malaysia/borneo - borneo_orangutang_04

Udflugter på Borneo

Oplev Borneo - de bedste udflugter og største seværdigheder

Borneo er noget helt særligt! Derfor mener vi ikke, at du skal gå på kompromis med de store oplevelser - for Borneo fortjener at blive formidlet helt rigtigt. For at kunne give dig et helt unikt indblik i Borneos smukke natur og helt særlige dyreliv, har vi allieret os med de bedste samarbejdspartnere, der sikrer, at du får den bedste oplevelse af naturen, dyrelivet og kulturen.

På Borneo kan du bl.a. gå i David Attenboroughs fodspor i Sukau Rainforest, møde orangutangerne i Sepilok, tage på flodcruise med wildlife og delfiner eller gå på opdagelse i en række finurlige og fantastiske nationalparker, der hver især kan noget helt særligt. Vores guider sørger for, du får en grundlæggende viden om den natur, du oplever - og at du ser alt det, du bør se. 

Alle udflugter kan bestilles hjemmefra ved bestilling af rejsen. De fleste udflugter er som udgangspunkt baseret på en udflugt ved minimum 2 personer - og prisen er pr. person. 

kota kinabalu_moske_05
Kota Kinabalu by

Se 2 udflugter

kuching_sarawak_01
Kuching

Se 4 udflugter

sepilok_orangutan centre_11
Sepilok

Se 3 udflugter

borneo_pygmy_elefant_01
Sukau-regnskoven

Se 1 udflugt

Udflugter

Gomantong Caves

400 kr. pr. person

Tag på en udflugt til de afsidesliggende huler, Gomantong Caves, som I udforsker sammen med en lokalkendt guide. I går ind i de katedrallignende rum inde i bjerget, hvor sprækker i massivet sender nærmest guddommelige lysstråler ned i bunden og skaber en eventyrlig stemning.

Hulerne er fyldt med en særlig slags fuglereder, som kineserne betragter som delikatesser og derfor er villige til at betale formuer for.

For at sikre bæredygtigheden er der indført regler for høsten af disse reder, men I kan være heldige at se den ikke ufarlige bedrift det er, når lokale arbejdere klatrer op ad 20-30 meter høje, smalle bambusstiger for at bringe de dyrebare reder sikkert ned, så de kan blive sendt videre til kinesiske restauranter.

Husk lukkede sko.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Transport fra lodgen til Gomantong t/r
 • Besøg i hulerne med lokal engelsktalende guide

Cykeltur og rafting i landlig idyl

900 kr. pr. person
635 kr. pr.barn u/ 12 år

I skal ikke langt væk fra Kota Kinabalu, før den smukke landidyl åbenbarer sig ved Kiulu Valley, hvor der venter en dag med soft adventure på cykel og i gummibåd.

I bliver hentet på hotellet og kører en god times tid, inden I ankommer til Kiulu. Her får I en sikkerhedsbriefing og lærer de lokale cykelregler, inden I begiver jer ud på en smuk cykeltur gennem det grønne, forbi landsbyer ad grusveje og over fire hængebroer, der krydser områdets floder. I holder en pause ved en stammelandsby, hvor I går indenfor i et af husene og får en forfriskning, inden I tager et kig på landsbyens gummiproduktion. Herefter cykler I et stykke videre, til I ankommer til en flodbred, hvor I spiser frokost, inden I finder jer til rette i en gummibåd.

Sidste etape af turen foregår på floden, hvor I lader strømmen føre jer ned ad den brusende flod. Det giver et sug i maven, når I suser afsted i gummibåden og I må forvente at blive frisket godt op af de kølige vandmasser. Alt afhængig af strømmen kan I forvente en raftingtur på ca. 1 time, inden I går i land og kører tilbage til jeres hotel.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Transport t/r
 • Afhentning kl. 7.30
 • Engelsktalende guide
 • Inkl. frokost

Kinabaluparken og Poring Hot Springs: Let vandring, varme kilder og vandfald

640 kr. pr. person
365 kr. pr.barn u/ 12 år

Tag med på en naturskøn dagsudflugt, hvor I virkelig fornemmer Borneos enestående natur for foden af Sydøstasiens højeste bjerg, Mount Kinabalu og ved Poring Hot Springs.

I bliver hentet på hotellet kl. 7.30 og kører til UNESCO-udnævnte Mount Kinabalu National Park, som mest af alt er kendt for det 4.096 meter høje bjerg. I slipper for at bestige bjerget, men derimod skal I opleve de botaniske glæder, der findes for foden af bjerget i den botaniske have, hvor I skal lære lidt om områdets flora og fauna – og bevaringen af den unikke natur. Parken gemmer på et fantastisk dyreliv, og her er blomster, rododendron, fugle, insekter, orkidéer og kødædende planter i mange afskygninger. I nyder udsigten fra flere af områdets udkigspunkter og går en tur i den smukke natur.

Fra nationalparken kører I videre til Poring Hot Springs, hvor I går en tur på 175 meter lange gangbroer højt oppe mellem trætoppene. I besøger et sommerfuglereservat eller tager måske turen til et vandfald, hvor I kan tage en kølig dukkert, hvis I føler for det, inden turen går tilbage til Kota Kinabalu.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Transport t/r
 • Afhentning kl. 07.30
 • Engelsktalende guide
 • Varighed: 10,5 timer
 • Inkl. frokost

Eftermiddag med næseaber og sølvlangurer

595 kr. pr. person
340 kr. pr.barn u/ 12 år

Nyd en eftermiddag i selskab med næseaber og sølvlangurer på Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary. Et naturreservat, hvor I kommer helt tæt på nogle af de spændende abearter.

Næseaben har, som navnet antyder, en karakteristisk stor næse. Så stor at hannens næse til tider kan komme i vejen, når der skal spises. Sølvlanguren kan kendes på sin sølvfarvede pels – og dens unger på den orange pels. Først når ungerne er omkring et år gamle og mere selvstændige, ændrer de pels til den sølvfarvede voksenpels.

I får mulighed for at observere aberne på behørig afstand fra nogle terrasser, når aberne kommer for at spise guavafrugter og agurk, som centrets rangers lægger frem til dem.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Transport t/r
 • Engelsktalende guide
 • Varighed ca. 3 timer

Orangutanger, solbjørne og smuk natur

775 kr. pr. person
465 kr. pr.barn u/ 12 år

På denne udflugt oplever I nogle af Borneos absolut største trækplastre; orangutangen, solbjørnen og den grønne jungle på nært hold.

Ved orangutangrehabiliteringscentret i Sepilok starter I med at se en kort, introducerende film om arbejdet med de søde primater, som skal rustes til livet ude i den virkelige verden. I går en kort tur gennem junglen, til I kommer frem til et plateau, hvor orangutangerne bliver fodret. Et par rangers lægger mad ud til aberne, som hurtigt dukker frem fra buskadset og får en bid mad. De lokale rangers kan fortælle om både orangutangen og dens livsvilkår i en virkelighed, hvor den har alle odds imod sig.

Efter mødet med orangutangerne går turen videre til et center for Solbjørne, hvor I oplever, hvordan man arbejder med rehabilitering af den truede bjørneart. Herefter fortsætter I til Rainforest Discovery Center, hvor I spiser frokost, inden I går en tur på gangbroerne, der hænger i trætoppene og danner et par hundrede meter hængebroer mellem de gigantiske træer.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Transport t/r
 • Afhentning kl. 09.00
 • Engelsktalende guide
 • Inkl. frokost

Sandakans højdepunkter

480 kr. pr. person
300 kr. pr.barn u/ 12 år

Tilbring en halv dag i Sandakan og oplev byens farvestrålende markeder, templer, landsbyliv og historie.

Turen starter med et besøg på et lokalt marked, der bugner med frugt, grønt og alt godt fra havet. Herfra går turen videre til det kinesiske buddhistiske tempel, Puu Jih Shih, som er det største af sin slags i Sandakan. Her tager I et kig på templets fine detaljer og buddhafigurer og nyder udsigten over Sandakanbugten, inden turen går videre til Sabahs ældste stenkirke, St. Michael’s & All Angels Church

Fra templet skal I videre til forfatteren Agnes Keiths hus, inden I besøger de lokale havsigøjnere i pælelandsbyen Sim Sim. Sidste stop på turen tager jer til Sandakan War Memorial, som er et mindesmærke for de britiske og australske fanger, der mistede livet ved Sandakan Death Marches under 2. Verdenskrig. Mere end 2000 fanger mistede livet under japansk kontrol, og kun seks overlevede – ene og alene af den grund, at de formåede at flygte. En grusom historie med et flot mindesmærke.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Transport t/r
 • Afhentning kl. 08.40
 • Engelsktalende guide
 • Inkl. frokost

På cykel gennem Kuching

350 kr. pr. person
145 kr. pr.barn u/ 12 år

Tag med på en guidet cykeltur gennem Kuching og få det fulde overblik over byen. I får udleveret cykel og hjelm og får en lille introduktion, inden I triller afsted i roligt tempo gennem byens gader. I kommer bl.a. forbi den gamle retsbygning, tekstilmuseet, det smukke gamle posthus, byens ældste moské, et sikh-tempel samt en række andre vartegn og vigtige bygninger.

I holder pitstop på et marked, hvor der venter smagsprøver på nogle af de lokale delikatesser, og I går en tur omkring det indiske marked, der bugner med tekstiler og tøj i alle regnbuens farver.

På sidste del af udflugten skal I have cyklen med på en båd, der sejler jer over floden. Her skal I besøge en traditionel malaylandsby og spise en let frokost i nogle af de lokale madboder, inden I fortsætter til Fort Margeritha, der i sin tid fungerede som værn mod pirater. Herefter sejler I tilbage over floden og cykler forbi havnepromenaden og tilbage til udgangspunktet.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Afhentning kl. 8.00
 • Engelsktalende guide
 • Inkl. frokost
 • Varighed 5 timer

Flodcruise med wildlife og delfiner

625 kr. pr. person
315 kr. pr.barn u/ 12 år

Udforsk den vilde natur fra flodsiden på et cruise ad Santubong River med udsigt til grøn idyl og masser af dyr.

Ved Sarawak Boat Club går I ombord på båden, der skal sejle jer gennem Santubang River. I floden findes den sjældne Irrawaddy-delfin, som er i familie med spækhuggeren og kun lever få steder på jorden. Forhåbentlig er I heldige at spotte den sjældne delfin med det runde hoved og de brede luffer, når I glider gennem vandvejene. Delfinerne har for vane at svømme efter fiskerbådene i håb om at fange en godbid fra fiskernes net, men der er aldrig garanti for at se delfinerne.

Er der ikke held med delfinerne, er det heldigt, at mangroven står smukt og frodigt omkring floden. Vælger I den sene afgang, kan I, når det bliver mørkere, måske se næseaber hænge i trækronerne eller en krokodille eller to, som svømmer i det stille vand. Aftenens sidste oplevelse er at se ildfluerne samle sig ved flodens bred, når mørket falder på. Som tusindvis af lys flimrer de rundt blandt mangrovens grene og udgør et meget smukt syn, inden I sejler tilbage til bådhavnen og kører til Kuching.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Afhentning kl. 8.00 eller 16.00
 • Transport t/r
 • Engelsktalende guide
 • Varighed: 4 timer
 • Inkl. frokost

Semenggoh Orangutan Centre

340 kr. pr. person
170 kr. pr.barn u/ 12 år

I kører et stykke ud af byen, gennem natur, der langsomt bliver grønnere og grønnere, til I ankommer til Semenggoh Orangutan Centre, hvor I skal møde de søde og alvorligt truede primater, der lever i Borneos jungle. Centret er et rehabiliteringscenter, hvor unge aber rustes til at klare sig, inden de bliver sluppet fri i naturen.

Besøget starter med en lille gåtur gennem det grønne, til I ankommer til et fodreplateau. I venter et øjeblik, til det så småt begynder at pusle i buskadset, og før I ved af det, pibler det frem med de rødbrune orangutanger, der har fået færten af en snack. Primaterne kommer tæt på og der er gode chancer for at knipse et par fine billeder.

Efter mødet med orangutangerne går turen til informationscentret, hvor I kan lære mere om abernes levevis og vilkår, inden I kører tilbage til Kuching.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Afhentning kl. 8.00
 • Engelsktalende guide
 • Varighed 3 timer

En dag i Bako National Park

725 kr. pr. person
725 kr. pr.barn u/ 12 år

Oplev det bedste af Bako National Park på en dagsudflugt. Med sine 27 kvadratkilometer er Bako National Park en af Sarawaks mindste, men det gør den ikke mindre spændende. I parken findes hele syv forskellige økosystemer, her er et rigt dyreliv og jungle, vandfald og afsondrede strande ligger strøet udover parken.

Der er aldrig en garanti for at se vilde dyr, når man befinder sig junglen, men i Bako findes der tusindvis af de langhalede java-aber, som oftest færdes i store støjende grupper rundt i junglen og tit viser sig for besøgende. Også det skæggede vildsvin, flyvende lemurer og desmerdyr holder til i parken. Desmerdyret er måske mest kendt som et led i produktionen af den verdenskendte kaffe Kopi Luwak. Desmerdyret spiser kaffe-bønnerne, og når de har været igennem dyrenes fordøjelsessystem, opsamles de og laves til verdens dyreste kaffe.

Køreturen fra Kuching til Bako Fishing Village i udkanten af nationalparken tager en halv times tid. Herfra venter en halv times bådtur, inden I er helt fremme ved parken, hvor I skal ud på en jungletrek ad nogle af parkens smukke stier. Efter frokosten venter endnu en gåtur, hvor I skal se kødædende planter og smukke orkidéer – og en række andre finurlige planter, der udgør en del af Bakos alsidige flora.

 

Hen på eftermiddagen kører og sejler I tilbage til Kuching.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Afhentning kl. 8.30
 • Engelsktalende guide
 • Inkl. frokost
 • Varighed: 7,5 timer
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.607 anmeldelser)