Skip to main content

Rejser til Atlanterhavskysten i Portugal

Portugal

vila nova de milfontes_03

Den autentiske ferieidyl

Atlanterhavet har stor betydning for Portugal fra nord til syd.

I vores opdeling af områder dækker Atlanterhavskysten det vestlige Alentejo nord for Algarve og syd for Lissabon.

En af de skønneste byer her er kystbyen Vila Nova de Milfontes, eller bare Milfontes. Mirafloden har sit udløb i byen, hvilket skaber de smukke, forgrenede sandstrande ved mødet med Atlanterhavet. Her finder vi nogle af landets bedste strande og det hyggeligste marinaliv, og netop derfor tager hovedstadsborgerne på weekendture her.

Nogle af de bedste strande er Furnasstranden og Franquiastranden, som ligger i gåafstand fra centrum. Det er muligt at leje kajakker og udforske bugten ved Mirafloden, det er helt oplagt at leje en strandstol, og hvis du vil prøve kræfter med surfing, har du fundet det helt rette sted.

Kystnaturparken Vicente Coast Natural Park ligger lige syd for Milfontes. Her vandrer vi langs Fishermen’s Trail, der snor sig gennem det frodige område og den gyldne kyst. Området indkapsler skønheden i det sydlige Portugal. Undervejs kan du springe i det afkølende Atlanterhav, og på vores rundrejse til Det skjulte Portugal har vi inkluderet picnicfrokost, som vi nyder i de smukke omgivelser.

Milfontes er en del af Alentejo-regionen, som kaldes Portugals spisekammer. Her lever de autentiske traditioner i bedste velgående, og området omkring byen er kendt for sin kork-produktion og citrus- samt olivenplantager. Der er rig mulighed for at besøge lokale vingårde, der nogle steder lagrer vinen i amfora-krukker som i romertiden.

Portugal har længe været kendt som en søfarernation, hvor eventyrlystne besætninger drog mod vest og syd i jagten på rigdom og ukendt territorie. Derfor finder vi spændende levn og minder fra den svundne tid, hvor skibsværftet og havnen var pulsåren i enhver by langs kysten.

Madscenen ved Atlanterhavet er domineret af fisk og skaldyr.

Der er garanti for at smage bacalhau, en form for klipfisk, hvis det har interesses, og ellers er køkkenet lig bondekøkkenet fra det øvrige Alentejo med vildtkød og lokale råvarer.

Velkommen til Atlanterhavet, hvor portugiserne selv holder ferie.

Derfor skal I rejse til Atlanterhavskysten

  • De bedste strande i Portugal
  • Vandring i nationalpark
  • Vingårde og citrusplantager
vila nova de milfontes_01 alentejo_rota vicentina_vicente_fishermans trail_02

Rejser til Atlanterhavskysten

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

alentejo_citron_01

Stjernegaard har gjort det igen. En helt igennem perfekt planlagt rejse med en perfekt rejseleder.

Britta Schøler
4.4   (149 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller ved Atlanterhavskysten

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)