Sommer i Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk
Download katalog over rejsen

12 dage fra 33.450 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Grønland Sommer i Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk

Individuel rejse 12 dage fra 33.450 kr.

4.8   (72 anmeldelser)
pukkelhvaler_ilulissat_01

Arktisk sommer i Grønland – det bliver ikke smukkere

Dette er et ægte eventyr for jer, der drømmer om at opleve den smukke arktiske sommer, som den udspiller sig i Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk – tre grønlandske perler, der garanterer oplevelser for livet.

Kangerlussuaq_efteraar_01
Kangerlussuaq_Sandflugt dalen_01

Hvorfor vælge denne rejse

 • Inkl. 4-dages sejltur til Nuuk
 • Inkl. transporter og udflugter
 • Midnatssolens skær og Indlandsisen
 • Oplev hovedstad og bydgeliv
 • Sejlads i Isfjorden
 • Tilkøb flere udflugter
Kangerlussuaq_okse_01

I Kangerlussuaq skal I opleve Indlandsisen i al sin glans

Måske I også er heldige at få et glimt af en moskusokse eller en flok rensdyr i den smukke natur.

Efter en enkelt nat her flyver I videre til Ilulissat, der ligger ca. 300 km nord for Polarcirklen, hvor I oplever midnatssol, hvis I rejser mellem 21. maj og 24. juli.

I har fire dage her i isbjergenes og gletsjernes verden, og som en del af den inkluderede udflugtspakke skal I på sejltur på Isfjorden, der er udråbt som UNESCO-verdensarv.

Herudover har I mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter – det kunne være en guidet byrundtur eller en sejltur ud til kanten af Eqi-gletsjeren, hvor isen knager og kælver kæmpestore isklumper, der forsvinder ned under havoverfladen.

Herefter går I ombord på M/S Sarfaq Ittuk, rutefærgen der sejler langs den spektakulære grønlandske kyst. Fra skibet nyder I udsigten over havet, mens I spejder efter pukkelhvaler, og I oplever den varme velkomst, som lokalbefolkningen giver skibet, når det lægger til i de små samfund.

Efter tre dage på skibet er I fremme i Nuuk, Grønlands hovedstad, hvor I kan gå på oplevelse på egen hånd.

I kan f.eks. tage en vandretur op ad Store Malene-fjeldet, besøge Katuaq Kulturhus, hvis smukke ydre er inspireret af det bølgende nordlys, og blive klogere på den grønlandske historie 4500 år tilbage i tiden på Grønlands Nationalmuseum.

Det er naturligvis muligt at forlænge opholdet i Nuuk eller andre steder i landet – måske har I venner og familie, som I skal besøge, nu hvor I er på disse kanter.

Glæd jer til en rejse spækket med enestående oplevelser, som kun findes i Grønland, og som vil lagres på nethinden for altid. Se i øvrigt vores store udvalg af rundrejser med dansk rejseleder og rejser på egen hånd til Grønland.

groenland_Sommer_Kangerlussuaq_Ilulissat_Nuuk

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Kangerlussuaq 1 nætter: Kangerlussuaq 1 Hotel Kangerlussuaq
Ilulissat 4 nætter: Ilulissat 4 Hotel Arctic
Kystruten 3 nætter: Kystruten 3 M/S Sarfaq Ittuk
Nuuk 3 nætter: Nuuk 3 Hotel Hans Egede

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Kangerlussuaq_by_01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq, som ligger i Grønlands største internationale lufthavn, har 70 værelser og mere end 150 sengepladser fordelt på enkeltværelser, dobbeltværelser og suiter beliggende i selve transitbygningen. 

Se hotel
Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

Se hotel
groenland Inkluderet i prisen
Kystruten, Vestgrønland

M/S Sarfaq Ittuk

Se hotel
Hotel_hans_egede_bygningen_01 Inkluderet i prisen
Nuuk

Hotel Hans Egede

Se hotel

Vi inviterer til gratis rejse foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus.

Nuuk_udsigt_01
Nuuk_25

Fantastisk oplevelse og professionel rejseleder. Vil helt sikkert rejse med jer igen.

Dorte
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Grønland
Kangia_fjord_sommer_01

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq i Grønland

I flyver fra Københavns Lufthavn og lander i Kangerlussuaq (det tidligere Søndre Strømfjord) efter ca. 4½ times flyvning. Her tjekker I ind på jeres hotel, som ligger i selve lufthavnsterminalen – nemmere kan det ikke være.

groenland_Sommer_Kangerlussuaq_Ilulissat_Nuuk
Kangia_fjord_sommer_01 kangerlussuaq_lufthavn_skilt_01

I når lige at sætte kufferten på værelset, inden I bliver hentet - allerede i dag skal I have en kæmpe oplevelse: en guidet tur ind til den mægtige Indlandsis.

I kører gennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og der vil være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser fra bilen. I kører langs med en brusende smeltevandselv og passerer den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden.

I fortsætter forbi Russelgletsjeren og til Punkt 660, hvorfra I kan skue ud over et af de smukkeste islandskaber i Grønland. Til sidst parkerer I ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen – her er der is, så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille blandt de store mængder is.

Efterfølgende er der tid til en varm kop kaffe eller te i de smukke omgivelser, inden turen går tilbage mod Kangerlussuaq og hotellet. 

Ellers I er formentlig trætte efter denne dag og klar til at gå i seng, når middagen er indtaget på hotellet.

Her skal i bo

Kangerlussuaq_by_01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Dag 2

Kangerlussuaq – Ilulissat ved Diskobugten, evt. udflugt i byen

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og går over til afgangshallen for at tjekke ind på flyet til Ilulissat (det tidligere Jakobshavn) – en tur på 45 minutter.

Ilulissat betyder isfjeld, og det er netop de betagende smukke isfjelde, der kendetegner byen. Det siges, at man kan høre isen knage og buldre overalt i Ilulissat – så tæt er man på naturen. Med ca. 4.500 indbyggere er det er Grønlands 3. største by.

Allerede fra luften ser I de gigantiske isbjerge, som fylder Diskobugten. De kommer fra Sermeq Kujalleq-gletsjeren, der ligger i Ilulissats isfjord, og som er verdens hurtigste gletsjer. Den bevæger sig med hele 40 meter om dagen og ”producerer” ca. 46 km3 isfjelde om året. Selve isfjorden er på UNESCOs liste over verdensarv.

Ved ankomsten til Ilulissat bliver I hentet og kørt til Hotel Artic, hvor I skal bo de næste fire dage.

I dag kan vi anbefale jer at tilkøbe vores udflugt med lokalguide rundt i Ilulissat – her fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv heroppe 300 kilometer nord for Polarcirklen.

I har flere stops undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen og sælgerne på det lokale marked ”Brættet”.

I passerer også polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Bemærk, at byvandringen i Ilulissat er en tilkøbsudflugt. 

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

isbjerge_ilulissat_01

Farvandet omkring Ilulissat er noget af det smukkeste natur, man kan forestille sig. Isfjorden er på UNESCOs liste over verdensarv.

Dag 3

Ilulissat, sejlads mellem isfjeldene i isfjorden

Formiddagen kan evt. bruges til en vandretur til bopladsen Sermermiut, enten på egen hånd eller med en guide, som fortæller historier undervejs om grønlændernes liv og skikke samt flora og fauna.

Bemærk, at følgende beskrivelse er baseret på en ekstraudflugt, som kræver tilkøb.

Eftermiddagen er sat af til en af de mest populære udflugter i Ilulissat – en spektakulær sejltur mellem isfjeldene.

Turen varer ca. 2½ time. Årligt strømmer der mere end 48 km3 is fra Ilulissat-isbræen ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har I mulighed for at sejle mellem dem.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, der bliver synlige, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og i midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som mange vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen.

Fra 21. maj til 24. juli er der midnatssol i Ilulissat, og en sejltur ved højlys nat er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige – en utrolig naturoplevelse, I ikke må snyde jer selv for, når I besøger Ilulissat.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

Eqi_gletsjer_02

Dag 4-5

Ilulissat, oplevelser på egen hånd eller guidede udflugter

I har nu to dage til at opleve det smukke område omkring Ilulissat – og I kan gøre det på egen hånd eller lade os hjælpe jer med at arrangere udflugter med dygtige lokale guider.

I kan f.eks. besøge den mægtige Eqi-gletsjer, som vi anser for at være et af de smukkeste steder i hele Grønland. Gletsjeren løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat, og med båd er det muligt at komme meget tæt på kanten af gletsjeren og opleve, at den kælver, som det hedder, når store stykker is brækker af kanten og glider ned i fjorden. Man hører tydeligt, at det knager og brager i isen, og det kan godt give et par bølgeskvulp i båden, når de store isklumper forsvinder ned i fjordens klare vand – men vi ligger selvfølgelig på sikker afstand.

Selve sejlturen er en oplevelse i sig selv. I sejler forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og fjordsystemet Pakitsoq, hvor hvaler og sæler boltrer sig i det isfyldte vand. Båden ligger et par timer foran gletsjeren, og sejlturen varer et par timer hver vej, så I skal regne med, at udflugten tager hele dagen.

Der er flere andre muligheder for udflugter i og omkring Diskobugten, og vi hjælper gerne med at arrangere jeres to ”fridage” i Ilulissat, så I får oplevelser for livet.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

Ilimanaq_02

Ilulissats farverige træhuse lyser op i landskabet.

Dag 6-8

Fantastisk sejltur med M/S Sarfaq Ittuk

De næste tre døgn skal tilbringes på skib langs kysten – og det kan I godt glæde jer ekstra meget til.

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og har nogle timer på egen hånd, inden I skal ombord på M/S Sarfaq Ittuk, som sejler kl. 17.00. I bliver indkvarteret i en behagelig kahyt med eget bad og toilet, og måltiderne, som er inkluderet rejsens pris, indtages i skibets cafeteria.

Skibet anløber Qasiannguit om aftenen på dag 6, og på sejladsen er der gode chancer for at se pukkelhvaler lege i havet, mens forskellige havfugle slår vingerne ud i luften.

På dag 7 ankommer I til Diskoøen  - Qeqertarsuaq. Her har I 3 timer, hvor I kan gå i land og se jer lidt om i den hyggelige lille by – med verdens smukkest beliggende fodboldbane. Herefter forlader skibet Diskobugten, og der være chancer for at spotte hvaler i havet.

Vi sejler videre til Aasiaat, hvor der ligeledes vil være et par timer til at se sig omkring.

Tidligt om morgenen på dag 8 ankommer I til Sisimiut – hvis I er heldige kan I måske nå at spotte hvaler i havet.

 

I Sisimiut har I et par timer den tidlige morgen – måske kan I nå op og se de gamle kolonihuse, inden I fortsætter sydpå mod Nuuk

 • Helpension

Her skal i bo

groenland Inkluderet i prisen
Kystruten, Vestgrønland

M/S Sarfaq Ittuk

Sejlads i Diskobugten er en oplevelse for livet. Her tager de store isbjerge pusten fra os

krydstogt_sarfaq_ittuk_01 Diskobugten_gletsjer_06_Wide

Dag 9

Ankomst til Nuuk

I ankommer til Nuuk om formiddagen. 

Velankommet til Grønlands hovedstad  afmønstrer I skibet og finder frem til jeres hotel, som ligger centralt i byen. Resten af dagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i verdens nordligst beliggende hovedstad. Du kan også vælge mellem et bredt udvalg af tilkøbsudflugter i Nuuk. 

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_hans_egede_bygningen_01 Inkluderet i prisen
Nuuk

Hotel Hans Egede

Nuuk_udsigt_01

Nuuk er Grønlands hovedstad. Her bor ca. 17.000 mennesker - og de er godt vant i forhold til udsigt.

Dag 10-11

Oplevelser i Nuuk på egen hånd eller med guide

I har to dage til at udforske Nuuk, en lille storby med ca. 18.000 indbyggere, som blev grundlagt af missionæren Hans Egede i 1728.

Vi hjælper gerne med at booke udflugter – f.eks. en sejltur på Godthåbsfjorden, hvis I trænger til at komme på havet igen, eller et besøg i bygden Kapisillit for at lære mere om den oprindelige grønlandske kultur.

Vil man gerne vandre, at et oplagt at bestige Lille Malene på 450 meter eller Store Malene på 770 meter. Det er disse fjelde, der sammen med Hjortetakken på 1190 meter og Sermitsiaq på 1207 meter danner en dramatisk og smuk baggrund til Nuuk.

I kan også besøge Katuaq, Grønlands Kulturhus, hvis arkitektur er inspireret af det bølgende nordlys, og nationalmuseet, hvor I får serveret landets historie og kultur gennem 4500 år.

Gå eventuelt en tur gennem Brættet, byens fiske- og kødmarked, og nyd nogle gode måltider på de restauranter og caféer, som er blomstret op for alvor inden for de seneste år.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_hans_egede_bygningen_01 Inkluderet i prisen
Nuuk

Hotel Hans Egede

Opgrader til Premium Class på din flyvning med Air Greenland til Grønland t/r

Du får:

 • Lounge-adgang til Københavns Lufthavns to lounges i Terminal 2
 • Stig ombord før alle andre
 • Sid mere komfortabelt i bredere sæder og med mere benplads
 • Gør brug af et større arbejdsområde med strømstik 
 • Nyd et varmt måltid og lækre drikkevarer af høj kvalitet
 • Få din bagage hurtigere og før alle andre, når du ankommer til din destination
Air Greenland Tuukkaq Air Greenland A330neo Tuukkaq 01

Dag 12

Nuuk og hjemrejse, mulighed for forlængelse

Det er naturligvis muligt at forlænge opholdet i Nuuk eller andre steder i Grønland, hvis I f.eks. har venner eller familie, som I vil besøge, nu hvor I endelig er kommet herop.

– Tal med jeres rejsekonsulent om mulighederne for forlængelse med eller uden hotelophold.

Hvis I ikke forlænger, er en uforglemmelig ferie  ved at være ved vejs ende, og vi håber, I har fået mange gode oplevelser i bagagen.

I tager en taxa til lufthavnen (pris ca. 3-400 kr.), og der er afgang med fly tidligt om morgenen. I har et kort stop i Kangerlussuaq, inden det går videre mod København Lufthavn, hvortil I ankommer om aftenen.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

NYHED! Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq Hval Med Isbjerg 02

Midt i Grønlands mægtige natur Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Gå på Indlandsisen, sejl ud på Isfjorden, oplev kæmpe isbjerge og kælvende gletsjere. Se hvaler og andet dyreliv og kom tæt på Grønlands historie og kultur.

10-23 deltagere
Afrejsedato
13. aug. 2024 kr. 38.495
04. aug. 2025 kr. 38.495
12. aug. 2025 kr. 38.495
Se rejse
Groenland Ilulissat Gletsjer Cc

Eventyrlige Vestgrønland Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Grønlands smukke vestkyst til lands og til vands med ophold i Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat, inkl. udflugter til bl.a. Indlandsisen, Oqaatsut eller Eqigletsjeren og sejlture i Isfjorden.

5   (8 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
01. maj 2024 kr. 29.995 Billund
06. maj 2024 kr. 29.995 København
27. maj 2024 kr. 34.995 København
07. aug. 2024 kr. 35.995 Udsolgt
19. aug. 2024 kr. 38.995 København
11. sep. 2024 kr. 33.915 Billund
14. apr. 2025 kr. 29.995 København
16. apr. 2025 kr. 29.995 Billund
12. maj 2025 kr. 31.995 København
14. maj 2025 kr. 33.915 Billund
26. maj 2025 kr. 34.995 København
28. maj 2025 kr. 29.995 Billund
06. aug. 2025 kr. 35.995 Billund
13. aug. 2025 kr. 33.915 Billund
18. aug. 2025 kr. 38.995 København
29. aug. 2025 kr. 38.995 København
03. sep. 2025 kr. 33.915 Billund
Se rejse
Groenland Zion Kirken Ilulissat Sommer Midnatssol 01 Cc

I midnatssolens skær Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Se Grønlands fabelagtige natur om sommeren. Sejl ud på isfjorden og oplev gletsjere, autentisk bygd, inuitternes jagtmarker og den smukke midnatssols blide lys.

5   (6 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
17. jun. 2024 kr. 36.495 2 ledige pladser
06. jul. 2024 kr. 35.995 Garanteret
16. jun. 2025 kr. 33.235
05. jul. 2025 kr. 35.995
19. jul. 2025 kr. 35.995
Se rejse
Grønland Slaedehunde 07

Eventyr på isen Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Kør på hundeslæde over de frosne landskaber, oplev Indlandsisens vidder, sejl på Ilulissat isfjord i dagslyset og se nordlyset, når mørket falder på.

5   (25 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
04. mar. 2025 kr. 32.995
25. mar. 2025 kr. 30.995
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

2 dage med fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025
Se rejse
ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 9.995
14. nov. 2024 kr. 9.995
21. nov. 2024 kr. 9.995
05. dec. 2024 kr. 9.995
12. dec. 2024 kr. 10.995
02. jan. 2025 kr. 9.995
09. jan. 2025 kr. 9.995
16. jan. 2025 kr. 9.995
23. jan. 2025 kr. 9.995
30. jan. 2025 kr. 9.995
06. feb. 2025 kr. 10.995
13. feb. 2025 kr. 10.995
20. feb. 2025 kr. 10.995
27. feb. 2025 kr. 10.995
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på Michelin restauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)