Krydstogt med øhop i Hawaii
Download katalog over rejsen

12 dage fra 49.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Krydstogt med øhop i Hawaii Dagsprogram

Krydstogt med dansk rejseleder 12 dage fra 49.990 kr.

Waikiki Beach Honolulu

Dag 1

DANMARK – ANKOMST TIL HONOLULU

I flyver fra Danmark til Honolulu på øen Oahu med en mellemlanding undervejs.

Vel fremme i Honolulu tjekker vi ind på vores 4-stjernede hotel Queen Kapiolani Hotel, der ligger centralt og meget tæt på den populære strand Waikiki Beach. Vi har to overnatninger i Honolulu, inden vi tjekker ind på vores krydstogtskib, Norwegian Pride of America, så her er gode muligheder for at udforske byen og øen Oahu.

Her skal i bo

Queen Kapiolani Hotel Beach Inkluderet i prisen
Oahu

Queen Kapiolani Hotel

Hawaii Oehop I Hawaii (1)
hawaii_kauai_01

Dag 2

HONOLULU, HELDAGSUDFLUGT RUNDT PÅ OAHU INKL. FROKOST

Efter forhåbentligt at have sovet ud efter den lange flyrejse, bliver vi hentet på vores hotel til en spændende heldagsudflugt.

Vi kan se frem til en tur rundt på Oahu, hvor vi ser nogle af øens mest interessante seværdigheder. Vi kommer bl.a. forbi krateret Diamond Head, de billedskønne surfstrande langs med nordkysten, Dole ananasplantagen samt Polynesian Cultural Center, hvor vi får indblik i hele Polynesiens rige kulturarv og smukke traditioner. Bemærk, at det kan forekomme, at ruten rundt til dagens seværdigheder er anderledes på selve rejsen på grund af logistik, men indholdet er det samme.

Ikoniske Diamond Head er en vulkansk tufkegle, som har status af statsligt monument og en del af Honolulus profil – og kendt af hawaiianere som Lēʻahi. Det tallerkenformede krater er dannet ved et voldsomt vulkansk udbrud for helt op til en halv million år siden. Kraterets navn stammer fra 1825, hvor tilrejsende britiske søfolk opdagede skinnende vulkanske kalcitkrystaller i sandet – og straks troede, det var diamanter.

Hawaiis mest genkendelige vartegn er kendt for sine historiske vandrestier, fantastiske kystudsigter og militærhistorie. I 1895 fandt et berømt slag sted her mellem oprørere, der støttede den hawaiianske konge og provinsregeringen, hvor de kæmpede på skråningerne af Diamond Head, et slag, som blev et afgørende vendepunkt i omstyrtelsen af det gamle hawaiianske monarki.

Vi fortsætter op imod den nordlige kyststrækning og passerer på vejen Dole ananas-plantage, der i dag er en af Oahus mest populære turistattraktioner. Her får vi historien om James Dole, der etablerede sin første ananasplantage på Oahu i år 1900 og gennem tiden omdannede den til et verdensomspændende landbrugsimperium, der i dag er den største eksportør af ananas i verden. Her er bl.a. en smuk park, en omfattende ananasplantage og en labyrint - verdens største - med godt fire kilometer stier og vægge af 14.000 farverige hawaiianske planter. Vi har nok ikke tid til at blive væk i labyrinten ved dette besøg, så prøv i stedet den ananasis, de laver her. Den skulle være umådeligt lækker og et must-try, når du besøger Dole-plantagen.

Vi kører videre forbi ananas- og sukkerrørsmarker og rammer kysten efter knap 10 km på landevejen. Stillehavet breder sig ud for vores øjne, når vi kører ind i surferbyen Hale’iwa, der er er hjemsted for de fleste af Oahus surfkonkurrencer på grund af de perfekte store bølger. I denne charmerende by handler alt om surfing, og atmosfæren er tilbagelænet og bohemepræget med træhuse i mange farver, talrige surfskoler, butikker, kunstgallerier og mindre restauranter, der putter sig imellem palmerne.

Vi kører imod nord langs Oahus North Shore, som er meget anderledes end resten af øen Oahu. Her strømmer surfere til kysterne i deres søgning efter den perfekte bølge, og derudover er det også et fantastisk sted for turister, der søger hen imod de billedskønne strande og en betagende smuk natur. På vores vej kommer vi bl.a. forbi Laniakea Beach, som er én af de bedste strande på Oahu – og også berømt for sit besøg af havskildpadder, der kommer op på stranden for at lægge deres æg i sandet. 

Vi passerer derefter Waimea Bay, som var et prominent sted i 1950erne, hvor big wave-surfing lige var begyndt at finde sted, den godt tre kilometer lange Sunset Beach og Banzai Pipeline, hvor bølgerne brydes over et skarpt rev, hvilket gør surfing her risikabelt, hvis man ikke er øvet.

Fra bugten skærer Waimea Valley sig ind i landet, en flot dal, som indfødte hawaiianere har betragtet som et helligt område, der går 700 år tilbage i tiden. Waimea betyder "præsternes dal", og her kan man se spektakulære træer, kæmpe planter og smukke blomster overalt. Dalen er også berømt for sit vandfald, hvor man kan bade i det rene, krystalklare vand.

Når vi kigger os omkring, bliver vi konstant slået af Oahus frodighed, hvor den grønne flora står i smuk kontrast til det blå Stillehav ude ved kysten.

Vi kender måske også sceneriet fra diverse film og tv-serier, såsom f.eks. storfilmene Jurassic Park, Raiders of the Lost Ark, Pearl Harbor og tv-serien Lost.

På vej op over nordsiden af Oahu finder vi et sted at spise frokost, hvorpå vi fortsætter sydpå ad kystvejen Kamehameha Highway, indtil vi når frem til Polynesian Cultural Center i byen Laie.

Centret er et sted for hele familien, som giver et enestående indblik i hele Polynesiens rige kulturarv og smukke traditioner og er en af de mest besøgte turistdestinationer i Hawaii.

Stedet er bygget op omkring otte tropiske landsbyer, hvor optrædende fremviser forskellige kunstformer og håndværk fra hele Polynesien. Landsbyerne inkluderer øerne Hawaii, Samoa, Aotearoa (New Zealand), Fiji, Tahiti og Tonga.

Efter besøget her kører vi tilbage imod Honolulu, hvor vi kører igennem igennem Chinatown, det pulserende Downtown, og vi ser kongepaladset, Iolani Palace, og statuen af Kong Kamehameha, der samlede alle Hawaii-øerne under et kongedømme. Vi slutter dagens ørundtur på Oahu sidst på eftermiddagen, hvor vi bliver sat af ved vores hotel. Aftenen er på egen hånd.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Queen Kapiolani Hotel Beach Inkluderet i prisen
Oahu

Queen Kapiolani Hotel

Pineapple Field Oahu (1)
Surfing North Shore Oahu hawaii_oahu_islan_snorkling_01

Hawaii er kendt for sin ananasproduktion, hvorfor en pizza med ananas har fået tilnavnet "Pizza Hawaii". På dagens udflugt besøger vi Oahu's North Shore, en kyststrækning med idylliske bugte og yndede surfspots.

Dag 3

HONOLULU, TJEK-IND PÅ PRIDE OF AMERICA

I eftermiddag skal vi tjekke ind på krydstogtskibet, men inden da har I en hel formiddag på egen hånd.

I kan f.eks. nyde dagen på en af de skønne strande, der omgiver Honolulu. Eller vælge at besøge Honolulu Zoo, der ligger lige overfor hotellet. Lige i nærheden er der også gode muligheder for at blive klogere på marinelivet omkring øgruppen Hawaii med et besøg i det mindre - men charmerende - Waikiki Aquarium.

Senere på eftermiddagen tjekker vi ind på vores krydstogtskib, Norwegian Pride of America - et mellemstort og nyrenoveret 4-stjernet skib med et stort udbud af restauranter, underholdning og et hav af aktiviteter ombord, så vi kommer ikke til at kede os.

Skibet tilhører Norwegian Cruise Lines Dawn-klasse med cirka 1.200 kahytter og plads til 2.300 gæster. Der er omkring 1.000 ansatte, hvoraf flertallet er lokale, som dermed har et godt kendskab til de steder, vi besøger under krydstogtet.

Vi finder vores kahytter, og sidst på eftermiddagen blæses der til afgang. Vi mødes på dækket og fejrer alt det, der venter os.

Gruppen spiser i udgangspunktet sammen i en af hovedrestauranter ombord. Vi sørger for, at vi får prøvet hver og en, og hvis man ønsker at spise på egen hånd, kan man naturligvis gøre dette. Med i rejsens pris hører også mindst en middag på en specialrestaurant.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

Ncl Pofa Aerial At Sea 06 Inkluderet i prisen
Krydstogt

Norwegian Pride of America

Pofa Aerial

Norwegian Cruise Line - Pride of America

Dag 4

KAHULUI (MAUI), HELDAGSUDFLUGT AD HANA HIGHWAY - EN AF VERDENS SMUKKESTE KØRETURE

Vi vågner op i Kahului på Mauis nordside, hvortil skibet er ankommet i løbet af natten.

Maui er den næststørste ø i øgruppen Hawaii, og her er fantastisk smukt stort set over alt, men især langs kysterne og i den meget frodige dal imellem øens to vulkaner. I dag tager vi på en heldagsudflugt på den nordøstlige side af Maui, hvor vi skal køre ad den legendariske Hana Highway, der er verdensberømt for sine sceniske strækninger. Undervejs gør vi naturligvis flere stop ved alle de eminente udsigtspunkter og nyder den enestående natur omkring os og smager på lokale specialiteter i boder langs ruten.

På dagens køretur krydser vi 59 større eller mindre broer og kører igennem 617 hårnålesving – og har du tendens til køresyge, er det værd at bemærke, at på grund af vejen kører vi kun omkring 40 km/t på hele turen.

Første stop er i Paia på den nordlige kyst, inden vi tager fat på Hana Highway. En af Paias mange kvaliteter er, at byen har undgået de helt store turiststrømme, og i dag bor her stadig en del ældre hippier, professionelle surfere og new age-dyrkere, der lever en tilbagelænet livsstil tiltrukket af byens særegne bohemevibe. Her skal vi smage det specielle banana bread hos anerkendte Mama’s Fish House. Banana bread er sødt brød lavet af moste bananer og trods navnet, er det mere en kage end et brød – og en populær spise i Hawaii.

Små 20 km kørsel senere, slår vi ind på den del af landevejen, der officielt betegnes som Hana Highway. Denne smukke landevej snor sig helt ude ved kysten med høje vandfald, eviggrøn regnskov på stejle bakker, bambusjungler og dybe dale på landsiden i et barsk landskab, hvor naturen hersker. Til den anden side af landevejen slår Stillehavets bølger imod klipperne, men flere steder er der også mulighed for at komme helt tæt på havet, hvor strandene er fyldt med sort størknet lava.

Vi oplever på denne tur nogle af de smukkeste og mest paradisiske vandfald i verden. Nogle af dem falder i dybe pools, som man kan bade i, andre falder pludselig ud imellem den grønne vegetation højt oppe på en klippe. Dette område af tropiske Maui får meget regn, som sikrer regnskovens frodighed og forsyner de mange vandfald med vand. Visse steder er den grønne frodighed så overvældende, at vejen nærmest er helt omsluttet af den tropiske regnskov, så træer og andet grønt danner et loft over vejen, vi kører på. Andre steder kan man stoppe og spadsere lidt væk fra vejen, og pludselig befinde sig i en slags naturlig botanisk have, med talrige farvestrålende blomstrende planter. I vil også få syn for de imponerende regnbuer, der skabes når vandfaldenes regndråber rammes af solens stråler sollyset og kæmpe eukalyptustræer.

Vi er fremme i Hana helt ude på Mauis sydøstlige kyst til frokosttid, hvor vi planlægger at spise på det populære Huli Huli Chicken ved Koki Beach.

Kokken, Gordon Ramsay har været med til at gøre dette gadekøkken berømt for deres hawaiianske grillede kylling. Imens vi spiser (bemærk, frokosten er ikke inkluderet da vi ikke kan garantere at der er åbent), kan vi jo passende fundere lidt over Hana Highways historie, inden vi på ny begiver os den samme vej hjemad igen.

I det 16. århundrede erobrede Mauis kong Pi'ilani det østlige Maui og Hana blev en del af hans rige. Pi'ilani byggede Alaloa, den "lange vej", fra West Maui, en vej, hvor rejsende angiveligt svingede sig over East Mauis vandrige floder og strømme med reb lavet af vinranker. Senere udvidede Pi'ilani's søn, Kihapi'ilani, vejen og brugte håndlavede basalt (lava) sten som underlag. I 1870erne byggede man en grusvej, der gradvist blev til en mere moderne landevej, indtil den fulde vej til Hana officielt åbnede i slutningen af 1926. Konstruktionen af broer fortsatte gennem op gennem 1930erne og var først komplet i 1960erne.

 • All Inclusive

Her skal i bo

Ncl Pofa Aerial At Sea 06 Inkluderet i prisen
Krydstogt

Norwegian Pride of America

Hana Highway Waterfall
Hana Highway Tree Tunnel Black Sand Bay Hana Highway

Hana Highway kaldes verdens smukkeste landevej og er verdensberømt for sine sceniske strækninger. Her er masser af vandfald, frodig regnskov og klipper af størknet lava.

All Inclusive krydstogt

Alle Stjernegaard-gæster nyder godt af All Inclusive på Norwegian Cruise Line. Udover alle måltider, faciliteter og underholdning ombord har vi desuden inkluderet NCL´s "Free at Sea" opgraderingspakke, som inkluderer en drikkepakke samt middage i specialrestauranterne - uanset hvilken type af kahyt I måtte vælge.

Bestiller du rejsen samtidig med, at der er en Free at Sea-kampagne, får du desuden gratis Wi-Fi og rabat ved køb af skibets udflugter! Herudover inkluderer Stjernegaard som noget særligt drikkepenge ombord.

Ncl POA Cagney's Steakhouse

Dag 5

KAHULUI (MAUI), BYVANDRING MED BESØG I BOTANISK HAVE

Vi har endnu en dag på Maui, inden vi sejler videre til Big Island.

Om formiddagen tager vi på en byvandring rundt i Kahului, og vi besøger byens botaniske have, hvor vi ser mange af Mauis indfødte planter og blomster og planter fra resten af Polynesien. I haven bliver planter og blomster forklaret i en kontekst, så besøgende forstår deres betydning for øernes økonomiske, sociale og kulturelle områder. Du kan selv vælge, hvor meget du vil fordybe dig i udstillingens fakta og historie – eller om du blot vil nyde de flotte planters udseende. Efter besøget i den botaniske have, fortsætter vi på en byvandring i Kahului, der er en af de større byer på Maui.

Før 1850erne boede der stort set ikke mennesker, hvor byen ligger i dag, men det ændrede sig, da efterspørgslen på sukker steg verden over. Kahului så sin spæde begyndelse i midten af 1850erne, da sukker-entreprenører købte jorden i området, som var ideel til dyrkning og produktion af sukkerrør. Hurtigt blev der bygget en sukkermølle og anlagt en plantage, og det var omkring denne at Kahului voksede frem som en by.

Arbejdere fra de andre øer i Hawaii og fra Asien kom til Maui for at arbejde. Der blev bygget et kilometerlangt vandingssystem for at forsyne sukkerrørene med vand, og der blev bygget en jernbane til at transportere sukkerrør fra markerne til raffinaderiet og derefter til havnen. Det var først for nylig, at sukkerproduktionen, sammen med afbrænding af sukkermarkerne, stoppede på Maui.

Kanaha Beach Park er populær hos de lokale – og en god strand til kitesurfing og windsurfing. Lokale familier holder tit picnic her på grund af de store åbne områder, toiletter, brusere og barbecuefaciliteter. Der er også livreddere på vagt ved denne strand.

Eftermiddagen er på egen hånd, og du kan enten nyde godt af skibets mange faciliteter, slappe af ved poolen med en drink og en god bog eller tilkøbe en af skibets udflugter, hvis du har lyst til at opleve mere. Du kan f.eks. vælge at opleve den historiske plantageby, Hali'imaile, hvor Maui Gold Pineapple Company ligger. Her får besøgende et eksklusivt indblik i denne plantages 100-årige traditionsrige arbejde med ananasproduktion på Maui. Denne udflugt varer tre timer.

Du kan også vælge en kanotur på 2-3 timer i traditionel polynesisk outrigger rundt i havnen i Kahului, hvor du hører mere om Hawaiis historie og ser maritime vartegn.

Mulighederne er mange, og der er også andre udflugter, som du kan få mere at vide om, når du er ombord på skibet. Sidst på eftermiddagen lægger skibet Kahului og øen Maui bag sig på vej imod nye eventyr.

 • All Inclusive

Her skal i bo

Ncl Pofa Aerial At Sea 06 Inkluderet i prisen
Krydstogt

Norwegian Pride of America

kauai_napali ysten_04

Dag 6

HILO (HAWAII BIG ISLAND ØST), UDFLUGT TIL HAWAII VOLCANOES NATIONAL PARK

I løbet af natten er Norwegian Pride of America anløbet Big Island, som er den største af øerne i øgruppen Hawaii.

Vi ligger til kajs i Hilo på østsiden af øen, som får mest regn og dermed også er den mest frodige med prægtige vandfald. Men i dag er vores kikkert stillet ind på øens vulkaner inde på midten af øen, hvor vi skal på en halvdagsudflugt til Hawaii Volcanoes National Park og opleve UNESCO-verdensarv og de to aktive vulkaner, Kilauea (1.247 m) og Mauna Loa (4.169 m), med de berømte lavatubes med flydende lava.

Kilauea er en af verdens mest aktive vulkaner, og derfor i blandt Hawaiis største seværdigheder. Qua vulkanens høje aktivitetsniveau, kan du ofte se lava fra Kilauea flyde ned i havet eller lyse op i det enorme Halema'uma'u-krater, der kroner parkens omgivelser.

Med sine over hundrede års vulkansk aktivitet er parken fuld af komplekse og unikke økosystemer, og som nogle af verdens mest aktive vulkaner har Kilauea og Mauna Loa gjort forskerne meget klogere på, hvordan øen Hawaii blev født. Landskabet i Hawaii Volcanoes National Park er ikke overraskende domineret af vulkaner, og parken blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1987. Parken stiger fra havets overflade til mere end 4.000 meter i højden og omfatter som sagt Kīlauea og Mauna Loa, verdens største aktive subaerial vulkan - og seks af jordens klimazoner er repræsenteret i parken. Det er et yderst fascinerende sted at udforske med dets barske lavafelter, regnskovsflora og fauna, tunneller af størknet lava og kratere, kystlinjer hvor lava støder sammen med havet, aske-dækkede ørkener og endda alpin tundra.

Afhængigt af forholdene på dagen kommer vi blandt andet til at se Halema‘uma‘u-krateret, der i 2018 blev dobbelt så stort efter unormalt voldsom seismisk aktivitet ved Kīlaueas top i 2018 og som fortsat er aktiv med glødende lava, vi spadserer ad Devastation Trail, der engang var dækket af regnskov og udforsker de dampende Haʻakulamanu (Sulphur Banks), hvor vulkanske gasser siver gennem klipperevner ud fra undergrunden sammen med dampende grundvand. Det hele lugter af en blanding mellem af afbrændt tændstik og rådne æg, men det er et fascinerende skue.

Når vi kører rundt i parken, følger vi én af de to hovedveje, Crater Rim Drive eller Chain of Craters Road. Slutningen af den maleriske Chain of Craters Road ender i dag ved størknede lavastrømme, der begravede vejen under flere udbrud mellem 1986 og 1996. Vi kommer også til at se det berømte Thurston-lavarør, som er et let tilgængeligt og meget interessant lavarør, som man kun skal spadsere 20 min. igennem en skov af træbregner for at komme frem til.

Vi udforsker dette 500 år gamle ”rør”, der i virkeligheden tager form som en oplyst hule stor nok til at parkere en lastbil inden i.

Efter besøget i Hawaii Volcanoes National Park kører vi stille og roligt tilbage til skibet, hvor vi har eftermiddagen på egen hånd til at slappe af ombord eller tilkøbe en af skibets udflugter, hvis man har lyst til at opleve mere om eftermiddagen. Husk blot på at være tilbage på skibet i god tid inden afgang sidst på eftermiddagen. 

 • All Inclusive

Her skal i bo

Ncl Pofa Aerial At Sea 06 Inkluderet i prisen
Krydstogt

Norwegian Pride of America

Kilauea Big Island Wide
Lava Flow Kilauea big island_thurston lava tube_02

Hawaii Volcanoes National Park er UNESCO-verdensarv, og her er bl.a. de to aktive vulkaner, Mauna Loa og Kilauea. Ofte kan man se lava fra Kilauea enten flyde ned i havet eller lyse op i det enorme Halema'uma'u-krater, der kroner parkens omgivelser. Nederst th: Thurston-lavarøret er en hule af størknet lava, som ligger gemt i naturen.

Hawaiis oprindelige befolkning

Hawaiis oprindelige befolkning kaldes kanaka maoli, de sande mennesker, og indvandrede fra det centrale Polynesien til Hawaii fra 1. århundrede e.v.t. De levede i et strengt socialt hierarki og med en religiøs tro på, at mennesket er beslægtet med omgivelserne og alt levende. Høvdingene, som var bindeled til guderne, havde mana, guddommelig kraft, som måtte beskyttes med kapu, den hawaiianske form for tabu.

I dag er 20 procent af Hawaiis befolkning kanaka maoli og udgør den laveste socialgruppe i Hawaii efter vestlig målestok. De er ved at forsvinde helt, men det modvirkes af en stærk kulturel lokal bevidsthed for at vinde bl.a. jord, kulturelle rettigheder og mere selvstyre tilbage.

hawaii island_hus_totem_01

Dag 7

KONA (HAWAII BIG ISLAND VEST), BYVANDRING I KONA LANGS STRANDPROMENADEN

I løbet af natten er skibet sejlet rundt om Big Island og har lagt til i Kona på øens vestside.

Vi spiser morgenmad, og derefter begiver vi os ud på en byvandring i byen. Her kommer vi bl.a. forbi den smukke strandpromenade og lokalhistoriske steder som Hulihe'e Palace, som var det tidligere feriehus for hawaiianske kongelige. I dag er det et museum, hvor man bl.a. kan se smukke møbler i koa-træ, portrætter, kapa, fjerarbejde, hawaiianske quilts og andre artefakter fra æraen omkring Kong Kalākaua og Dronning Kapi‘olani, som begge var en del af Hawaiis kongelige fortid. Vi kommer også forbi Moku'aikaua Kirken, som er den ældste kristne kirke på Hawaii og bygget af missionærer fra Boston i 1820.

På en lille kunstig ø få meter ude i vandet, finder vi Ahu'ena Heiau, som er et yderst helligt religiøst tempel for fred og velstand bygget til ære for frugtbarhedsguden Lono, af Kong Kamehameha den Store, da han vendte tilbage til Big Island i 1812. Det blev hurtigt et centrum for politisk magt i det hawaiianske kongerige under kongens gyldne år, og hans mest fortrolige rådgivere samledes hver aften her til rådslagning. Det var også kongens hjem i de sidste år af hans liv.

Mange rituelle bønner fandt sted her, men det var ikke et sted for menneskeofring, som det foregik tidligere. Til ritualerne ved Ahu'ena Heiau samlede Kong Kamehameha den Store de såkaldte kahuna’er, dvs. vise mænd, og fokuset for ritualerne var at opnå indblik i menneskehedens højere natur, bl.a. ved at den øverste kahuna gik i dyb trance og modtog budskaber fra guderne. Det menes, at kongen selv døde her, og i dag er templet så helligt, at ingen mennesker må betræde det indre eller grunden omkring det.

Man kan finde rester af heiau’er over alt i Hawaii-øgruppen, og de er alle hellige – men ingen af dem er altså så hellig som Kong Kamehameha den Stores heiau i Kona. Som en historisk krølle på halen, skal det også nævnes, at det var i området omkring Kona, at søfarer og kaptajn, James Cook, først satte fod på øen i 1778, og her han blev dræbt året efter.

Frokost og resten af eftermiddagen er på egen hånd, hvor I kan nyde livet ved en af skibets pools eller tage på stranden. Vi anbefaler frokostrestauranten On the Rocks, der ligger for enden af promenaden ved Kailua Pier i den naturlige havn med kig til en hyggelig lille badestrand. På strandene i det sydlige Kona er havet både klart og roligt og således perfekt til snorkling, dykning, sejlads og til at spotte delfiner og de såkaldte honu, hawaiianske grønne havskildpadder.

I kan også tage på en bådtur for at dykke eller snorkle med yndefulde mantarays, der nærmest flyver stille under havets overflade med blide bevægelser.

Endelig er der også her mulighed for at tilkøbe skibets udflugter. Husk blot at være tilbage inden skibet sejler sidst på eftermiddagen og sætter kurs imod den nordlige ø Kauai.

 • All Inclusive

Her skal i bo

Ncl Pofa Aerial At Sea 06 Inkluderet i prisen
Krydstogt

Norwegian Pride of America

Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

hawaii_big islands_puuhonua o honaunau_tiki_01 hawaii_mantarey_02

Dag 8

NAWILIWILI (KAUAI), UDFLUGT TIL ”STILLEHAVETS GRAND CANYON”

Mens vi sov, har skibet stævnet mod nordvest natten igennem og er ankommet til den nordligste af øerne i Hawaii.

Kauai er endnu en betagende smuk og frodig ø, hvor naturen byder på både smukke strande, dramatiske kystlinjer med forrevne klipper, der stiger dramatisk op ad havet og dybe kløfter med buldrende vandfald. Vi ligger til kajs i Nawiliwili, og i dag skal vi på en halvdagsudflugt og endnu engang forkæles af et fantastisk og helt særligt skue fra naturens side, når vi kaster os ud i en halvdags-udflugt til Waimea Canyon - eller ”Stillehavets Grand Canyon”  - en imponerende kløft i hjertet af Kauai, der er en af øens mest dramatiske naturlige seværdigheder: 16 km lang, 1,6 km bred og 1,1 km dyb.

Vi kører igennem en overflod af tropisk frodighed ad hovedvejen på Kauais sydkyst for at nå frem til en række af spektakulære panoramiske udsigtspunkter over Waimea Canyon og dens barske tinder og dybe slugter. Waimea er hawaiiansk for "rødlig vand", en henvisning til erosionen af kløftens røde jord. Kløften er dannet ved at Waimea-flodens vandstrøm har eroderet området. De store vandmasser stammer fra den ekstreme mængde af nedbør på øens centrale top, Mount Waiʻaleʻale, som er blandt de vådeste steder på jorden. I 1982 målte forskere en samlet nedbørsmængde på hele 16.912mm for året. 

Dannelsen af Waimea Canyon – og øen Kauai i det hele taget – er enhver geologs ønskedrøm. Kløften er helt unik, idet den både blev dannet af den gradvise proces med erosion, men også af det katastrofale sammenbrud af den vulkan, der skabte Kauai. For cirka fire millioner år siden, var Kauai i en række af kontinuerlige vulkanudbrud, og som følge af dem kollapsede en del af øen, og dette sammenbrud var med til at danne Waimea Canyon. Forskere har dateret øens forstenede lavastrømme til at være cirka fem millioner år gamle, og det gør Kauai til den ældste af de store hawaiianske øer.

Så der er – og har været - store kræfter på spil her. På vores rundtur ved kløften får vi et godt indtryk af hele sceneriet. Ved frokosttid er vi tilbage på skibet og resten af dagen er på egen hånd til at slappe af, som man har lyst til eller evt. tilkøbe nogle af skibets udflugter.

Hvad med en stille og rolig cykeltur på egen hånd, hvor du følger en rute, som er plottet ind på din egen mobiltelefon ved hjælp af en app.

Turen går via en cykelsti langs den utroligt maleriske Ke Ala Hele Makalae (”Stien der går langs hele kysten”), og undervejs er der både butikker, restauranter og små hyggelige caféer.

På cykelturen er der en fænomenal udsigt over Stillehavet, og fra december til marts kan du endda få øje på hvaler og munkesæler.

 • All Inclusive

Her skal i bo

Ncl Pofa Aerial At Sea 06 Inkluderet i prisen
Krydstogt

Norwegian Pride of America

kauai_waimea canyon_07
hawaii_kauai_waimea canyon_01 usa - hawaii_kauai_cykel_01

Om formiddagen tager vi på en halvdags-udflugt til Waimea Canyon - eller ”Stillehavets Grand Canyon”  - en imponerende kløft i hjertet af Kauai. Eftermiddagen er på egen hånd. Tag f.eks. på en skøn cykeltur langs den utroligt maleriske Ke Ala Hele Makalae (”Stien der går langs hele kysten”) med en fænomenal udsigt over Stillehavet, og fra december til marts kan du endda få øje på hvaler og munkesæler.

Dag 9

NAWILIWILI (KAUAI), DAGEN ER PÅ EGEN HÅND, EVT. TILKØB AF SKIBS-UDFLUGT

Vi har to dage på Kauai, og i dag er der ikke noget program, så dagen er på egen hånd til at bruge helt, som vi har lyst til.

Slap af eller tilkøb en af skibets udflugter i land for flere oplevelser. Du kan f.eks. tage på en kombineret køretur og sejltur, hvor du bl.a. får et indtryk af Kauais nordkyst. Bemærk, at du skal være i almindelig god form, da I til tider bevæger jer i ujævnt terræn. I starter med en kort køretur til en marina i Wailua-floden, der er en af de få floder i Hawaii, som man kan sejle på, og som driver afsted igennem en tyk, grøn og frodig regnskov.

På vejen stopper I ved Fern Grotto, en lavastensgrotte formet af lavasten og helt dækket af tropiske bregner, så den kun kan ses fra en båd. Hulen danner et naturligt amfiteater med en skønt lydende akustik for de indfødte musikere, der møder dig med traditionelle hawaiianske melodier. Du fortsætter imod nord til Kilauea National Wildlife Refuge for at se dets høje fyrtårn og fuglereservat. På klipperne og græsskråningerne lever nogle af de største bestande af ynglende havfugle på Hawaii, så hold godt øje med både rødfodede suler, Laysan-albatrosser og stormfugle.

Vel fremme i byen Hanalei helt oppe på nordsiden af Kauai, spiser du en hurtig frokost. Hanalei er en charmerende lille by, der ligger meget picturesque ud til den smukke, halvmåneformede Hanalei bugt med sin karakteristiske mole.

Den historiske Hanalei Pier blev bygget i 1892 og er fortsat et populært samlingspunkt for de lokale indbyggere, som fisker, svømmer og spiller musik her – og så er molen berømt for at have været med i Hollywood-klassikeren ”South Pacific" fra 1957.

På køreturen tilbage til skibet i Nawiliwili, gør I et sidste stop ved det godt 45 meter høje vandfald, Opaekaa Falls. 

 • All Inclusive

Her skal i bo

Ncl Pofa Aerial At Sea 06 Inkluderet i prisen
Krydstogt

Norwegian Pride of America

Hanalei Kauai
kauai_wailua river_01 kauai_fyrtaarn_01

Dagen er på egen hånd, men tag evt. med på én af skibets udflugter: en rundtur, hvor I bl.a. ser hyggelige Hanalei og Kīlauea Lighthouse. I sejler også gennem regnskoven på Wailua-floden.

Dag 10

HONOLULU (OAHU), TJEK-UD FRA SKIBET, BESØG I PEARL HARBOR OG HJEMREJSE

Vi er på ny tilbage i Honolulu efter en skøn rundtur til de hawaiianske hovedøer.

Det er blevet tid til at sige farvel til både kahyt og skib efter, at vi har spist en god sidste morgenmad ombord. Vi tjekker ud fra skibet, men har derefter det meste af dagen til rådighed, inden vi skal flyve hjemad mod Danmark. Og inden vi forlader øgruppen, skal vi som det sidste aflægge et besøg ved mindesmærket for Pearl Harbor (bemærk venligst at afhængig af de endelige flytider, er det også muligt, at vi besøger Pearl Harbor i starten af rejsen og inden krydstogtet).

7. december 1941 var en fredelig søndag lige som alle andre søndage på flådebasen Pearl Harbor. Men inden dagen var omme, blev denne dato en dag i historien, som USA aldrig glemmer – og en dato, der definerer et vendepunkt i verdenshistoriens største krig. Denne stille søndag vågner flådebasen Pearl Harbor på Oahus sydkyst lidt uden for Honolulu op til lyden af faldende bomber fra bølge efter bølge af japanske bombefly, der som et lyn fra en klar himmel kaster sig over den amerikanske Stillehavs-flåde.

Inden det omkring to timer lange angreb er forbi, har 350 japanske bombefly dræbt 2.400 amerikanere, såret flere end 1.100, smadret 188 kampfly og sænket eller beskadiget otte af USA’s største og mest kraftfulde slagskibe. Hertil kommer tre ødelagte destroyere og en række mindre skibe. Japanerne angreb fra en større flåde af krigsskibe og hangarskibe fra en position cirka 400 km nord for Hawaii. Angrebet på Pearl Harbor kom helt bag på amerikanerne og betød, at USA blev trukket ind i Anden Verdenskrig, som yderligere kom til at koste over 400.000 amerikanske soldater livet. Hawaii fik i følgende år en helt central rolle i Stillehavskrigen og efter adskillige forslag både før og efter krigen blev Hawaii i 1959 optaget som stat i USA samtidig med Alaska.

I dag er Pearl Harbor fortsat en aktiv militærbase, men også et museumskompleks, hvor gæster kan besøge de steder, hvor så mange mennesker mistede livet i 1941. Mest mindeværdigt er USS Arizona Memorial, der er bygget på tværs af vraget af slagskibet USS Arizona, der som det eneste aldrig blev hævet til overfladen – og den dag er i dag er sidste hvilested for 1.100 søfolk, som aldrig slap ud, da skibet gik ned. Et bombeangreb på skibet ramte ammunitionsdepotet og udløste en enorm eksplosion. I dag står skibet på havbunden, og kun kanontårnene rejser sig over vandoverfladen og besøgende bliver sejlet derud i turbåde.

Det er en bevægende oplevelse at besøge mindesmærket, men også at se, hvordan amerikanerne den dag i dag er berørt af denne nationale katastrofe.

Efter vi har sundet os lidt efter besøget her, kører vi videre til lufthavnen, hvor vi gør klar til at flyve hjem til Danmark.

 • Morgenmad
hawaii_pearl habor_03
Pearl Harbor Pearl Harbor Oahu 03 (2)

Pearl Harbor er fortsat en aktiv militærbase, men også et museumskompleks, hvor gæster kan besøge nogle af de steder, hvor så mange amerikanske soldater mistede livet i 1941.

Dag 11-12

ANKOMST TIL DANMARK

Vi ankommer til Danmark efter nogle skønne dage i smukke Honolulu og et dejligt krydstogt rundt omkring den smukke øgruppe Hawaii.

kauai_tunnel beach_01

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)