Skip to main content

Rejser til det centrale Portugal

Portugal

Obidos_blomster_01

De store fortællingers højborg

Det centrale Portugal binder historien om nord og syd sammen. Her støder vi på nogle af historiens absolut bedste fortællinger.

Studenter rejste til universitet i Coimbra, forfattere som H. C. Andersen besøgte Sintra og kristne rejste til pilgrimskirken i Fatima. Og nu rejser vi til det centrale Portugal for at se de enestående bygningsværker og de velbevarede middelalderbyer.

Landskabet er bjergrigt med store skove og øde sletter nord for Tejofloden. Serra da Estrala er landets største bjergkæde med højdespringeren på fastlandet på godt 2.000 meter. Landsbyerne står, som var tiden gået i stå. Bougainvilleablomster klæber sig til de hvidkalkede byhuse med snørklede brostensgader og historiske vartegn.

Óbidos er dronningernes by, Coimbra er studenternes, Tomar tilhørte korsridderne og Fatima er en af katolikkernes vigtigste pilgrimsbyer. Mod vest ligger Cabo da Roca med sit ikoniske fyrtårn. Klipperne er det vestligste punkt på det europæiske fastland og vandreturen til fyrtårnet langs de dramatiske klipper er et smukt syn.

Vores egen H.C. Andersen mente, at Sintra og Pena Paladset var det skønneste sted i landet. Slottet har sneget sig op på et bjerg uden for Sintra og er i dag en Portugals største seværdigheder. I dag er byen UNESCO-beskyttet og et oplagt besøgsmål med tog fra hovedstaden Lissabon, der kun ligger 30 kilometer fra den farverige bjergby.

Vi overnatter på autentiske hoteller, der gerne er karakteriseret som ’pousadas’.

Direkte oversat betyder pousada ’kro’, men ejendommene er nærmere historiske bygninger, der er ombygget til moderne og ultraautentiske hoteller. Det er middelalderborge og hospitaler med småbyernes bedste udsigter, hyggelige gårdhaver og god mad fra den lokale restaurant.

Stå ansigt til ansigt med historieskrivningens absolutte sværvægtere i det centrale Portugal.

Derfor skal I rejse til Det centrale Portugal

  • Frimurerbyen Tomar
  • Pilgrimsbyen Fatima
  • Sintra og Pena Paladset
Coimbra_01 Sintra_Pena Palace_01

Rejser til Det centrale Portugal

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

sintra_national palace_01

Super smukt land og søde mennesker. Mødte megen hjælpsomhed og kommer gerne igen. Den lokale transport mellem Lissabon og Sesimbra var en stor overraskelse.

Inger
4.4   (149 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Det centrale Portugal

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)