Familieferie på Azorerne
Download katalog over rejsen

9 dage fra 12.695 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Azorerne Familieferie på Azorerne

Individuel rejse 9 dage fra 12.695 kr.

4.4   (130 anmeldelser)
sao miguel_fogo soen_02

Rejsen til Den Grønne Ø

Drømmer I om en helt anderledes familieferie? Hvor sandet er mørkt, og hvaler svømmer forbi i farvandet? Vi har sammensat en familieferie med ønske om nærvær, store oplevelser og et dejligt hotel og samlet det på Azorernes hovedø, São Miguel. Her oplever I et af Europas mest unikke samfund med spændende udflugter.

Azorerne_hvalsafari_03
Azorerne_skov_Sao miguel_01

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Kun ét familiehotel med pool
 • Inkl. udflugter egnet til familien
 • Geotermisk energi og indsøer
 • Vandfald og vulkaner
 • Mulighed for hvalsafari
 • Inkl. alle transporter
sao jorge_natur_01

Enestående oplevelser i midten af den unikke natur

Azorerne er en øgruppe under portugisisk flag, der ligger stort set midt i Atlanterhavet. Øgruppen består af 9 beboede øer, men på denne rejse koncentrerer I jer om den største og mest indholdsrige.

I bor på et dejligt hotel med pool i hjertet af hovedstaden São Miguel i gåafstand til det historiske kvarter og marinaen.

Rejsen er egnet til familien, der både sætter pris på nærvær og store oplevelser på ferien. Vi har inkluderet 3 spændende gruppeudflugter til São Miguels absolutte højdepunkter. Her kommer I helt tæt på den geotermiske energi ved varme kilder og svovlholdige bassiner og besøger en karakteristisk, mørk sandstrand.

Fra toppen af nærliggende bjergplateauer kigger I over de klare ferskvandssøer i bunden af vulkankratere. Ved tvillingesøerne, Azorernes vartegn, ser I den grønne og den blå sø, og ved Ild-søen står i midt i tågegrænsen, hvor udsynet forsvinder som ved et trylleslag. Derudover er der mulighed for tilkøb af dagsudflugter, hvor I kan komme på hvalsafari og besøge en autentisk farm.

Ferie med tid til oplevelser og afslapning

På de tre inkluderede udflugter er transport og entréer inkluderet i rejsens pris, hvor en lokalguide og chauffør viser jer de smukkeste sider af øen. Efter udflugterne har I god tid til at nyde de familiære rammer hjemme på hotellet, hvor I kan slappe af og hygge jer ved poolen eller udforske den hyggelige havneby Ponta Delgada.

Restauranter er der rigeligt af i området, ligesom den hjemmelavede is fra marinaen kun ligger få minutters gang væk.

Tag hele familien under armen og vis dem en helt ny side af verden på Azorerne, hvor alverdens flora og de bedste ferieminder trives.

Azorerne Familieferie Paa Azorerne 2025

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Lissabon 1 nætter: Lissabon 1 Convento do Salvador Hotel
Ponta Delgada, São Miguel 7 nætter: Ponta Delgada, São Miguel 7 Hotel Azoris Royal Garden

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Blandt vores største oplevelser var naturen, roen og mange gode sanseoplevelser samt de mange gode vandresteder og forskelligheden af de planlagte ture og oplevelser. Det er heldigvis ikke et sted med mange turister, det gør oplevelserne intense.

Betina, Nivå
shutterstock_521163331

Dagsprogram

Dag 1

DANMARK – PORTUGAL, LISSABON

Rejsen begynder i den portugisiske hovedstad Lissabon, der ligger smukt ved Tejoflodens udmunding til Atlanterhavet. Byen er en charmetrold ud over det sædvanlige med ujævne byhuse, snørklede stræder og gamle sporvogne.

Ved ankomsten bliver I modtaget og kørt til hotellet.

I er fremme i den hyggelige hovedstad i tid til en sen sydeuropæisk middag i gåafstand fra hotellet.

 

Her skal i bo

Hotel Convento Do Salvador Gallerysuperior1 Inkluderet i prisen
Lissabon

Convento do Salvador Hotel

Azorerne Familieferie Paa Azorerne 2025
Azoerne_Ponta Delgada_flyvetur_01 sao miguel_ponto delgada_05

Dag 2

Azorerne

Efter en nat i Lissabon på det portugisiske fastland lander I på São Miguel, Azorernes hovedø. Flyveturen fra fastlandet tager omkring to timer, og I befinder jer pludseligt midt i Atlanten.

I den lille lufthavn finder I hurtigt jeres bagage, inden I bliver hentet af vores samarbejdspartner og kørt til jeres hotel i Ponta Delgada. Det er en kort køretur, hvor I får jeres første kig til den azoriske hovedstad.

I bor på det 4-stjernede Hotel Azoris Royal Garden. Her bor I i gåafstand fra Ponta Delgadas hyggelige gadestrøg med rig mulighed for shopping, kolde drikke og hemmelige oplevelser.

Afhængig af flytiderne på jeres afgang har I formentlig lyst til at strække benene og finde jeres første indtryk af den azoriske hovedstad. I har heldigvis også god tid på resten af rejsen til at begive jer ud i de smalle brostensgader og byens reelle seværdigheder.

Tæt ved hotellet og omkring havnepromenaden ligger flere gode restauranter, ligesom at I på hotellet finder en moderne restaurant med regionale og internationale retter på menuen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool And Main Building Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Royal Garden

sao miguel_ponto delgada_06

Dag 3

Heldagsudflugt Sete Cidades og Lagoa do Fogo

I slår for første gang øjnene op på Azorerne og kan sætte jer til bords i hotellets restaurant og nyde morgenmaden.

I dag har I en heldagsudflugt til gode, og her gælder det natursiden af São Miguel. Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet og sætter straks kursen mod de berømte tvillingesøer, Sete Cidades, der efterhånden er blevet billedet på Azorerne. Rejser I mellem maj og august, ser I endnu engang de blomstrende hortensiablomster, der dekorerer det ellers grønne landskab som isblå igloer.

Sete Cidades er en hel speciel oplevelse, da I endnu engang bevidner den mineralholdige undergrunds finurlige. De to kratersøer ligger side om side, men den ene sø er farvet blå, mens den anden har et grønligt skær på grund af erosion. Finkornede sedimenter fra tidligere vulkanudbrud og lavastrømme ligger aflejret på bunden af søerne, hvilket farver det klare ferskvand. I holder som vanligt ind ved nogle af rutens smukkeste udsigtsposter. Som noget særligt på denne tur, har vi udvalgt nogle mindre kendte stop, så I får set en anden side af området end de fleste.

Herefter gør I holdt ved en lokal restaurant omkring den lille landsby ved kraterkanten og får serveret en autentisk frokost, der er inkluderet i rejsens pris. Godt mætte og allerede fyldt med sanseindtryk fortsætter I mod vest til den berømte ild-sø, Lagoa do Fogo, hvor I oplever en helt anderledes kratersø end tvillingesøerne. På vej til ild-søen kan I stoppe ved både varme kilder og et vandfald, inden I begynder på opstigningen.

Det ene hårnålesving afløser det andet på vejen op til udsigtspunktet, men inden I når helt frem, krydser I tågegrænsen. Den tætte tåge samler sig altid på det samme punkt på stigningen, og mens I beundrer kratersøen under jer, forsvinder den pludseligt i disen, inden den ud af det blå dukker op igen. I kører længere ned mod søen, hvorfra I kan se bjergsiderne uden tågefilteret. Skråningerne er tætbevoksede af endemiske planter som azoriske blåbær og hedelyng, ligesom japansk-importerede nåletræer udgør udsigten.

Tilbage i Ponta Delgadas kan I nyde det sidste af eftermiddagen, snuppe et dyp i poolen og finde en god restaurant til aftenens middag.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Pool And Main Building Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Royal Garden

Azorerne_Lagoa do Fogo_02
Azorerne_sao miguel_sete cidades_01 Azorerne_Lagoa do Fogo_04

Dag 4

En dejlig dag på egen hånd i Ponta Delgada

I dag kan I nyde de dejlige omgivelser i Ponta Delgadas.

I kommer let rundt om byens største seværdigheder som hovedtorvet Golcalo Velho, det historiske Baixa-kvarter med rådhuset og de gamle byporte.

Hvis I vil opleve mere af den geotermiske aktivitet i Furnas-dalen, kan I besøge den berømte botaniske have, Terra Nostra, hvor I kan svømme i noget så anderledes som karrygult vand! Det tunge vand er særdeles mineralholdigt og er op mod 40 grader varmt - en helt unik oplevelse, når man først har vænnet sig til farven.

Uden for byen kan I også besøge de karakteristiske strande med mørke sandkorn. I sommerhalvåret støder I med garanti på lokalbefolkningen, der både slikker sol og surfer på Atlanterhavets bølger. Havstrømmene opvarmer farvandet til omkring 20 grader året rundt, og her kan I sagtens hoppe i fra det mørke sand, der tydeliggør øernes vulkanske historie.

Sandet blev nemlig farvet mørkt af mineraler og lavafragmenter, da lava i tidernes morgen flød ud i havet. I dag er det et spændende syn, som I begraver tæerne i de mørke sandkorn.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool And Main Building Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Royal Garden

Azorerne_Sao miguel_ponta delgada

Dag 5

Heldagsudflugt til Furnas

Efter morgenmaden venter der en heldagsudflugt dedikeret til naturhistorien på São Miguel.

Som de øvrige otte øer er São Miguel skabt af geotermisk aktivitet med vulkanudbrud til følge. Undergrunden bobler endnu, og det særlige fænomen opleves absolut bedst på østsiden af øen i den berømte Furnas-dal.

I bliver hentet på hotellet og kører mod den vulkanske aktivitet. Som I nærmer jer, lægger I mærke til dampsøjlerne, der står op fra sprækker i jorden fra baghaver og skovbunden. De såkaldte fumaroles findes kun i nærheden af vulkaner, og det tilsvarende fænomen er også kendt fra både Island, New Zealand og amerikanske Yellowstone Nationalpark.

I går en tur ved Furnassøen og betragter også de særegne calderas, som direkte oversat betyder kedler. Disse – større eller mindre – kratersøer eller mudderbassiner kan rumme brandvarm væske og er et direkte resultat af undergrundens geotermiske energi. I bemærker straks den karakteristiske lugt af æg i området, som stammer fra svovlmineralerne i vandet. Omkring hullerne farves jord gullig, og selvom det er svært at tro, er det denne varmekilde, der tilbereder jeres frokost.

Siden tidernes morgen har de lokale beboere på Azorerne gravet krukker fyldt med mad ned i hullerne, for at lade herligheden simre i mange timer, til ingredienserne er bløde som smør. Egnsretten hedder cozido og består af råvarer som kylling, blodpølse, bacon, kartofler, kål og rodfrugten yams. Vi har bestilt jeres frokostmåltid på forhånd, som I får serveret på en autentisk restaurant i Furnas-by, men I ser med garanti, hvordan lignende spande eller krukker med mad bliver hevet op af jorden af to mand, som nærmest har tjansen som fuldtidsarbejde efterhånden.

Hvis I har lyst, kan I gå en tur i byen efter frokosten, hvor I kan se flere eksempler på dampsprækkerne og varme kilder. Om søndagen aflægger lokalbefolkningen gerne besøg på torvepladsen, hvor de koger majs i gejserne, så det sprøjtende vand bliver helt gult af majsen. I lægger de imponerende geotermiske kræfter bag jer og kører forbi øens tidligere hovedstad, Vila Franca, der i 1522 blev ramt af et af historiens mest voldsomme vulkanudbrud. Byen blev stort set jævnet med jorden, og tilbage står kun enkelte kirker. Ud fra den tidligere hovedstad ligger der en billedskøn og ubeboet ø med en lidt særlig betydning for lokalbefolkningen. Hvert år afholdes der her en udspringskonkurrence fra klippetoppen med deltagelse af øens modigste unge mænd. Øen er et smukt syn fra kysten, og I kan kun beundre øboernes mod.

Det er blevet eftermiddag, og I trænger til en naturskøn pause. I besøger en af Europas eneste kommercielle teplantager, Gorreana Tea Factory, hvor der dyrkes grøn- og sort te. I får en fyldestgørende introduktion til den spændende produktion og slutter naturligvis af med en smagsprøve på den europæiske te – måske for første gang i livet.

Undervejs på dagen stopper I ved så mange smukke udsigtsposter, I har lyst til. På Azorerne er al transport gennem det frodige landskab nemlig den rene underholdning. Man kan ikke tale om transporttid, og det gælder alle dagene, hvor I er på udflugt med bil og beundrer naturen eller landsbyerne gennem ruderne.

Efter besøget på teplantagen vender I hjem til hotellet og Ponta Delgada, hvor I har aftenen fri til afslapning og en god middag.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool And Main Building Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Royal Garden

Vila Franca 01
sao miguel_te plantage_gorreana_02 Azorerne_Furnas_by_01

På heldagsudflugten til Furnas og det østlige São Miguel beundrer I blandt andet den ubeboede ø ud fra Vila Franca-kysten og besøger teplantagen Gorreana.

Dag 6

Egne oplevelser eller hvalsafari i Atlanterhavet (tilkøb)

I dag kan I vælge at tilrettelægge jeres eget dagsprogram eller tilkøbe en udflugt, hvor I stifter bekendtskab med en vigtig og spændende del af historien på Azorerne.

I løbet af 1700-tallet blev hvalfangst en stor industri på øgruppen. Op mod en tredjedel af verdens hval- og delfinarter lever i farvandet ved Azorerne, og med amerikanernes hjælp og incitament blev hvalfangst for blandt andet olie en økonomisk magtfaktor. Hvalfangst blev indstillet fuldstændigt i 1980’erne, og siden da er fokus skiftet til de mere bæredygtige og ansvarlige safariture. Og sådan en byder dagens tilkøbsudflugt på!

Vores samarbejdspartner henter jer på hotellet og kører jer det korte stræk ned til færgelejet ved havnen. Her venter en moderne katamaran med en kyndig besætning og en lokal marinbiolog. I kan godt glæde jer til at komme så tæt på delfinerne og hvalerne i farvandet omkring øen, hvor op mod 20 forskellige arter holder til. I ser med lidt held både kaskelothvaler, grindehvaler, øresvin og stribede delfiner, og når der er en hval I sigte, kan I formentlig høre brølet fra besætningen: ”Baleia à vista!”, gjalde over skibet. På sejlturen får I en god introduktion til de mange arter omkring jer, og I hører nærmere om den tidligere hvalfangerindustri på hele øgruppen.

I sætter fødderne på havnefronten i Ponta Delgada efter tre timers sejlads. Hvis I vil tilbage til hotellet med det samme, kan I blive kørt hjem af vores samarbejdspartner, og ellers er I velkomne til at spadsere ud i byen på egen hånd og finde en frokostrestaurant.

I har resten af dagen fri til egne oplevelser i byen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool And Main Building Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Royal Garden

Sao Miguel Ginetes Landsby 02 (1)
På udflugten til Ginetes og besøget på den lokale farm stopper I for en stund og nyder udsigten fra det bjergtagende Escalvado-udsigtspunkt.
Azorerne_hvalsafari_02

Dag 7

Helsdagsudflugt til Nordeste

I dag skal I ud for at udforske Nordeste - det nordøstligste hjørne af São Miguel, som uden tvivl er øens grønneste og mest billedskønne område.

Her venter jer en naturskøn dag med utrolige udsigtspunkter, bjerge, brusende vandfald og frodig natur. På dagens udflugt skal I opleve områdets absolutte højdepunkter og seværdige steder langs ruten mod nordøst.

Vi stopper blandt andet på Furnas-kraterets højeste punkt Salto do Cavalo, der befinder sig i 805 meters højde, og hvorfra der er en fantastisk udsigt over Furnas og Povoação. Herefter fortsætter udflugten til Nordeste by langs øens nordlige kyst, hvor I kan nyde den spektakulære udsigt til bjerge, rå klippesider og den allestedsnærværende frodige natur. I selve Nordeste by lægger I ud med at se nærmere på byens historiske centrum, hvor I også spiser frokost.

Øen er kendt for sin sprudlende natur, og I kan stoppe ved alle de udsigtspunkter i ønsker undervejs, såsom Ponta do sossego og Ponta da Madrugada – begge populære steder at nyde solopgangen, der smukke natur og farverige blomsterflor.

På vejen tilbage til Ponta Delgada kan I stoppe ved Whale Watcher ved byen Algarvia. Spottet blev engang brugt til at spejde efter hvaler i forbindelse med jagt, en aktivitet der dog blev forbudt i det 20. århundrede. Dagens højdepunkt er stopper ved parken Ribeira dos Caldeirões, hvor I på en kort spadseretur når frem til de betagende vandfald, der befinder sig her.

Tilbage på hotellet kan I fordøje dagens indtryk og tage en dukkert i poolen, inden det bliver tid til at finde sig et hyggeligt sted til dagens middag.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Pool And Main Building Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Royal Garden

Glæd jer til at opleve området Nordeste, der byder på mange flotte udsigtspunkter og billedskøn natur

Azorerne_nordeste_ribeira dos caldeiroes Azorerne_nordeste_ponta do sossego

Dag 8

Fridag på São Miguel

I dag har I masser af tid til at nyde omgivelserne og Ponta Delgadas atmosfære, for i dag er der hverken udflugter eller tilkøbsudflugter på dagsordenen.

Hvis solen står højt, og I har lyst til en helt rolig feriedag, er det naturligvis oplagt at blive hjemme på hotellet og slappe af ved swimmingpoolen. Vejret på Azorerne har det med at skifte, mens man blinker, men fra juni-september har I gode chancer for solskin og subtropiske temperaturer. I har formentlig udforsket byen og marinaen, men I skylder jer selv en sidste gåtur langs havnen – og måske endnu en is.

I har allerede stiftet bekendtskab med den unikke flora på São Miguel, fra teproduktion til endemiske planter i de gunstige klimaforhold. Alligevel vil det nok være en stor oplevelse at besøge en af de lokale ananasplantager i udkanten af Ponta Delgada. Her bevidner I en af Europas eneste ananasproduktioner, som godt nok kræver drivhuse for at opretholde en bæredygtig produktion, men ikke desto mindre er et særegent syn. En almindelige ananas på Azorerne er hele 26 måneder undervejs, så sæt hellere pris på smagen, når I sætter tænderne i den søde frugt.

Hvis I vil opleve mere af den geotermiske aktivitet i Furnas-dalen, kan I besøge den berømte botaniske have, Terra Nostra, hvor I kan svømme i noget så anderledes som karrygult vand! Det tunge vand er særdeles mineralholdigt og er op mod 40 grader varmt, en helt unik oplevelse, når man først har vænnet sig til farven.

Om aftenen kan I enten forsøge jer med rejsens sidste restaurant, blive på hotellet eller finde tilbage jeres foretrukne spisested fra ugen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool And Main Building Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Royal Garden

Azorerne_Furnas_Terra Nostra_08
Azorerne_ananas_01 Azorerne_Furnas_Terra Nostra_02

Benyt eventuelt fridagen til at besøge en lokal ananasproducent eller den berømte Terra Nostra botaniske have med den særegne, karrygule swimmingpool.

Dag 9

Hjemrejse Azorerne – Danmark

Afhængig af tidspunktet for jeres flyafgang, har I tid til en sidste dukkert i poolen eller en kort spadseretur i området. I får serveret morgenmaden som vanligt i restauranten, og når det er tid til at finde mod lufthavnen, bliver I hentet på hotellet af vores samarbejdspartner. I har en mellemlanding i Lissabon, inden I igen sætter fødderne på dansk grund efter den ideelle familieferie på Azorerne.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

LHN

Louise Holm Nielsen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Vi inviterer til foredrag

Mangler du inspiration til din næste rejse? Vi holder mange spændende foredrag, hvor dedikerede medarbejdere fortæller om vores mange eventyrlige destinationer og hvordan du bedst oplever dem.

Foredragene er gratis og foregår året rundt i København samt to gange årligt i Aarhus.

Gå til alle foredrag
Fogo_lake_03
faial_04_slider

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 10.495
14. nov. 2024 kr. 10.495
21. nov. 2024 kr. 10.495
28. nov. 2024 kr. 10.495
05. dec. 2024 kr. 10.495
12. dec. 2024 kr. 11.485
23. jan. 2025 kr. 10.495
30. jan. 2025 kr. 10.495
06. feb. 2025 kr. 11.485
13. feb. 2025 kr. 11.485
20. feb. 2025 kr. 11.485
27. feb. 2025 kr. 11.485
06. mar. 2025 kr. 11.485
13. mar. 2025 kr. 11.485
20. mar. 2025 kr. 11.485
27. mar. 2025 kr. 11.485
03. apr. 2025 kr. 11.485
24. apr. 2025 kr. 11.485
01. maj 2025 kr. 10.495
08. maj 2025 kr. 10.495
15. maj 2025 kr. 10.495
22. maj 2025 kr. 10.495
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på gourmetrestauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)