Sommer i Aasiaat, Qeqertarsuaq og Ilulissat
Download katalog over rejsen

9 dage fra 26.300 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Grønland Sommer i Aasiaat, Qeqertarsuaq og Ilulissat

Individuel rejse 9 dage fra 26.300 kr.

4.8   (72 anmeldelser)
Diskobugten_sol nedgang_02

Tre skønne perler ved Diskobugten

I Grønland er udvalget af naturoplevelser uudtømmeligt, og på denne rejse får I frit lejde til at tage for jer af eventyrene i den arktiske sommer. Rejsen beskæftiger sig med tre grønlandske perler omkring Diskobugten, hvor I sejler fra by til by, får indblik i det lokale liv og oplever den storslåede natur.

Aasiaat_by_02
diskobugten_qeqertarsuaq_hval med isbjerg_02

Hvorfor vælge denne rejse

 • Kom i dybden med Diskobugten
 • 2-dages ophold på øen Aasiaat
 • Ophold på Diskoøen med udflugter
 • Inkl. alle transporter
 • Se midnatssolens bløde skær
 • Tilkøb flere udflugter
Ilulissat_hiking trail_01

Mindeværdige oplevelser i den arktiske sommer

Rejsen starter i Aasiaat, hvor I hurtigt føler jer hjemme i det rolige byliv blandt de traditionelle, farverige huse.

Vi har inkluderet udflugter, så I får indblik i den kultur og natur, som byen byder på. Her er der dansk kolorit, når I stifter bekendtskab med områdets historie gennem maleren Per Kirkebys malerier.

Aasiaat er desuden kendt som værende et ideelt sted til havsafari, og det skal I naturligvis også opleve! Her drager I til vands og spejder efter hvalerne, der ofte boltrer sig i det isfyldte vand her i området.

På tredjedagen sejler I på en skøn tur til Diskoøen, hvor I bor i byen Qeqertarsuaq. Øen er unik, idét dens mange basaltfjelde stammer fra vulkansk aktivitet for millioner af år tilbage, og det har formet en bemærkelsesværdig naturkunst af størknet lava, som i naturligvis kommer ud at opleve på heldagsudflugt.

Om sommeren er dette kontrasternes ø, når naturen blomstrer i de barske landskaber, og I ser blandt andet den over to meter lange kvanplante, der anvendes i alle mulige slags drikke og spiser.

I runder af med tre nætter i skønne Ilulissat, hvor I tager på byvandring og har masser af muligheder for tilkøb af oplevelser gennem vores fyldige udflugtsprogram.

Tag eventuelt på dagstur til den kælvende Eqi-gletsjer, sejl på den UNESCO-beskyttede isfjord eller besøg den historiske Sermermiut-boplads. Tag også på egne eventyr i byen og den smukke natur, hvor det om sommeren er et herligt sted at opleve midnatssolen.

Hverken det lokale liv eller den mægtige natur findes andre steder i verden, og her oplever I det fra tre skønne vinkler med transport og gode hoteller inkluderet.

groenland_sommer aasiaat qeqertarsuaq ilulissat

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Aasiaat 2 nætter: Aasiaat 2 Hotel SøMA Aasiaat
Qeqertarsuaq 3 nætter: Qeqertarsuaq 3 Hotel Disko
Ilulissat 3 nætter: Ilulissat 3 Hotel Arctic

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Hotel SØMA Aasiaat Inkluderet i prisen
Aasiaat

Hotel SØMA

Hotel SØMA er et skønt hotel med iøjnefaldende mørkerød facade helt ud til havneområdet i den hyggelige by, Aasiaat.

Se hotel
Hotel_disko_bygningen_02 Inkluderet i prisen
Qeqertarsuaq

Hotel Disko

Se hotel
Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

Se hotel

Vi inviterer til gratis rejse foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus.

Qeqertarsuaq_by_04
Aasiaat_by_01

Vi er meget tilfredse. Alle lige fra receptionist, kok, rengøringsassistent og guider var superglade, søde og hjælpsomme. Bestemt ikke sidste gang, at vi rejser med jer.

Tine, Stoholm Jyll
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Grønland
Aasiaat_by_02

Dagsprogram

Dag 1

Danmark - Aasiaat

I flyver fra København om formiddagen med Air Greenland, og efter 4½ times flyvning er I fremme i Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord). Herfra flyver I videre til Aasiaat, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hjem de kommende to nætter, Hotel SØMA.

Om aftenen nyder I en velkomstmiddag i hotellets restaurant, hvor I kan fejre, at I har fundet jer godt til rette i Grønland. Hen ad nattetimerne oplever I de særligt lyse, grønlandske nætter - hvis I rejser mellem 21. maj og 24. juli, skinner solen døgnet rundt, men hotellet har naturligvis sørget for gode gardiner, så I kan få god hvile!

Her skal i bo

Hotel SØMA Aasiaat Inkluderet i prisen
Aasiaat

Hotel SØMA

groenland_sommer aasiaat qeqertarsuaq ilulissat
Aasiaat_by_02 solnedgang_Aasiaat_01

Dag 2

Aasiaat, besøg i det lokale forsamlingshus og havsafari

I dag skal vi se nærmere på hyggelige Aasiaat.

Vi starter formiddagen med en hyggelig byvandring. Aasiaat er en hyggelig by, der blandt andet bemærker sig med den ungdommelige stemning på grund af gymnasiet, der tiltrækker studerende fra nær og fjern til byen.

Efter byvandringen spiser I frokost, inden I kan I se frem til at komme på havsafari! I sommerhalvåret er der (næsten) hvalgaranti i Aasiaat.

Havets kæmper trives godt i Diskobugten og er derfor også i stort antal her i området. At se de enorme havdyr såsom finhvaler, vågehvaler og pukkelhvaler boltre sig og smælde med halen mod havoverfladen er en helt unik oplevelse!

Dagen afsluttes med middag i hotellets restaurant, inden hovedet atter rammer puden.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Hotel SØMA Aasiaat Inkluderet i prisen
Aasiaat

Hotel SØMA

Aasiaat_by_01
hval_01 Aasiaat_huse_01

Dag 3

Videre til Diskoøen

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og gør klar til afgang fra havnen.

Herfra tager I på en halvanden times sejltur til Qeqertarsuaq (tidligere Godhavn) på Diskoøen, hvor I skal bo de kommende tre nætter. Hvis vejret er klart, kan I sandsynligvis skimte Diskoøen i det fjerne, selvom den ligger omkring 100 kilometer fra fastlandet. På sejlturen derud kan I nyde stilheden til vands, mens I glider forbi isflager og holder udkig efter havdyr.

Når I er fremme i Qeqertarsuaq, finder I frem til jeres hotel, Hotel Disco, hvorefter I har resten af dagen fri til at udforske Qeqertarsuaq. Det er en velfungerende lille by med skole, plejehjem, sygehus, daginstitution og et lille museum. Her er fiskeri byens hovederhverv, hvor man især gør en dyd ud af at fiske efter snekrabber og stenbidere.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_disko_bygningen_02 Inkluderet i prisen
Qeqertarsuaq

Hotel Disko

Tilkøb udflugt

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

qeqertarsuaq_fodboldbane_01
Qeqertarsuaq_by_01 Qeqertarsuaq_by_03

Byen Qeqertarsuaq på Diskoøen. Det er en velfungerende lille by med klassiske, grønlandske byhuse i glade farver.

Dag 4

Udflugt til Qeqertarsuaqs højdepunkter

Diskoøen er ikke blot Grønlands største ø, men også en helt særlig en af slagsen. Øens stejle basaltfjelde er nemlig opstået som følge af vulkansk aktivitet for mange millioner år siden, og det har skabt en særpræget natur at gå på opdagelse i.

I dag kommer I til at stifte bekendtskab med natursceneriet på heldagstur på Diskoøen. Efter morgenmaden på hotellet tager I på vandretur til Kuannit, der ligger øst for byen Qeqertasuaq. På vejen derud passerer I heliporten og Arktisk Station, som er en forskningsstation, der er ejet af og drives af Københavns Universitet. I ser også vandløbet Røde Elv, der får sin farve fra kemiske processer fra basalten, og undervejs nyder I udsigten til naturen omkring jer.

Ved Kuannit ser I de flotte lavaskulpturer i form af sekskantede basaltsøjler, der er skabt af lava, der sprøjtede op her for millioner af år siden. Her skete en hurtig afkøling, mens lavaen trak sig tilbage, hvilket skabte denne rustikke naturkunst. I ser blandt andet en basaltsøjle ved navn ”Elefanten”, der er formet som en drikkende elefant.

Om sommeren kommer I til Kuannit på årets bedste tidspunkt. Her er området frodigt med de mange forskellige blomster og mosser, hvor også den velsmagende skærmplante, kvan, spirer frit i den barske natur. Den kan blive over to meter høj og bruges i alt fra te og snaps til marmelade.

Om aftenen kan I finde en god middag i Qeqertasuaq, hvorefter I har tid til at nyde aftenen med afslapning eller eventuelt en gåtur i byen eller området omkring.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_disko_bygningen_02 Inkluderet i prisen
Qeqertarsuaq

Hotel Disko

Qeqertarsuaq_vandfald_01
Kuannit_blomst_01 Kuannit_view_01

Det er skønt at besøge Kuannit om sommeren. Her blomstrer planterne i den ellers barske natur i de vulkanske fjelde. Det er rustik idyl, som kun Grønland kan levere det!

Dag 5

Fridag i Qeqertarsuaq

I dag kan I tage på egne eventyr på Diskoøen. I kan tilkøbe en byvandring i Qeqertarsuaq, hvor guiden fortæller mere om livet på disse kanter, hvor fisker- og fangerkulturen er en vigtig del af historien.

Udenfor byen breder de smukke landskaber sig, og dem kan I udforske på gåben, eller I kan forhøre jer på hotellet om mulighederne for at leje cykler i byen, så I hurtigere kan komme rundt i naturen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_disko_bygningen_02 Inkluderet i prisen
Qeqertarsuaq

Hotel Disko

Tilkøb udflugt

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer.

Qeqertarsuaq_by_04

Dag 6

Qeqertarsuaq – Ilulissat

I dag spiser I tidlig morgenmad, inden I går ombord på båden, der sejler jer til Ilulissat. Det er en skøn sejltur på omkring 2½ time med en smuk udsigt og en lydkulisse, der er aldeles overladt til naturen.

Ved Ilulissat bliver I hentet og kørt til Hotel Artic, hvorefter I har resten af dagen til egne eventyr i jeres nye omgivelser. Om aftenen nyder i en 2-retters velkomstmiddag i hotellets restaurant.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

Tilkøb udflugter

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

Ilulissat_blomster_isbjerg_sommer_01

Ilulissat om sommeren

Dag 7

Ilulissat, byvandring med lokal guide

Om formiddagen skal I på udflugt med en lokalguide rundt i Ilulissat. Her fortæller guiden om byens historie og den grønlandske kultur. I får således indblik i, hvordan man lever heroppe 300 kilometer nord for polarcirklen, og undervejs har I flere stop, hvor I får indblik i det lokale liv. Blandt andet gør I holdt ved fiskerne på havnen, ligesom I runder det lokale marked ved navn ”Brættet”. I passerer også polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Herefter har I resten af dagen fri til at gå en tur, indsnuse den friske luft og nyde udsigten over havet.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

Tilkøb udflugter

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

Zion kirken_Ilulissat_sommer_midnatssol_01
Ilulissat_havn_01 Ilulissat_Knud Rasmussen hjem_01

På byrundturen i Ilulissat får I indblik i stemningen i havneområdet (nederst tv.), ligesom I naturligvis ser både Zionskirken (øverst) og polarforsken Knud Rasmussens fødehjem (nederst th.)

Opgrader til Premium Class på din flyvning med Air Greenland til Grønland t/r

Du får:

 • Lounge-adgang til Københavns Lufthavns to lounges i Terminal 2
 • Stig ombord før alle andre
 • Sid mere komfortabelt i bredere sæder og med mere benplads
 • Gør brug af et større arbejdsområde med strømstik 
 • Nyd et varmt måltid og lækre drikkevarer af høj kvalitet
 • Få din bagage hurtigere og før alle andre, når du ankommer til din destination
Air Greenland Tuukkaq Air Greenland A330neo Tuukkaq 01

Dag 8

Ilulissat, evt. sejltur til den smukke Eqi-gletsjer

Ved Ilulissat venter en af Grønlands største naturoplevelser. I kan tilkøbe en udflugt til den mægtede Eqi-gletsjer, som på én gang er noget af det smukkeste, Grønland har at byde på, og samtidig et eksempel på naturen mægtige kræfter.

Sejlturen ud til gletsjeren er skøn i sig selv. Her passerer I bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor der er god mulighed for at se hvaler og sæler boltre sig blandt isflagerne. Undervejs har I godt udsyn til høje, stejle fjelde, hvor I kan holde øje med det livlige fugleliv og have kameraet klar, når I spotter de flotte vandfald. Frokosten er inkluderet i udflugten, og den spiser I ombord på skibet.

I kan også sætte dagen af til andre udflugter fra Ilulissat. Vælg eventuelt at tage på vandretur til den UNESCO-beskyttede Sermermiut-boplads, besøg Oqaatsus-bygden, se landskabet fra luften på flyvetur med et mindre fly eller noget helt fjerde.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

Tilkøb udflugter

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

Oplev Eqi-gletsjeren

Eqi-gletsjeren er en af de største oplevelser i Grønland, og det er blot én af flere udflugter, I kan tilkøbe fra Ilulissat.
Den er kendt som en kælvende gletsjer, og I kan selv bevidne i behørig afstand på båden, hvordan enorme stykker af is brækker af kanten og dumper i havets dyb. Det er en helt unik lydkulisse af knagende is og store brag, når isen rammer havoverfladen.
Eqi_gletsjer_02

Dag 9

Hjemrejse

Efter morgenmaden har I afhængig af flytider mulighed for en sidste gåtur i Ilulissat, inden I bliver kørt til lufthavnen, hvorfra turen går hjemad mod Danmark. 

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

Groenland Ilulissat Gletsjer Cc

Eventyrlige Vestgrønland Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Grønlands smukke vestkyst til lands og til vands med ophold i Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat, inkl. udflugter til bl.a. Indlandsisen, Oqaatsut eller Eqigletsjeren og sejlture i Isfjorden.

5   (8 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
27. maj 2024 kr. 34.995 København
07. aug. 2024 kr. 35.995 Udsolgt
19. aug. 2024 kr. 33.995 København
11. sep. 2024 kr. 33.915 Billund
14. apr. 2025 kr. 29.995 København
16. apr. 2025 kr. 29.995 Billund
12. maj 2025 kr. 31.995 København
14. maj 2025 kr. 33.915 Billund
26. maj 2025 kr. 34.995 København
28. maj 2025 kr. 29.995 Billund
06. aug. 2025 kr. 35.995 Billund
13. aug. 2025 kr. 33.915 Billund
18. aug. 2025 kr. 38.995 København
29. aug. 2025 kr. 38.995 København
03. sep. 2025 kr. 33.915 Billund
Se rejse
Groenland Zion Kirken Ilulissat Sommer Midnatssol 01 Cc

I midnatssolens skær Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Se Grønlands fabelagtige natur om sommeren. Sejl ud på isfjorden og oplev gletsjere, autentisk bygd, inuitternes jagtmarker og den smukke midnatssols blide lys.

5   (6 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
17. jun. 2024 kr. 36.495
06. jul. 2024 kr. 35.995
16. jun. 2025 kr. 33.235
05. jul. 2025 kr. 35.995
19. jul. 2025 kr. 35.995
Se rejse
Hundeslæde_Tasiilaq_03

Eventyr på isen Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Kør på hundeslæde over de frosne landskaber, oplev Indlandsisens vidder, sejl på Ilulissat isfjord i dagslyset og se nordlyset, når mørket falder på.

10-24 deltagere
Afrejsedato
03. mar. 2025 kr. 27.995
24. mar. 2025 kr. 29.495
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

2 dage med fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025
Se rejse
ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 10.495
14. nov. 2024 kr. 10.495
21. nov. 2024 kr. 10.495
28. nov. 2024 kr. 10.495
05. dec. 2024 kr. 10.495
12. dec. 2024 kr. 11.485
23. jan. 2025 kr. 10.495
30. jan. 2025 kr. 10.495
06. feb. 2025 kr. 11.485
13. feb. 2025 kr. 11.485
20. feb. 2025 kr. 11.485
27. feb. 2025 kr. 11.485
06. mar. 2025 kr. 11.485
13. mar. 2025 kr. 11.485
20. mar. 2025 kr. 11.485
27. mar. 2025 kr. 11.485
03. apr. 2025 kr. 11.485
24. apr. 2025 kr. 11.485
01. maj 2025 kr. 10.495
08. maj 2025 kr. 10.495
15. maj 2025 kr. 10.495
22. maj 2025 kr. 10.495
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på Michelin restauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)