Skip to main content

Solveig Hedegaard Olesen

dansk vestindien - st john_landskab_strand_03 dansk vestindien - st croix_christiansted_familie_cykling_04

Mød rejselederen Solveig Hedegaard Olesen

Det var en helt speciel oplevelse at komme til de dansk vestindiske øer første gang for næsten 25 år siden.

Det var en følelse af at komme til et meget fremmed sted – men alligevel komme hjem og føle sig velkommen. Langt over 50 rejser senere kan jeg kun sige, at øerne og deres utrolige historie stadig har overraskelser gemt i ærmet til mig, hver gang jeg vender tilbage.

Siden 1980 har jeg været rejseleder nærmest over alt på kloden, og det er efterhånden blevet til omkring 70 lande. Det giver en fantastisk mulighed for at kæde landenes historie sammen. Også Dansk Vestindiens skæbne, som den har udfoldet sig, hænger i høj grad sammen med verdenshistorien. De tre øer er så forskellige, at man skal se dem alle for at få det rigtige indtryk af udfordringerne for øernes indbyggere før og nu.

Jeg har haft fornøjelsen af at videregive min entusiasme for øerne og deres historie til flere nye rejseledere ved at uddanne dem i Danmark og på de dansk vestindiske øer.

Jeg holder mange foredrag på flere rejsemesser og i foreninger, hvor mange af mine lyttere bagefter giver udtryk for, at de dårligt kan vente med at komme til øerne og se det hele selv.

Min viden om øerne har jeg fået ved mange studier, en reol fyldt med bøger og de mange besøg på rejser, hvor jeg også har knyttet mange lokale forbindelser. Når man er der så mange gange, får man den rigtige udgave af livet på øerne i nutiden.

Næsten hele verdens historie - og især den danske - kan knyttes til begivenheder i forbindelse med de dansk vestindiske øer.

Men der skal også være tid til at nyde nogle af verdens bedste strande, den fantastiske flora og tage en snak med de lokale. Jeg glæder mig til at se dig på en rundrejse!

Solveig Hedegaard Olesen er rejseleder på følgende rundrejser

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)