Skip to main content

Rejser til Nanortalik i Sydgrønland

Grønland

Nanortalik Hus 06 Slider

Nanortalik – porten til Tasermiut Fjord i Sydgrønland

Nanortalik ligger flot på øen af samme navn ved udmundingen af Tasermiut-fjorden i Sydgrønland og omgivet af imponerende bjergtoppe med Ketilfjeldet (1.500 m) og Ulamertorsuaq (1.858 m) som de mest kendte.

På grund af sine granitbjerge er Nanortalik et populært rejsemål for klippeklatrere, bjergbestigere og vandrere i alle afskygninger og sværhedsgrader. Områdets stejle klippevægge sætter sit præg på området sammen med fjordsystemet, der slanger sig afsted. Synet af de høje klipper kan også beundres fra havsiden, hvor kajakroere kan udforske de smukke syn af bjergenes stejle klippesider, der styrter sig direkte i havet, hvor de spejler sig i stille vejr.

Om foråret og i den tidlige sommer driver store mængder havis ned langs Østgrønlands kyst og føres nordpå ved Kap Farvel ind i fjorden, hvor det kan ligge meget tæt ud for Nanortalik, især hvis isen presses ind i fjordene af vinden. Grønlænderne kalder fænomenet for sikorsuit, og det minder på mange måder mere om Østgrønland end resten af Sydgrønland.

Men de smukke klipper omkring byen er ikke det eneste exceptionelle ved området: I Qinngua-dalen omkring 40 km fra byen finder man Grønlands eneste skov. I gamle dage levede mange eskimoer et helt liv uden at se et eneste træ – og skoven kan også kun vokse her på grund af dens sydlige placering.

Nanortalik ligger også tæt på en af Grønlands få termiske kilder, hvor besøgende kan slappe af i det varme vand med en fabelagtig udsigt over høje bjerge og isbjerge i et af verdens smukkeste landskaber.

I sensommeren og tidligt efterår ses ofte vågehvaler nær Tasermiut-fjordens munding og nogle gange også pukkelhvaler og spækhuggere.

Nanortalik er en lille by med en meget velbevaret kolonibydel, bl.a. med en meget smuk kirke fra 1916 og et imponerende lokalmuseum. Man spadserer typisk rundt, men kan tage en taxi, hvis man skal lidt op ad bjerget. Selve bygden blev i sin tid grundlagt som handelsplads af fangere fra Julianehåb i 1797 ved Sissarissoq, men i 1830 flyttede hele bygden sig til sin nuværende placering, da indsejlingsforholdene var for dårlige i Sissarissoq. I de senere år er Nanortalik blevet mere og mere populær om sommeren som anløbshavn for adskillige krydstogtskibe.

Derfor skal I rejse til Nanortalik

  • Byen ligger umanerligt smuk omgivet af bjerge og ud til fjorden

  • Området er rigt på lokalhistorie og sydgrønlandsk kultur

  • Termiske varme kilder, man kan bade i

  • Oplev Grønlands eneste skov i nærheden af byen

Nanortalik Kirke 01 Nanortalik Isbjerg 01

Rejser til Nanortalik

Kæmpe ros til Niels. Specielt var jeg glad for, at han tog os med på ekstra vandreture.

Keld
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger

Hoteller i Nanortalik

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)