laos - luang prabang_baad_01

Luang Prabang

Rejser • vejret • hoteller

Luang Prabang

Forgyldt romantik og grønne glæder

Luang Prabang betegnes ofte som Laos’ hyggeligste og smukkeste by, og der er noget om snakken. Byen, der siden 1995 har været på UNESCOs liste over verdensarv, kan kendes på de forgyldte templer og spir, tilføjet lidt fransk arkitektur og romance i gadebilledet. Hertil en god portion orangeklædte munke, der trods alt slår fast, at du befinder dig i det, der engang gik under navnet Indokina.

Den lille by er omringet af forrygende smuk natur. Mange besøger byen med trekking og mountainbiking for øje, men en afslappet sejltur på floden kan såmænd også byde på et smukt vue over de grønne landskaber. Oplever du naturen til fods kan du se frem til at besøge flere små landsbyer samt nogle af de stammefolk, der lever i området.

Et af områdets absolutte højdepunkter er Kuang Si-vandfaldet uden for byen. Vandfaldet består af et stort fald på ca. 60 meter samt flere skønne forfriskende pools og mindre fald, der ligger i lag som små terrasser. Det er muligt at tage en dukkert i det krystalklare kildevand, og du trænger måske også til en forfriskning efter den lange gåtur hertil. Men vær opmærksom på, at det er iskoldt, om end aldeles vidunderligt.

I Luang Prabang kommer du næppe til at kede dig, for listen af oplevelser er lang. Foruden ovenstående kan du bl.a. opleve Pak Ou-grotterne, der er spækket med buddha-statuer, du kan få et indblik i den laotiske vævekunst og du kan ikke mindst afslutte en god dag med en gåtur ad Phousi-bjergets 328 trin for at nyde en smuk panoramasolnedgang.

laos - Laos_land Luang Prabang
Det siger vores gæster ...
;

Hoteller i Luang Prabang


Villa Santi Hotel ★★★

Et dejligt hotel, som ligger i gåafstand fra byens seværdigheder og dermed et godt udgangspunkt for at opleve byen - også munkenes procession tidligt om morgenen. Hotellet er indrettet i en smuk ældre villa og er præget af mørke træsorter på både gulve og møbler og elementer af laotisk kunst, som skaber en hyggelig stemning. Hotellet har en mindre pool, men man kan køre til søsterhotellet uden for byen og benytte deres større pool, hvis man ønsker det.  

Hotellets restaurant, The Princess Restaurant, er indrettet med kongelig laotisk tema og er kendt som en af byens gode restauranter. Det er også muligt at spise mere uformelt i Elephant Garden Bar.

Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Wifi

Le Sen Boutique Hotel ★★★★

Et hyggeligt og stilfuldt hotel lidt uden for Luang Prabangs historiske centrum. Hotellet er bygget i minimalistisk stil rundt om en smukt anlagt pool. Her findes en god restaurant, der serverer thai, laotiske og internationale retter, og et hyggeligt barområde. Hotellet stiller cykler til rådighed for gæsterne. 

19 værelser
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi

Parasol Blanc ★★★

På Parasol Blanc er I omringet af grønne haver og der hersker i øvrigt en tropisk stemning på det lille hotel, der ligger ca. 1 kilometer fra byens seværdigheder, herunder natmarkedet og nationalmuseet. 

Hotellet er moderne indrettet med respekt for asiatisk arkitektur og charme, der præger både fællesområder og værelser. Alle værelser er desuden udstyret med en terrasse eller balkon, hvorfra I kan nyde stemningen og synet af den idylliske, grønne have. 

30 værelser
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Minibar

Lotus Villa Boutique Hotel ★★★

Med en beliggenhed et par minutters gang fra Wat Nong-templet og Mekongfloden samt fem minutter fra Xieng Thong-templet og natmarkedet er placeringen helt i top. Hertil finder I masser af spisesteder lige omkring hotellet.

Hotellet er enkelt indrettet med de mest almindelige faciliteter som aircondition, bad og toilet, værdiboks og køleskab. Herudover kan I nyde godt af gratis wi-fi og en døgnåben reception. 

 

17 værelser
Aircondition
Sikkerhedsboks
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Minibar
Loftsvifte

Victoria Xiengthong Palace ★★★★★

Dette smukke, traditionelle hotel byder på en skøn udsigt til Mekongfloden såvel som beliggenheden ved det smukke Wat Xiengthong-tempel er helt i top.

Hotellet er en yndig oase med stærke referencer til den traditionelle laotiske arkitektur - men med moderne faciliteter og bekvemmeligheder. Hotellet råder bl.a. over en restaurant samt et spaområde, der tilbyder alt fra dampbade til massage og manicure.

Værelserne er rummelige og elegant indrettet. Alle med badekar og balkon foruden alle de almindelige bekvemmeligheder, der hører sig til. 

 

 

26 værelser
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi
Fitnesscenter
Minibar
Spa

Satri House ★★★★

Leder I efter en rigtig oase i Luang Prabang, skal I vælge Satri House, et vidunderligt lille hotel beliggende i hjertet af byen og bygget i meget smagfuld kolonistil, gennemført ned til mindste detalje på både værelser og i restauranten. Det indebærer smukke møbler i mørke træsorter, kridhvide lagener og tekstiler i afstemte farver. De rummelige værelserne har herudover skønne balkoner. 

I den frodige have ligger vandbassiner med tropiske blomster samt en pool, hvor I kan slappe af efter dagens oplevelser i Luang Prabang. Nyd dagens måltider i restauranten, hvor du kan vælge mellem både laotiske specialiteter og vestlige klassikere. 

31 værelser
0 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Spa

Rejser til Luang Prabang

Laos: Luang Prabang

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
16° C
20° C
24° C
23° C
19° C
23° C
23° C
23° C
24° C
22° C
20° C
19° C
Nedbør i mm.
0 mm
3 mm
12 mm
36 mm
45 mm
48 mm
90 mm
60 mm
75 mm
45 mm
3 mm
21 mm

Billeder fra Luang Prabang

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)