peru - machu picchu_42
Peru - Individuel rejse

Ad Inkastien til Machu Picchu

4,7 (18 Anmeldelser)
13 dage fra 24.200 kr.

Ad Inkastien til Machu Picchu

På vandring i inkaernes fodspor

Dette er en rejse til Perus overvældende UNESCO-verdensarv for jer, der søger ekstra udfordringer i form af en fire dages vandretur ad den sagnomspundne Inkasti fra Wayllambamba til selveste Machu Picchu. Herudover skal I opleve Cusco – universets centrum ifølge inkaerne – og den smukke, blanke Titicacasø med de verdensberømte sivøer, der også er verdensarv.

Rejsen begynder for alvor i Cusco, hvor I opsøger historien, både inkaernes og spaniernes, repræsenteret ved smukke bygningsværker og prangende pladser. Herefter snører I vandreskoene og pakker en lille rygsæk for sammen med en guide at opleve Andesbjergene og inkaernes fantastiske bygningsværker på helt tæt hold. Sammen når I helt op til Dead Woman’s Pass i 4.200 meters højde, hvor landskabet er goldt men smukt – andre steder går I gennem skyerne i frodig regnskov, og overalt hvor I kommer frem, ser I spor fra inkaernes tid.

I overnatter i camps, som jeres bærere hjælper med at etablere, og I nyder kokkens mad lavet primitivt over bålet. Efter tre dages vandring ankommer I til Solporten, hvorfra I har panoramaudsigt til solopgangen over Machu Picchu - et syn, der lagrer sig på nethinden for altid. Efter vandreturen rejser I til Puno og Titicacasøen, hvor I kan lure nogle strikke-tricks af Taquileøens flittige mænd, og har I lyst til endnu flere oplevelser, så tal med jeres rejsekonsulent om at forlænge rejsen.

Alle transporter, alt vedrørende vandring på Inkastien og det guidede besøg ved Machu Picchu er inkluderet i rejsens pris. I Cusco og ved Titicacasøen kan I vælge, om I vil opleve tingene på egen hånd, eller om I vil tilkøbe yderligere udflugter med guide.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning
Opgradering

Lima 1 nætter i Lima
1
Overnatning

Cusco 3 nætter i Cusco
3
Overnatning
Opgradering
El Mercado Tunqui ★★★★
Palacio del Inka ★★★★★

Inkastien 3 nætter i Inkastien
3
Overnatning

Cusco 2 nætter i Cusco
2
Overnatning
Opgradering
El Mercado Tunqui ★★★★
Palacio del Inka ★★★★★

Puno 2 nætter i Puno
2
Overnatning
La Hacienda Hotel ★★★
Opgradering
Titilaka ★★★★★

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.
Se dagsprogram Se hoteller på turen Se priser og datoer

Dagsprogram

Dag 1

Danmark - Lima, Peru

I rejser fra Danmark til Lima i Peru, med et stop i Europa undevejs. Efter ankomst indkvarteres I bekvemt på et hotel lige uden for lufthavnen, så I er klar til at flyve videre til Cusco næste morgen.

 • Inkl. i prisen
  Wyndham Costa del Sol Lima Airport

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN
Dag 2

Lima - Cusco

Rejsen fortsætter med fly til Cusco, og når I er landet, venter en chauffør på at køre jer til hotellet i byens smukke centrum. I har nu masser af tid til at opleve denne fantastiske by, hvis seværdigheder er centreret omkring Plaza De Armas, der ligger en kort gåtur fra jeres hotel. I har også tid til at samle kræfter til rejsens store højdepunkt, vandring på Inkastien, senere på rejsen.

 • Opgradering
  El Mercado Tunqui

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Palacio del Inka

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Cusco - Rafting og mountain bike i Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Cusco - Chinchero, Maras og Ollantaytambo
  Vis udflugt
 • Den Hellige Dal - Privat udflugt til Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Den Hellige Dal - Udflugt i Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Vandring ad Inkastien, 2 dage, 1 overnatning
  Vis udflugt
 • Morgenmad
peru - cusco_by_01
peru - cuzco_by_04
peru - cuzco_by_02
Dag 3-4

Cusco på egen hånd eller med guide

Inkaerne anså Cusco for at være universets centrum, og UNESCO-verdensarven trænger sig da også på i denne smukke by, hvor I bl.a. kan opleve Koricancha, soltemplet, som var belagt med guld, da spanierne ankom i 1533. I kan også besøge katedralen, som var spaniernes vigtigste helligdom, og fortet og Sacsayhuamán-templet lidt uden for byen.

I kan opleve Cusco på egen hånd, eller I kan bestille en udflugt med engelsktalende guide, som kan fortælle hele den spændende historie.

Om aftenen på dag 4 vil der være et møde på et af byens centrale hoteller med den guide, som I skal følges med på Inkastien. Her vil I få nyttig information om, hvad I skal pakke til turen, om ruten og forskellige andre ting. Efter dette møde vil I glæde jer ekstra meget til de næste dages oplevelser.

 • Opgradering
  El Mercado Tunqui

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Palacio del Inka

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Cusco - Gåtur rundt i Cusco
  Vis udflugt
 • Cusco - Mountain bike ned ad bakke i Cusco
  Vis udflugt
 • Cusco - Rafting Vilcanota – Urubambafloden
  Vis udflugt
 • Cusco - Rafting og mountain bike i Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Cusco - Rundt i Cusco og omegn
  Vis udflugt
 • Cusco - Chinchero, Maras og Ollantaytambo
  Vis udflugt
 • Cusco - Vinicunca – udflugt til Rainbow Mountain
  Vis udflugt
 • Den Hellige Dal - Privat udflugt til Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Den Hellige Dal - Udflugt i Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Vandring ad Inkastien, 2 dage, 1 overnatning
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Betagende Cusco

Cusco var inkaernes politiske og religiøse centrum og blev anset for at være universets centrum. Der er mange monumenter at besøge i byen, og de gamle inkabygninger er så solidt bygget, at de danner fundament for nutidens bygninger. Spanierne byggede smukke kolonistilsbygninger, som I kan beundre, bl.a. katedralen på byens centrale plads.

peru - cusco_marked_by_befolkning_01
peru - cusco_marked_kvinde_01
peru - cusco_marked_kvinde_02
Dag 5

Cusco - Wayllambamba, Inkastien

Tidligt om morgenen bliver I hentet på hotellet og kører ca. 1½ time ud til udgangspunktet for jeres 4-dages vandretur ad Inkastien. I mødes med jeres guide, bærere og resten af vandregruppen og klarer formaliteterne ved kontrolposten. Der passes meget på miljøet her, og vandreturene styres af de lokale myndigheder, så stien ikke bliver overrendt.

Udgangspunktet ligger i 2.800 meters højde, og jeres tur med en kyndig guide begynder med vandring langs Urubambafloden. Med lungerne fulde af frisk luft begiver I jer lidt nedad i terrænet til et lille plateau i 2.700 meters højde, hvorfra I har en fabelagtig udsigt over Andeslandskabet og Patallacta-ruinerne, der giver en forsmag på uforglemmelige oplevelser senere på turen.

Vandringen fortsætter gennem frodig natur med gode muligheder for at se kæmpe-kolibrier (selvom de stadig er ganske små), og efter ca. 2 timers vandring ankommer I til den første camp ved Wayllabamba, en lille by i 3.000 meters højde omgivet af kartoffel- og majsmarker.

I er så heldige, at nogen er spænet i forvejen for at sætte campen op, så teltet er allerede klar, og der diskes formentlig også op med lidt snacks til at tage den lille sult. I strækker benene og lader jer opvarte med aftensmad og lejrbål, inden I går til ro i teltet.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
peru - inkastien_11
peru - inkastien_lejr_01
peru - inkastien_08
I følges med en gruppe på Inkastien, og bærere vil sørge for, telte og andre faciliteter er rejst, når I kommer frem til campen.
Dag 6

Inkastien, Wayllabamba - Pacaymayu, 11 km

I vågner, når solen står op, og nyder en kop te eller kaffe og den morgenmad, som kokken har lavet til jer. Der serveres også te brygget på cocablade, som skulle være godt mod højdesyge. Denne te er fuldt lovlig i Sydamerika.

Dagen byder på 11 kilometers vandring på ca. 8 timer med store op- og nedstigninger undervejs. Det er den mest anstrengende dag, hvor I passerer det såkaldte Dead Woman’s Pass, der ligger helt oppe i 4.200 meter – næsten 1.800 meter højere end selve Machu Picchu. Navnet Dead Woman’s Pass hentyder til, at passet set nede fra dalen ligner en kvinde, der ligger på ryggen – så I behøver altså ikke frygte for livet, når I går her.

I vandrer ad smalle stier gennem tæt vegetation, henover en bro og gennem tågeregnskov (cloud forest) – en uforlignelig smuk natur, inden I når passet, hvor naturen bliver gold, om end stadig bjergtagende smuk. På den anden side af passet går I nedad gennem dalen og nyder spektakulære scenerier over Andesbjergene og masser af spændende fugleliv.

Jeres camp ligger i Pacaymayu-dalen i 3.600 meters højde. I har nu fortjent at få vandrestøvlerne af og nyde kokkens mad og måske en kold øl, og nattesøvnen skal nok komme naturligt til jer, når I lægger jer ned i teltet.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
peru - inkastien_07
alt
Dag 7

Inkastien, Pacaymayu - Wiñaywayna, 16 km

Når I lyner teltet op og kigger direkte ud i morgendisen over Andesbjergene, går alting op i en højere enhed. Efter morgenmad er I klar til dagens distance, som er 16 km. Undervejs passerer I fantastiske inkasteder, som er få forundt at se, fordi de ligger så utilgængeligt.

I går et par hundrede meter opad til Runkuracayruinerne, der ligger velordnet i en halvcirkel, nedad igen til Yanacochasøen og videre til Sayaqmarca, som udover spændende inkaruiner også byder på et bjergtagende panorama over Acobambadalen.

I går gennem en række inkafæstninger og når ad brostensbelagte trin frem til Wiñaywaya i 2.500 meter, et af de mest interessante inkasteder på ruten. Navnet hentyder til de smukke orkideer i røde, gule og lilla farver, der kan ses her året rundt. Her ligger den sidste camp klods op ad ruinerne, og I falder i søvn med dagens smukke panoramaer på nethinden.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
peru - ollantaytambo_inkaruin_01
peru - inkastien_10
peru - peru_alpaca
Dag 8

Wiñaywayna - Machu Picchu, 6 km, videre til Cusco

I har tre timers vandring gennem regnskoven til et af de helt store øjeblikke i livet: Ankomsten til Solporten, hvorfra I har udsigt over Machu Picchu.

Solporten, der ligger i knap 2.500 meters højde, har formentlig fungeret som en kontrolpost for selve Machu Picchu, og herfra tager I de obligatoriske billeder, inden I stiger helt ned til Machu Picchu i 2.430 meter.

En kyndig guide tager jer med rundt i de fantastiske ruiner af kejserlige og religiøse bygninger og forklarer jer om dette verdens vidunder. I ser de kunstfærdigt udformede vandkanaler og fontæner, der sørgede for, at inkaerne havde rindende vand, inden I med ømme ben går ombord i bussen, der hører jer til Aguas Calientes. Herfra går toget mod Poroy, og I er fremme i Cusco først på aftenen.

 • Opgradering
  El Mercado Tunqui

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Palacio del Inka

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Cusco - Rafting og mountain bike i Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Cusco - Chinchero, Maras og Ollantaytambo
  Vis udflugt
 • Den Hellige Dal - Privat udflugt til Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Den Hellige Dal - Udflugt i Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Vandring ad Inkastien, 2 dage, 1 overnatning
  Vis udflugt
 • Morgenmad
peru - inkastien_09
peru - machu picchu_44
peru - inkastien_05
peru - machu picchu_21
På Inkastien kommer I til bjergtagende steder og formidable udsigtspunkter.
Dag 9

Cusco, fridag

I har formentligt mest lyst til at slappe af og restituere i dag. Nyd en kaffe på torvet og kig på livet, der går forbi. Skulle I mod forventning være fulde af energi, så vil vi alligevel anbefale jer at tage den med ro i dag. I har været meget fysisk aktive i højderne med tynd luft, og det tærer på kroppen.

 • Opgradering
  El Mercado Tunqui

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Palacio del Inka

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Cusco - Gåtur rundt i Cusco
  Vis udflugt
 • Cusco - Mountain bike ned ad bakke i Cusco
  Vis udflugt
 • Cusco - Rafting Vilcanota – Urubambafloden
  Vis udflugt
 • Cusco - Rafting og mountain bike i Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Cusco - Rundt i Cusco og omegn
  Vis udflugt
 • Cusco - Chinchero, Maras og Ollantaytambo
  Vis udflugt
 • Cusco - Vinicunca – udflugt til Rainbow Mountain
  Vis udflugt
 • Den Hellige Dal - Privat udflugt til Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Den Hellige Dal - Udflugt i Den Hellige Dal
  Vis udflugt
 • Vandring ad Inkastien, 2 dage, 1 overnatning
  Vis udflugt
 • Morgenmad
peru - cuzco_befolkning_mand_queshua_01
Dag 10

Cusco - Puno, med bus eller opgradér til luksuriøs togrejse

I skal med bussen til Puno - dagens køretur er på 10 timer, men I har nogle stop undervejs, bl.a. ved La Raya-passet og ved Pucara, endnu en spændende arkæologisk zone.

Som alternativ til busturen kan I gå ombord på PeruRail Titicaca Train, et fint gammelt Pullman-tog med elegante spisevogne og observationsvogne med panoramaudsigt. Mens toget kører gennem det spektakulære landskab, spiser I en tre-retters gourmetmenu og nyder en udsøgt service.

Togturen er en dyr men dejlig oplevelse for jer, der søger det unikke – det er her, at I skal overveje, om I vil spendere lidt ekstra til gengæld for en helt særlig oplevelse. Uanset om I vælger bus eller tog på strækningen, er I fremme i Puno ved 18-tiden. Byen ligger smukt i 3.800 meters højde på skrænterne ned til den 200 km lange Titicacasø

 • Opgradering
  Casa Andina Premium Puno

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Titilaka

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
peru - puno_tog_01
På strækningen fra Cusco til Puno kan I opgradere fra en bustur til en togtur med ekstra god service og tre retters gourmetmenu.
peru - titicaca soeen_uros island_befolkning_kvinde_hytte_01
peru - titicaca_flydende oe_15
Urosindianerne har levet på deres sivøer gennem mange århundreder. Deres både af siv inspirerede Thor Heyerdahl til at bygge sit berømte skib, Kon-tiki.
Dag 11

Puno, besøg evt. Titicacasøen

Det er oplagt at tilkøbe en udflugt ud på denne særprægede sø, hvor I kan besøge uros-indianerne, der lever traditionelt på deres sivøer. Taquileøen, som I besøger på sejlturen, er UNESCO-verdensarv, og her kan I bl.a. opleve, hvor dygtige mændene er til at strikke.

En anden mulighed, mens I opholder jer i Puno, er at besøge Sillustani, som tre forskellige kulturer gennem 2000 år, herunder inkaerne, har brugt som gravplads. Det særlige ved denne plads er, at mumierne blev anbragt i fosterstilling i høje tårne. Inkaerne forstod at bygge disse tårne med stor kunstfærdighed og med en håndværksmæssig snilde, som man kun kan beundre.

 • Opgradering
  Casa Andina Premium Puno

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Titilaka

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
peru - puno_sillustani_01
Besøg evt. Sillustani mens I er i Puno
peru - cuzco_befolkning_piger_01
Dag 12

Puno - Lima og hjemrejse

I flyver tilbage til Lima og derfra videre mod Danmark via et stop i Europa.

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN
Dag 13

Ankomst til Danmark

Andre spændende rejser

Colombia

Colombias højdepunkter

Individuel rejse
Myanmar

Blandt Myanmars minoriteter

Individuel rejse
Brasilien

Brasiliens højdepunkter

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.565 anmeldelser)