Vinteroplevelser i Nuuk og Ilulissat
Download katalog over rejsen

6 dage fra 19.340 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Grønland Vinteroplevelser i Nuuk og Ilulissat

Individuel rejse 6 dage fra 19.340 kr.

4.8   (72 anmeldelser)

ET ÆGTE VINTEREVENTYR PÅ GRØNLANDS SMUKKE VESTKYST

Grønland er den ultimative vinterdestination. Nyd stilheden, tag en dyb indånding i den kolde luft, og mærk nordens kræfter blandt massive isbjerge, kælvende gletsjere og frosne landskaber, så langt øjet rækker, mens nordlyset danser foroven. På rejsen er inkluderet et gennemtænkt udflugtsprogram med oplevelser, som de fleste kun tør drømme om. 

Ilulissat_03
Illulissat_nordlys_01

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Oplev den arktiske vinter
 • Inkl. udflugtspakke med dansktalende lokalguide
 • Kom på isfjordssejlads og prøv isfiskeri ved Oqaatsut
 • Gode chancer for nordlys fra september til april
 • Gode priser og garanteret plads i marts og påsken 2025
Hundeslæde_Ilulissat_01

FULDT FOKUS PÅ OPLEVELSER I GRØNLANDS SPEKTAKULÆRE NATUR

Velkommen til en flot vinterrejse i isens verden på Grønlands smukke og barske vestkyst. 

Jeres vintereventyr starter med en enkelt nat i den grønlandske hovedstad Nuuk, hvorefter I flyver videre til isbjergenes hovedstad Ilulissat - en af Grønlands bedst beliggende byer.

Her ved Diskobugten, cirka 300 kilometer nord for Polarcirklen, har I fire dage i isens glitrende verden, hvor I bor godt på hotel Hvide Falk, der ligger i første række til den spektakulære isfjord.

Udover ophold på velbeliggende hoteller inkluderer rejsen en nøje sammensat udflugtspakke med flere spektakulære oplevelse i de utrolige omgivelser, inklusive dansktalende lokalguide.

Her kan I blandt andet se frem til en flot sejltur, hvor I kommer helt tæt på de mastodontiske isbjerge i den UNESCO-beskyttede isfjord, og så skal I prøve kræfter med traditionelt isfiskeri i den lille bygd Oqaatsut (Rodebay). I skal naturligvis også se nærmere på charmerende Ilulissat på guidet byrundtur, ligesom I skal på en flot vandretur til Kællingekløften og den gamle boplads Sermermiut.

Rejser I i februar eller marts kan I også glæde jer til en fantastisk tur over isen på hundeslæde. Mærk hundenes glæde ved at trække afsted med jer, mens I sidder behageligt og lunt på en skindbetrukket slæde sammen med en slædefører, der har helt styr på sine hunde. 

I perioden fra september til og med april kan I ligeledes se frem til at spejde efter nordlys på en stemningsfuld aftentur. I har desuden også gode mulighed for at tilkøbe udflugter i Nuuk.

Vær opmærksom på at gennemsnitstemperaturen i januar, februar og marts er cirka -10 grader om dagen og -20 grader om natten. Alligevel kan en kold vinterdag i Danmark sagtens føles koldere end en solrig vinterdag i Grønland.

Glæd jer til en rejse spækket med enestående oplevelser, som kun findes i Grønland, og som vil lagres på nethinden for altid.

Groenland Vinteroplevelser I Nuuk Og Illulissat 2025

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Nuuk 1 nætter: Nuuk 1 Hotel Hans Egede
Ilulissat 4 nætter: Ilulissat 4 Hotel Hvide Falk +

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Hotel_hans_egede_bygningen_01 Inkluderet i prisen
Nuuk

Hotel Hans Egede

På Hotel Hans Egede har I Nuuks restauranter, butikker og seværdigheder inden for kort afstand.

Se hotel
Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
Se hotel

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

ilulissat_by_01
Nuuk_02

Det har været en fuldstændig fantastisk oplevelse, som stadig skaber glæde, når vi ser på billeder og videoer derfra. Vi er taknemlige for, at vi valgte at følge de forslag som Stjernegaard gav os. Det var med til at give os oplevelsen af den fuldendte rejse. Tak for fantastisk service og hurtig responstid

Gitte, Herlev
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Grønland
Diskobugten_01_med baad_med lag_faded_02

Dagsprogram

Dag 1

Fra Danmark til Nuuk i Grønland

Fra Københavns Lufthavn flyver I cirka 4½ time mod nordvest til Nuuk, den hyggelige grønlandske hovedstad.

Velankommet sørger I selv for transporten fra lufthavnen til byens bedste hotel Hans Egede, der ligger i centrum af byen. Hotellet er bekvemt, moderne og ligger centralt i gåafstand til byens seværdigheder.

Herfra kan I nemt begive jer ud for at udforske byen. I har også gode muligheder for at tilkøbe oplevelser, såsom byvandring og nordlyssejlads.

Her skal i bo

Hotel_hans_egede_bygningen_01 Inkluderet i prisen
Nuuk

Hotel Hans Egede

Groenland Vinteroplevelser I Nuuk Og Illulissat 2025
Nuuk_05 Nuuk_03

Dag 2

NUUK – ILULISSAT, BYVANDRING MED LOKAL GUIDE

Efter morgenmaden på hotellet tjekker I ud og tager en taxa til lufthavnen. Herfra flyver I til Ilulissat på lidt under en time.

Ilulissat betyder isfjeld, og det er netop de betagende smukke isfjelde, der kendetegner byen. Det siges, at man kan høre isen knage overalt i Ilulissat – særligt når natten falder på. Med ca. 4.500 indbyggere er det Grønlands tredjestørste by.

Allerede fra luften ser I de gigantiske isbjerge, som fylder Diskobugten. De kommer fra Sermeq Kujalleq-gletsjeren, der ligger i Ilulissat Isfjord, og som er verdens hurtigste gletsjer i og med, at den bevæger sig med hele 40 meter om dagen og kælver cirka 46 kubikmeter is om året.

Ved ankomsten til Ilulissat bliver I hentet og kørt til Hotel Hvide Falk, hvor I indkvarteres på værelser med smuk udsigt over Diskobugtens isfjelde.

Om eftermiddagen skal I ud for at se nærmere på Ilulissat i selskab med en dansktalende lokalguide, der kender byen særdeles godt. Her bliver I klogere på byens historie, den grønlandske kultur og det moderne liv, som det leves her nord for polarcirklen.

I har flere stop undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen og hos sælgerne på det lokale marked ”Brættet”.

I passerer også polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Om aftenen er der booket bord i hotellet restaurant, hvor I nyder en 2-retters velkomstmiddag.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
Ilulissat_02
Zion kirken_Ilulissat_vinter_01 Ilulissat_by_vinter_02

Dag 3

DAG 3: VANDRING TIL SERMERMIUT OG AFTENTUR PÅ JAGT EFTER NORDLYS

Isfjordens imposante isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for Ilulissat.

Gennem 4.000 år boede forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man stadig se mange af rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

På en billedskøn vandretur til Sermermiut får I et spændende indblik i historien og i inuitternes liv, før europæerne kom hertil. I kan blot prøve at forestille jer, hvordan livet var på disse kanter tilbage i tiden, når I ser ruiner af tørvehytter og nyder udsigten til området, som er intet mindre end spektakulær.

Sermermiut kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 2004 og besøges i dag af cirka 3.000 gæster årligt. For bedst muligt at skåne området er der anlagt en gangbro, der beskytter mod slitage fra de mange besøgende. Gangbroen byder blandt andet på udsigtspunktet ved Nakkaavik, også kendt som ”Kællingekløften”, hvor I får serveret kaffe og te, mens I nyder udsigten over Kangia Isfjord.

I kan vælge at blive i det fortryllende sceneri og selv finde tilbage til Ilulissat ved at følge gangbroen den modsatte retning, eller I kan vælge at blive og på egen hånd besøge det fantastiske Isfjordscenter, der åbnede her i 2021.

Om aftenen skal I på jagt efter Nordlyset - Udflugten foregår i selskab med en lokal, dansktalende guide, der kører jer til et par forskellige udsigtsposter, der er særligt egnede til at opleve nordlyset fra. I kører ud i naturen og forlader lysskæret fra Ilulissat, så det storslåede lysshow har de bedste betingelser for at imponere. Med lidt held lyser himlen op i grønne og røde nuancer.

Undervejs hører I om de gamle myter, der knytter sig til naturfænomenet.

I gør blandt andet holdt ved en udsigtspost ud til Ilulissat Isfjord, inden I efter to timers nordlysjagt bliver kørt hjem til hotellet, hvor jeres guide laver en kop varm, grønlandsk kaffe til jer som den ideelle afslutning på jagten i kulden.

Bemærk, Der er nordlys i Grønland fra september til og med april. På afrejser i maj vil der derfor ikke være udflugt på jagt efter nordlyset om aftenen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

ilulissat_sermermiut bopladsen_baenk med udsigt
Grønland Sermermiut02 2330181495 ilulissat_nordlys_01

Dag 4

ILULISSAT - MED HUNDESLÆDE OVER ISEN ELLER MØD SLÆDEHUNDENE OG SEJLTUR I ISFJORDEN

I dag venter den næste en once-in-a-lifetime-oplevelse: En tur med hundeslæde over isen.

Ilulissat er Grønlands største slædedistrikt, og her bor omkring 3.500 slædehunde.

Udflugten starter ved AAC Souvenirbutik, hvorfra I bliver transporteret til slædehundeholderen. Herfra går turen ad stien ”Blue Trail” over det flade landskab af frossen sø. I fortsætter helt ud forbi Ilulissat Lufthavn og videre til et udkigspunkt, hvor I kan styrke jer med en kop varm kaffe eller te. Bagefter kører I tilbage til Ilulissat.

Glæd jer til at opleve hundenes piske afsted med slæderne, der er betrukket med skind for at øge komforten. Det ligger i hundenes blod – deres forfædre har løbet hen over isen og den bløde sne i århundreder. Jeres opgave er at holde godt fast og nyde det fantastiske sceneri og den friske, sprøde luft.

Om eftermiddagen får I endnu en storslået oplevelse: En sejltur i isfjorden blandt de store isbjerge, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har I mulighed for at sejle iblandt dem. Indimellem bevæger de sig dog længere ud på havet, og det menes, at det var et isfjeld fra Ilulissat, der var skyld i Titanics forlis tilbage i 1912.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, der træder frem, i overskyet vejr træder de blå nuancer smukt frem – husk kameraet og varmt tøj – der er koldt ude på havet. Turen varer cirka 3 timer, og der serveres kaffe og te ombord på skibet.

Endnu engang opløftet over, hvor smuk naturen er på disse kanter, bliver I kørt tilbage til hotellet og kan gå ud på egen hånd for at nyde aftenen middag i Ilulissat.

Bemærk: På afrejser i november, december, januar samt april og maj vil det ikke være muligt at gennemføre udflugten med hundeslæde, og derfor vil I i stedet om formiddagen besøge en slædehundegård.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+

Tilkøb udflugter

hundeslæde_05
Ilulissat_fjord_01 hund_01

Dag 5

Isfiskeri i Oqaatsut og frokost på Restaurant H8

I dag venter endnu et vinterligt eventyr med isfiskeri og frokost i det maleriske, snebeklædte terræn ved Oqaatsut – en charmerende lille bygd kun 20 kilometer nord for Ilulissat med blot 30 indbyggere.

Udflugten begynder ved Ilulissat Havn, hvorfra I bliver sejlet mellem isfjordens isbjerge til Oqaatsuts frosne bugt. Om vinteren er havnen frosset til, så vi står af på kanten af den massive is og går hen over den frosne indsejling til Oqaatsut. Her venter vores værter fra restaurant H8, der giver os en varm velkomst i kulden. Der er ingen risiko ved at færdes på den solide is, og synet fra bugten er ganske enkelt fortryllende.

Hos Restaurant H8 Explorer klæder værterne os på til kulden med vintertøj i ægte grønlandsk stil. Iført dette særlige gear ledsager guider jer ud på isen, hvor de finder det ideelle sted at bore hul til fiskeri. Her kan I prøve kræfter med den urgamle fangstmetode, der stadigvæk er en del af hverdagen for grønlandske fiskere, som søger ud med hundeslæde fra Ilulissat for at fiske med langliner efter hellefisk i isfjordens dyb. I får serveret lidt varmt at drikke, mens I prøver lykken i den bidende kulde, der kan nå helt ned til -30 grader. Friskfanget fisk eller ej, efter en time på isen vender vi tilbage til varmen i den charmerende Restaurant H8. Her kan I tø op, nyde udsigten og absorbere bygdens stille liv.

I kan også nå at se jer omkring i den lille bygd, hvor I kan besøge den lokale købmand, kigge indenfor i kirken, eller i osmoseanlægget, som forsyner bygden med vand. Eller nyd udsigten fra et af de mange smukke udkigspunkter, hvorfra der er et bjergtagende vue over Diskobugten.

Dagsturens gastronomiske punktum sættes med en lækker frokost på Restaurant H8, inden I bliver sejlet vel tilbage til Ilulissat.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Hotel_Arctic_from_above_01 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Arctic

Fisk Isfiskeri

Dag 6

ILULISSAT OG HJEMREJSE

Dagen er kommet, hvor vintereventyret slutter, og I skal rejse hjem igen. I flyver fra Ilulissat til Nuuk om morgenen og derfra videre til Københavns Lufthavn med ankomst om aftenen.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser til Grønland

Groenland Ilulissat Gletsjer Cc

Eventyrlige Vestgrønland Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Grønlands smukke vestkyst til lands og til vands med ophold i Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat, inkl. udflugter til bl.a. Indlandsisen, Oqaatsut eller Eqigletsjeren og sejlture i Isfjorden.

5   (8 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
27. maj 2024 kr. 34.995 København
07. aug. 2024 kr. 35.995 Udsolgt
19. aug. 2024 kr. 33.995 København
11. sep. 2024 kr. 33.915 Billund
14. apr. 2025 kr. 29.995 København
16. apr. 2025 kr. 29.995 Billund
12. maj 2025 kr. 31.995 København
14. maj 2025 kr. 33.915 Billund
26. maj 2025 kr. 34.995 København
28. maj 2025 kr. 29.995 Billund
06. aug. 2025 kr. 35.995 Billund
13. aug. 2025 kr. 33.915 Billund
18. aug. 2025 kr. 38.995 København
29. aug. 2025 kr. 38.995 København
03. sep. 2025 kr. 33.915 Billund
Se rejse
Groenland Zion Kirken Ilulissat Sommer Midnatssol 01 Cc

I midnatssolens skær Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Se Grønlands fabelagtige natur om sommeren. Sejl ud på isfjorden og oplev gletsjere, autentisk bygd, inuitternes jagtmarker og den smukke midnatssols blide lys.

5   (6 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
17. jun. 2024 kr. 36.495
06. jul. 2024 kr. 35.995
16. jun. 2025 kr. 33.235
05. jul. 2025 kr. 35.995
19. jul. 2025 kr. 35.995
Se rejse
Hundeslæde_Tasiilaq_03

Eventyr på isen Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Kør på hundeslæde over de frosne landskaber, oplev Indlandsisens vidder, sejl på Ilulissat isfjord i dagslyset og se nordlyset, når mørket falder på.

10-24 deltagere
Afrejsedato
03. mar. 2025 kr. 27.995
24. mar. 2025 kr. 29.495
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

2 dage med fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025
Se rejse
ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 10.495
14. nov. 2024 kr. 10.495
21. nov. 2024 kr. 10.495
28. nov. 2024 kr. 10.495
05. dec. 2024 kr. 10.495
12. dec. 2024 kr. 11.485
23. jan. 2025 kr. 10.495
30. jan. 2025 kr. 10.495
06. feb. 2025 kr. 11.485
13. feb. 2025 kr. 11.485
20. feb. 2025 kr. 11.485
27. feb. 2025 kr. 11.485
06. mar. 2025 kr. 11.485
13. mar. 2025 kr. 11.485
20. mar. 2025 kr. 11.485
27. mar. 2025 kr. 11.485
03. apr. 2025 kr. 11.485
24. apr. 2025 kr. 11.485
01. maj 2025 kr. 10.495
08. maj 2025 kr. 10.495
15. maj 2025 kr. 10.495
22. maj 2025 kr. 10.495
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på Michelin restauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)