Skip to main content

Rejser til La Paz

Bolivia

bolivia la pez_skyline_04

Byen i skyen

La Paz er ikke bare verdens højest beliggende storby i en højde af 3.600 meter over havets overflade.

Den er også udpeget som et af verdens syv nye byvidundere, og den ligner da heller ikke de fleste andre byer. Blandt andet kræver det et særligt certificat for piloter at lande i La Paz, da her er tale om en af verdens højest beliggende lufthavne, og den luft, der inhaleres på disse kanter er da også lidt tyndere end i de fleste storbyer.

Selv om La Paz er Bolivias største by, er det ikke landets officielle hovedstad på trods af, at præsidenten holder til her.

Byens historiske centrum har rødder helt tilbage til 1548, hvor spanierne kom til området og etablerede byen i det, der dengang var en inkabosættelse. Mange af kolonitidens huse, kirker og smalle, brostensbelagte gader står stadig, men byen har også vokset sig stor med moderne arkitektur og nabolag, der lægger sig langt op ad bjergskråningerne.

Foruden byens vartegn, bl.a. San Francisco-kirken, katedralen og Plaza Murillo, bør du også besøge Heksemarkedet Mercado de las Brujas, hvor du kan købe alt fra mystiske urter og lamafostre på glas til tekstiler i alle regnbuens farver.

Her vil du bl.a. se kvinder i traditionelle dragter og bowlerhat, som er ganske karakteristisk for La Paz og Bolivia.

Infrastrukturen i La Paz er noget for sig, for her kommer man bl.a. rundt med gondoler, der svæver på kryds og tværs henover byen – og som i øvrigt forbinder byen med nabobyen El Alto, der ligger længere oppe ad bjerget.

Transportformen er både miljøvenlig og smart. Men ikke mindst sikrer den et 360 graders vue over byen. Aftenen kan eksempelvis bruges på en af byens ’peñas’ – Bolivias svar på en bar med sang og musik.

Derfor skal I rejse til La Paz

  • En autentisk sydamerikansk storby
  • Oplev byen fra en svævende gondol
  • Kolonihistorie og kultur
la paz_teleferico_gondol_02 bolivia_la pez_befolkning_05

Rejser til La Paz

Hoteller i La Paz

la paz_groentsager_02

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)