Skip to main content

Information om Java

indonesien - java_bromo national park_04

Javas befolkning og religion

Java er en del af Indonesien, som med sine ca. 240 mio. indbyggere er verdens største muslimske land målt på indbyggertal.

Heraf bor de 115 mio. på Java. På Java er den muslimske tro i nogen grad blandet med oprindelige religioner og her findes også et mindretal af hinduer. Javaneserne bor hovedsageligt på landet - kun 15% af befolkningen bor i byområder omkring de tre store byer Jakarta, Surabaya og Badung.

Javas landbrug

Jorden på Java anses for at være noget af det bedste landbrugsjord i verden og det skyldes ikke mindst, at det jævnligt gødes af lava fra øens mange vulkaner.

Øens vigtigste afgrøde er naturligvis ris, som høstes to til tre gange om året, men også majs, soya og kassava (østens kartoffel) dyrkes i store mængder.

Jorden dyrkes stadig som små familieejede landbrug af dygtige bønder, som løbende formår at forbedre deres metoder og dermed undgå, at der skabes store centraliserede landbrug. I bjergene dyrkes den verdensberømte Java-kaffe, og der bliver på rundrejsen rig mulighed for at finde sin egen favorit blandt de mange smagsvarianter.

Javas historie og Borobadur templet

I 1891 blev der på Java fundet fossile menneskerester af artenHomo Erectus, som beregnes til at være helt op til 1,8 mio. år gamle.

De første kendte statsdannelser stammer dog fra 400-tallet og ca. 1000 år frem, hvor der eksisterede forskellige hinduistiske og buddhistiske riger på øen.

Det mest kendte tempelkompleks, Borobadur, stammer fra 800-tallet. Dette kompleks udgør det største buddhistiske tempelområde i verden og består af mere end 2 mio. tilhuggede stenblokke. Templet er anlagt på terrasser og indeholder 72 mindre stupaer, som omgiver den store centrale stupa. Borobadur blev bygget over en periode på 50 år og blev kort efter færdiggørelsen dækket af lava fra et vulkanudbrud. Stedet blev genopdaget i 1814 af den britiske viceguvernør og er senere kommet under UNESCOs beskyttelse. Templet regnes i dag for at være Javas største seværdighed.

Muslimske handelsmænd etablerede sig på Java i 1400-tallet og flere muslimske stater og kongeriger fik fodfæste på øen over det næste århundrede. I 1596 ankom hollandske skibe til øen og hollænderne overtog gradvist øen.

Java var en hollandsk koloni fra 1799 og helt frem til 1949, kun afbrudt af en kort periode med britisk styre.

Rundrejse til Java med dansktalende rejseleder

Tag med vores fantastiske rejseleder Triska rundt på Java. Triska er balineser af fødsel men taler dansk, og hun har med meget stor succes ført vores gæster rundt på både Java og Bali i flere år. Som indfødt indoneser indgår hun naturligt i dagligdagen på øen og tager jer med bag facaden helt ind til Javas sjæl.

I vil opleve hemmelige steder og private besøg og selvfølgelig også de store seværdigheder, som Java byder på. Tempoet på rundrejsen er roligt og tilrettelagt, så vi altid har tid til at lade oplevelserne synke ind.

indonesien - java_yogyakarta_borobudur_24

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)