Skip to main content

Rejser til Uummannaq i Grønland

Grønland

Uummannaq_by_01

Levende gletsjere og en snert af julestemning

Selv om Uummannaq meget vel kan betegnes som en lille flække af en ø i det vestlige Grønland, kan du godt skrue forventningerne op.

Uummannaq er en mindre ø på bare 12 km2, som er hjemsted for 1.250 mennesker og en af verdens mest ”levende” gletsjere, men ikke nok med det – så er det også her, du finder hytten og naturen, hvor DR-julekalenden Nissebanden i Grønland blev optaget. Således er mange stadig af den overbevisning, at selveste Julemanden stammer fra Uummannaq.

Uummannaq betyder ”oplivende” og har fået sit navn efter det 1.175 meter høje hjerteformede fjeld bag byen – byen, der i øvrigt hedder det samme som øen. I Uummannaq oplever du det autentiske hverdagsliv i et lille fangersamfund og tager ud i den storslåede natur, der bl.a. byder på hele 10 gletsjere. Herunder en af verdens hurtigst bevægende gletsjere, Store Qarajag, der bevæger sig med intet mindre end 5,7 kilometer om året.

Historisk set er Uummannaq også interessant. I 1972 blev otte mumier (seks kvinder og to børn) fundet i Qilakitsoq i nærheden af Uummannaq. Mumierne er dateret til 1475 og repræsenterer en ældre Inuitkultur. I dag er mumierne det største trækplaster på Grønlands Nationalmuseum i Nuuk.

Når du besøger Uummannaq indkvarteres du privat og kommer således helt tæt på det lokale liv, og det er også værd at vandre lidt rundt i byen for at fornemme, hvordan livet udspiller sig i et traditionelt grønlandsk fiskersamfund med tørvehytter og fiskerbåde. Besøg Store Qarajag, sejl på fjordene og se hvaler i august og september. Besøger du Uummannaq i vinterperioden får du desuden chancen for at køre på hundeslæde.

Klimaet i Uummannaq adskiller sig fra de andre byer langs Grønlands vestkyst ved at være markant varmere med 2000 solskinstimer årligt.

Det skyldes, at Uummannaq er beliggende i en lille bugt, hvor vandet er varmet op. Selv om Uummannaq er beliggende i den arktiske klimazone kan middeltemperaturen i dagtimerne nå helt op på 15 grader i juli måned.

Derfor skal I rejse til Uummannaq

  • Oplev et autentisk fiskersamfund
  • Se en af verdens hurtigst bevægende gletsjere
  • Besøg Julemandens hytte
Uummannaq_isfjord_01 Uummannaq_10

Rejser til Uummannaq

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

Uummannaq_by_02

Fantastiske udflugter i den grønlandske natur med en meget behagelig, venlig og vidende rejseleder. Han gjorde alt for, at alle følte sig godt tilpas.

Kaj
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Uummannaq

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)