Skip to main content

USA: Fire sider af samme land

usa - mississippi_sydstatshjem_02 usa - californien_highway one_01

Land of opportunities

Det vilde vest, Guds eget land. Kært barn har mange navne, og her taler vi om USA, der langt fra er bare én størrelse. Der er en verden til forskel, om du befinder dig i Mississippi eller Massachusetts, og det bør du holde dig for øje, når du booker rejsen over Atlanten, så du kommer til at opleve lige præcis det USA, du drømmer om.

usa - arizona_sedona_03
usa - californien lake tahoe_kajak_01 usa - louisiana_new orleans_02

USA er ikke kun øst og vest... eventyret venter et stykke vest for midten.

Wild West og vanvittige vidder

Cowboys på prærien, guldgravere, rodeos og ørkenlandskaber. Det lyder som en scene taget ud af en gammel western, men det er ikke så fjernt fra virkeligheden.

Landet, der udspringer fra rygraden af Rocky Mountains med Arizona i syd og Montana i nord forekommer måske goldt med langt mellem snapsene, men det er langt fra sandheden...

Tager du turen til de centralvestlige egne af USA, skal være forberedt på et bombardement af naturudskejelser. Det er nemlig ikke kun prærielandskaber så langt øjet rækker, du finder her. Tværtimod. Ørkenen gør sig til med organiske former og spydige klipper i Moab og Canyonlands, længere mod nord i Yellowstone venter undere som pigmentfænomenet Grand Prismatic Spring og Old Faithful Geyser, mens de gamle præsidenter (endnu!) er hugget ud i granit ved Mount Rushmore.

Du kan stadig finde cowboystemning og støvede saloons - og så møder du ikke mindst amerikanerne i deres rette element. 

Vil du med helt ind bag de støvede facader og langt ud i den vilde natur? Så tag et kig på rundrejsen På eventyr i Yellowstone og Rocky Mountains.

 

usa - arizona_grand canyon_01

Sydstatscharme og sump

Har du set Borte med Blæsten eller Nord & Syd, er du relativt godt forberedt på hvilke landskaber, der venter dig i det sydlige USA.

Krigen er for længst slut, og de pompøse kjoler er skiftet ud med jeans, men mange af de prægtige huse fra kolonitiden står stadig, og det sumpede landskab udgør fortsat scenen, som både kan være charmerende og til tider lidt uhyggelig.

En rejse til sydstaterne er et dyk ned i historien og et indblik i en kultur, der langt hen ad vejen er formet af borgerkrigstiden. Med det følger en varieret musikkultur, der både byder på jazz, country, soul og rock ’n ’ roll, hvor hver stat har sit musiske kendetegn. De lykkeligste turister i sydstaterne er dem, der kan omfavne nostalgien og nyde den rolige livsstil, der hersker overalt i regionen.

Kan du se det charmerede i line dance, velholdte gamle plantager og floddampere, der tøffer ned ad Mississippi

Læs mere om vores rundrejser til det sydlige USA

 

usa - louisiana_sump_02
usa - mississippi paddlewhell_baad_01 usa - louisiana_aligator_05

Krigen er for længst slut, men mange af de prægtige huse fra kolonitiden står stadig, og det sumpede landskab udgør fortsat scenen

Vestens vilde natur

I det vestlige USA får du indblik i alt fra det glade Hollywoodliv og gambling i Las Vegas til golde ørkenlandskaber og storslåede naturfænomener.

Det vestlige USA, og i særdeleshed Californien, er måske det USA, vi kender bedst, men oplevelserne rækker meget længere end til det Californien, vi ser på film.

Det vestlige USA bør måske være mest kendt for sin natur, for her er flere spektakulære scener at glæde sig til. Starter du i Arizona, er der døde ørkenlandskaber, så langt øjet rækker og storslåede kløfter som Grand Canyon og Bryce Canyon.

Ørkenlandskaberne strækker sig langt ind i Californien, hvor Death Valley byder på glitrende saltsletter og flotte bjergkamme, som længere mod vest erstattes af Sierra Nevada-bjergene med nationalparken Yosemite, som igen følges op af redwood-skovene længere mod nord. Helt mod vest er der naturligvis Stillehavet, der skyller ind over klipper og kyst langs hele vestkysten. Et syn, du måske bedst oplever på en køretur ad den legendariske Highway 1.

Det vestlige USA appellerer til de fleste, men for nogle kan den imponerende natur komme som en kærkommen overraskelse.

Så er du naturelsker, er ’det vilde vest’ et oplagt rejsemål på alle tider af året.

Læs mere om vores spændende rundrejse i det vestlige USA med dansk rejseleder

usa - californien_death valley_salt_01

Det mægtige og magtfulde nord

Mens livet leves i Californien, tager magthaverne de helt store beslutninger i den stik modsatte ende af landet. Men selv om den økonomiske og politiske elite er stærkt koncentreret her, er det nordøstlige USA også en smeltedigel af kulturer – og det er således de helt store kontraster, der folder sig ud i dette hjørne af USA.

I Pennsylvania møder du Amishfolket, der lever et liv i askese, og længere mod nord, i New York, bugner det med forretningsfolk og børshajer på Wall Street – ikke langt fra forskellige etniske communities i down town Manhattan. Fra New York skal du ikke langt mod nord, før du rammer New England og herfra fortsætter ’det pæne USA’ hele vejen op til grænsen.

En rejse til USA's nordøstlige hjørne er både en historisk oplevelse og en skildring af, hvordan landet – i dets mange facetter – ser ud netop nu. En rejse, der både tilgodeser historikeren, den shoppelystne, den politisk interesserede og den kulturinteresserede.

Læs mere om vores rundrejser til det nordøstlige USA

usa - new york_brooklyn_bridge_01
usa - lancaster amish hestevogn usa - new england_soe_01

En rejse til USA's nordøstlige hjørne er både en historisk oplevelse og en skildring af, hvordan landet – i dets mange facetter – ser ud netop nu

Et udvalg af vores rejser til USA

Andre læste også

dansk vestindien - st john_maho bay_01
Artikel

Caribien til lands eller til vands? Sådan vælger du!

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)