Skip to main content

Rejser til San Cristóbal de las Casas

Mexico

mexico - san cristóbal de las casas_01

Bjergenes smilehul

Oppe i bjergene i Mexicos sydligste stat Chiapas forputter bjergbyen San Cristóbal de las Casas sig to kilometer over havets overflade i en dal i ly af bjerge- og bakketoppe.

Byens historie er tæt vævet sammen med den lokale befolkning, og i dag er den hjem for en stor, indfødt mayabefolkning, der sammen med de mange farverige byhuse puster ultraautentisk stemning i gaderne.

I byen findes også dansk islæt i form af huset Casa Na Bolom, der var hjem for den danske arkæolog Frans Blom, der forelskede sig i den mexicanske levevej og mayakulturen, som han ihærdigt forskede i. Han boede her i byen til sin død i 1963, og i dag er hans hjem et museum og forskningscenter.

Ud over museer og kirker er byen rig på restauranter, gallerier og små boder og butikker, hvor man kan købe lokalt håndværk såsom hjemmevævede, farverige tekstiler eller forskellig slags keramik.

På slentreturene gennem de hyggelige, brostensbelagte gågader er det oplagt at lægge vejen forbi katedralen ved zókaloen, der med sin varme, orange farve fremstår som en blød kerne her i bymidten.

Tidligere hed byen blot San Cristóbal, men i 1848 blev de las Casas-delen tilføjet for at ære præsten Bartolomé de las Casas, der aktivt kæmpede imod slaveri og undertrykkelsen af indianske folk.

Også Santo Domingo-kirken er et visit værd med dens prangende barokfacade, og derudover er naturen omkring byen naturoplevelsernes land. Her er både smukke vandreruter i bjerge og bakker, naturskønne huler og grotter samt brusende vandfald og hyggelige, små landsbyer.

Derfor skal I rejse til San Cristóbal de las Casas

  • Besøg danske Frans Bloms hus
  • Autentisk bjergbystemning
  • Flotte monumenter 
mexico - san cristóbal de las casas_katedral_01 mexico - Mexico_San Cristóbal de las Casas_gågade_01

Rejser til San Cristóbal de las Casas

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

mexico - Mexico_San Cristóbal de las Casas_drone_01

Vi har i høj grad været meget tilfreds med rejsen. Vi har kun godt at sige om Stjernegaard. Det har været en vidunderlig rejse, som vi aldrig vil glemme.

Eva Kjær, Kjellerup
4.5   (64 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i San Cristóbal de las Casas

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)