taiwan_taipei_skyline_01

Rejser til Taiwan

En funklende perle fyldt med overraskelser

Oplev Taiwan med Stjernegaard

Østens mystik i én perle

Taiwan er en lille, funklende perle, som byder på fortryllende landskaber, grønne skove, templer i massevis og pulserende storbyer, der emmer af Østens charme og mystik. Når du rejser til Taiwan, får du et unikt indblik i en særpræget kultur, der lokker med templer, markeder og lækker mad – alt sammen med kinesiske undertoner.

Den henrivende ø, der af portugiserne blev kaldt ’Ilha Formosa’ kan opleves på en rundrejse med dansk rejseleder, hvor vi besøger landet på et krydstogt. Her nyder vi nogle dage i det lille land, hvor vi både skal opleve den smukke natur og den spændende kultur.

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3
taiwan_keelung_01

Facts om Taiwan

Befolkning

Ud af et befolkningstal på 23 millioner er kun ca. 600.000 af oprindelig taiwansk urbefolkning. Den øvrige del af befolkningen har primært rødder fra de kinesere, der er kommet til øen siden 900-tallet.

Skyskraberen

Taipei 101 i Taipei er verdens niende højeste af slagsen.

Wi-fi overalt

Regeringen har besluttet, at alle skal have adgang til wi-fi på offentlige steder. Du skal blot logge på én gang, og så er du ellers online. 

Vejret

Taiwan dækker over et tempereret, subtropisk og tropisk klima, alt efter hvor på øen du befinder dig.

Templerne

Med mere end 12.000 registrerede templer har Taiwan flere templer end kiosker. 80 procent af templerne er rettet mod taoisterne, mens 20 procent er rettet mod buddhisterne.

Areal

Taiwan er med et areal på 36.000 km2 lidt mindre end Danmark.

Øen

Taiwan blev af portugiserne kaldt ’Ilha Formosa’, hvilket betyder smuk ø, da de første gang så øen for ca. 500 år siden.

Bjergene

Med seks bjergtoppe på mere end 3500 m, hvoraf det højeste punkt, Yu Shan, er 3952 m, er Taiwan verdens fjerde højeste ø.

Det siger vores gæster ...

Hvornår er det bedst at rejse til Taiwan?

Der er ikke noget dårligt tidspunkt at besøge Taiwan på, men rejser du fra juni til august må du forvente, at der falder en del regn og at luftfugtigheden er høj, mens temperaturen ligger omkring de 30 grader. Resten af året er lunt og mildt – og særligt forårsmånederne er tiltrækkende, da det meste af landet her står i fuldt flor.

Taipei

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
15° C
16° C
18° C
22° C
25° C
27° C
29° C
29° C
27° C
24° C
21° C
17° C
Nedbør i mm.
84 mm
162 mm
169 mm
147 mm
217 mm
283 mm
202 mm
257 mm
297 mm
110 mm
80 mm
67 mm
taiwan_taipei_shifen old street_01

Taiwan og Kina

Efter Chiang Kai-Shek tabte borgerkrigen i Kina, flygtede han og mange andre kinesere til Taiwan, hvor Republikken Kina blev dannet i det land, vi kender som Taiwan.

Officielt hedder Taiwan fortsat Republikken Kina, og hertil vil Folkerepublikken Kina, altså Kina som vi kender det, ikke anerkende øens selvstændige status. Det betyder bl.a. at Kina ikke samarbejder med lande, der anerkender Taiwan som en selvstændig nation, men at Taiwan i praksis fungerer som en selvstændig, demokratisk republik. 

Den smukke ø

Taiwan bliver ofte sat i bås med elektronik, plastic og små dimser, der produceres i massevis, men landet har meget mere at byde på. To tredjedele af landet er dækket med skov, og øen byder desuden på vulkaner, bjerge, dybe kløfter, vandfald og eventyrlige landskaber. At øen af portugiserne blev kaldt ’Ilha Formosa’ – eller den smukke ø – er ikke nogen tilfældighed.

Læs mere og bliv inspireret

Tør du rejse alene?

Det kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før.

Takt og tone: Din guide til gode manerer til søs

Er du typen, der ”reserverer” solsenge, glemmer tiden og dukker op til middagen iført shorts? Så læs med og bliv klogere!

20 rejsehits til 2020

20 trends i 2020: Det vildeste adrenalinrus, bedste road trip, smukkeste strand, bedste madmekka og meget mere.

Kataloger om Taiwan

Savner du inspiration til din Taiwan-rejse, kan du gratis bestille op til 5 kataloger. Hvis du er interesseret i andre destinationer, kan du se alle vores kataloger her.

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)