Skip to main content

Rejser til Qeqertarsuaq i Grønland

Grønland

Qeqertarsuaq_by_01

Et springbræt til Diskoøens herligheder

Qeqertarsuaq er den eneste by på Diskoøen og betyder ”den store ø”.

Byen blev grundlagt i 1773 og tæller i dag ca. 860 indbyggere og hertil 35 indbyggere i Kangerluk, der er øens eneste bygd. Byen ligger utroligt smukt placeret på sydspidsen af Diskoøen.

Bagved hæver basaltfjeldene sig og ovenfor byen ligger Lyngmarksbræen, som er det eneste sted, du kan rejse til i Grønland, hvor der er mulighed for at opleve slædehundekørsel i sommerperioden. Diskoøen ligger 100 kilometer fra fastlandet, men alligevel kan den ses fra samtlige byer i Diskobugten i klart vejr.

Foruden Lyngmarksbræen er et af øens helt store trækplastre de mange hvaler, der lever omkring Diskoøen. Om foråret er området et af verdens bedste, hvis man vil observere den store grønlandshval. Inuitterne kalder dog ikke selv hvalen for grønlandshval men derimod ”arfivik”, som betyder ”den tøndeformede” – et meget sigende navn for denne kæmpehval. Besøger du Diskoøen om sommeren, er det også muligt at se pukkelhvaler tæt inde ved kysten.

Arktisk Station, der er den ældste bemandede feltstation i det arktiske område, har hjemme i Qeqertarsuaq, ca. 1 kilometer fra byen. Feltstationen drives af Københavns Universitet med det formål at fremme arktisk forskning og undervisning i bio- og georelaterede problemstillinger.

Det seneste årti er interessen blusset gevaldigt op. Særligt diskussionen vedrørende globale miljøforandringer kræver viden om den arktiske flora, fauna og landskabsudvikling, og der er stor aktivitet om sommeren på Arktisk Station.

Qeqertarsuaq har et arktisk klima, der er varmt i sommermånederne og tilsvarende koldt i vintermånederne.

De store udsving skyldes flere faktorer, bl.a. byens placering på Diskoøen. Byen ligger i læ for den værste vind fra nord, og har om sommeren også glæde af det lidt varmere vand i bugten. 

Derfor skal I rejse til Qeqertarsuaq

  • Kør på hundeslæde i sommerperioden
  • Spot grønlandshvaler og pukkelhvaler
  • Oplev Lyngmarksbræen
diskobugten_qeqertarsuaq_hval med isbjerg_02 diskobugten_qeqertarsuaq_kirke

Rejser til Qeqertarsuaq

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

Qeqertarsuaq_by_04

En fantastisk rejseleder, der samlede gruppen og havde stor viden om Grønland.

Steen
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Qeqertarsuaq

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)