Skip to main content

Rejser til Qasigiannguit

Grønland

Qasigiannguit 06

Diskobugtens skjulte perle

Qasigiannguit, også kendt som Christianshåb, ligger smukt i det sydøstlige hjørne af Diskobugten, omkring to timers sejlads syd for Ilulissat.

Qasigiannguit blev grundlagt i 1734, hvilket gør det til Grønlands næstældste by, hvis storhedstid må siges at være i 1970’erne, da rejefiskeriet blomstrede og tiltrak arbejdskraft fra hele Grønland. I dag bor der cirka 1.200 indbyggere i Qasigiannguit, der huser Royal Greenlands store hellefiskefabrik samt Grønlands første efterskole.

Denne Diskobugtens skjulte perle byder på stabilt vejr i sommermånederne, hvor temperaturen ofte når op omkring 20 grader. I juni og juli spirer et væld af blomster, mens fjeldet i august og september bugner af sortebær. Sommeren igennem kan man også nyde synet af pukkelhvaler i bugten uden for byen, og når mørketiden nærmer sig, begynder nordlyset at danse over himlen og sneen at falde. Fra slutningen af november til midten af januar er solen væk, og dagene er meget korte - det er en stor og glædelig begivenhed at byde solen velkommen tilbage i midten af januar.

De kolde isvintre pakker ofte byen ind i havis, hvilket giver gode muligheder for traditionelt isfiskeri efter hellefisk og havkat, lige udenfor byen. I marts og april, når de lyse vinterdage er på deres højeste, er der travlhed på isen, og i weekenderne er havisen også et populært mødested for en kop kaffe, lidt fiskeri og en god snak. For byens gæster er det en særlig oplevelse at se børn og unge spille fodbold i solen på havisen. Vinteren er også tid for hundeslædekørsel. Qasigiannguit er hjemsted for mange hundrede slædehunde, der både bruges til traditionelt erhvervsfiskeri og til hobbykørsel.

Året rundt er slædehundene et symbol på, at Qasigiannguit er hjem for moderne mennesker med dybe rødder i en traditionel kultur.

Omgivelserne byder på et stort bagland fyldt med fantastiske vandreruter, moskusokseflokke, ældgamle arkæologiske fundsteder og imponerende gletsjere. Den spektakulære Diskobugt med sine mange hvaler og isbjerge i katedralstørrelse tilbyder danner en fantastisk ramme om det grønlandske hverdagsliv.

Qasigiannguit er desuden hjemsted for “Projekt Levende Bygd”, hvor museumsfrivillige året rundt arbejder på at genvinde og perfektionere de færdigheder, deres forfædre brugte til at overleve i Grønlands barske klima. Disse traditioner bringes til live i sommerfremvisninger og genopførsler, der er et centralt fokuspunkt for denne ellers moderne by.

Derfor skal I rejse til Qasigiannguit

  • Dejligt klima i sommermånederne

  • Skøn beliggenhed ved Diskobugten

  • Masser af fokus på lokal kultur og historie

  • Smuk natur og vandreruter

Qasigiannguit 01 Qasigiannguit 04

Rejser til Aasiaat

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

Qasigiannguit 11

En fantastisk rejse og rejsemål, og vi var heldige med flot vejr. Blandt vores største oplevelser er sejladsen ind i isfjorden og rundt om isbjergene, hundeslædeturen og det bjergtagende landskab lige meget, hvor du kom og gik! Fantastisk.

Anker Madvig Olsen, Bjerringbro
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Qasigiannguit

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)