peru - machu picchu_35
Peru - Toppen af Peru

Vandring på Inkastien

Vandring på Inkastien

Nedenstående udflugt er et tilkøb til rejsen, som ligger udenfor det arrangerede program. Muligheden for at vælge ekstraudflugter forekommer i de tilfælde, hvor vi vurderer, at ikke alle i gruppen ønsker at deltage.

Udflugter

Dagsvandring ad Inkastien fra 104 km-stenen til Solporten

2.295 kr. pr. person

Er en vandretur på den fantastiske Inkasti til Machu Picchu på din ønskeliste, men er din tid begrænset? Så er løsningen her.

På denne korte udgave af vandring ad Inkastien vil man opleve at gå gennem Solporten til Machu Picchu, som er en stor oplevelse og et af de absolutte højdepunkter ved vandring ad Inkastien.

Det er en forudsætning, at man er i GOD fysisk form og er vant til at vandre. Man skal være opmærksom på, at selvom man ikke skal over de højeste pas, som man oplever på den klassiske vandring ad Inkastien på 5 dage/4 nætter, byder 1-dags vandreturen på ikke mindre end 700 meters højdestigning og en del nedstigninger og foregår i 2.000-2.700 m.o.h., hvor luften er noget tyndere, end vi er vant til. Man skal også være foreberedt på at vandre på solsiden af bjerget i flere timer, opleve temperaturer, som op af dagen sniger sig over 30 grader, og at stien er ujævn med flere trapper og stejle skrænter. Gode og velafprøvede vandrestøvler er en absolut forudsætning samt eventuelt vandrestokke til de mange trapper

At vandre på inkastien IKKE er for dem med hjerteproblemer eller nedsat lungefunktion. Er man i tvivl, bør man kontakte sin læge inden tilmelding.

Den klassiske 5 dage/4 nætters vandring på inkastien bliver betragtet som ekstremsport, og selvom 1-dags turen, som vi her udbyder, ikke tager jer over de helt høje pas på over 4.000 meter og ”kun” er 7-8 timers vandring, så er turen ekstrem nok. Læs derfor ovenstående beskrivelse af vandreturens hårdhed grundigt igennem.

Program for vandring på Inkastien
Dag 13: I afhentes tidligt om morgenen på jeres hotel i Den Hellige Dal og køres til Ollantaytambo togstation, hvorfra toget afgår cirka kl. 07:00. Togturen til KM 104 tager cirka 1 time, og det er herfra, vandreturen ad Inkastien til Machu Picchu begynder (bemærk at man ved tilvalg af vandring ad Inkastien ikke kommer til at se den gamle inkaby og ruinkomplekset ved Ollantaytambo).

Sammen med jeres engelsktalende vandreguide begynder I med at krydse Urubambafloden ad en gangbro, og ikke langt derfra er det første stop ved inkaruinen Chachabamba (2.150 m), som blev opdaget så sent som i 1940, altså 30 år efter at Hiram Bingham opdagede Machu Picchu. Man er i tvivl om, hvilken rolle Chachabamba havde, men arkæologer mener, at det dels var et vigtigt religiøst sted, dels en kontrolpost til selve Machu Picchu.

I fortsætter vandreturen opad og ind i tågeskoven og ankommer 4-5 timer senere til de imponerende Wiñay Wayna-ruiner, som på quechua-sproget betyder ”evigt ung” og ligger i 2.650 meters højde. Omkring ruinkomplekset ser I mange af de imponerende landbrugsterrasser, og fra toppen af komplekset kan man nyde en fantastisk udsigt over dalen med Urubambafloden. Selve komplekset består af en tempeldel og beboelse. I spiser den medbragte frokost tæt ved ruinerne.

I fortsætter cirka 1 time ad den brolagte sti opad til Inti Punku, ”Solporten”, indgangen til Machu Picchu, hvorfra I får det første glimt af de imponerende ruiner ved Machu Picchu. I nyder udsigten fra de øvre terrasser og går derefter de sidste 500 meter til hovedindgangen, hvorfra I tager bussen ned til Machu Picchu Pueblo og følges til jeres hotel. Vandregruppen har en middag inkluderet og spiser i fællesskab efter dagens oplevelser.

Dag 14: Om morgenen tager I igen med jeres engelsktalende vandreguide op til Machu Picchu og får en guidet rundvisning i ruinkomplekset. I har allerede set udsigten fra de øvre terrasser, da I ankom igår, så denne morgen koncentrerer I jer om resten af ruinkomplekset. Efterfølgende vil der være tid til frokost i Machu Picchu Pueblo, inden det går med tog og bus tilbage til Cusco.

Vigtigt at bemærke angående transport fra Machu Picchu til Cusco:
I, som har vandret på Inkastien, har seperat transport arrangeret med jeres vandregruppe fra Machu Picchu Pueblo til Cusco. I vil derfor ikke sidde med den øvrige danske gruppe på toget fra Machu Picchu til Ollantaytambo, og I vil køre i en anden bus fra Ollantaytambo til Cusco. I møder resten af den danske gruppe igen om aftenen i Cusco. Dagen efter (dag 15) fortsætter programmet sammen med resten af gruppen og den danske rejseleder.

Højdeangivelser:
Wiñaywayna: 2.650 m
Inti Punku (Solporten): 2.730 m
Machu Picchu højde: 2.430 m
Machu Picchu Pueblo højde: 2.040 m

Vigtigt at bemærke angående bagage:
På Toppen af Peru-rundrejsen beder vi allerede nu vores gæster om at pakke en lille taske til de 3 dage/2 nætter, som vi har i Den Hellige Dal og ved Machu Picchu, og så lader vi den store bagage blive tilbage i Cusco.

Skal man vandre på Inkastien, skal man have en velegnet dagsrygsæk til vandringen, hvor man kan have vand (3-4 liter), en større madpakke, og hvad man ellers selv har brug for under vandringen. Den bagage, man ikke medbringer under vandringen på inkastien, bliver afleveret til bureauet, der arrangerer vandreturen. De pakker det i store duffelbags og sender det med tog til Machu Picchu Pueblo, hvor personalet fra vores hotel henter det på togstationen og har det klar i receptionen, når vandrerne ankommer til hotellet.

Bemærk: Tilmelding til dagsvandring på Inkastien er bindende og kan ikke refunderes, hvis den afbestilles. Derfor foretager vi ikke bestilling, før selve rundrejsen er garanteret.

Ikke inkluderet i prisen:
Drikkepenge til lokale guide under vandring på Inkastien. Beregn ca. 15 USD per person til fordeling mellem guiderne.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

 • Samlet distance: 13 km
 • Anslået gåtid: 7-8 timer
 • Engelsktalende vandreguide
 • Internationale grupper på maks. 16 personer
 • Picnic frokost (som man selv skal bære på vandringen)
 • Transport fra vores hotel til Ollantaytambo togstation
 • Togrejse fra Ollantaytambo til KM 104
 • Middag inkluderet med vandregruppen
 • Bus fra Machu Picchus hovedindgang til Machu Picchu Pueblo
 • Bus tur-retur til Machu Picchus ruiner
 • Rundvisning i Machu Picchus ruiner med den engelsktalende vandreguide
 • Togrejse fra Machu Picchu Pueblo til Ollantaytambo
 • Bus fra Ollantaytambo til Cusco
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)