Rejser til Taiwan

Taiwan er en lille, funklende perle, som byder på fortryllende landskaber, grønne skove, templer i massevis og pulserende storbyer, der emmer af Østens charme og mystik.

Den henrivende ø, der af portugiserne blev kaldt ’Ilha Formosa’ kan opleves på en rundrejse med dansk rejseleder, hvor vi besøger landet på et krydstogt. Her nyder vi nogle dage i det lille land, hvor vi både skal opleve den smukke natur og den spændende kultur.

Når du rejser til Taiwan med Stjernegaard, får du et unikt indblik i en særpræget kultur, der lokker med templer, markeder og lækker mad – alt sammen med kinesiske undertoner. Se vores rejse til Taiwan nedenfor eller ring til vores rejsekonsulenter og få en snak om vores krydstogt til Taiwan.

Krydstogter med dansk rejseleder

Se afrejsedatoer Se oversigt
Krydstogt
Japan, Kina, Taiwan og Hong Kong
17 dage fra kr. 38.990
taiwan_keelung_01

Om Taiwan

 • Befolkning
  • Ud af et befolkningstal på 23 millioner er kun ca. 600.000 af oprindelig taiwansk urbefolkning. Den øvrige del af befolkningen har primært rødder fra de kinesere, der er kommet til øen siden 900-tallet.
 • Bjergene
  • Med seks bjergtoppe på mere end 3500 m, hvoraf det højeste punkt, Yu Shan, er 3952 m, er Taiwan verdens fjerde højeste ø.
 • Templerne
  • Med mere end 12.000 registrerede templer har Taiwan flere templer end kiosker. 80 procent af templerne er rettet mod taoisterne, mens 20 procent er rettet mod buddhisterne.

Taiwan og Kina

Efter Chiang Kai-Shek tabte borgerkrigen i Kina, flygtede han og mange andre kinesere til Taiwan, hvor Republikken Kina blev dannet i det land, vi kender som Taiwan.

Officielt hedder Taiwan fortsat Republikken Kina, og hertil vil Folkerepublikken Kina, altså Kina som vi kender det, ikke anerkende øens selvstændige status. Det betyder bl.a. at Kina ikke samarbejder med lande, der anerkender Taiwan som en selvstændig nation, men at Taiwan i praksis fungerer som en selvstændig, demokratisk republik. 

Den smukke ø

Taiwan bliver ofte sat i bås med elektronik, plastic og små dimser, der produceres i massevis, men landet har meget mere at byde på. To tredjedele af landet er dækket med skov, og øen byder desuden på vulkaner, bjerge, dybe kløfter, vandfald og eventyrlige landskaber. At øen af portugiserne blev kaldt ’Ilha Formosa’ – eller den smukke ø – er ikke nogen tilfældighed.

Nepals politiske historie

Området der i dag udgør Nepal, var oprindeligt inddelt i små lokale kongeriger. I 1769 erobrede Shah-dynastiet kongerigerne og underlagde dem Gorkha-staten. Og så var det Nepal, vi kender i dag grundlagt.

I opposition til Shah-dynastiet udråbte Jung Bahadur Rana i 1846 sig selv til øverstkommanderende for hæren, og det førte til, at Rana-familien havde magtmonopol i Nepal. Først i 1951 kom en revolution, som væltede Rana-regimet og gav kongen magten.

I 1959 blev der første gang afholdt parlamentsvalg i Nepal. Kongen var ikke tilfreds med parlamentet, og udpegede i stedet sin egen regering.

I slutningen af 1980’erne brød flere autoritære styrer sammen, og det var som olie på bålet for de nepalesiske oprører, der ønskede forandring.

Under uroligheder i Kathmandu mistede mange demonstranter livet, og det påvirkede kongen til at acceptere en midlertidig regering. De skulle søsætte en demokratisk forfatning og afholde det første frie valg, som fandt sted i 1991.

I 2001 opløste kongen endnu engang parlamentet og indsatte selvvalgte premierministre, men måtte grundet store protester genindføre parlamentet i 2006.

Ved parlamentsvalget i 2008 blev maoisterne det største parti, og deres første opgave blev at indføre republikken og dermed afsætte kongen. Siden da har det nepalesiske system været baseret på en republikansk styreform.

 • taiwan_taipei_vandfald_01
 • taiwan_taipei_skyline_02
 • taiwan_pingxi_shifen vandfald_02
 • taiwan_keelung_04
 • taiwan_keelung_02