Essensen af Yucatán
Download katalog over rejsen

14 dage fra 26.635 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Mexico Essensen af Yucatán

Individuel rejse 14 dage fra 26.635 kr.

4.6   (15 anmeldelser)
mexico - tulum_strand_09

Strand, kultur og historie på Yucatán

Mexico er de mange facetters land, og på Yucatán opleves det fra den allerskønneste side. Forhistoriske mayaruinbyer og fortryllende cenoter er drysset over halvøen, hvor kysterne er pyntet med farverigdommen fra uendelige sandstrande, saftiggrøn regnskov og turkisblåt hav. Her venter naturoplevelser, strandferie og kulturindblik i særklasse, og vi har udvalgt tre destinationer på Yucatán og krydret det med et spændende udflugtsprogram.

mexico - tulum_cenote_01
mexico - Playa del Carmen_beach_04

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Fokuser energien på Yucatán
 • Besøg naturreservatet Sian Ka’an
 • Udforsk mayakulturen
 • Inkl. udflugt til Chichén Itzá
 • Inkl. alle transporter
 • Charmerende hoteller med pool
mexico - tulum_strand_16

Det bedste af Yucatán-halvøen

Rejsen begynder på strandene ved den glade ferieby Playa del Carmen ud til Det Caribiske Hav, hvor selvforkælelsen altid er det vigtigste punkt på dagsordenen.

Det er heldigvis ingen sag at efterleve! Det bløde sand nærmest trækker jer ned mod strandene, hvor barer og restauranter byder sig til med drinks og det populære, mexicanske køkken mellem badeturene i det klare vand.

Rejsen forsætter til et af verdens syv vidundere, Chichén Itzá. I har kameraet klar, når I står ansigt til ansigt med den berømte pyramide og resten af de prangende mayamonumenter. Bagefter har I tre overnatninger i Yucatáns største by, Mérida, der to gange har været kåret til Amerikas Kulturhovedstad grundet sine overdådige palæer, charmerende parker og stemningsfulde brostensgader.

I runder af med fem nætter i Tulum, hvor I har smukke tropestrande, mayaruiner og cenoter som jeres egen baghave. I har god tid til at opleve det hele, finde jeres yndlingstacoshop, sippe kolde drinks og generelt nyde tilværelsen på nogle af Yucatáns bedste strande.

Vi står for det praktiske

Vi har tilrettelagt rejsen, så I har god tid til at opleve alt det bedste fra Yucatán med mulighed for tilkøb af spændende udflugter fra Playa del Carmen og Tulum.

I oplever fortiden og nutiden på halvøen med besøg ved de berømte mayaruiner og overnatninger i de moderne byer

I har rig mulighed for at tage på egne eventyr i den prangende natur. Vi har sørget for dejlige hoteller og alle transporter, så I skal blot lade hverdagen blive hjemme og gøre klar til sol og strand på Yucatán.

mexico - Mexico_essensen yucatan

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Playa del Carmen 4 nætter: Playa del Carmen 4 Mahekal Beach Resort
Mérida 3 nætter: Mérida 3
Tulum 5 nætter: Tulum 5 Piedra Escondida

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

mexico - Mahekal Beach Front_pool_05 Inkluderet i prisen
Playa del Carmen

Mahekal Beach Resort

Dit ophold i den populære ferieby, Playa del Carmen, bliver næppe mere luksuriøst, end når du indlogerer dig på Mahekal.

Se hotel
mexico - tulum - Piedra Escondida_front_01 Inkluderet i prisen
Tulum

Piedra Escondida

Se hotel

Vi inviterer til foredrag

Mangler du inspiration til din næste rejse? Vi holder mange spændende foredrag, hvor dedikerede medarbejdere fortæller om vores mange eventyrlige destinationer og hvordan du bedst oplever dem.

Foredragene er gratis og foregår året rundt i København samt to gange årligt i Aarhus.

Gå til alle foredrag
Merida Gaa Plads 01
mexico - tulum_03
mexico - Mexico_Playa del Carmen_fisk_01

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Playa del Carmen

I sætter jer til rette i flyet i Danmark med retning mod Yucatánhalvøen i Mexico.

I lander i Cancún ved halvøens østkyst, hvor I bliver hentet og kørt til rejsens første destination, Playa del Carmen ud til Det Caribiske Hav.

Yucatán kan opleves fra mange vinkler, og seværdigheder og oplevelser stiller sig hurtigt I kø. Strandferien er dog en rigtig god start på ferien på Yucatán, og det er lige netop, hvad Playa del Carmen disker op med. Her er masser af dejlig strand, hvor I kan nyde rejsens første fire dage under solen med tæerne i det bløde sand, inden rejsen går videre til flere af halvøens højdepunkter.

Engang var Playa del Carmen en simpel fiskerby, men i dag har den vokset sig til en populær ferieby, hvor kulissen udgøres af kvalitetsrestauranter, dejlige sandstrande og en hyggelig strandpromenade.

I bor i kort afstand til hele herligheden, og det eneste, I skal koncentrere jer om, er at spise god mad, gå hyggelige ture og fejre, at I har fundet jer godt til rette på Yucatán.

mexico - Mexico_essensen yucatan
mexico - Playa del Carmen_beach_02 mexico - Playa del Carmen_beach_04

Her skal i bo

mexico - Mahekal Beach Front_pool_05 Inkluderet i prisen
Playa del Carmen

Mahekal Beach Resort

Dag 2-4

Strandferie ved Det Caribiske Hav

Playa del Carmen inviterer på hyggelige slentreture i byen, hvor I kan gå på udkig i små boder og butikker, og byen er især kendt for den hyggelige, brostensbelagte gågade, Quinta Avenida, hvor det vrimler med barer og restauranter.

Byen har også et Frida Kahlo-museum, hvor I kan lære mere om den berømte maler med den dramatiske livshistorie, og I kan også tage et kig indenfor i det moderne akvarium, der åbnede i 2016.

Gå en tur i Los Fundadores-parken og se den ikoniske bronzestatue, den såkaldte mayaportal, til ære for forhistoriens mayasamfund, der havde hjemme på Yucatán før den spanske kolonisering. Statuen afbilder en mand og en kvinde, der fra hvert deres ståsted bliver snoet mod himlen og forenes, når deres hænder møder hinanden. Der er masser af symbolik at tyde i statuen, herunder et par målringe, som er kendt fra mayaernes gamle boldbaner, der stadig kan ses i de forhistoriske ruinbyer.

I kan tilkøbe en række af vores udflugter fra Playa del Carmen til Yucatáns største højdepunkter. Oplev de naturskønne cenoter, der fungerer som naturskabte ferskvandspools indrammet af klippernes æstetiske former og regnskovens frodige natur. I kan også tage på udflugter til mayaruinbyer som Coba, hvor I kan bestige pyramiden til en forrygende udsigt udover junglen.

Vil I på egne eventyr, er det oplagt at tage færgen fra Playa del Carmen til øen Cozumel tre kvarters sejlads fra kysten.

Her kan I gå ture i frodige naturparker og lagunesystemer, snorkle i verdens næststørste koralrev og besøge øens charmerende hovedby, San Miguel.

 • Morgenmad

Her skal i bo

mexico - Mahekal Beach Front_pool_05 Inkluderet i prisen
Playa del Carmen

Mahekal Beach Resort

mexico - cozumel_san miguel de cozumel_01
Cozumel Lagune 01 Mexico Cozumel Cenote 01

Hvis I tager den korte tur med færgen til øen Cozumel lidt ud fra kysten ved Playa del Carmen, får I et mindeværdigt indblik i noget af det bedste, som den mexicanske østkyst har at byde på. Hovedbyen San Miguel er en charmerende by med masser af små butikker og caféer, og på resten af øen kan I gå på opdagelse i smuk natur. Husk badetøj og kamera!

Dag 5

Til Chichén Itzá og Mérida

Efter morgenmaden venter i dag en køretur tværs over det nordlige Yucatán i retning mod halvøens største by, Mérida.

Forinden venter dog et besøg ved en af Yucatáns største seværdigheder, når I besøger mayaruinbyen Chichén Itzá, der er udpeget som både verdensarv og som ét af verdens syv, nye vidundere.

For 1.000 år siden var Chichén Itzá en af de mest magtfulde mayabyer på Yucatán, hvor den var hjem for op mod 50.000 indbyggere. I dag kan I stadig se de velbevarede ruiner og studere udsmykningerne, der er hugget ind i stenfacaderne på de gamle templer. Her finder I også den berømte pyramide, syv boldbaner og andre ruiner, der fortæller den spændende historie om, hvordan et forhistorisk samfund levede midt i Yucatáns regnskov.

Fra fortidens mayaby fortsætter rejsen til det moderne Yucatán i Mérida. I 1900-tallet oplevede byen stor velstand, og det resulterede i en særdeles vedligeholdt by med masser af grønne områder, gode restauranter og store palæer opført af de velhavende indbyggere. Førhen var byen en mayabosættelse, og senere tog spanske kolonister herredømmet over området. De gamle bymure vidner om kolonimagtens kamp mod lokale mayafolk, der ikke ville overgive sig, men i dag er her fred og ro, og byen har siden vokset sig forbi murene.

Hele to gange har Mérida været udnævnt som Syd- og Mellemamerikas Kulturhovedstad, senest i 2017, og det er til at forstå, når man oplever Mérida indefra i de hyggelige gader og velplejede parker.

Her i Yucatáns bedste bud på en storby bor I de næste tre nætter.

 • Morgenmad
mexico - yucatan_chichen itza_07
mexico - Chichen itza_ruin_01 mexico - yucatan_chichen itza_03

Verdensvidunderet Chichén Itzá er en storslået oplevelse. Her kan I se gamle symboler og stenudskæringer i ruinerners stenfacader samt det gamle observatorium (nederst tv.), som mayaerne hævede nogle meter over jorden for bedre at kunne spejde mod himlen fri fra regnskovens træer. Se også pyramiden (nederst th.), ruinbyens mest berømte attraktion.

Dag 6-7

På opdagelse i Mérida

Mérida inviterer på hyggelige byvandringer, og især bør I følge den flotte boulevard Paseo de Montejo, opkaldt efter spanieren Francisco de Montejo, der opførte byen i 1542.

Her ligger de flotteste palæer som perler på en snor, hvor især Cantónpaladset står frem med sin overdådige facade i varme, gule nuancer. Det tidligere guvernørhjem er i dag et museum med en permanent udstilling om fortidens mayasamfund. Fortsæt langs Montejo-boulevarden og giv jer også tid til at studere rundkørslerne, der er æstetiske oplevelser i sig selv med flotte kunstværker og skulpturer.

På jeres afstikkere fra boulevarden er der også masser af mindre, brostensbelagte stræder at følge til gamle kolonitidshuse, små butikker og fortovscaféer. Som så mange andre af Mexicos historiske byer er det også værd at lægge ruten forbi Méridas katedral, der er en af Amerikas ældste og blandt andet er bygget med sten fra fortidens mayamonumenter. Den finder I ved den charmerende, centrale plads, hvor de mange bænke og træer skaber de ideelle rammer til at nyde en is eller andet koldt, når benene skal hvile.

Her ved pladsen finder I også historiske huse, paladser og spændende museer, som det er gratis at tage et kig indenfor i. Når I har oplevet bymidten, kan I få et indblik i det lokale liv på det store Lucas de Galvéz-marked.

Her mødes I af et sandt duftbombardement fra krydderier, bagværk og blomster, og der er masser at smage, se og eventuelt købe i de små boder.

Vil I et smut udenfor byen, er et besøg i den berømte mayaruinby Uxmal besøget værd. Forhør jer på hotellet og i byen om mulighederne, for køreturen på knap to timer til ruinerne i junglen er en mindeværdig oplevelse.

 • Morgenmad

Parker, farver og storslåede palæer udgør bybilledet i Mérida

mexico - merida_zocalo_01 Merida Canton Paladset 01

Dag 8

Mérida – Tulum

Efter et par dage i kulturoplevelsernes tegn går rejsen i dag tilbage mod kysten, og denne gang sættes kursen mod Tulum. Byen ligger længere sydpå end Playa del Carmen, og også her bor I ud til Det Caribiske Hav. Her venter altså endnu en smagsprøve på Yucatáns blændende strandparadiser, og med fem nætter i Tulum er der god tid til at overgive sig til feriestemningen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

mexico - tulum - Piedra Escondida_front_01 Inkluderet i prisen
Tulum

Piedra Escondida

mexico - tulum_strand_16

Dag 9-12

Natur, strand og mayaruiner

Tulum er en sand smeltedigel af alt det bedste fra Yucatán.

Her er gyldne strande med turkisblåt vand, velbevarede mayaruiner fra fordoms tid og masser af naturskønne cenoter. Læg dertil et UNESCO-beskyttet naturreservat, og I har et helt unikt ferieparadis.

Ligesom Playa del Carmen var Tulum for ikke så mange år siden blot en beskeden kystby, men også her tog udviklingen fart, så snart verden fik øjnene op for de smukke tropestrande. Her kan I tilbringe masser af tid på stranden eller tage på opdagelse i området. Ved Tulum-ruinerne fem kilometer fra byen kan I se de gamle templer, den solide bymur, spejde over Atlanterhavet og nyde godt af det turkisblå hav, præcis som mayaerne gjorde det for mange hundrede år siden.

For naturelskeren er det især værd at tilkøbe udflugten til det UNESCO-beskyttede Sian Ka’an-naturreservat ikke langt sydpå fra Tulum. Her kan I sammen med en lokalguide sejle gennem kanalsystemerne i junglen, snorkle i de flotte koralrev ved kysten og se det vilde dyreliv med brøleaber, jaguarer, havskildpadder, søkøer, myreslugere og en myriade af forskellige slags tropefugle.

Hjemme i Tulum by kan I tage på slentreture med god tid til at udforske spisestederne og bestemme jer for jeres egen favorit. Her er det intet besvær at finde de klassiske tacos og tortillaer, men I kan også udforske det yucatanske køkken. Prøv eksempelvis majspandekagerne papadzules med æg, tomat, chili og en sauce af græskarkerner eller queso relleno, udhulet ost med oksekød, mandler, rosiner, oliven og masser af krydderier.

I Tulum er det oplagt at leje cykler, så I selv kan træde jeres vej rundt i byen og i omgivelserne, som I ønsker det.

Hav altid badetøjet med, så I kan give efter for fristelserne, når I kommer forbi nogle af de mange skønne ferskvandshuller, hvor I også kan opleve de unikke hulesystemer.

 • Morgenmad

Her skal i bo

mexico - tulum - Piedra Escondida_front_01 Inkluderet i prisen
Tulum

Piedra Escondida

Yucatan Coba Ruin 03
mexico - tulum_strand_cykelbod_01 mexico - yucatan_cenote_ik kil

Tulum er en skøn treenighed af hvide sandstrande med turkisblåt hav, forhistoriske mayaruiner og naturskønne cenoter. Hvis I tilkøber udflugten til mayaruinbyen Coba, kan I endda bestige pyramiden (øverst) og få en forrygende udsigt over junglen.

Dag 13

Hjemrejse

Det er blevet sidste dag ved den mexicanske østkyst, og det er tid til at vende hjem til Danmark. Afhængig af flytider kan I lige nå en sidste slentretur eller dukkert, inden I bliver hentet og kørt til lufthavnen i Cancún. Herfra går snuden hjemad efter 13 skønne dage på Yucatán. 

 • Morgenmad

Dag 14

Ankomst til Danmark

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Camilla_Flindt_176

Camilla Flindt

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_08 2

Fra kyst til kyst Costa Rica Individuel rejse

Caribisk stemning, vilde vulkaner, bedårende Manuel Antonio National Park og Monteverdes tågeskov. 

San José (2 nætter) Puerto Viejo de Talamanca (4) Arenal (2) Monteverde (2) Manuel Antonio (3)
mexico - mexico_befolkning_kvinde_dans_17

Det bedste af Mexico Mexico Individuel rejse

Oplev Mexicos absolutte højdepunkter med kultur og natur i særklasse. I overnatter i de bedste byer, oplever Chichén Itzá og nyder 3 dages strandferie.

Mexico City (3 nætter) San Cristóbal de las Casas (2) Palenque (2) Campeche (1) Mérida (2) Akumal (3)
costa rica - monteverde_jungle_rapelling_08

Naturens skattekammer Costa Rica Individuel rejse

Rafting, vandring, vandfald og livsnyderi i ét skønt Costa Rica-miks. Afslut rejsen på en af Costa Ricas bedste strande.

San José (2 nætter) Pacuare (2) Arenal (3) Rio Celeste (2) Tamarindo eller Carillo (5)
mexico - mexico mad_taco_03

Mexico à la carte Mexico Individuel rejse

Tag på et kulinarisk eventyr til de bedste mexicanske madbyer, hvor gastronomi er en kunstart. I oplever også hovedstaden og slutter med strandferie. Bon appétit!

 

Mexico City (3 nætter) Puebla (2) Oaxaca (3) Puerto Escondido (4)
mexico - Isla Mujeres_strand_01

Øhop og caribiske strande Mexico Individuel rejse

Nyd strandferien på Yucatánhalvøen, hvor flotte koralrev, havskildpadder og puddersand er ren dagligdag. Med ophold i Valladolid nær Chichén Itzá. 

Akumal (5 nætter) Valladolid (2) Isla Holbox (5)
mexico - chichen itza

Essensen af Yucatán Mexico Individuel rejse

Oplev det idylliske Mexico: Kom helt ned i tempo på de indbydende strande, oplev verdensvidunderet Chichén Itzá og få store naturoplevelser på Yucatán.

Playa del Carmen (4 nætter) Mérida (3) Tulum (5)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)