Skip to main content

Rejser til Alentejo i Portugal

Portugal

alentejo_vin_01

Landlig idyl i uspoleret natur

Alentejo er Portugals mindst befolkede og måske mest oversete region.

Landbrugsregionen kaldes Portugals spisekammer og gemmer på en uspoleret natur, som intet andet område kan matche. Heldigvis har vi fået øjnene op for Alentejo, der byder på enestående natur, rig gastronomi, god vin, stolte traditioner og historiske seværdigheder.

Navnet Alentejo kan oversætte til ’Hinsides Tejo’ med reference til den store flod, der løber fra Spanien til Atlanterhavet gennem Lissabon og afgrænser regionen i nord. Her er et varmt indlandsklima med lave nedbørsmængder i sommerhalvåret. Det giver de helt rette betingelser for eukalyptustræer, vinproduktion og oliven- og citrusplantager, som mange mennesker arbejder med. Herudover er mere end 60.000 mennesker i Alentejo ansat i kork-industrien.

Fra prærielignende sletter i vest over grønne, bølgende bakker i nord til barske klippelandskaber mod øst. Regionen har også 100-kilometers kyststrækning ved Atlanterhavet med nogle af landets bedste strande og smukkeste kystnaturparker, hvor den store natur virkelig folder sig ud.

Alentejo værner om historien og traditionerne i Portugal fra historiske og velbevarede Évora, regionens hovedby, til den særegne kulinariske tradition med et rustikt bondekøkken af lokale råvarer og vildtkød.

Landskabet er ligeså fortryllende, som det er forskelligartet.

Évora er regionens historiske centrum, hvor du blandt andet finder den utroligt velbevarede bymur, romerske søjletempler, Giraldotorvet og universitetet. UNESCO har også fundet vej til Évora og optaget flere bevaringsværdige seværdigheder som Verdensarv. Vila Nova de Milfontes ligger også i Alentejo ved Atlanterhavet, og du kan læse mere om den smukke kystby her.

Sæt tænderne i Portugals skjulte skatkammer med idyllisk charme og store seværdigheder.

Derfor skal I rejse til Alentejo

  • Portugals spisekammer
  • Mest oversete region
  • Landlig idyl
Alentejo_guadiana river_03 alentejo_landskab_02

Rejser til Alentejo

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

alentejo_rota vicentina_vicente_fishermans trail_01

På individuel rejse i Portugal, alt klappede og der var gode oplevelser, både hotellerne og de chauffører som kørte os rundt. Meget fint.

Lisbeth
4.4   (149 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Alentejo

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)