Skip to main content

Nordlys med grønlandsk kaffe

Kangerlussuaq_nordlys_01 kopier Kangerlussuaq_nordlys_02 kopier

Nordlys med grønlandsk kaffe

Grønland er med sin enorme iskappe og sit lave befolkningstal et af de steder i verden med den mindste lysforurening og største chance for at opleve nordlys.

Kangerlussuaq har op mod 300 klare nætter årligt med et stabilt klima og let adgang til den affolkede tundra. Det gør byen til det ideelle udgangspunkt for jagten på nordlys.

I vintermånederne lægger aftenhimlen sig tidligt over Kangerlussuaq, mens I begiver jer med en lokalkendt guide mod den mørklagte tundra. I kører i en terrængående minibus mod nogle af områdets bedste udkigsposter. Der går kun et øjeblik, før det pletvise lys fra byen forsvinder bag jer. I er på jagt efter nordlys, efter noget helt ud over det sædvanlige.

Nordlyset kan opleves i Grønland fra september til april og er et sammenstød mellem elektrisk ladede partikler, molekyler og atomer i 100 kilometers højde. Inuitterne har til alle tider været forundret, fascineret og forfærdede over lysbølgerne på himmellærredet, og jeres guide indvier jer på køreturen i nogle af de mest spændende myter fra fortiden.

Bemærk: Udflugten kan blive aflyst på dagen, såfremt vejrforholdene forhindrer nordlys.

Forhåbentlig danser Frøken Aurora på himlen med sine grønne, blålige og sågar lilla skørter hængende efter sig. Strålerne bevæger sig som gardiner på det mørke lærred, en hypnotiserende og dybt fascinerende oplevelse. I løbet af aftenen skænker jeres guide en traditionel grønlandsk kaffe, som med garanti varmer kroppen op. Smagen og synet af Grønland kan tryllebinde enhver, og de to timer flyver afsted med kig til nordlysets fangarme, inden I kører tilbage til Kangerlussuaq.

Udflugtspris
Pris pr. person
Pris pr. barn under 12 år
- - kr. 515 kr. 305
- - kr. 595 kr. 350

Fakta om udflugten

  • Sæson: februar – april & september – november
  • Inkl. grønlandsk kaffe
  • Dansktalende guide
  • Minimum 2 deltagere
  • Varighed: 2 timer
Groenland

Rejser, hvor udflugten er mulig

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)