resorts, golfbaner og restauranter. I krydser Europas længste trægangbro over sanddyner og vandløb, hvorefter I bliver hentet i bil og kørt til jeres hotel.

Carvoeiro er et sandt ferieparadis ved nogle af de smukkeste strande i Algarve. Klipper læner sig ud over kyststrækningen og indrammer standene til små, idylliske lommer ved havet.

Byen er fuld af gode restauranter og barer, og der er rig mulighed for at udforske natur og hav på egne ture i fritiden.

I er fremme hen ad eftermiddagen og bor i fred og ro på det 4-stjernede Pestana Palm Gardens lidt uden for centrum med fantastisk udsigt over kysten. Hotellet har flere hyggelige kroge, et dejligt poolområde og en tennisbane. I gåafstand fra hotellet finder I let en restaurant, hvor I kan spise middag.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Værelses Bygninger Inkluderet i prisen
Algarvekysten

Pestana Palm Garden

+
Riaformosa_01

Dag 6

Headlands Trail fra Ferragudo til Carvoeiro

I bliver hentet på hotellet og kørt til dagens vandrerute efter morgenmaden.

I skal gå den berømte Headlands Trail (Odde-ruten) fra nabobyen Ferragudo og hjem til Carvoeiro langs kysten over de billedskønne klipper. Området omkring Carvoeiro er mere kuperet, end det I så omkring Tavira. I vandrer på naturstier på kystklipperne, og turene vil naturligt gå mere op og ned end de forrige.

Denne bid af Algarvekysten er kendt for sine gyldne kalkstensklipper ved kysten. Vind og vejr har slebet klipperne, der bugter sig i fantasifulde former med forbjerge, grotter og ’balkoner’ i stenene. Skjulte sandstrande er flyttet ind i de smalle bugter, og I kan passende gøre holdt ved en efter eget valg. I følger den krumme odde, hvorfra man på klare dage kan se Algarvekystens sydligste spids ved Sagres hele 40 kilometer mod vest.

I passerer resterne af et historisk vagttårn fra 1600-tallet på toppen af en klint, hvor der er en fantastisk udsigt over Atlanterhavet. I kommer med garanti forbi nysgerrige køer, legesyge egern og fuglefløjt i samme område.

Fremme i Carvoeiro kan I nyde resten af dagen på en af de gode strande eller spadsere langs den smukke boardwalk ved kysten, der går fra byen forbi fantastiske udsigtsposter til klipperne Algar Seco.

I kan også hoppe på en bådudflugt og sejle til nogle af grotterne langs kysten, hvor der gerne er badestrande gemt under klipperne.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Værelses Bygninger Inkluderet i prisen
Algarvekysten

Pestana Palm Garden

+
Algerva_Ferragudo_01

De brostensbelagte gågader i den portugisiske by Ferragudo er en stor seværdighed i sig selv.

Dag 7

Seven Hanging Valleys Trail

Længde på dagens vandrerute: 20 km. Tid på ruten: 5-6 timer.

Efter morgenmaden i hotellets hyggelige restaurant, venter rejsens sidste vandretur. Og hvilken en!

Ruten er omkring 20 kilometer lang og går fra Carvoeiro til den populære Marinha strand og tilbage igen. I 2019 var ruten nomineret til den bedste i Europa, og det er næsten et krav at pakke badetøjet til turen.

I vandrer langs kysten og de karakteristiske kalkstensklipper hele dagen og kommer forbi utallige, fristende badestrande. The Seven Hanging Valleys (De syv hængende dale) er efterhånden eroderet, men naturen har til gengæld efterladt flere ’algares’ i de okkerfarvede klipper.

Algares kendetegner Algarvekysten og er naturlige kystgrotter med badestrand forneden og hul foroven. Disse ’brønde’ i klipperne er et unikt geologisk fænomen, der klistrer sig til kysten i særligt dette område. Ved nogle af hulerne er der bygget lettilgængelige passager, så I kan komme ind under klippetaget og bade.

Også i dag er der flere muligheder for at booke en bådtur, som I runder små havnelejer på ruten. I bliver sejlet til nærtliggende Algares eller hemmelige strande. I kommer forbi flere caféer på ruten, hvor I kan spise frokost og få lidt koldt til ganen. I går samme vej tilbage og kan med fordel vente med frokosten til hjemvejen, hvor I har set alle mulighederne.

I styrer selv tempoet på turen og har resten af dagen fri. Slap af ved poolen eller en af de gode strande ved Carvoeiro, inden I beslutter jer for rejsens sidste restaurantbesøg.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Værelses Bygninger Inkluderet i prisen
Algarvekysten

Pestana Palm Garden

+

Praia da Marinha er kendt for at være en af verdens smukkeste strand. Omringet af store klipper og grotter, danser det rene og gennemsigtige vand

Algerve_Marinha beach_02 Algerve_Marinha beach_01

Dag 8

Hjemrejse til Danmark

I spiser morgenmad på hotellet og afhængig af flytider, har I måske tid til en kort spadseretur i byen eller langs kysten. Måske mangler I at købe de sidste souvenirs eller skyde de sidste panoramabilleder over kystlinjen.

I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Faro. I har en mellemlanding i Lissabon, før I lander i København efter små fire timer i luften.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

LHN

Louise Holm Nielsen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 10.495
14. nov. 2024 kr. 10.495
21. nov. 2024 kr. 10.495
28. nov. 2024 kr. 10.495
05. dec. 2024 kr. 10.495
12. dec. 2024 kr. 11.485
23. jan. 2025 kr. 10.495
30. jan. 2025 kr. 10.495
06. feb. 2025 kr. 11.485
13. feb. 2025 kr. 11.485
20. feb. 2025 kr. 11.485
27. feb. 2025 kr. 11.485
06. mar. 2025 kr. 11.485
13. mar. 2025 kr. 11.485
20. mar. 2025 kr. 11.485
27. mar. 2025 kr. 11.485
03. apr. 2025 kr. 11.485
24. apr. 2025 kr. 11.485
01. maj 2025 kr. 10.495
08. maj 2025 kr. 10.495
15. maj 2025 kr. 10.495
22. maj 2025 kr. 10.495
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på gourmetrestauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)