argentina - buenos aires_tango_dans_07_ps

Praktisk info om Argentina

Praktisk info - Argentina og Chile

Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen

De praktiske oplysninger på hjemmesiden er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for en rejse. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger.

Almindelige rejsebetingelser og betaling

Se vores Almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling

Ansvarlig rejseform

Det ligger os meget på sinde at involvere os, og gøre hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante, og betyder at vi også er velkomne næste gang.

Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som fx at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig hverken i naturen eller i byen selvom der måske er beskidt i forvejen og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.

Vi gør vores ture interessante ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen. Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.

Akut assistance

I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 4526 0000
Åbningstider: Mandag - fredag 10:00 - 17:00
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059

Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 7025 6060 
Alarmcentral + 45 3315 6060

Den danske ambassade i Argentina: Se kontaktdetaljer og åbningstider her

Den danske ambassade i Chile: Se kontaktdetaljer og åbningstider her

Tidsforskel

Argentina og Chile er henholdsvis 4 og 5 timer efter Danmark (5 og 6 timer ved sommertid).

Vejr og klima

Se information om vejr og klima i Argentina her

Se information om vejr og klima i Chile her

Sprog

Det officielle sprog i både Argentina og Chile er spansk. På de største turiststeder og hoteller tales der engelsk, men de fleste lokale taler kun spansk - det er derfor en god idé at tillære sig nogle enkle, høflige spanske gloser.

Visum og pas

Der kræves ikke visum til hverken Argentina eller Chile for danske statsborgere med dansk pas for ophold under 90 dages varighed. Man skal imidlertid være i besiddelse af et pas, der har mindst 6 måneders gyldighed fra indrejsedatoen.

Danske statsborgere som vil rejse til Chile med mindreårige børn (under 18 år), uden ledsagelse af begge forældre, bør kontakte den chilenske ambassade i København (Kastelsvej 15, 2100 København Ø, tlf. 35 38 58 34) for at få oplysninger om, hvilken dokumentation de kan blive bedt om at fremvise ved indrejsen.

Se Udenrigsministeriets hjemmeside for detaljer i Argentina her og Chile her

Forsikringer

Det Gule Sygesikringskort dækker IKKE i Chile og Argentina. Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov. Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Se Goudas dækninger sammenlignet med andre forsikringer her

Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser

I kan med fordel købe rejseforsikring og afbestillingsforsikring samlet til følgende reducerede priser hos Stjernegaard:

  • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person
  • Over 70 år - tillæg på kr. 360
  • Tillæg for bagage kr. 230
  • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris

Ring og tal med en af vores rejsekonsulenter om priser og muligheder på 4526 0000. 

Vaccinationer og helbred

Stjernegaard Rejser arbejder sammen med flere vaccinationsklinikker i landet, hvor vores gæster kan få god råd og vejledning og en rabat på 10%. Se klinikkerne nedenfor.

Nedenstående overordnede anbefalinger omkring vaccinationer og denguefeber er fra Rejseklinikken i Charlottenlund. Den enkelte klinik har behov for en række ekstra oplysninger om rejsen, for at kunne vurdere præcis hvilke vacciner og evt. medicin, der er behov for.

Vi anbefaler generelt på alle vores rejser, at man er grundig med håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer.

Vaccinationer Argentina

  • Kort rejse, under 3 uger til turistområder: Hepatitis A, difteri/stivkrampe, gul feber (nordlige Argentina).
  • Længere ophold, desuden: Hepatitis B, tyfus og evt. tuberkulose

Vaccintaioner Chile

  • Kort rejse, under 3 uger til turistområder: Hepatitis A, difteri/stivkrampe
  • Længere ophold, desuden: Hepatitis B, tyfus, evt. rabies (hundegalskab) og tuberkulose

Denguefeber

Denguefeber findes i den nordlige del af Argentina, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin man kan tage forebyggende. Man skal derfor være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray der indeholder DEET eller AUTAN.​ Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Særligt om gul feber-vaccinationskort ved rejse i Syd- og Mellemamerika og Afrika

Såfremt myndighederne kræver gul feber vaccination for indrejse i et land, vil det fremgå af fakturaen for rejsen, og i dette tilfælde er det vigtigt, at du medbringer dokumentation for, at du har fået en gul feber vaccination. Dette skal gøres i form af det originale vaccinationskort med stempler fra den klinik, som har foretaget vaccinationen. Undersøg altid med din vaccinationsklinik, hvorvidt den anbefaler, at du af helbredsmæssige årsager bliver vaccineret for gul feber, selvom det ikke kræves for indrejse i landet.

Vaccinationsklinikker:

Mod forevisning af Stjernegaard Rejsers ordrebekræftelse, ydes 10% rabat på følgende klinikker:

Rejseklinikken
Ordrupvej 60, 4.sal
2920 Charlottenlund
Telefon: 39 63 01 15
www.rejseklinikken.dk
(10% pånær japansk hjernehindebetændelsesvaccine)

Odense Lægeklinik
Skibhusvej 52B
5000 Odense C
Telefon: 66 14 90 00
www.vaccinationer.dk

Medicinsk Speciallægeklinik
Jens Baggesens Vej 90 B
8200 Århus N
Telefon: 86 75 29 09
www.mslk.dk
(10% pånær japansk hjernehindebetændelsesvaccine)

Rejsevaccination på apoteket
Rejsevaccination på apoteket tilbyder Stjernegaards gæster 10% i rabat på alle vaccinationer. Apoteker i bl.a. følgende byer foretager vaccination: København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg, Kongens Lyngby, Horsens, Herning, Glostrup og Roskilde.  Se den komplette liste på www.sikkervaccination.dk

Rejseforsikring - særlig pris

Stjernegaard Rejser anbefaler Gouda Rejseforsikring. Gouda har en meget erfaren alarmcentral, som er vigtig, når skaden sker.

Bestil din Gouda-forsikring gennem Stjernegaard til samme pris eller lavere end hos Gouda.

Ring 4526 0000

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)