Skip to main content

En hel dag på Indlandsisen

Kangerlussuaq_02 Greenland_Icecap_nær_Kangerlussuaq

En hel dag på Indlandsisen

At gå på Indlandsisen er en stor oplevelse. Men at vandre på den på en miniekspedition er et endnu større eventyr.

I følger den lange Sandflugtsdal med den lige så lange smeltevandselv, der bruser af sted med sit grumsede turkismælkehvide vand. På vejen ud af Kangerlussuaq passerer I den interimistiske golfbane, derefter en miniatureskov af nåletræer efterfulgt af den ca. 400 meter høje kegleformede klippe, Sukkertoppen.

Herfra går turen videre gennem vekslende natur af søer, frodig fjeldhede og tæt pilekrat, der til tider afløses af store strækninger med golde sandklitter og fjelde uden nogen form for vegetation. Et landskab, der efter grønlandsk målestok betegnes som et mildt landskab med en rig flora.

Et par kilometer fra Indlandsisens yderste bastion, Russelgletsjeren, drejer I op i terrænet og fortsætter til Punkt 660 i et af de smukkeste islandskaber i Grønland, med Indlandsisen tronende i baggrunden og række efter række af gletsjerudløbere mod nord og syd. Til sidst parkerer I køretøjet ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen, der hvælver sig indover som en uendelig flade mod Grønlands midte.

Kun få mennesker kommer mere end 200 meter ind på Indlandsisen, hvilket er en skam, da et fantastisk islandsskab udfolder sig, når man kommer bare lidt dybere ind på Indlandsisen.

På denne tur kommer I til at vandre blandt høje og dale, omkranset af krystalblå åer, floder, vandfald og søer – alt sammen dannet af smeltevand fra isen.

Udstyret med snesko og vandrestave kan alle være med, da det ikke er vanskeligere at gå på Indlandsisen end i kuperet terræn derhjemme. Med 500 meter ældgammel is under fødderne finder I et smukt sted på Indlandsisen og spiser jeres medbragte frokost.  

Fakta om udflugten

  • Minimum 4 deltagere
  • Inkl. guide
  • Inkl. transport
  • Inkl. snesko/steigeisen
  • Inkl. vandrestave
  • Inkl. frokost
  • Sværhedsgrad: Hård
  • Sæson: Maj - september
  • Varighed ca. 8 timer
Groenland

Rejser, hvor udflugten er mulig

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.007 anmeldelser)