En rejse til verdens ende
Download katalog over rejsen

15 dage fra 49.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

En rejse til verdens ende Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 15 dage fra 49.990 kr.

argentina - ushuaia_soe_01

Dag 1

Danmark – Buenos Aires, Argentina

Eventyret begynder på morgenflyet fra Danmark, og efter et flyskifte i Paris eller Amsterdam, sætter vi os til rette på dagsflyet til Buenos Aires.

Vi ankommer til Buenos Aires op ad aftenen, og efter lufthavnsformaliteterne kører vi til vores hotel, hvor der forhåbentlig venter os en god nattesøvn.

argentina - argentina chile_verdens ende
chile - torres del paine_35 argentina - ushuaia_33.02

Dag 2

Ud i skønne Buenos Aires og mulighed for Tangoshow

Vi vågner op til vores første hele dag i Argentina, og efter morgenmad tager vi hul på sightseeing i storbyen med 3,5 mio. indbyggere - hele 13 mio. med forstæder. Dermed er den kun overgået i Latinamerika af brasilianske Sao Paulo og mexicanske Mexico City.

Vi lægger ud med at besøge det farverige La Boca-kvarter, hvor immigranterne fra især Italien slog sig ned i 1800-tallet. Kvarteret er hjemsted for storklubben i fodbold, Boca Juniors, hvor Diego Maradona spillede. Han har stadig sin egen loge på stadionet.

Som kontrast hertil ser vi det meget polerede Puerto Madero langs de gamle havnebassiner, hvor verdens bedste korn og røde bøffer i mange årtier blev udskibet til hele verden. Her bor nutidens velhavere i moderne lejligheder i stål og glas. Vi fortsætter til Plaza de Mayo (Majpladsen), som stammer helt tilbage fra 1581, hvor den blev kaldt Plaza de Armas. Den er byens historiske, politiske og kulturelle centrum og er omgivet af det lyserøde Casa Rosada, hvor præsidenten og regeringen arbejder, nationalbanken og byens katedral.

Casa Rosada, er efter sigende rødt, fordi det ved den såkaldte majrevolution i 1810 blev malet rødt med de spanske overherrers blod. På Majpladsen skal vi også besøge katedralen med resterne af Argentinas og Sydamerikas store befrielseshelt, José San Martin, der fra 1810 til 1824 var hovedkraften i løsrivelsen fra Spanien og dannelse af nye lande som Argentina, Chile og Peru.

Op ad eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel, som ikke ligger langt fra San Telmo, der er et af byens ældste kvarterer, hvor mange af de aristokratiske familier boede i 1800-tallet.

I dag er det byens underholdningscentrum med tangobarer og restauranter, og så er det ikke usædvanligt at der danses tango på Plaza Dorrego, som er omkranset af masser af hyggelige udendørs cafeer og barer, og ligger dejligt tæt på vores hotel.

Og for de som har lyst, er der denne aften også mulighed for at tilkøbe en særlig udflugt: et tangoshow med middag på en af byens legendariske tangobarer, som ligger i gåafstand fra vores hotel.

Tangoen opstod blandt immigranter i Buenos Aires i slutningen af 1800-tallet som en blanding af forskellige stilarter. Dansen og ikke mindst musikken virker kompliceret men fascinerende, og danserne i showet mestrer kunsten til perfektion. Tangoen udtrykker passion og smerte, og vi tør godt love, at man bliver grebet og rørt af de smukke trin og den dramatiske musik - måske vælger musikerne at forkæle jeres øregange med en af tangoens allerstørste hits: Tango Jalousie, som vores egen Jacob Gade komponerede hjemme på Fyn i 1925.

 • Morgenmad

Her skal i bo

argentina - buenos aires_skyline_02 Inkluderet i prisen
Buenos Aires

Kenton Palace

Tilkøb udflugt

argentina - buenos aires_tango_dans_07
argentina - buenos aires_puerto madero_02 argentina - buenos aires_puerto madero_03

Det gastronomiske niveau i Buenos Aires er tårnhøjt, bl.a. på grund af mange indvandrere fra Italien - nyd fx de dejlige restauranter langs havnefronten i Puerto Madero.

Dag 3

Buenos Aires, Recoleta-kirkegården, historien om Evita

Efter morgenmaden tager vi til den nordlige del af metropolen, og vi begynder på Recoleta-kirkegården, hvor Argentinas mest berømte kvinde, Eva Perón, bedre kendt som Evita, ligger begravet.

Kirkegården er aparte med enorme monumenter som små familiekapeller - som Pere-Lachaise-kirkegården i Paris. Vi lærer Evitas og dermed 1950'ernes Argentina at kende. 

Uden for kirkegården besøger vi byens kulturhus og et designcenter, og derefter fortsætter vi til Palermo-kvarteret, der er det grønne kvarter tæt på Rio de la Plata-floddeltaet mod Uruguay.

Vi passerer skønne parker lavet af franske by arkitekter omkring år 1900, da Argentina var verdens såkaldte kornkammer og bed skeer med de største i verden. Vi kommer frem til det hippe Palermo Soho-kvarter, hvor brostensgaderne byder op til spadsereture i gader med design, tøj og knaldgode frokostrestauranter.

Vi kører tilbage til vores eget kvarter via de brede avenuer, Avenida de Mayo og Avenida 9 de Julio med den berømte obelisk.

 • Morgenmad

Her skal i bo

argentina - buenos aires_skyline_02 Inkluderet i prisen
Buenos Aires

Kenton Palace

argentina - buenos aires_casa_rosada_01
argentina - buenos aires_tango_dans_01 argentina - buenos aires_15

Buenos Aires er en meget elegant by, der kunne minde om både Paris og Madrid. Vi besøger mange af byens hyggelige kvarterer og naturligvis også Plaza de Mayo med regeringsbygningen Casa Rosasa, hvorfra Eva Peron holdt sine flammende taler til folket.

Dag 4

Buenos Aires – Ushuaia, verdens ende i Ildlandet

Vi flyver om morgenen eller formiddagen ca. 3,5 time for at nå den absolutte sydspids af det amerikanske kontinent: Ildlandet, nærmere bestemt verdens sydligste by Ushuaia, der ligger 3.500 km fra Buenos Aires.

I de sidste årtier og særligt siden årtusindeskiftet er byen vokset støt - især på grund af turisme, fiskeri og tilflytningen af it-virksomheder. Her har flere polarforskere holdt hof for pressen, før de drog afsted for at erobre det hvide kontinent, Antarktis, 1.500 km længere sydpå - også norske Roald Amundsen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

argentina - ushuaia - altos de ushuaia - hotel altos de ushuaia_hotel facade_02 Inkluderet i prisen
Ushuaia

Hotel Altos de Ushuaia

argentina - beagle channel_13

Dag 5

Ushuaia, sejltur på Beaglekanalen og byrundtur i Ushuaia

Formiddagen byder på dejlig oplevelse, når turen går til den berømte Beaglekanal.

Vi stævner ud fra den historiske Ushuaia havn, i dag primært brugt til krydstogtskibe, for at sejle et par timer i kanalen opkaldt efter det skib, som den engelske opdagelsesrejsende og botaniker, Charles Darwin, sejlede med. Han nåede området første gang i 1835.

På vej ud mod det berømte fyrtårn, der ligger på en øde klippeø ved indsejlingen til kanalen, besøger vi søløvekolonier og ser et rigt fugleliv. Ud over søløver lever der i dette farvand også hvaler, pingviner og de frygtede enorme leopardsæler, der kan blive op til fire meter lange, men dem skal vi dog ikke regne med at se.

Tilbage i Ushuaia bliver der tid til frokost, og måske vælger man at spise king crab, som jo er lidt af et must når man er i Ushuaia.

Om eftermiddagen kigger nærmere på Ushuaias seværdigheder og kigger bl.a. indenfor i byens tidligere højsikrede fængsel - i dag et interessant museum. Helt frem til 1945 blev fængslet brugt til at få Argentinas farligste forbrydere på lang afstand, men også politiske dissidenter har siddet her.

Vi skal bo på et hotel, der ligger med smuk udsigt over byen og Beaglekanalen. Aftenen er til fri disposition. 

 

 • Morgenmad

Her skal i bo

argentina - ushuaia - altos de ushuaia - hotel altos de ushuaia_hotel facade_02 Inkluderet i prisen
Ushuaia

Hotel Altos de Ushuaia

argentina - ushuaia_21
argentina - ushuaia_18 argentina - ushuaia_17
Ushuaia - verdens sydligst beliggende by. Herfra udgår trafikken til Antarktis

Dag 6

Ushuaia, en dag i Ildlandet

Vi har en rolig morgen, og efter frokost snører vi vandreskoene og tager afsted på en skøn tur i Ildlandets nationalpark, 

Tierra del Fuego, der hører til kontinentets smukkeste med en natur, man ellers kun ser på postkort. Vi befinder os der, hvor Andesbjergene møder havet, og et af de særlige kendetegn ved naturen her er, at skoven vokser hele vejen frem til kystlinjen.

Vi begynder vores gåtur ved posthuset og går en smuk tur på ca. 3 timer langs søens bred. Efter en dejlig tur samles vi op af bussen og returnerer til vores hotel sidst på eftermiddagen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

argentina - ushuaia - altos de ushuaia - hotel altos de ushuaia_hotel facade_02 Inkluderet i prisen
Ushuaia

Hotel Altos de Ushuaia

argentina - ushuaia_14
argentina - tierra del fuego_04 argentina - ushuaia_04

Vi tager på vandretur i den smukke Tierra del Fuego (Ildlandet) nationalpark

Dag 7

Ushuaia – El Calafate

Rejsen går nu nordpå igen, denne gang til El Calafate, en hyggelig, lille outdoor-by i den argentinske del af Patagonien.

Rejsen går nu nordpå igen, denne gang til El Calafate, en hyggelig, lille outdoor-by i den argentinske del af Patagonien.

Vi ankommer i løbet af dagen og tjekker ind på et hotel i centrum af byen, og herefter går vi i samlet flok ud og kigger på byen.

El Calafate har mange rigtig gode restauranter, og da vi bor midt i byen, vil alle ligge i gåafstand fra vores hotel.

 • Morgenmad

Her skal i bo

argentina - El Calafate  El Quijote Hotel_01 Inkluderet i prisen
El Calafate

El Quijote Hotel

El Calafate - hyggelig outdoor by med et spændende is-museum, og udgangspunkt til Perito Moreno gletsjeren 

argentina - el calefate_03 argentina - el calefate_gletsjer museum_03

Dag 8

El Calafate, besøg ved Morenogletsjeren

Wauw!! Det bliver et hyppigt brugt ord i dag, når vi skal opleve en af rejsens helt store højdepunkter, Perito Moreno-gletsjeren.

Den er en del af det enorme "Campo de hielo sur" - det sydlige ismassiv, der under sidste istid dækkede et område på størrelse med Frankrig. Vi kører fra El Calafate igennem smukke gletsjerdale og ser, hvordan de tilbagetrækkende smeltende gletsjere har formet landskabet.

Morenogletsjeren, som er en af verdens smukkeste gletsjere, er meget let tilgængelig og kræver ikke som de andre gletsjere i området en længere sejltur. Bussen sætter os af på p-pladsen inde i nationalparken, og herfra tager vi en gåtur, hvor vi langsomt nærmer os gletsjeren. Vi udforsker de gode gangstier lige over for gletsjeren – det er vigtigt at give sig god tid til at nyde synet og bare vente foran gletsjeren. Her kan man ligefrem høre, hvordan den hele tiden arbejder og, med lidt held, kælver for øjnene af os.

Morenogletsjeren er en af de meget få gletsjere i verden, som ikke svinder. Den er ca. 30 km lang og 5 km bred, og fronten, som vi kommer til at stå direkte overfor, er op til 60 meter høj. Den bevæger sig fremad med ca. 200 meter om året, svarende til en halv til en hel meter om dagen, og der er derfor gode chancer for at se kælvninger. Gletsjeren fodres bagfra af snemasser fra Andesbjergene. Synet af Morenogletsjeren er fantastisk, både i solskin og hvis der er overskyet. Jo flere skyer, der er på himlen, jo mere blå er gletsjeren.

Efterfølgende skal vi se gletsjeren fra et andet perspektiv, nemlig fra en båd, der sejler os fra Bajo del las Sombras-bugten og ca. 6 km hen mod gletsjeren for til sidst at lægge sig kun 300 meter fra den – wauw igen!

Sidst punkt på dagsordenen i dag er et besøg på El Calafates spændende ismuseum, der giver god indsigt i isens verden.

Det er tydeligt at se, at arkitekten har ladet sig inspirere af gletsjernes og Patagoniens forunderlige former, da han tegnede huset. Herefter kører vi tilbage til hotellet og slapper af. Om aftenen kan man gå ud og få sig et godt måltid på en af byens mange restauranter.

 • Morgenmad

Her skal i bo

argentina - El Calafate  El Quijote Hotel_01 Inkluderet i prisen
El Calafate

El Quijote Hotel

Perito Moreno
argentina - moreno_gletsjer_18 argentina - moreno_gletsjer_24

Vi har en fantastisk udsigt til Morenogletsjeren fra gangstierne, og gletsjeren er smuk i alt slags vejr. Jo mere overskyet der er, jo mere blå er den.

Dag 9

El Calafate – Puerto Natales ved Torres del Paine National Park, Chile

Nu er dagen kommet, hvor vi bevæger os fra den argentinske del af Patagonien og ind i den chilenske.

Vi skal køre nogle timer i bus gennem et øde men smukt landskab i et af verdens mest isolerede og tyndest befolkede områder.

Undervejs støder vi formentlig på nanduer, den sydamerikanske struds, guanacos, der er i familie med lamaen, og mange forskellige rovfugle.

I dette område lever også kondorer, verdens største fugl med et vingefang på over tre meter, og pumaer, som dog gemmer sig oppe i bjergene. Vi spiser frokost undervejs, ligesom der bliver et par stop til at tage fotos.

Vi kører igennem den sjove, lille grænsestation, hvor formaliteterne forhåbentlig kun tager kort tid, og ind i Chile, og sætter kursen mod Puerto Natales, der ligger ned til det berømte chilenske fjordlandskab, og her indlogeres vi på et dejligt hotel, der ligger med vidunderlig udsigt til Patagoniens legendariske natur.

Hvis tiden er med os, kan vi gå en tur sammen langs vandet, eller man kan slappe af på hotellet, hvis man hellere vil det. Vi har tre overnatninger med helpension her, og vi spiser middag sammen i hotellets gode restaurant.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

chile - remota patagonai_01 Inkluderet i prisen
Puerto Natales

Remota Patagonia Lodge

chile - torres del paine_25

Dag 10-11

To hele dage i Torres del Paine National Park, vandreture et stenkast fra paradis

Vi har to hele dage til at udforske den fantastiske Torres del Paine-nationalpark, som vi godt tør udnævne til en af verdens flotteste nationalparker.

Vi kører ind i parken og kan allerede fra bussen nyde storslåede udsigter, der lagrer sig i hukommelsen.

Der er som om, luften er ekstra frisk og ren her og himlen ekstra blå, og det skal vi nyde på vores to heldags vandreture i nationalparken. Torres del Paines landskaber er fuldstændigt enestående og kan med sine hængende gletsjere, granittårne og turkisblå, nærmest selvlysende smeltevandssøer tage pusten fra enhver. Dyreliv er her også: Vi kan være heldige at se spor efter pumaernes natlige jagt, og med lidt held ser vi også kondorer.

Det siges, at man kan opleve alle fire årstider på en og samme dag i parken, og især den stærke vind er en faktor, som man må tage i betragtning, når man tager på vandretur. Vi anbefaler derfor, at man klæder sig på i flere lag, som man kan tage af og på, alt efter omstændighederne. Men uanset vejret, så glemmer man aldrig den smukke natur i Torres del Paine!

Vi tilrettelægger vandreruterne, så alle kan være med, og begge dage har vi madpakker med fra hotellet, som spises på en dejlig plet i naturen.

Når vi er igennem ruten, sætter vi os til rette i bussen igen og nyder en smuk køretur tilbage til hotellet, hvor vi kan hvile ud og spise en velfortjent middag.

 • Morgenmad
 • Picnicfrokost
 • Middag

Her skal i bo

chile - remota patagonai_01 Inkluderet i prisen
Puerto Natales

Remota Patagonia Lodge

chile - torres del paine_bjerge_03
chile - torres del paine_37 chile - torres del paine_38

Vi har to hele dage i denne underskønne natur og tager på overkommelige vandreture, hvor vi spiser picnicfrokost i det fri.

Dag 12

Puerto Natales – Santiago de Chile

Denne dag burger vi på at transportere os 3000 km nordpå til Santiago de Chile, landets hovedstad, og vi flyver fra en lille lokal lufthavn tæt på hotellet (alternativt fra Punta Arenas som ligger cirka 3 timer syd for Puerto Natales).

Santiago de Chile ligger smukt omgivet af Andesbjergenes sneklædte tinder mod øst og en mindre kystbjergkæde mod vest. Byen domineres af to bjerge: San Cristóbal med Jomfru Maria-statuen på toppen og det mindre Santa Lucia. Den blev grundlagt af de spanske koloniherrer i 1541 og er som mange andre byer i Sydamerika præget af spansk kolonistil. Vi indlogerer os i den moderne bydel Providencia, hvorfra der er nem adgang til gode spisesteder.

 • Morgenmad

Her skal i bo

chile - Panamericana Providencia 4 Inkluderet i prisen
Santiago de Chile

Panamericana Hotel Providencia

chile - santiago_chile_gondol_02
chile - chile_praesident palads_01 chile - chile_mad_01

Vi slutter vores rejse med 2 nætter i Santiago de Chile - Chiles hovedstad, som er omgivet af Andesbjergenes sneklædte tinder. Vi tager på byrundtur i byen.

Dag 13

Santiago de Chile, byvandring

Efter morgenmad skal bi på byvandring i Santiago de Chile.

Byens seværdigheder er centreret omkring de gamle, smukke pladser. Vi ser den lidt bombastiske regeringsbygning La Moneda på Plaza de Armas, hvor Salvador Allende døde i forbindelse med militærkuppet i 1973, og byens smukke gamle katedral. Herudover går turen forbi det imponerende nationalhistoriske museum i det smukke palads, Palacio de la Real Audiencia, og Casa Colonial, hvor den spanske guvernør residerede, indtil spanierne blev smidt på porten i 1818.
Det er vores sidste aften inden hjemrejsen, og mon ikke rejselederen finder et godt sted hvor vi sammen kan spise middag.

 

 • Morgenmad

Dag 14

Hjemrejse eller forlængelse til Påskeøen

Vi er nået frem til sidste dag på rejsen, og efter morgenmad tager vi til lufthavnen og vender snuden hjemad.

Har I mod på flere unikke oplevelser, så tilbyder vi som forlængelse til denne rejse en tur ud til Påskeøen, der ligger helt isoleret i Stillehavet ca. 4.000 km fra Chiles vestkyst. Her indlogeres I på et virkeligt dejligt hotel, og opholdet inkluderer helpension og tre udflugter til øens fantastiske vulkanske landskaber og til de verdensberømte og mytiske moai-statuer, som blev rejst af polynesiske folk, der kom sejlende dertil omkring år 300 e.kr. – i kanoer! Bemærk, at forlængelsen er uden dansk rejseleder, og at byrundturen i Santiago de Chile flyttes til hjemrejsedagen efter forlængelsen.

argentina - ushuaia_beagle kanalen_søløve

Dag 15 Hjemkomst til Danmark

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)