Eventyrlige Mongoliet
Download katalog over rejsen

14 dage fra 41.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Eventyrlige Mongoliet Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 14 dage fra 41.990 kr.

Mongoliet Flaming Cliffs (2)

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Mongoliet Eventyrlige Mongoliet
Mongoliet Rytter Hest Mongoliet Lammegrib Flyver

Dag 2

Ankomst til Ulaanbaatar og Nadaam-festival

Vi ankommer tidligt om morgenen til Mongoliets hovedstad, Ulaanbaatar.

Her møder vi vores lokale guide i lufthavnen, hvorefter vi får lidt morgenmad på farten. Vi skal nemlig direkte til åbningsceremonien for Naadam-festivalen, som foregår på byens største stadion. Blandt deltagerne finder man blandt andet landets præsident, og tilskuerne er i farvestrålende nationale dragter og fantasifulde hovedbeklædninger, mens de spændt venter på en flot og festlig parade af hesteryttere og diverse etniske grupper i smukke folkedragter.

I pausen spiser vi frokost, og efter at have set både kvindelige og mandlige bueskytter samt en del brydningskampe kører vi til vores hotel.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Kempinski Dobbelt Værelse Inkluderet i prisen
Ulaanbaatar

Kempinski Hotel

Kvindelig Bueskytte
Mongoliet Nadaam Festival Bueskydning NAADAM OPENING DAG 1 (1)

Velkommen til Ulaanbatar og åbningsceremonien på den særlige begivenhed Naadam Festival.

Dag 3

Hestevæddeløb og Khustai Nationalpark

Efter morgenmaden på vores hotel pakker vi bagagen og kører til det sted uden for byen, hvor det traditionelle hestevæddeløb finder sted.

Det foregår på et kæmpe område med tusindvis af tilskuere fra hele landet, som også her er iført farvestrålende dragter. Vi ser heste komme i mål efter 30 kilometer væddeløb på den omkringliggende grønne steppe.

Derefter kører vi til Khustai Nationalpark, hvor vi for første gang skal overnatte i ”ger”, som er de mongolske filttelte. Teltene er udstyret med elektricitet, senge og madrasser samt en lille brændeovn, klar til brug i tilfælde af køligt vejr.
I nationalparken bor en hel bestand af vilde heste – Przewalskis urheste.

Disse prægtige dyr er forfædre til alle nulevende heste. Det er også dem, vi ser på hulemalerier i Lascoux- og Altamiragrotterne i henholdsvis Frankrig og Spanien; malerier som er ca. 30.000 år gamle.

Khustai Nationalpark huser en stor bestand af Przewalskis urheste.

Her har vi en rigtig god chance for at se dyrene i deres naturlige omgivelser.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Moltsog Els Ger Camp Khustai NP (1) Inkluderet i prisen
Ger Camps

Moltsog Els Ger Camp

Naadam-festivalens herligheder fortsætter med hestevæddeløb udenfor Ulaanbaatar i dag, inden vi sætter kurs mod Khustai Nationalpark.

Naadam Festival

Nadaam Festivalen, også kendt som "De tre mænds spil," er Mongoliets mest storslåede og traditionsrige begivenhed.

Denne årlige begivenhed hylder landets dybe rødder i nomadisk kultur og tiltrækker tusindvis af begejstrede tilskuere fra hele verden.

Mongolerne holder oftest fri for at kunne deltage i begivenheden, der strækker sig over tre dage og fejrer traditionelle mongolske discipliner som bueskydning, hestevæddeløb og brydning.

Disse sportsgrene afspejler de færdigheder, der har været afgørende for nomaderne i århundreder og tjener som en levende påmindelse om Mongoliets stolte fortid som stornation. Eksperter mener faktisk at kunne datere Nadaam så langt

 

 

tilbage som til før vores tidsregning! Fejringen er i dag en markering af hele tre store begivenheder i Mongoliets historie, nemlig årsdagen for revolutionen i 1921, oprettelsen af det mongolske imperium samt den første statsdannelse i området.

Nadaam Festivalen er meget mere end bare konkurrence. Den inkluderer også farverige paradeoptog, kulturelle optrædener og ceremonier, der fejrer Mongoliets rige arv. Traditionelle dragter, musik og dans bidrager til den festlige atmosfære, og besøgende får mulighed for at opleve den mongolske gæstfrihed på sit højdepunkt.

Når du deltager i Nadaam Festival får du en helt unik chance for at få en dybere indsigt i Mongoliets kultur og opleve Mongoliets stolte traditioner i levende live. Faktisk er festivalen så forbundet med det mongolske samfund og dets historie, at UNESCO optog begivenheden på sin liste over immateriel kulturarv i 2010.

 

 

Dag 4

Fra Khustai Nationalpark til historiske Karakorum

Om morgenen kører vi i 4-hjulstrækker ind i nationalparken for at opleve Przewalskis vilde urheste.

Det er også muligt, med lidt held, at se kronhjorte, murmeldyr, musvåger og ørne her i disse naturskønne omgivelser og åbne vidder.

Khustai Nationalpark dækker et smukt bakkelandskab, hvor grønne skråninger er pyntet med velduftende vilde blomster og urter.

Efter besøget her påbegynder vi køreturen på cirka 300 kilometer til Karakorum, som er den gamle hovedstad for mongolernes rige. Her overnatter vi på byens hotel.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Entrance 2 Inkluderet i prisen
Kharkhorin

Ikh Khorum Hotel

Mongoliet Løbende Heste
Mongoliet Heste 4 WD DRIVE

Vi ser efter Przewalski-heste i Khustai Nationalpark.

Dag 5

Klosteret Erdene Zuu og strubesang

I dag stifter vi bekendtskab med Mongoliets historie, fra hunnernes angreb på Europa i 400-tallet, til Genghis Khans erobring af Centralasien og Kina.

Efter morgenmaden besøger vi det berømte buddhistiske kloster Erdene Zuu, der både er det første og største kloster i denne del af verden, og som er bygget på ruinerne af den gamle hovedstad.

Der vil være tid til at udforske klosteret og besøge flere templer, hvor du vil se fremragende eksempler på buddhistiske Thangka-malerier og statuer, der går tilbage til det 17. århundrede.

Vi spiser frokost på Ikh Khorum Hotel og besøger efterfølgende Karakorum Museum - et lille historisk museum, hvor vi bliver klogere på Mongoliets interessante historie.

Om aftenen hører vi en opvisning i den særprægede strubesang, Khoomei, når en professional folkegruppe besøger os efter aftensmaden for at underholde.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Entrance 2 Inkluderet i prisen
Kharkhorin

Ikh Khorum Hotel

Tinne Dejgaard Madsen 218

Tinne Dejgaard Madsen

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

Mongoliet Stupa Khando Gyatso Ved Erdene Zuu Erdenezuu02

Bo som nomaderne

At bo i et mongolsk filttelt, kendt som en "ger" eller "yurt," er en oplevelse, der forbinder dig direkte med Mongoliets rige nomadetraditioner.

At bo i en ger er en enkel, men intim oplevelse. På denne rundrejse skal vi bo syv nætter i ger-lejre. Alle telte vil være indrettet med almindelige senge, mens bad og toilet findes i en separat bygning. 

En mongolsk ger er konstrueret af en træramme dækket af uldfilt, hvilket gør den let og nem at samle og adskille. Den runde form er nødvendig for at modstå de stærke vinde på stepperne, og den øverste del af geren er åben, hvilket tillader naturligt lys at strømme ind.

Traditionelt er møbleringen minimalistisk med enkle tekstiler og tæpper. En vigtig del af livet i geren er samværet omkring ovnen - teltets hjerte - hvor familien samles til madlavning, måltider og historiefortælling. Gers til turister vil naturligvis ikke være indrettet med et ildsted.

Denne måde at leve på har dybe rødder i landets historie og tilbyder et unikt indblik i den autentiske mongolske livsstil. Mongolske filttelte har været en central del af den nomadiske kultur i århundreder, hvor de transportable boliger blev brugt af nomadefolkene, der fulgte deres dyreflokke på stepperne.

At bo i et mongolsk filttelt er ikke kun en indkvartering; det er en fordybelse i en levestil præget af enkelthed, fællesskab og en tæt forbindelse til naturen, hvilket gør det til en uforglemmelig del af enhver rejse til Mongoliet.

Mongoliet Ger Gobi Mongoliet Ger Åbent Tag

Dag 6

Over stepperne til Ongis klosteruiner

Denne morgen kører vi sydpå over den enorme grønne steppe og stenørken mod vores teltlejr ved ruinerne af Ongi-klosteret, der blev grundlagt i 1600-tallet.

Vi stopper naturligvis undervejs for at nyde udsigten, duften, vilde rovfugle og højst sandsynligt for at hilse på de nomader, som bor med deres dyr på steppen.

Beliggende på både nord- og sydsiden af Ongi-floden var Ongi-klosteret et af de vigtigste i Gobi-ørkenen - bestående af to separate bygninger forbundet af en bro. På den sydlige flodbred stod det 320 år gamle Hutagt-kloster, der bestod af 9 hovedtempler, samt små templer og stupaer.

Balim-klostret blev bygget relativt sent for omkring 240 år siden på den nordlige bred af floden og bestod af 13 hovedtempler sammen med en række andre konstruktioner.

Desværre stod ingen templer tilbage efter den kommunistiske udrensning i 1930'erne, bortset fra én enkelt stupa. I 1990 vendte nogle få munke tilbage til klostret og fuldførte opførelsen af et lille tempel i 2004.

Omgivet af Gobi-ørkenens bjerge er beliggenheden af klosteret intet mindre end spektakulær. 

Vi hører historier om klosterets storhedstid og spadserer i den flotte natur langs floden, inden vi indfinder os i vores lejr, der ligger smukt ved Ongi-flodens snoede bredder.

Det er muligt at besøge et lille ger-museum, der viser artefakter fundet på stedet, ligesom at du kan udforske ruinerne, der dækker et stort område, og bestige en af de nærliggende bakker for at nyde den flotte udsigt over ruinerne, floden, ger-lejre og det omkringliggende område.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Overview2 Inkluderet i prisen
Ger Camps

Secret Ongi Ger Camp

Mongoliet Ongi Kloster 1
Mongoliet Ongi Kloster 4 Mongoliet Ongi Kloster 2

I dag ser vi nærmere på de ruiner af det historisk vigtige Ongi-kloster, der ligger på begge sider af Ongi-flodens bredder. 

Dag 7

Flaming Cliffs og Gobi-ørkenen

I dag skal vi nå Flaming Cliffs, ved udkanten af den mægtige Gobi-ørken.

Gobi-ørkenen dækker et enormt areal på knap 1.295.000 km2 og dermed størstedelen af Mongoliets landjord - Ørkenen er den sjettestørste i verden og navnet betyder "Vandløst sted" på mongolsk.

Her på det mongolske plateau, mere end 1.500 meter over havets overflade, venter endeløse steppe og ørkenområder - et råt landskab, der bliver frysende koldt om vinteren og glohedt om sommeren. 

Vejen derhen er i sig selv en spændende køretur med firehjulstrækkere gennem spektakulære, skiftende landskaber.

Der vil være god tid til at udforske og vandre ved Flaming Cliffs – et område berømt for de dinosaur-udgravninger, der har fundet sted her.

Efter besøget tjekker vi ind i endnu en teltlejr midt i de flotte naturlige omgivelser et par kilometer fra de røde klippeformationer.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Mongoliet Ger Gobi Inkluderet i prisen
Ger Camps

Gobi Tour Ger Camp

Mongoliet Flaming Cliffs (2)
Mongoliet Ger Gobi Mongoliet Flaming Cliffs 3

Vi ser de røde klipper og uendelige ørkenlandskaber i Gobi-ørkenen. 

Dag 8

I fodsporene på Roy Chapman Andrew og dinosaurerne

Efter morgenmaden spadserer vi i det røde, bakkede landskab, hvor der blev gjort ganske mange signifikante fund af dinosaurknogler i starten af 1900-tallet.

Vi ser en kort dokumentarfilm om den amerikanske opdagelsesrejsende og eventyrer Roy Chapman Andrew (1884-1960) der har ledt en række ekspeditioner i Gobi-ørkenen. En fascinerende personlighed, der måske er det tætteste, vi kommer på virkelighedens Indiana Jones, og som fandt de første fossile dinosauræg netop her i ørkenen.

Når vi er blevet klogere på palæontologiens hemmeligheder og har spist frokost, kører vi til helleristningerne Khavtsgait og udforsker området her.

Senere på eftermiddagen, kører vi til Khongor sandklit og vores ger-Camp, hvor vi skal bo de næste to nætter. Her befinder vi os tæt på de  enorme gyldne sandklitter og kan mærke den tørre luft fra ørkenen.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Mongoliet Ger Åbent Tag Inkluderet i prisen
Ger Camps

Gobi Discovery Ger camp

Mongoliet Flaming Cliffs 4
Mongoliet Fossiler Af Dinosauræg Bayanzag1

Vi ser endnu mere af de smukke klippelandskaber og bliver klogere på fortidens skabninger, der levede her.

Dag 9

De syngende sanddyner og ørkenen fra kamelryg

Efter en tidlig morgenmad bliver vi kørt til Khongor sandklitten for at se solopgangen.

Lokalbefolkningen kalder den højeste klit for Singing Dune på grund af den højfrekvente lyd, som vinden skaber, når den blæser over sandet. At bestige den højeste dynge er en udfordring, så de fleste besøgende vælger at bestige lidt lavere tinder, hvor man kan høre sandet synge, når det spreder sig mod nord i vinden. Turen op over klitterne bliver belønnet med en betagende udsigt over ørkenen.

Herefter besøger vi en nomadisk kamelavler-familie og oplever den utrolige gæstfrihed, der er her.

Efter besøget kan du se frem til at udforske ørkenlandskabet fra ryggen af en baktrisk kamel – en helt særlig oplevelse! Dette nøjsomme medlem af kamelfamilien har tilpasset sig det barske klima i Gobi-ørkenen, hvor en kraftig pels beskytter mod vinterens kulde, som kan nå helt ned til -30 grader. I slutningen af foråret fælder de pelsen for at gøre sig klar til sommerens hede.

Om aftenen farver en spektakulær solnedgang ørkenlandskabet rødt.

Når mørket et faldet på, må du ikke snyde dig selv for at se den helt vidunderlige nattehimmel, som den tager sig ud på disse kanter, langt fra lysforurening.

Sådan har du formentlig aldrig oplevet stjernerne før.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Mongoliet Ger Åbent Tag Inkluderet i prisen
Ger Camps

Gobi Discovery Ger camp

Khongor Sand Dunes4
Khongor Sand Dunes3 Khongor Sand Dunes2

Gæstfrihed i Landet med den blå himmel

Mongoliet fremstår som et af de mest uspolerede områder i verden. Størstedelen af befolkningen lever fortsat som nomader på de endeløse stepper, omgivet af deres får, heste og yakokser.

Den nomadiske livsstil har sat sit præg på befolkningen i form af en enorm gæstfrihed. Her lever man efter devisen "mit hjem er dit hjem". Når en mongolsk hyrde begiver sig ud på steppen, har det oftest været med ekstra tøj og nogle gange også en ekstra hest, men sjældent meget proviant. Han har nemlig kunne vide sig rimelig sikker på at finde husly. Som en del af en uudtalt samfundskontrakt baseret på tillid, kan mongolerne regne med at få den hjælp, de har brug for. Et gammelt mundheld lyder: ”Lykkelig er den, der altid får gæster, glad er den ved hvis dør gæsters heste altid står bundet”. En lang række skikke og traditioner gør denne livsstil mulig, hvor værten altid ved, hvad der forventes og gæsten naturligvis overholder god skik og anstændighed.

Når du besøger Mongoliet, vil du uden tvivl mærke denne gæstfrihed, der altså bygger på århundreders nomadetraditioner og helt grundlæggende i befolkningens tilgang til hinanden.

Mongoliet Ger Gobi2

Dag 10

Frodig natur i ørnenes dal

Vi fortsætter efter morgenmaden mod syd til endnu et spændende område, nemlig det dramatiske bjerglandskab i Yol Valley – også kendt som Ørnenes Dal.

På vejen derhen kan du nyde udsigten fra firehjulstrækkeren til den omkringliggende steppe og stenørken, med tilhørende spændende fauna og flora.

Vi ankommer til bjergkæden Three Beauties i Gobi Nationalpark. Her tilbringer vi dagen på en udflugt til Yol-dalen. "Yol" er det mongolske navn for rovfuglen lammegrib, som lever her.  Vi kan kigge efter den smukke fugl, når vi tager på en naturskøn vandring i dalen.

Der findes i det hele taget et rigt fugleliv i dalen, der dog er mere berømt for sin dramatiske og meget usædvanlige omgivelser - en dal midt i Gobi-ørkenen, med gletsjeris på flere meter tykkelse næsten hele året rundt.

Ved porten findes et lille museum, hvor man kan se en samling af dinosauræg og knogler, samt udstoppede fugle og en sneleopard. Der er også et etnografisk museum i en ger, som er et besøg værd.

Fra museet fortsætter vejen yderligere 10 km til en parkeringsplads. Derfra fører en behagelig 25-minutters gåtur langs vand til slugten med gletsjeris. Om vinteren er isen op til 10 meter høj og fortsætter ned ad slugten i yderligere 10 km. Den forbliver frossen det meste af året, undtagen i slutningen af august.

Vores næste overnatning er i en teltlejr ved Khanbogd, som befinder sig i 1900 meters højde, og hvorfra der er en spektakulær udsigt til bjergene og steppen.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Overview Inkluderet i prisen
Ger Camps

Khanbogd Ger Camp

Mongoliet Lammegrib 1 Yol Valley Jeep2

Undervejs på rejsen kører vi i firehjulstrukne køretøjer, der er særligt egnede til den terrængående kørsel. 

Dag 11

Endnu en naturskøn dag i Ørnenes Dal

Vi tilbringer endnu en dag med at se os om i den grønne og smukke Yol-dal. Dagen er afsat til en spadseretur i den grønne og frodige dal, hvor vi har en god chance for at spotte bjerggeder, Altai-Argali vildfår, som er det største vildfår i verden, samt flere fuglearter.

Om eftermiddagen vil der være mulighed for at besøge det lokale museum, inden vi tilbringer endnu en nat i Khanbogd Ger Camp. 

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Overview Inkluderet i prisen
Ger Camps

Khanbogd Ger Camp

Det mongolske køkken

Det mongolske køkken har sine rødder i den nomadiske livsstil og byder besøgende på en unik oplevelse, hvor maden og kulturen hænger uløseligt sammen. Maden i de landlige områder er traditionel og baseret på de begrænsede ressourcer i det robuste mongolske landskab. Her lever nomaderne af en enkel, men nærende diæt, der har været en afgørende del af tilværelsen i århundreder.

Det er ikke svært at se det mongolske køkkens slægtskab med det kinesiske, hvor både dampede brød og dumblings indgår. I det landlige og mere traditionelle Mongoliet er maden oftest baseret på mejeriprodukter og kød fra lam eller ged.

Når du besøger Mongoliet, kommer du ikke udenom den unikke drik airag. Airag er fermenteret hoppemælk, der spiller en vigtig rolle i den traditionelle nomadiske kost og har en let alkoholisk smag, der er forfriskende, især om sommeren. Nomadefamilier har typisk deres airag i en beholder, som hænger ved indgangen til deres telt.

På vores rundrejse har vi alle måltider inkluderet, og man skal forvente at få serveret rustik mad, som er tilpasset turistganer. Det vil ikke være nogen gastronomisk oplevelse, men som skrevet vil man opleve rustik mad som typisk vil være ris, kartofler, salat, grøntsager og kød, og oftest serveret som buffet.

Mongoliet Mad

Dag 12

På opdagelse i Ulaanbaatar

I dag flyver vi tilbage til Ulaanbaatar, som skal udforskes i de kommende dage.

Når vi er landet, skal vi ud og se nærmere på den livlige metropol, der med højhuse, utallige cafeer, modebevidste indbyggere og en kompleks historie står i stærk kontrast til det landlige Mongoliet, vi kommer fra.

Byen blev grundlagt som et nomadisk buddhistisk center og har tidligere været under russisk kontrol. Du vil bemærke en blanding af mere sovjetiske bygninger blandt kinesiske, mens du bevæger dig rundt i byen.
Ulanbaatar er en af de koldeste hovedstæder i verden om vinteren, men i sommervarmen blomstrer byen op.

På dagens byrundtur besøger vi Ulanbaatars seværdigheder: Den centrale imponerende Sukhbaatar plads, et historisk museum samt mongoliets vigtigste tempelkompleks Gandantegchinlin-klostret, også kendt som Gandan-klostret.

Bygget i 1809 er Gandan et tibetansk buddhistisk kloster beliggende i Ulaanbaatar og er i dag hjemsted for adskillige hundrede munke.

Her ser vi blandt andet den 26,5 meter høje statue af Megjid-Janraiseg. Den originale kobberstatue, blev opført i 1911, men nedtaget i 1937 af sovjetiske tropper, hvoraf noget af materialet senere blev brugt til at lave kugler under belejringen af Leningrad. Efter faldet af kommunistregimerne blev statuen genopbygget i 1996 med donationer fra Nepal og Japan.

Besøget her er en ganske særlig oplevelse, og med lidt held kan vi opleve munke udføre buddhistisk ceremoni med sang, mantra og klokker.

Om aftenen vil vi se en spændende og farvestrålende folklore forestilling i Det Røde Teater i byens centrum.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Kempinski Dobbelt Værelse Inkluderet i prisen
Ulaanbaatar

Kempinski Hotel

Mongoliet Ulaanbaatar Gandan Kloster
Mongoliet Tempel Mongoliet Ulaanbaatar Regeringsbygning

I dag ankommer vi til Ulaanbaatar, som vi skal ud og se nærmere på - herunder skal vi bl.a. opleve Gandan-klosterkomplekset. 

Dag 13

Sidste dag i Ulaanbaatar – kashmir og kameluld

Det er blevet sidste dag i Mongoliet og Ulaanbaatar. Vi besøger den sydlige del af byen, hvor vi blandt andet ser det højt beliggende og cirkulære Zaisan-monument. Herfra er der en fantastisk udsigt over dalen, byen og vinterpaladset, der tilhørte Mongoliets tidligere spirituelle leder, Bogd Khan.

Om eftermiddagen vil det være muligt at købe den verdensberømte mongolske kashmir, yak- og kameluld samt diverse souvenirs af god kvalitet. Efter en hyggelig afskedsmiddag er det blevet tid til at sige godnat og tilbringe sidste nat på Kempinski hotel.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Kempinski Dobbelt Værelse Inkluderet i prisen
Ulaanbaatar

Kempinski Hotel

Mongoliet Ulaanbaatar Zaisan Monumentet

Udsigten fra det enorme cirkulære monument Zaisan er spektakulær.

Dag 14

Hjemrejse

Efter en meget tidlig morgenmad på hotellet bliver vi kørt til lufthavnen, hvorfra vi flyver mod Danmark og Københavns Lufthavn.

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)