Skip to main content

Rejser til Alto Douro i Portugal

Portugal

Douro Dalen_06

Middelalderbyer og UNESCO-arv

Alto Douro, 'Det Høje Douro', er en bjergrig provins i distriktet Bragança.

Dourofloden og -dalen strækker sig helt hertil, hvor det egentlige naturreservat Douro ligger. De hyggelige landsbyer i området trækker tråde tilbage til Middelalderen og tæller blandt andet Miranda do Douro, Mogadouro og Torre de Moncorvo.

Det meste drejer sig om én ting i Alto Douro: Portvin! Den søde hedvin stammer kun fra Douro, der siden 1700-tallet har specialiseret sig i vinproduktionen. Området er således et af verdens ældste vindistrikter, og der er aldrig langt til den nærmeste vinmark eller -gård.

Selve vindistriktet er udpeget som Verdensarv af UNESCO. Der falder en anelse mere nedbør i det østlige Douro, så der findes også olivenlunde og mandelplantager i egnen.

Douro International Natural Park ligger omkring plateauet på grænsen til Spanien. Med lidt held kan man se den sjældne kongeørn eller den egyptiske ådselgrib svæve over én.

Parken er hjemsted for mere end 170 fuglearter, vildsvin og endda den meget sjældne iberiske ulv.

Vi udforsker Douro og Alto Douro på to hjul enten på egen hånd eller med dansk rejseleder. Vi bor på små landsteder og hyggelige byhoteller og får bagagen fragtet til næste hotel, mens vi tilbagelægger dagens rute ad grusstier og landeveje i øjenhøjde med den skønne natur.

 

 

Derfor skal I rejse til Alto Douro

  • UNESCO-beskyttet vindistrikt
  • Middelalderbyer
  • Douro Naturreservatet
pinhao_douro_dalen_01 Douro dalen_cykel_03

Rejser til Alto Douro

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

douro dalen_peso da regua_01

Det var fantastisk at se Portugal fra en rigtig god cykel. Skønne landskaber og dejlige ruter. Rejseleder Arne var helt fantastisk. Han har en enorm viden om Portugal og var altid i godt humør og tog hånd om os alle.

Elizabeth Ekelund
4.4   (149 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Alto Douro

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)