Skip to main content

Rejser til Mérida

Mexico

mexico - Mérida_klokketårn_01

Yucatáns kulturelle centrum

Mérida er en rigtig Yucatánkamæleon. For mange hundrede år siden var det en mayabosættelse i den tætte regnskov ikke langt fra Den Mexicanske Golf.

Siden blev det en vigtig by for den spanske kolonimagt, og i dag er det Yucatáns største by med stribevis af gode restauranter, spændende museer, kunstgallerier og grønne åndehuller.

I Mérida er der masser af spændende kulturarv at fordybe sig i. I kan stadig se de gamle bymure, som spanierne byggede for at kunne forsvare sig mod lokale mayafolk, der ikke lod sig overgive til det spanske herredømme uden kamp. Murene står sammen med farverige kolonitidsbygninger og historiske monumenter som den gamle katedral tilbage som vidnesbyrd på kolonitiden. For den historie- og arkitekturinteresserede er der nok på menukortet!

Hovedpulsåren i Mérida er den smukke boulevard, Paseo de Montejo, der beklædt med grønne træer strækker sig flere kilometer gennem byen. De mange rundkørsler fungerer som æstetiske knudepunkter undervejs, hvor de smukt udsmykket med kunstværker og kulturperler som Patria-monumentet bestående af over 300 håndhuggede figurer er seværdigheder i sig selv.

Ved boulevarden ser I også stribevis af prangende palæer, som blev bygget af rige indbyggere i løbet af 1900-tallet. Især bør man ikke snyde sig selv for at se Cantonpaladset, der i dag huser et museum.

Som mange andre mexicanske byer er Mérida et slaraffenland for sanserne med de mange gode spisesteder og stemningsfulde madmarkeder med krydderier, eksotiske frugter, chilier og limefrugter.

Udenfor byen breder Yucatáns oplevelsessortiment sig. Omkring en times kørsel fra byen kan man besøge Golfens gyldne sandstrande og farverige koralrev, ligesom naturskønne cenoter og mayaruinbyer ligger drypvist fordelt over halvøen. Især er Uxmal med den særdeles velbevarede pyramide et besøg værd.

Derfor skal I rejse til Mérida

  • Yucatánhalvøens største by
  • Spadsér langs Paseo de Montejo
  • Nær mayaruinbyer og cenoter
Merida Canton Paladset 01 mexico - merida_zocalo_01

Rejser til Mérida

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

mexico - yucatan_valladolid_befolkning_optog_01

Vi var meget tilfredse med rejsen og havde en skøn tur. Man kommer helt til at drømme om selv at bo i Mexicos bjerge.

Dan & Emilie, Odense
4.5   (64 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Mérida

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)